2 yasinda oglum. emzik ve tuvalet derdi

Benim oglum 6 aylikken birakti emzigi. 6 aylik olunca kosa kosa bir boy buyuk emzik almistim. Buyuk geldi, ememedi ve kendiliginden birakti. Belki siz de emzigi degistirerek biraktirabilirsiniz kendiliginden. (Benimki keske birakmasaymis diyorum bazen, keske kucuk emzige drvam etseydim. Emziksiz hayat da zor.)

Bebeğiniz kaç yaşında öncelikle. Kendi kendine emzik bırakma olabileceğini sanmıyorum. Çocuğun bağlandığı çok sevdiği birseyden kendiliğinden vazgeçmesi için bir unsur lazım kesinlikle, ondan soğuması için. Yoksa niye bıraksın seviyor. Zararları çok bildiğim kadarıyla diş gelişimi, konuşma gelişimi vs. Benkızıma 2,5 yaşında bıraktırdım. Hiç ağzından düşürmez olmuştu onsuz duramıyordu artık. Bir gün dışardayken yere düştü hemen alıp cebime sakladım hav hav aldı dedim. Bir iki gün sordu hep aynı şeyi söyledim hiç ağlamadı iki günde unuttu bıraktı.

Wc eğitimi ve emziği aynı ana denk getirmeyin sakın. Öncelikle emziği bıraktırın. Ben dısarda yere düşmüştü alıp saklamıştım hav hav aldı diye kandırdım. 2 gün sordu sonra unuttu gitti hiç istemedi çok şükür. Deneyebilirsiniz sizde bunu.
Wc eğiyimi için yazı bekleyin derim havalar soğudu bezsiz gezecek üşütür sürec uzar. 2,5 yasta daha uygun daha iyi iletişim kurarsınız. Öncelikle bezi kuru kalkıyormu? Hazır olduğunu gösteren En önemli sinyal bu aklınızda olsun.

Damak gelişimi, dil konuşma gelişimi açısından sıkıntılı. Ayrıca bu bir bağımlılık sonuçta, duygusal bağımlılık, çocuğa haz veriyor.

Kızım 22 aya kadar emzik emdi. 1-2 ay öncesinden artık emziği bırakacağını anlatmaya başladım. Sonra kesin karar verdiğimizde evdeki tüm emzikleri topladık, büyük bir oyuncakçıya gittik. Emzikleri para gibi kullanarak istediği oyuncakları alabileceğini anlattım. İki tane oyuncak seçti,kasada emzikleri bırakıp onları aldı.
Elbette üzüldü, ağladı, özellikle uyku konusunda sorun yaşadı ama bir daha emzik istemedi.
Tuvalet için de bekleyin lütfen , ikisi birlikte olmaz.

2 yaş tuvalet icin erken bence. Benim kızım hazır değildi mesela 3 yasında çıkardım. Diğer kızım 2.5 olmak üzere hala bezlenıyor o da 3 u bulacak gibi.
Daha küçük yaşlarda bırakan da var ama nadir yani bu çocuğun hazır olmusluguyla alakalı. Ayrıca hiç kimse de bezli kalmıyor kasma yani illa ki çıkaracak

Ben 4 5 yaşıma kadar emziği bırakmamışım. Bağımlıymışım resmen. Bir gün babamın arkadaşı içinde kurt var demiş de öyle bırakmışım. Tabii şimdiki çocuklar daha uyanık. Ama bir şekilde bıraktırmanızı öneririm çünkü benim diş ve çene yapım bozuk emzikten olduğunu düşünüyoruz.

Dislere zararli. Bir de kendiliginden birakmiyorlar. 6 yasina kadar emen tanidigim var.

Tuvalet egitimi icin hasir olmqsini bekleyin. Oglum 3 yasinda. Tuvalet lafini duyunca aglamaya basliyor hala kurtulamadik bezden.
Emzigi 5 aylikken emmeye basladi. 1 yasina gelmeden biraktirdim. Onda sorun olmadi. Zaten sadece uykuya dalarken emmek istiyordu ve dalinca cikariyordum emzigi.

Bezden rahatsız olmaya başladı mı?
Tuvaletle ilgili merakı var mı?
Gece bitip sabah altını açtığınızda bezi kuru oluyormu?
Bezden rahatsız, ablasını görüp tuvalete gitmek istiyor ama sabah bezde kuru yer kalmıyor. Hatta altından çıkıyor.

