2 yasinda oglum. emzik ve tuvalet derdi

ne biliyim

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2020
2
0
1
29
cok cikmazdayim oglum 2 yasinda . ve hala emzik emioyor ne yaziki..diyecegim suki gunduzleri oky vermiom falan ama gece mesela yatmaya gidecez (ki bu ilk denemem bugundu) ve berbarttttt cok zorr yane hatta gunduz uykusunu yapmadigi halde gozler sis sis balon olana kadar cocuk agladi emzik diye.. ne yapacam nasil unutracam. ve tabi wcye nasil gecisis yapacam.

cok cikmazdayim oglum 2 yasinda . ve hala emzik emioyor ne yaziki..diyecegim suki gunduzleri oky vermiom falan ama gece mesela yatmaya gidecez (ki bu ilk denemem bugundu) ve berbarttttt cok zorr yane hatta gunduz uykusunu yapmadigi halde gozler sis sis balon olana kadar cocuk agladi emzik diye.. ne yapacam nasil unutracam. ve tabi wcye nasil gecisis yapacam.
emzik ve tuvaleti aynı zamana denk getirmeyin derim,iki yaş biraz tuvalet için erken gibi bir iki gün deneyin baktınız olmuyor sakın zorlamayın ve kızmayın hatta yanlış kacamaklar olduğunda ani tepkiler vermeyin çok etkisinde kalıyorlar.emzik konusunda benim çocuklar emmedi ama eniştem meyve kurdu bulup emziğin içine koyup göstermiş yiğenime bak içinde böcek var kurt var diye oda bi anda bıraktı.

Benim kızım emziğe bayılırdı ama 17. Ayda bıraktıktırdım. Uykuya geçişi emzikle çok kolay oluyordu o yüzden emziği özlüyorum ama ben konuşarak bıraktırdım o sırada hala anne sütü alıyordu o yüzden biraz daha memeye düşkün olmuştu emziği bırakınca.
Bence ucuna küçük bi kesik atın emince hava gelecek, bozulmuş dersiniz sorunca. Böyle bir bıraktırma yolu var.

Tecrübeli annelere sorsam. Merak ettim. Emziği bırakmasa istediği vakit emziği terk etse sorun olur mu. İstediği yaşa kadar emsin. Seviyor sonuçta.
bilmediğim için soruyorum. Sonuçta bir vakit kendiliğinden bırakır.

Tecrübeli annelere sorsam. Merak ettim. Emziği bırakmasa istediği vakit emziği terk etse sorun olur mu. İstediği yaşa kadar emsin. Seviyor sonuçta.
Konuşma gecikiyor, ağız diş yapısı bozuluyor, benim gibi 5 yaşına kadar da emebilir sonra :D bu da bir bağımlılık, o yüzden her şeyin fazlası zarar. Oral dönemden çıkmaya yakın bırakılmalı bence

Benimkilerde 13 aylik olucaklar.Su anda uyuyolar ve ikisi de corkk corkk emzik cekiyor.Biraz daha diyorum ama bizim de ayrilmamiz cok zor olucak gibi.Gunduz vermiyorum ama gece uykuya dalista,gece uyanmalarinda gozleri kapali dusurdugu yeri bulup agizlarina goturuyolar 🤦‍♀️

boyle vermeyerek unutturulmaz emzik, gunah cocuga.
Uykuya dalarken verin emzigini, uyuyunca usulca cekin cikarin agzindan, uyanirsa tekrar verin.
Benim kizim 2,5 yasinda birakti emzigi, anlattim konustum, gittik beraber attik cope emzigini.

Emzik konusunda benimde bilgim yok ama oğlum 26 aylık bizde hala bezden çıkamadık. Bezini çıkarınca sureklı soruyorum çişi gelince söylemiyor ben anlamadığım anda yıne çişini yapıyo altına demekki henüz hazır degıl. Dışarıdayken yapmaz tutar çişini eve geliriz bırakır 😊Hazır olmaları lazım beklemedeyim.

Ben uzun sure emmisim ve dislerim ayrik olmus. Ayrica kiziminda konuşmasını etkiledi. 2 yasinda biraktirdim.

Emzikler ayrılmıştı resmen hava kaciriyodu ama yine de emiyodu. Ve surekli elinde her an agzinin kenarindaydi tiryaki gibi.

Kizim karpuz sevmez. Esim yemek esnasinda emzigi karpuza bandirip vermek istedi kabul etmedi. Birkac kez denedik ve esim birakir bu sekilde hic yikama emzigi dedi. Bende yikamadim. Emzik karpuzlu kaldı. Aksam biraz idare ettik. Ama gece uyku vakti gelince ağlama basladi. Bende emzige biraz karabiber serptim. Bak cok pis olmuş. Ama istersen alabilirsin diyerek masaya bıraktım. Zaten kendisi istemedi öyle görünce.

