2 yaş sendromu

tamkonuşamıyor, anladığı şeyler var, suyun anlamını biliyor, söyleyebiliyor da ama su demiyor mesela onun yerine bağırıyo, derdini anlıyorum, onlar sıkıntı değil, mama su alt değiştirmeyi yapıyorum zaten istediği tekşeyvar sürekli ilgi süreklioyun sürekli atta, e yemek yapılacak, bulaşıklar yıkanacak çöpler atılacak, sürekli ilgi de mümkün olamıyor haliyle,istiyor ki sabahtan akşamakadar oyunoynayalım

sürekli oynayacaksınız

o işler de yapılacak biliyorum birlikte yapacaksınız

çamaşırları makinaya atacaksınız

renklerini söyleye söyleye

asarken ondan mandal isteyeceksiniz

mavi tişörte takmak için kırmızı mandal

hem çocuk gelişimi hem iş bir arada çıkacak

evi süpürürken ona da süpürge

silerken vileda ve bez

yani sende ne varsa onda da olacak

yemek yapılırken ona da kap kacak vereceksin

bıçak olmayacak mesela ama ona da kaşık vereceksin

koyacaksın önüne meyve oynayacak yiyecek vs vs

bulaşık makinasını yine birlikte adları söylenerek kaldırıp dolduracaksın

koş odanda bardak var mı diye görev vereceksin alıp gelecek ya da yok diyecek vs vs

İleri yaşlarımda bebek için çok korkan biriyim . Baş edemem diye . Bir de sizin bu zor durumunuzu görünce gözüm daha çok korkuyor . Allah yardımcınız olsun . Yine de mutlu musunuz ? Merak ettim :110::110:

23 aylık bebeğim var ve ben tükenmiş durumdayım, söz gelimi telefonumu bile şarj edemiyorum, prizden çıkarır, babasıyla konuşamam, telefonu ister ve kaçırır, sebepsiz ağlar, karnı tok, altı temiz yine de ağlar, dışarıya çıktığımızda aksi istikamete gider, basit bir salça almaya gittiğimde bile inanılmaz yoruluyorum, gün bitiminde ise inanılmaz bitkin ve yorgunum, kendimi tükenmiş hissediyorum, yani nasıl desem oğlum sabah yeni uyandığı vakit hariç hep huysuz hep huysuz, hep istiyor ki dışarıya çıkalım, parka gidelim ama hava zaten soğuk, sürekli çıkaıyoruz, evin içinde de huzursuz oluyor, ne yapmalı bu durumnekadar sürecek zira gün boyu 23 aylık oğlumun peşinde koşmaktan omuzlarımağrıyo, mutsuz hissediyorum, gergin hissediyorum

Canım allah yardımcın olsun yalnız değilsin onun için kötü hissetme inan yazdıklarını n aynısını bnde yasıorm ki hatta öle ki arkadaşlarm sen iyi dayanıosun hasta falan olmuosun dıyolar sana şöyle solıyım ben bazen inan tuvalete bile gdemıorm hiç bian durmuo benim oğlumda 20 aylık çok zor canım çok zor seni çok iyi anlıyorm inan gün içinde otıtdugum vakit sınırlı sürekli ayakta onun pesındeym sürekli onu memnun etmek için uğraşıp duruyorum çok yıprandm bnde :(

Gün boyunca oyun oynama isteği enerjisini doğru kullanamadığı için.
Bir periyot belirleyin ve birlikte zaman geçirin onunla uygulayabileceğiniz birlikte yapacağınız bir çok oyun var bunları ayarlayın onunla oynayın.
Sıra işlerinize geldiğin de ise onun dikkatini çekicek eğlenceli ekipmanlarla onu oyalayabilirsiniz.
Ama mutlaka gün içerisin de uyku saati olsun..Zaten gün içerisin de birazcık yorulursa zamanla her şey yoluna girer.

Telefonu yüksek yerlere taksaniz sizi iyi anlıyorum benimde iki yaş kızım birde extra dört aylık oğlum var şükredin ben ne yapayım ve ikimizde ailelerimizdn uzağız on dklik bile bırakacak yerim yok grip oldum gözümü açamıyorum iki bebekte ağlıyor bende ağlıyorum
Hahahah canım benim ya :D özür dilerim gülüyorum ama durumun trajikomikliğine gülüyorum, biz anneler bazen ne kadar da sefil oluyoruz. bebeler ağlıyor biz ağlıyoruz. kolay gelsin sana:KK25:

