2 yaşında bebişlere oyun tavsiyesi

balkupuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
1.561
1.417
133
Kızlar merhaba
2 yaşında bir bebeğim var.
Onunla oyun oynamaya çalışıyorum ama oyun bulamıyorum. Araba sürüyoruz hepsi bu kadar. Ne gibi oyunlar oynayabiliriz nasıl eğlenebiliriz fikir verirseniz çok sevinirim. Yanına oturunca kalıyorum öylece nasıl oynayalım diye

Kızım daha 19 aylık ama fikir vereyim.

Oyun hamuru ile oynama
Pipetleri renklerine göre ayırma, oyun hamuru ile eşleştirme
Çubuğa ya da pipete makarna geçirme
Sıvı veya küçük taneli şeyleri kaşıkla aktarma
Sulu oyunlar(sünger ile aktarma denenebilir, kızım yapamıyor henüz)
Beraber yemek yapıyoruz çok keyif alıyor
Bulaşık mk boşaltmaya yardım etmekten keyif alıyor. Yumurta soymayı seviyor. Hem öğreniyor hem zaman geçiriyoruz.

Kızlar merhaba
Onunla oyun oynamaya çalışıyorum ama oyun bulamıyorum. Araba sürüyoruz hepsi bu kadar. Ne gibi oyunlar oynayabiliriz nasıl eğlenebiliriz fikir verirseniz çok sevinirim. Yanına oturunca kalıyorum öylece nasıl oynayalım diye
Resimli kitaplar alip okuyabilirsiniz,bazen de kafanizdan resimlere gore hikaye uydurabilirsiniz.

Kucuk bir kaba su doldurup arabalari yikayabilirsiniz

Hayvanlar alemi oyuncaklari var,agaclar ve hayvanlar mesela,onlarla orman yapip hikayeler anlatabilirsiniz.

Evde kuklalar yapabilirsiniz

Birlikte ev temizleyebilirsiniz,eline bir bez verin rastgele silsin sagi solu,hem elleri calisir hem de ogrenir

Birlikte kurabiye kek yapabilirsiniz,malzemeleri o koysun o karistirsin mesela

Pinpon toplarini kutulara atma oyunu oynayabilirsiniz

Pek cok sey yapilabilir bu sekilde

Kızım daha 19 aylık ama fikir vereyim.

Oyun hamuru ile oynama
Pipetleri renklerine göre ayırma, oyun hamuru ile eşleştirme
Çubuğa ya da pipete makarna geçirme
Sıvı veya küçük taneli şeyleri kaşıkla aktarma
Sulu oyunlar(sünger ile aktarma denenebilir, kızım yapamıyor henüz)
Beraber yemek yapıyoruz çok keyif alıyor
Bulaşık mk boşaltmaya yardım etmekten keyif alıyor. Yumurta soymayı seviyor. Hem öğreniyor hem zaman geçiriyoruz.
Teşekkür ederim. Güzel fikirleriniz için

Kızlar merhaba
ahsap 6-8 parçalı yappoz alabılırsınız. sıpagettı makarnasına kotrolunuzde boncuk gecırebılırsınız.

Lego yasi gelmis, buyuk seriden baslayin :)

Benimki ucak olup ucmayi ari olup sokmayi tum oyunlara tercih ediyor.

Inanilmaz bir tren aski var, ikeadaki tren setlerinin hepsi var; bir saat basindan kalkmadigi oldu.

Yazin bahceye balkona havuz super oluyor.

Karton kagitli kitaplar aliyorum, yine kartlar falan, arada onlara bakiyoruz.

Resimli kitaplar alip okuyabilirsiniz,bazen de kafanizdan resimlere gore hikaye uydurabilirsiniz.

Kucuk bir kaba su doldurup arabalari yikayabilirsiniz

Hayvanlar alemi oyuncaklari var,agaclar ve hayvanlar mesela,onlarla orman yapip hikayeler anlatabilirsiniz.