İlk gece epey ağladı. Omzumda daldi. Birkac gun etkisi sürdü. Emzigi hemen atmadim. Her istediginde gosterip hatirlattim. Öyleki birkac ay gecmesine ragmen kucuk bebeklerde emzik gorunce gosteriyodu. İci gidiyodu resmen. Neyseki kardesi olunca bende istiyorum demedi.

Once emzigi birakip sindirin. Bizim emzik birakma ile tuvalet egitimi 1 ay ara ile oldu. Ama emzik mevzusunu sindirmisti. Tuvaletinide tutmaya baslamisti. 13 14 saat cis yapmadığı oldu. Ve ben zaten ilk 23 aylikken deneyip birakmistim. Sonra 26 aylıkken hazir olduğunu görünce cabuk ogrendi

Emzik hiç kullanmadı benimkiler ama tuvalet ve emzik bırakma işini aynı zamanda yapmayın. İkiside zor süreçler.

Emzik işini belki sadeelce uyurken diyip azaltabilirsinuz. Gündüz dışarda gezin, dolaşın emziği unutsun. Belki işe yarar.

Benimki 2 yaşa yakındı balkondan bakarken aşağı düşürmüştü. Yenisini vermedik öyle bıraktı. 2 gün öğle uykularında ağladı o kadar. Eğer siz de saklamak yerine kendisinin bir şekilde vermesini/vazgeçmesini sağlarsanız rahat olur diye düşünüyorum.

İkisini aynı anda yapmayın emzikle başlamışsınız kararlı olun vermeyin inanın 3güne en fazla 5güne unutur sizin kararlılığınızı görünce. Anlatın ona neden bırakması gerektiğini. Ama çok ağladı diye verirseniz daha sonraki gün daha da şiddetli ağlayacaktır.
Tuvalet eğitimi için de emziği tam unutmasını bekleyin. Hatta yaza doğru havalar tekrar ısınsın derim. Çünkü zamanın bi çok bölümü wc de yarı çıplak gecebilir su ile daha çok oynayacak.Hasta olabilir. Ben kızım su an tam 2yasında mayısta öğreteceğim sırf bu yüzden

Gün içinde emzik vermeyi kestiyseniz ancak o zaman gece uykusu önü gibi kritik bir zamana geçebilirsiniz. Önce öğle uykusunda vermeyin akşamı sonraya bırakın. gündüzleri yormak, uyku öncesi banyo gibi uykuyu hızlandırıcı şeyler işe yarar

Bence tuvalet eğitimini bahara erteleyin daha erken hemde 2 yaş sendromu olduğu için daha inatçı oluyorlar. Benim kızım 4 yaşına kadar emzik emdi uykusu geldiğinde battaniyesi ve emziğini alıp kendisi uyurdu.

İkisi aynı anda olmaz, önce hangisini düşünüyorsanız ona başlayın. Ayrıca bugün ilk denemenizmiş, ne bekliyordunuz ki? "Annecim iyiki emziğimi aldın zaten benim için zararlıydı" mı diyecekti :) Tabiki ağlayacak, isteyecek, inat edecek. Siz bunlar karşısında geri adım atarsanız ayırmanız daha da zor olacak. Önce siz net ve kararlı olun, gerisi gelir.

hepsini aynı anda yapamazsın.
ilkönce kendi endişeni bir at.
kendin sağlam ol ,çocuğa öyle destek ol.
tuvalet erken daha.
yıpranırsınız hiç gerek yok.
emzik için aşamalı yap.
birden kesilmez öyle.
ilkönce bilincine işle. konuş çocuğunla. tabi uygun kelimelerle.
nasıl anne çocuğu memeden kesiyorsa öyle kesceksiniz.
karabibermiş, acıymış, kara çalmaymış ,köpek almış, kedi almış ,çöp yemiş böyle şeylere de başvurma hiç.
her saat ağzındaysa bir hafta boyunca 8 saatse 7 saate düşür. 7 saatten 6,5,4,....1 devam. sonra gece yatarken ver.sabah kalktığında ver. sonra sadece gece ver.her günde güzel güzel anlat.ödüllendir meme emmediği için. güven duysun sana.

Lütfen çocugunu zorlamayin emzik için,ona güvenin,hala ihtiyacı varki emiyor benim kızım 3 yaşına 2 ay kala birden kendi birakti.Dilimk acitiyor dedi ve atti.o gün bugündur almaz.
Çevre baskisi çok gordum.ama umursamadim.Onu bu konu yüzünden hirpalamadigim için seviniyorum.
Ona ara ara artik buyudugunu zamani gelince emzik emmeyecegini soyledim sadece.
Bu kadar.
Lutfen lutfen heleki tuvalet egitimi icin asla yapmayın zorlamayin.
Gelisiminde ileriye yönelik ciddi hasarlar oluşturursunuz.
Güvenin ona.inanin zamani geldiginde nasil biraktigina sahit olacaksiniz sizde.yasadim tecrubeyle sabit

Back