23 aylık bebeğim var ve ben tükenmiş durumdayım, söz gelimi telefonumu bile şarj edemiyorum, prizden çıkarır, babasıyla konuşamam, telefonu ister ve kaçırır, sebepsiz ağlar, karnı tok, altı temiz yine de ağlar, dışarıya çıktığımızda aksi istikamete gider, basit bir salça almaya gittiğimde bile inanılmaz yoruluyorum, gün bitiminde ise inanılmaz bitkin ve yorgunum, kendimi tükenmiş hissediyorum, yani nasıl desem oğlum sabah yeni uyandığı vakit hariç hep huysuz hep huysuz, hep istiyor ki dışarıya çıkalım, parka gidelim ama hava zaten soğuk, sürekli çıkaıyoruz, evin içinde de huzursuz oluyor, ne yapmalı bu durumnekadar sürecek zira gün boyu 23 aylık oğlumun peşinde koşmaktan omuzlarımağrıyo, mutsuz hissediyorum, gergin hissediyorum

canım 20 aylık bir oğlum var aynı dertten biz de muzdariptik. ama harvey karp'ın mahallenin en mutlu yumurcağı diye bir kitabı var. kitabı al oku. kitabın içeriği 2 bölümden oluşuyor ilk bölüm çocuğu anlama 2. bölüm tavsiyeler. ben tamamını okudum vala gece gündüz demedim bitirdim şimdi çok daha sağlıklı bi iletişimimiz var oğlumla. kesinlikle tavsiye ediyorum hemen edinip okumalısın çok faydasını göreceksin.

Acaba ben mi yazdim farkinda degilim yorgunluktan diye şüpheye düştüm bi an :/ Aynilarini suan yaziyoruz tipa tip hem de :/ Herseye agliyor surekli bir inat çabası dışarı cikinca ters istikamete gidiyor :) Surekli sarilip opuyorum onu ama daha da nazlaniyor..Buyuk oglum dan biliyorum bu bi surec ama bayagi uzun bi surec ne zaman 3 bucuk 4 olduk o zaman sakinlesmistik Insallah bu sefer uzun surmez :/ Arada buyuklerden yardim alip dinlenmeye calisalim zira yapacak baska bisey yok

Hahahah canım benim ya :KK70: özür dilerim gülüyorum ama durumun trajikomikliğine gülüyorum, biz anneler bazen ne kadar da sefil oluyoruz. bebeler ağlıyor biz ağlıyoruz. kolay gelsin sana:KK25:
Sağol bide mayonezden zehirlendim bugün tam oldu çocukları mecbur en güvendiğim kişiye bıraktım ama hemen geldim bi saat surdurmedn bile durumum içler acısı hastanede kalmam lazımdı bebeğim var kalamam bu devirde kimseye emanet de edilmiyor

Oyun oynamak dolasip dunyayi gorup tanimak ister gayet dogal keske benm oglm olsa 24 saat ilgilenirim oyanirm onnla neguzel

Merabalar . Benim de kızım aralık ayında 3 yaşına girecek . kıyafet konusunda cok takıntılı kilotlu corap ,tayt gibi sıkan şeyleri asla giymior .ağlaya ağlaya giydirsem de cıkarana kadar hiç susmuyor :( uyku tulumu aldım giydirdim abartmıorum 2 saat ağladı . Sabırlı oluorum güzel konusuorum kızıorum bağırıorum ne yapsam olmuo illa esorfman giymek istiyor . Aslında genel anlamda ağlamayı sevior ve benim bazen dayanacak gücüm kalmıyo

Ben bu durumlarda inatlasmayi biraktim, bir elbiseyi aylardir giyiyor. Hava buz gibiyken incecik elbiseyi giyiyor, mont giymek istemiyor. Zorlamak mümkün degil. Sonuna kadar inat. Babasiyla beni yildiriyor. Üc dört saat ugrasinca pes ediyor insan sirf dinlenmek icin.
Sirf montunu giymek istemedigi icin disari cikmayi iptal ettigim oldu. Hazirlanip cikamiyorum. Birkac ay sürdü bu mont olayi, cidden üsüyünce giymeye basladi. Fakat degil apartmana girdigi gibi cikarir, arabada cikarir. Soguk ama birsey gelmiyor elimden. elbise icine kazak giydirene kadar göbegim catladi.
Geciyor ama.
Sakin olmayi ögrenmemiz lazim.
Evet bu zamanlar böyle de kendine kabullen. Daha rahat geciyor böyle düsününce.

Oofff aynı benim kızım o da 23 aylık ve ben çalışmadığım hâlde gün sonunda yorgun ve bitkin hissediyorum :KK17:Sağlıkları yerinde olsun da gerçi, gün boyu sadece onunla ilgileniyorum nerdeyse, her an yaramazlık peşinde, bazen yetemediğimi düşünüyorum ne ona ne kendime ne de eşime :KK42:

Oofff aynı benim kızım o da 23 aylık ve ben çalışmadığım hâlde gün sonunda yorgun ve bitkin hissediyorum :KK17:Sağlıkları yerinde olsun da gerçi, gün boyu sadece onunla ilgileniyorum nerdeyse, her an yaramazlık peşinde, bazen yetemediğimi düşünüyorum ne ona ne kendime ne de eşime :KK42:
Resmen duygularıma tercüman olmussunuz :) aynen akşama kadar oturmak nedir bilmiyorm nası bı enerji anlamadm akşam eşim gelince hıcbıseye enerjım kalmıyo bide geç uyuyo oğlum biz uyuyakalıyoruz o yine uyumuyo napıcam bılmıyorm :(

Yaptıkları cok normal, o yaşlarda olması gereken davranışlar. Bol bol oyun oynayin. 3 yasa doğru kendi oyun kurmayı öğrenecek.

Back
X