2 yaş sendromu

Brsprens

Kün Fe Yekün
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
139
60
48
İyi akşamlar Hanımlar
2 yaş 2 aylık oğlum var ama herkesi vurma dövme saç çekme ısırma birşeyler atma huyu oluştu eşime ve bana bile zarar veriyor artık bu normal mi 2 yaş sendromu mu geçici mi bana akıl verin ne olur nasıl yol izlemem lazım benimde canımı acıtıyor bazen her yerim yara bere olmuş durumda bende bazen patlatıyorum bi tane çünkü baş edemiyorum başkalarının çocuğunu dövünce utanıyorum artık anlamıyor hiç bir şekilde konuşmaya çalışıyorum ama o kadar asi hiperaktif çılgın yaramaz ve sinirli ki

Merhaba, benim bebeğiminde 2 yaşına 3 ay var. Muhtemelen 2 yaş sendromudur diye düşünüyorum. Oğlumda çok fazla ağlamaya başladı, ağlamak denmez aslında avazı çıktığı kadar bağırmak desek daha doğru olur. Kesinlikle duymuyor bağırma sürecinde, sakince anlatmaya çalışıyoruz ama olmuyor. Ağlama krizlerine giren çocuklar gördüğüm için normal karşılamaya çalışıyoruz ağlarken bizde gerilsekte süreci sakince atlatmak daha önemli. Vurma huyunu bende 2 haftadır görüyorum, ama sadece bir çocuğa yapıyor, karşısındaki çocuk öyle yaptığı için olabilir diye düşünüyorum açıkçası. Vuran çocuğa vurmak çözüm değil anlamazlar diye biliyorum, öyle okumuştum. Bize vurmaya ve ya sert bir hareket yapmaya kalkınca ben genelde kaşlarımı catip, sert bir tavırla " sence bu yaptığın güzel birşey mi, ben hiç sevmedim ve canımı acittin " diyorum. Yaptığının yanlış olduğunu anlıyor sirinlik yaparak işi kendi lehine döndürmeye çalışıyor. "Ben seni seviyorum ama bu davranışın hiç huzel degil, bir daha yapma sakın " diyorum. Ara ara nabız yoklasa da çok tekrarlamiyor bu aşırı hallerini

Tek çocuğa olsa ondan zarar görmüştür diyebilirim ama gördüğü herkese daha 10 aylık 5 aylık bebeklere bile inanın vücudumun her yeri bi tırnak yarası ve gittiğim yerde o kadar utanıyorum ki artık gitsem bile rahat oturamiyorum birinin çocuğuna zarar verecek diye bende çok konuşmaya çalıştım halada konuşuyorum ama duymuyor yada unursamiyor bilmiyorum tek bildiği şey herşeyi ağlayarak bağırarak döverek yaptırması

Bu dönemde böyle şeyler olması normal sanırım. İyi birşeyde dese herkese hayır diye karşılık verip kendi bildiklerini okuyorlar. Bizde dışarı çıkınca peşinde koşmaktan bitap düşüyoruz. Bu tarafa diyoruz ama o bildiği tarafa gidiyo.. inşallah bu dönemde geçicek hızlıca..

bizimkide 2,5 yaşında
ara ara bana vuruyor. annelere vurulmaz, kimseye vurulmaz anne cici diyorum o da anne cici diyor yanağımı okşayıp.
ya da vurduğunda hemen dikkatini dağıtıyorum gıdıklıyorum gülüyoruz unutuyor öyle

Bizde öyle gerçekten bazen evden cikmak istemiyorum ama nefes almaya ihtiyacım oluyor

Gördüğü herkese vuruyor anlam veremiyorum ve benim oğlum biri yüksek sesle bağırsa korkan bi çocuktu nasıl böyle oldu bilmiyorum dönem dönem huy değiştiriyorlar galiba

En kötüsü diş dönemi demiştim şimdi diş dönemini arıyorum

Gördüğü herkese vuruyor anlam veremiyorum ve benim oğlum biri yüksek sesle bağırsa korkan bi çocuktu nasıl böyle oldu bilmiyorum dönem dönem huy değiştiriyorlar galiba
Ayyyy bizimki de çok kibar naif bir çocuktu. Annecim kibar olalım deyince kibar davranan biriydi. Bu ara hem çok hareketlendi hemde kabalasti hareketleri. Eşim normal aslında diyor ama dışarı çıktığımızda da ikimiz cikmayalim başkaları da olsun biz tek bas edemiyiruz diyo. Ne zaman biticek acaba bu süreç.. birde şimdi abi oldu minik adam. O yüzden biraz ilgilenmekte de zorlanıyoruz. İnşallah ataklar givi bir kaç hafta sürer ve gider

Yani biz 1 aydır hırçın ve asiyiz ne zaman bitecek merak ediyorum

Normal galiba.benim kızım 23 aylık ve ısırır saç çeker vurur.bagira çağıra ağlar of normal galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…