Tuvalet Eğitimi 2 yaşında kızım çişini öğrendi ama kaçırmaya başladı :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

nilda14

Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2012
7
0
16
Sakarya
geçtiğimiz yaz kızım 19-20 aylıkken çişini öğrettik kendiside hevesliydi kolay oldu. ancak şu sıralar önce kaçırıyor sonra çiş diyor. bu daha önce oyuna daldığında oluyodu ama 2 gündür gündüzleri evde bunu yapıyor geceleri çişe kaldırıyorum gece bi problemimiz yok. üşütecek bi durum da yok,çorabını çıkarmaz evimizde sıcak.izah ediyorum konuşuyorum,artık en son şaplattım popoya sinir geldi.5-6 oldu yaptığı gün içinde.nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım şaştım.

aynı sorunu bende yaşıyorum 2yaşındayken öğrendi 2 ay güzel gitti sonra birden bire bile bile altına kaçırıyo kakasını yapıyori her defasında söylüyorum kakan gelince söyle annecim tamam diyor öpüp özürdiliyo ama sonra yine kakasını yapıyor. oyuna daldığındada çişini yapıyor.
çok zor durumdayım.

baya erken ogrenmi$
baglatiyosa bezi bagla gitsin
$aplagin devami gelirse 10 ya$ina kadar altina yapar

iyi erken öğrenmiş benim kızım 3 yaşında öğrendi zorla alıştırdım bence bez takma.tekrar sonra alıştırması daha zor oluyo bazen kaçırabiliyolar üzerine düşme arada kaçırması normal zamanla düzene girecek alışacak benim kızım öyleydi

bezde yokki evde :)) başa dönmek istemiyorum yaa :(( bu günde kakasını yapdı giderek abartıyor.bi kaç gün daha beklicem düzelmezse bez alcam artık napim:(

aynı sorunu bende yaşıyorum 2yaşındayken öğrendi 2 ay güzel gitti sonra birden bire bile bile altına kaçırıyo kakasını yapıyori her defasında söylüyorum kakan gelince söyle annecim tamam diyor öpüp özürdiliyo ama sonra yine kakasını yapıyor. oyuna daldığındada çişini yapıyor.
çok zor durumdayım.

aynı durumdayız bezlesekmi ne yapsak.

iyi erken öğrenmiş benim kızım 3 yaşında öğrendi zorla alıştırdım bence bez takma.tekrar sonra alıştırması daha zor oluyo bazen kaçırabiliyolar üzerine düşme arada kaçırması normal zamanla düzene girecek alışacak benim kızım öyleydi

umarım düzelir :( teşekkürler

Benim ohlumda 22 aylik oldu ama daha tam konusamiyor....birkac defa altini yikadigim zaman hadi pipi yap dedim yapti...ama bana cok erkenmis gibi geliyor....ilk oglumu 2,5 yasini biraz gecti alistirdim cokta zorlanmadim hemen alisti ama nedense gece bircok zaman hep yapti suan 5,5 yasinda daha birkac aydir gece yapmiyor cok sukur....kucuk oglumu nisan ayi gibi mecbur alustirmaliyim cunku seneye anaokulu 1.sinifa gidecek ve kesinlikle bez kullanilmamasi gerekiyor...yazinda turkiye tatili oldugu icin hic yapamam en iyisi nisan ayinda baslamam lazim....bana tafsiye edeceginiz birseyler varmi bu sene icinde kesin alistirmam lazim yoksa okul kabul etmicek....1 sene kaybim olacak....

Annem çok erken çıkarmış bezlerimizi, 1,5 yaşına gelmeden. Sadece geceleri bazen bağlamış bir süre daha.
Anne değilim henüz ancak naçizane, Bezi şimdi tekrar bağlarsanız o alışkanlık uzun süreler daha devam edecektir.
Şaplak konusunda da bir yakınım şiddetten korkudan 12 yaşına kadar kendi altını kendi bağlayacak duruma gelmişti.

bezde yokki evde :)) başa dönmek istemiyorum yaa :(( bu günde kakasını yapdı giderek abartıyor.bi kaç gün daha beklicem düzelmezse bez alcam artık napim:(

kaç gün oldu alıştıralı ilgisini dağıtacak birşey mi varki benim hamileliğim vardı mesela götürürdüm tuvalete otururdu gelince kalkar altına yapardı 15 gün sürdü allah sabır versin

kaç gün oldu alıştıralı ilgisini dağıtacak birşey mi varki benim hamileliğim vardı mesela götürürdüm tuvalete otururdu gelince kalkar altına yapardı 15 gün sürdü allah sabır versin

temmuz gibi öğrenmişti. bayramda misafirin kızı bezliydi onda gördü.evdekilerde bak onda bez var o kötü kaka falan dediler bak o kakasını beze yapıyo sen tuvalete yapıyosun afferin sana gibi konuşmalar oldu. oyunada dalıyo bazen tabi.bende bak giderim ağlarım üzülürüm lütfen tuvaletin geldiğinde yapmadan anneye çiş de falan diyorum. bu gün bi vukaat yok dünde 1 defa oldu kızmadım hiç hatta neden bile demedim.bakalım düzeliyo gibi :( hepinize teşekkür ederim ilginizden dolayı :)