Bence tuvalet eğitimini bahara erteleyin daha erken hemde 2 yaş sendromu olduğu için daha inatçı oluyorlar. Benim kızım 4 yaşına kadar emzik emdi uykusu geldiğinde battaniyesi ve emziğini alıp kendisi uyurdu.
Bnm kızımda Kasım'da 2yasinda olacak azı dişlerimiz hala çıkmadı emzik bırakmak için azı dişlerin çıkmasını bekliyorum ben emziği sadece gündüz uykusu ve gece uykusunda veriyorum kendisi bir süre sonra düşürüyor zaten dişleri ağrısını aldığını düşünüyorum bu ara gece uyanıyor emzigini bulup yataktan geri uyuyor ısırıyor emziği bu kadar azdan sorun olmaz die kendimi kandırıyorsun sizin kızınız da bir sorun oldumu 4yasina kadar emdiği icin

Yok hiç sorun olmadı benim kızım emzikle keyif yapıyordu genelde uykusu geldiğinde alıp uyuyordu kendi kendine ya da çizgi film izlerken hiç inatlaşmadım onunla zamanla emziği kötü oldu attık hiç üstelemedi.

Benim kızım 4 yaşına kadar emzik emdi, uyurken illaki istiyordu bir iki kere bırakmaya çalıştık ama baya sıkıntı çıkardı.
Sonra bir sabah kalktı anne emziğimi bulamıyorum dedi şöyle yalandan aradım yok kaybetmişsin dedim sonra bir iki gün uykuya zor daldı 2 gün sonra artık istemiyordu, zaten utanıyordu fotoğraf çekecek olsam emziğim görünmesin diyordu. Çocuğu yıpratmadan bırakmış olduk.

Diş konusunda maalesef emzik diş yapısını kesinlikle bozuyor, emzik emerken kızımın üst dişleri daha önde duruyordu ve dişlerini kapattığında bir miktar boşluk vardı. Çok üzülüyordum gördükçe tedaviye ihtiyacı olacak diye.
Emziği bırakalı neredeyse 1.5 sene oldu ve dişleri kendi kendine düzeldi küçük olduğu için sanırım.

Tuvalet eğitimini de 3 yaşında verdim zaten ya 2'de ya da 3'te verecektim yaza denk gelmesi için.
2 yaşında şöyle bir yokladım hazır değildi, hiç zorlamadım bana da ne zaman vereceksin deyip durdular ve kızım 3 yaşında olduğu için iletişim kurabildiğimiz için daha kolay oldu bence. Ama onun öncesinde onu hazırladım.

Bizimki keyiflik emmiyor uykuya geçiş için kullanıyor uyanıkken hiç yok aramiyorda dişleri kasindigi veya ısırma hissi geldiği zaman sakız istiyor

Bezden rahatsız, ablasını görüp tuvalete gitmek istiyor ama sabah bezde kuru yer kalmıyor. Hatta altından çıkıyor.

yavaş yavaş gündüz başlayın

deneyin biraz

benim oğlum bezden çıktığında gece meme emer bir yandan da çiş yapardı

ilk gece hazırda bekledim emecek ve her yerime işeyecek diye

ne o ilk gece ne de sonrasında yatağına yahut emerken vs işemedi

benimki nispeten küçüktü ama hazırmış konuşamıyordu dahi ama anlatıyordu derdini

lakin emzik ve çiş aynı anda olmamalı

önce biri sonra da büyüdüğü vurgusu ile diğeri

mesela abla da varmış

çişi istiyorsa bezi bırakın

sonra da bezini de bırakıp onun da büyüdüğünü ablaların emzik de kullanmadığını vurgulayın

bir de eğer suluk için emilen bir şeyler kullanıyorsanız onu emzikten önce bırakın bir de ona sarmasın

Bir kere denedim. Olmadı. Hazır değil diye bıraktım ama artık temizlemek zor oluyor.

Bizimki keyiflik emmiyor uykuya geçiş için kullanıyor uyanıkken hiç yok aramiyorda dişleri kasindigi veya ısırma hissi geldiği zaman sakız istiyor
Battaniye ve emzik olmadan asla uyumuyordu şimdi emzik yok battaniye var aslında piskolok normal dedi bütün çocuklarım battaniye düşkün uykusu gelen battaniye ye gidiyor bana gelmiyorlar. Uyku arkadaşı olarak görüyorlarmis açıkçası benimde işime geliyor.

kucağınızda uyutmayı deneyin emzik yerine. belki işe yarar daha sonra tuvalete alıştırırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…