- 8 Kasım 2018
- 5.735
- 13.828
- 248
- Konu Sahibi ne biliyim
-
Bezden rahatsız olmaya başladı mı?Hazır olup olmadığını nasıl anlarız?
Bebeğiniz kaç yaşında öncelikle. Kendi kendine emzik bırakma olabileceğini sanmıyorum. Çocuğun bağlandığı çok sevdiği birseyden kendiliğinden vazgeçmesi için bir unsur lazım kesinlikle, ondan soğuması için. Yoksa niye bıraksın seviyor. Zararları çok bildiğim kadarıyla diş gelişimi, konuşma gelişimi vs. Benkızıma 2,5 yaşında bıraktırdım. Hiç ağzından düşürmez olmuştu onsuz duramıyordu artık. Bir gün dışardayken yere düştü hemen alıp cebime sakladım hav hav aldı dedim. Bir iki gün sordu hep aynı şeyi söyledim hiç ağlamadı iki günde unuttu bıraktı.Tecrübeli annelere sorsam. Merak ettim. Emziği bırakmasa istediği vakit emziği terk etse sorun olur mu. İstediği yaşa kadar emsin. Seviyor sonuçta.
bilmediğim için soruyorum. Sonuçta bir vakit kendiliğinden bırakır.
Damak gelişimi, dil konuşma gelişimi açısından sıkıntılı. Ayrıca bu bir bağımlılık sonuçta, duygusal bağımlılık, çocuğa haz veriyor.Tecrübeli annelere sorsam. Merak ettim. Emziği bırakmasa istediği vakit emziği terk etse sorun olur mu. İstediği yaşa kadar emsin. Seviyor sonuçta.
Dislere zararli. Bir de kendiliginden birakmiyorlar. 6 yasina kadar emen tanidigim var.Tecrübeli annelere sorsam. Merak ettim. Emziği bırakmasa istediği vakit emziği terk etse sorun olur mu. İstediği yaşa kadar emsin. Seviyor sonuçta.
Bezden rahatsız, ablasını görüp tuvalete gitmek istiyor ama sabah bezde kuru yer kalmıyor. Hatta altından çıkıyor.Bezden rahatsız olmaya başladı mı?
Tuvaletle ilgili merakı var mı?
Gece bitip sabah altını açtığınızda bezi kuru oluyormu?
Bnm kızımda Kasım'da 2yasinda olacak azı dişlerimiz hala çıkmadı emzik bırakmak için azı dişlerin çıkmasını bekliyorum ben emziği sadece gündüz uykusu ve gece uykusunda veriyorum kendisi bir süre sonra düşürüyor zaten dişleri ağrısını aldığını düşünüyorum bu ara gece uyanıyor emzigini bulup yataktan geri uyuyor ısırıyor emziği bu kadar azdan sorun olmaz die kendimi kandırıyorsun sizin kızınız da bir sorun oldumu 4yasina kadar emdiği icinBence tuvalet eğitimini bahara erteleyin daha erken hemde 2 yaş sendromu olduğu için daha inatçı oluyorlar. Benim kızım 4 yaşına kadar emzik emdi uykusu geldiğinde battaniyesi ve emziğini alıp kendisi uyurdu.
Yok hiç sorun olmadı benim kızım emzikle keyif yapıyordu genelde uykusu geldiğinde alıp uyuyordu kendi kendine ya da çizgi film izlerken hiç inatlaşmadım onunla zamanla emziği kötü oldu attık hiç üstelemedi.Bnm kızımda Kasım'da 2yasinda olacak azı dişlerimiz hala çıkmadı emzik bırakmak için azı dişlerin çıkmasını bekliyorum ben emziği sadece gündüz uykusu ve gece uykusunda veriyorum kendisi bir süre sonra düşürüyor zaten dişleri ağrısını aldığını düşünüyorum bu ara gece uyanıyor emzigini bulup yataktan geri uyuyor ısırıyor emziği bu kadar azdan sorun olmaz die kendimi kandırıyorsun sizin kızınız da bir sorun oldumu 4yasina kadar emdiği icin
Bizimki keyiflik emmiyor uykuya geçiş için kullanıyor uyanıkken hiç yok aramiyorda dişleri kasindigi veya ısırma hissi geldiği zaman sakız istiyorYok hiç sorun olmadı benim kızım emzikle keyif yapıyordu genelde uykusu geldiğinde alıp uyuyordu kendi kendine ya da çizgi film izlerken hiç inatlaşmadım onunla zamanla emziği kötü oldu attık hiç üstelemedi.
Bezden rahatsız, ablasını görüp tuvalete gitmek istiyor ama sabah bezde kuru yer kalmıyor. Hatta altından çıkıyor.
Bir kere denedim. Olmadı. Hazır değil diye bıraktım ama artık temizlemek zor oluyor.yavaş yavaş gündüz başlayın
deneyin biraz
benim oğlum bezden çıktığında gece meme emer bir yandan da çiş yapardı
ilk gece hazırda bekledim emecek ve her yerime işeyecek diye
ne o ilk gece ne de sonrasında yatağına yahut emerken vs işemedi
benimki nispeten küçüktü ama hazırmış konuşamıyordu dahi ama anlatıyordu derdini
lakin emzik ve çiş aynı anda olmamalı
önce biri sonra da büyüdüğü vurgusu ile diğeri
mesela abla da varmış
çişi istiyorsa bezi bırakın
sonra da bezini de bırakıp onun da büyüdüğünü ablaların emzik de kullanmadığını vurgulayın
bir de eğer suluk için emilen bir şeyler kullanıyorsanız onu emzikten önce bırakın bir de ona sarmasın
Battaniye ve emzik olmadan asla uyumuyordu şimdi emzik yok battaniye var aslında piskolok normal dedi bütün çocuklarım battaniye düşkün uykusu gelen battaniye ye gidiyor bana gelmiyorlar. Uyku arkadaşı olarak görüyorlarmis açıkçası benimde işime geliyor.Bizimki keyiflik emmiyor uykuya geçiş için kullanıyor uyanıkken hiç yok aramiyorda dişleri kasindigi veya ısırma hissi geldiği zaman sakız istiyor
hevesi kırılır ama bebeğin :/Tecrübeli annelere sorsam. Merak ettim. Emziği bırakmasa istediği vakit emziği terk etse sorun olur mu. İstediği yaşa kadar emsin. Seviyor sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?