Benim ohlumda 22 aylik oldu ama daha tam konusamiyor....birkac defa altini yikadigim zaman hadi pipi yap dedim yapti...ama bana cok erkenmis gibi geliyor....ilk oglumu 2,5 yasini biraz gecti alistirdim cokta zorlanmadim hemen alisti ama nedense gece bircok zaman hep yapti suan 5,5 yasinda daha birkac aydir gece yapmiyor cok sukur....kucuk oglumu nisan ayi gibi mecbur alustirmaliyim cunku seneye anaokulu 1.sinifa gidecek ve kesinlikle bez kullanilmamasi gerekiyor...yazinda turkiye tatili oldugu icin hic yapamam en iyisi nisan ayinda baslamam lazim....bana tafsiye edeceginiz birseyler varmi bu sene icinde kesin alistirmam lazim yoksa okul kabul etmicek....1 sene kaybim olacak....

bnm kızım hevesliydi.oda oturmak isterdi klozete peçete alır silmek isterdi ben ben derdi.bizde ona küçük lazımlıklar var kapaklı oluyo onlardan aldık , bu senin tuvaletin buda büyüklerin falan diye kaçıra kaçıra isteye isteye alışmıştı. yapıncada afferim sana falan diye ödüllendiriyodun bazen bişiler veriyoduk tuvaletine yaptı dşye.ve şimdi kaçırıyo işte tekrardan ama azalttı gibi bakalım :)

Kizlar ilk zamanlar oyuna dalinca altina kaçirmasi normal, benimkide kakayi hiç kaçirmadi hemen alisti (hem de 18 aylik) ama çisi ise ilk 1-2 hafta oyun oynarken ya da ben birsey ile mesgulken ara sira kaçiriyordu, ilk zamanlar yapinca agliyordu "çis" diyordu (farkinda olmadan kaçirinca uzuluyordu galiba), ben surekli "birsey olmaz anne degistirsin ustunu" falan diyince baktim benim kuçuk hanim artik kaçirinca direk "anne degistir" demeye basliyo, aliskanlik haline gelmesinden korktum ve bu sefer her seferinde "çis gelince anneye soyle, altina yapma sakin" dedim ciddi ciddi defalarcaaaaaa, ne kadar ciddi soylemissem hem gunduz hem gece altina yapmamaya basladi. 1-2 hafta surdu bu durum. Ben davranislarimi çocuguma adapte etmeye çalistim, onun dilinden konustum çunku inatlasirsa veya korkarsa daha kotu olur bu sefer sikisinca ya korkar ve aglar kendini tutmaya çalisir, ya da yapacagi varsa da anneye inat yapmaz ve bu egitim arap saçina doner :))

Allah hepimize sabır ve kolaylıklar versin... benim kızımda 2 yaşında ilk günler felaketti temiz kilot kalmadı hiç tutmuyordu şimdide dediğiniz gibi ben üstüne düşmesem oturağına götürmesem aklına gelmiyor dalıp yapıyor yaptıktan sonra anne pot yaptım diyor:( (ufağa da büyüğünede pot diyor bizimkisi) ama bu yola girdiysek tekrar bez bağlamak olmaz bende bazen kızıyorum kendimi tutamıyorum ama sabırlı olmak lazım....

temmuz gibi öğrenmişti. bayramda misafirin kızı bezliydi onda gördü.evdekilerde bak onda bez var o kötü kaka falan dediler bak o kakasını beze yapıyo sen tuvalete yapıyosun afferin sana gibi konuşmalar oldu. oyunada dalıyo bazen tabi.bende bak giderim ağlarım üzülürüm lütfen tuvaletin geldiğinde yapmadan anneye çiş de falan diyorum. bu gün bi vukaat yok dünde 1 defa oldu kızmadım hiç hatta neden bile demedim.bakalım düzeliyo gibi :( hepinize teşekkür ederim ilginizden dolayı :)

canım konu baya eski ama aynı sorunu ben de yaşıyorum oğlum 26 aylık ilk 1 ay hiç kaçırmazdı şimdi nerdeyse her seferinde kaçrıyo.. sen bu sorunu çözdüysen uyguladığın yöntemi anlatır mısın çok yoruldum ve stresliyim çok fazlaa .. yardıma ihtiyacım varrr

Back