2 yas sendromu surekli istenmeden verilen tavsiyeler

Bende başkalarına vuran çocuk nasıl yetişiyor buna şaşırıyorum. İki erkek çocuğum var ,ikisi de başkalarına vuran çocuk olmadi. 2 yaş sendromunda ağladılar falan ama kimsenin de canını yakmadilar.
Siz de hemen karşıda ki çocuğa asosyal demişsiniz. Yanında sağa sola oyuncak fırlatan bir çocuk olunca korkmustur haklı olarak. Bu benim çocuğum üzülmesin diye başka çocuklarin korkutulmasini normal karsilanmasina irrite oluyorum. Hemen asosyal yaftasini yapıştırmışsiniz. Sizin ki özgüvenli ,sosyal oluyordur kesin baskasina vurduğu için .

Kizim 2 yaşında oyuncak atma fırlatma huyu var.normal bunlar biliyorum şiddet içerikli çizgi film izlemez eşimle kavgamız olmaz neyse geçen komşumu davet ettim her defasında olduğu gibi kızıma yapma etme söyle yap böyle yap dedi desi. Ben günde 10 kez diyorum ama bu bir süreç tatlıydın sert uyarı asla kar etmiyor beni yoran kendi evladını savunacagim derken insanlar karşı tarafı çok rahat eleştiriyor benim kızımın hiç böyle huylari yoktu sen de ona mı vursan canımızı yaktığını anlasa gibi psikologların asla yapma dediği tavsiyeler vermeye kalktı ki ben kızıma hep engel oldum kendi kızının asla canı yanmadı zaten inanılmaz nazlı bir kızı var ve asosyal bir kız çocuğu benim kızım sadece kızıyla oyun oynamak istiyor ve ilgisini çekmek istiyor davet ettiğime bin pişman oldum bir ton tavsiye ve kızıma azar işittim bir daha asla kimseye kızımı aşağılatmam azarlatmam ama öğrenmek istediğim şu bu atma fırlatma huyları kaç yaşında bitiyor bunu yaşayıp geçti diyenler yazabilir mi? Gerekirse kimseyle görüşmem kızımı kreşe veririm orada sosyalleşme ben sadece kalıcı huy olmasından bazen endişe ediyorum
Diğer çocuk asosyalim sizinkide fazla sosyal yada yaramaz kimde çocuğunun vurulması ı istemez ben şahsen sinir oluyorum cocugun dovuyorsa bir çocuğu engel ol sen hemen ki karşı tarafın engel olmasına gerek kalmasın yada karşıdan önce sen söyle kızım arkadaş o canım acır vs kimsede tavsiye vermesin hem öyle yada böyle musade ediliyor vurulmasina hemde bir şey denince zoruna gidiyor demek ki kızın vurmuş ki kada8n istemeden de olsa müdahale edip tavsiye vermiş yanlış ve eksik anlattığınız düşünüyorum

Bende başkalarına vuran çocuk nasıl yetişiyor buna şaşırıyorum. İki erkek çocuğum var ,ikisi de başkalarına vuran çocuk olmadi. 2 yaş sendromunda ağladılar falan ama kimsenin de canını yakmadilar.
Siz de hemen karşıda ki çocuğa asosyal demişsiniz. Yanında sağa sola oyuncak fırlatan bir çocuk olunca korkmustur haklı olarak. Bu benim çocuğum üzülmesin diye başka çocuklarin korkutulmasini normal karsilanmasina irrite oluyorum. Hemen asosyal yaftasini yapıştırmışsiniz. Sizin ki özgüvenli ,sosyal oluyordur kesin baskasina vurduğu için .
Evet en iyi anne sensin iyi oku araştır komsum da öyle senin gibi benimmyavrumda yok bu huylar dedi ama yüzde yirmi de yoksa bu sen mükemmelsin anlamına gelmiyor senin gibi tuzu kurulara anlatmadım canım derdimi sen hiç yorum yapma