Evde kuklalar yapabilirsiniz

Birlikte ev temizleyebilirsiniz,eline bir bez verin rastgele silsin sagi solu,hem elleri calisir hem de ogrenir

Birlikte kurabiye kek yapabilirsiniz,malzemeleri o koysun o karistirsin mesela

Pinpon toplarini kutulara atma oyunu oynayabilirsiniz

Pek cok sey yapilabilir bu sekilde
Teşekkür ederim güzel fikirler için

Lego yasi gelmis, buyuk seriden baslayin :)

Benimki ucak olup ucmayi ari olup sokmayi tum oyunlara tercih ediyor.

Inanilmaz bir tren aski var, ikeadaki tren setlerinin hepsi var; bir saat basindan kalkmadigi oldu.

Yazin bahceye balkona havuz super oluyor.

Karton kagitli kitaplar aliyorum, yine kartlar falan, arada onlara bakiyoruz.
Lego ve tren alacağım:)

Biz oğlumla saklambaç oynuyoruz
Koridorda maç yapıyoruz akşamları
Boyama ve çizim yapıyoruz.
Oyun hamuru oynuyoruz genelde bana yaptırıyor hoşuna giden hayvan figürleri yapıyorum..
Temizlik yapıyoruz yastıkları falan atıyor yere silkeliyo gibi yapıyor eline bez veriyorum sehpaları siliyor:))))

2.5 yaşında

Benim kızım o yaştayken oyun hamurlarına bayılırdı.Resim defteri ve boyalarda alabilirsiniz.Bide büyük boy legolar var onları çok severdi.Tahta puzzle lar var.Yerlerini kendi bulur boşluklara takardı.

Kızım 2,5 yaşında. Resim yaparız bol bol(kuru, pastel, sulu boya, parmak boyası)... Legoları çok seviyor. Müzik aletleriyle müzik yapıyoruz, şarkı söylüyoruz (mızıka, mini piyano, marakas, ksilofon vs). Saklambaç oynarız. Renkli mandalları kutuların, leğenlerin kenarına takarız, parmak kaslarını güzel çalıştırıyor. Rol yapma oyunlarını çok sever (doktorculuk, itfaiyecilik, astronotculuk gibi), ne zaman boş bir kutu bulsak hemen boyarız ve roket yaparız mesela, sonra ayıcığıyla roketine atlar, bir süre yalnız uçar =)). Hafıza kartları var, hani aynı resimleri buluyorsunuz, onları seviyor. Kitapları çok sever, kitap üzerinden konuşarak epey zaman geçiriyoruz. Oyuncak hayvanlarını konuşturmayı sever, karşılıklı muhabbet ediyoruz öyle. Eve minik bir kaydırak aldık, onda takılmayı seviyor, kah kendi kayıyor kah oyuncaklarını kaydırıyor. Ahşap yapı blokları var, onlarla bazen renklerine ayırmaca oynuyor, bazen şekillerine göre ayırıyor ya da işte kuleler, evler inşa ediyor. Oyun çadırı var bir tane, bazen onun içine girip kendi kendine kitap okuyor, oyun oynuyor, çadırları genelde seviyor çocuklar. Aklıma gelenler bunlar.

Yapboz yapablrsnz 2 yaş için eğlenceli büyük parçalı yapbozlar oluyor eğitici oyunlari tercih ederdim ben olsam. resimlı kitaplar alıp dikkatini cekecek şekilde okuyabilirsinz gülerek eylenerek yani kitaptaki karakterlere göre olan ses tonuyla. Vs

Yapboz yapablrsnz 2 yaş için eğlenceli büyük parçalı yapbozlar oluyor eğitici oyunlari tercih ederdim ben olsam. resimlı kitaplar alıp dikkatini cekecek şekilde okuyabilirsinz gülerek eylenerek yani kitaptaki karakterlere göre olan ses tonuyla. Vs
Yaşına uygun kitap aldım ama dinlemiyor anlatmama izin vermıyor alıp koparmak istiyor ilgisini çekmedi veya ben beceremedım.