Komşunuzun akıl vermesi normal değil ama sizinde onun çocuğuna yazdiklariniz hoş değil. Oda çocuğunu başka çocuk vursun diye misafirliğe geldiğini sanmıyorum. Evet çocuklarda olabiliyor ama her çocukta yok böyle bir istatistik tutulmaz siz oyun grubu kurs yada kreş arastirirsaniz en azından profesyonel ortamda sosyallesir enerjisini atar yaşıtları ile olur ama saçma yorumlar duymaz. Bebek o daha doğruyu yanlışı ne kadar biliyor ama ikili diyaloga gerek yok kadında kendi çocuğuna üzülmüştür. Yada dışarıda program yapın parka fln gidin acik havada daha rahat edersiniz
Ben zaten disarda görüşme kararı aldım sadece yaşayıp geçti diyenlerin tavsiyesine ihtiyacım var

Evet en iyi anne sensin iyi oku araştır komsum da öyle senin gibi benimmyavrumda yok bu huylar dedi ama yüzde yirmi de yoksa bu sen mükemmelsin anlamına gelmiyor senin gibi tuzu kurulara anlatmadım canım derdimi sen hiç yorum yapma
Yorum yapıp yapmayacağımi size soracak değilim. Eleştiriye açık değilsiniz. Burası herkesin yorum yapabileceği bir forum , herkes size alkış tutmak zorunda değil.

Kadını eleştirirken ,kendiniz de çocuğu asosyal diye yermissiniz. Sırf rahatsız oldu ortamdan diye.

Aynen Dr öğe de aynısını diyor, olumsuzluk eki onlar için bir şey ifade etmiyormus. Anlatmak gerekiyormuş videosunu izlemiştim.

O komşu ile direk irtibatınızı kesin bence. Küçücuk çocuğa şiddet uygulaması için tavsiye veriyor. Acaba kendi cocuguna da vuruyor mu diye düşündüm açıkçası?
Dr.ogenin videosunu izlemenizi tavsiye ederim pembe uygulamada :)
Çok teşekkürler bakacağım.. komşudan soğudum zaten gece uykularım kaçtı yavruma niye laf söyletti söyledim diye ..yaşayıp büyüdüler geçti diyenleri bir duysam..

Ayni surecteyiz. Oglum 23 aylik, vurma haricinde sadece beni isirma huyu basladi. En son opecekken yanagimi isirdi. İsirmaya ya da bir sey atmaya yeltendigi anda hemen sakladigim oyuncagini soruyorum ve birlikte ariyoruz. Eli havada kaliyor cocugun. :KK70:

El kadar bebeye siddet uygulamayi tavsiye edenle de selami sabahi keserdim sanirim. Neyse ki boyle derdim yok. Kimseye gitmiyorum.

15 gundur haftada 3 gun oyun grubuna gidiyoruz. O gunler daha bir enerjisini atmis oluyor. İmkaniniz varsa tavsiye ederim. Terrible two gazamiz mubarek ola. :KK70:
Evet canım haklısın. Ya geçse şu 2 yaş:) ben de hep aktifim hep disarda parktayiz denizdeki.. kızımda şunu farkettim oyun oynayan çocuk varsa asla oyuncak atmıyor ama oynamıyorsa dikkat çekmez için. Yapıyor bunu ..Ben soğudum maalesef komşudan eskisi gibi olmaz

Çocuklar küçükken misafir almak ya da başka bir yere gitmek pişmanlıktır.
Çünkü akıl veren çok oluyor.
Şükür benim o yıllarım geçti darısı başına.
Az insan= çok huzur düşüncesiyle hareket et en azından bu dönemde.
Haklısın canım kayinvalidem bile yapıyor bunu yoruldum artık evimdeyim kızım yeter bana...teşekkürler

Çocuğum henüz o vakte gelmedi ama uzmanlardan dinlediğim kadarıyla yapma demek yerine yaptığını farkettiğimizde hiç o olaya odaklanmadan başka bir olaya dikkatini çekip ilgisini değiştirmek gerekiyor. Zamanla unutuyorlarmış.

Sınıf içinde bile sürekli konuşan, saygısızlık yapan çocuğu dikkate almadan hareket ettiğimizde bu davranışlarında sönme olduğunu gözlemledim defalarca.