Yaşına uygun kitap aldım ama dinlemiyor anlatmama izin vermıyor alıp koparmak istiyor ilgisini çekmedi veya ben beceremedım.

başta öyle oluyor. daha önceki aylarda deneseydiniz şimdi resimlerine bakardı. bir iki kitabı gözden çıkartın. parçalasın. yırtsın. sonra yavaş yavaş geçer. ucuz kitapları eline verin. kalın kartonlu kitapları seçin sonra. onları okuyun kitaptaki hayvanları söyleyin. seslerini taklit edin.

Merhaba,
33 aylık bebeğim var benim de.
Havalar sıcakken şişme havuz güzel oluyor. İçine plastik oyuncaklardan atabilirsiniz.
Kek-kurabiye yapabilirsiniz ortalık biraz batıyor ama çok eğleniyorlar.
Nesneleri ağzına sokma huyu yoksa kumbaraya para atabilirsiniz, hem küçük kasları gelişir hem de ilginç bir şekilde çok eğleniyorlar.
Çok güzel resimli çocuk kitapları var canlandırarak okuyabilirsiniz cc

Minik oyuncaklarını karton bardaklarda dondurup onları kurtarmaca oynayabilirsiniz. Kek pasta vs zaten söylenmiş ki ilgilerini çekiyor baya. Biz komşunun oğlu ile (şimdi 16 yaşında) ayakta durmayı öğrendiği andan itibaren kek yaptık hep. Bayılırdı bayılır, yapardı pişmesini sabırsızlıkla beklerdi :)

Renkli kartonlardan şekiller yapıp onları bir yerlere yapıştırma vs tarzında şeyler oynayabilirsiniz. Hem sınıflandırmayı öğrenir hem de eğlenir. İnternette çok güzel örnekler var aslında.

Sarılmalı yakalamalı öpmeli dokunmalı oyunlar kuruyoruz biz kızımla.

Dergiyi önümüze alıp nesneleri soruyoruz birbirimize

Biz leğen dolduruyoruz küvet ya da havuz da olur içini suyla doldurup renkli topları içine atıyoruz renklerini soruyoruz.

Dergilerin verdiği stickerları biyerlere yapıştırıp gülüyoruz

Lego oynuyoruz

Oyun hamuruyla şekiller yapıyoruz

Boya kalemleriyle karalamalar yapıyoruz

Oyuncak ayıları bebekleri dizip topla devirmeye çalışıryoruz

Saklambaç oynuyoruz

Çocuk şarkıları söylüyoruz ( kızım sadece son hecelerini söylüyor :))

Dışarı çıkıp dondurma alıyoruz sahada maç yapan çocukları izliyoruz.

Halim varsa parka çıkıyoruz

Kızlar merhaba

Montessori etkinlikleri güzel oluyor çocuklar için hem küçük motor becerilerini geliştirmek hem de kendini ve çevresini tanıması amacıyla. Mesela eşyaları saklayıp o eşyaları birlikte bulmaya çalışabilirsiniz, çorapları karışık olarak önüne koyup eşini bulmasını isteyebilirsiniz, renk eşleştirmece yapabilirsiniz (mesela mandalları renklerine göre ayırabilirsiniz renk adlarını sesli olarak söyleyerek), oyun hamurlarıyla oynayabilirsiniz, sandalye kapmacanın bağdaş kurma versiyonunu oynayabilirsiniz (müzik açıp dans ederek müzik durunca yere oturup bağdaş kurma), bitmiş tuvalet kağıdı rulolarını birlikte rengarenk boyayıp labut gibi dizerek bowling oynayabilirsiniz kendinizce, yapboz yapabilirsiniz, boyama (kitap üzerine de parmak boyasıyla da) yapabilirsiniz.

Back
X