(yakın bir arkadaş grubum var birbirimizin yetiştirme yöntemlerine saygımız var o sebeple onlar haricinde oturmayı tercih etmiyorum)
Çok teşekkürler canim

Benim de tam 2 yasinda kizim var ve ayni sekilde oyuncak atma vs kisacisi iki yas sendromu yasiyoruz. Ben bir ay once ulke degistirdim icin bu sendrom daha da agir yasiyorum ama yapacak birsey yok, cocuk bu ve kendine tam ifade edemedigi icin bu durumlar olabiliyor ben buna raziyim ama babaanne vs internet uzerinden bile karisiyor simdilik he he diyip geciyorum ama devam ederse sert bir tepki gostermeye dusunuyorum. Zaten biz onlara siddet ogretmeye calisiyoruz birde uygulayacaksak ne kaldi bence boyle dusunanlardan uzak durun.
O kadar haklısın ki ...zaten sonuç resmen şuna çıkıyor:Sen yaptın! Evet ben yaptım ben öğrettim millet tarafından sevilmesin diye ben oyuncak atmayı firlatmayi öğrettim yavruma maşallah ya bazılarının kafası pek güzel benim kv de de sizinki gibi maalesef

Bildiğim kadarıyla fırlatma bu yaşlarda her çocukta oluyor. Bana tuhaf gelmedi. Benim henüz çocuğum yok ama gördüğüm bütün çocuklarda vardi bu huy. Hepsi de belli bi yaştan sonra bu huyu bıraktı.

Kendi çocuğunuzu savunmak isterken başka çocukları gömmeyin lütfen. Yapmayın. Bu sitede çok fazla görüyorum bunu.

Sizin çocuğunuz size tatlı geliyor. Onun çocuğu ona.

Sizin çocuğunuz size sosyal, bıcır bıcır geliyor. Onun çocuğu ona.

Size onun çocuğu asosyal ve nazlı geliyor. Sizin çocuğunuz da ona.

Bana gelince benim çocuğum yok. Son derece tarafsız bir yerden yazıyorum. Bu tür etiket ve yaftalamalar sizin çocuğunuzu daha iyi yapmaz.

Lütfen buna dikkat edelim.
Savunma psikolojisi demek ki :)

Kızınız çok normal, tam yaşının hareketlerini yapıyor.
Oğlum da öyleydi o yaşlarda.
Kızım şimdi abisinden de fena.
Deniz de, park da nerde olursa,.elinde bir oyuncak olsa bir yaşıtı geldiğinde hemen iktirmeye çalışıyor bağırıyor.
Sanki karşısındaki çocuk onun oyuncağını alacak sanıyor 😂😂
Hâlbuki onunla alakadar olan yok,. kendi kendine git diye bağırıyor 🙈🙈
Kalıcı olmaz büyük ihtimalle.
Siz anladığım kadarıyla doğru yönlendirmeleri yapiyorsunuzdur kızınıza.
Çocuklar bu yaslardayken gerçekten ev misafirliğine gidip gelmek pek mantıklı olmuyor 😌
Çok teşekkürler canım:) bunlara ihtiyacım var

Atma normal bu aylar zamanla gecer. O kiza da nazli asosyal demeniz hos degil. Sizin kiz sadece oyun oynamak isyiyor.us oyle demissiniz ee o kiz da istemiyor demekki. Siz niye hakli gordunuzki kendinizi. O da bir birey sonuçta. Kendi cocugunuzu sevebilirsiniz ama baskasininkini boyle elestiremezsinz. Size verdigi akla izulmüssünüz ama siz de çok farkli degilsiniz sadece dille dememissiniz.

Ayrica bu eleştriler sizde endiseye neden olmuş gerek yik. Birakin cocugunuz sizi uonlendirsin o ne zaman neyi yapacagini icgudjsel olarak bilir. Dikkatini dagitin sadece atarken mesela aa gel hadi bebeklerle oynalayım falan gibi hemen dahilir zaten
Sen pek farklı sayılmazsın burdan bakınca

Diğer çocuk asosyalim sizinkide fazla sosyal yada yaramaz kimde çocuğunun vurulması ı istemez ben şahsen sinir oluyorum cocugun dovuyorsa bir çocuğu engel ol sen hemen ki karşı tarafın engel olmasına gerek kalmasın yada karşıdan önce sen söyle kızım arkadaş o canım acır vs kimsede tavsiye vermesin hem öyle yada böyle musade ediliyor vurulmasina hemde bir şey denince zoruna gidiyor demek ki kızın vurmuş ki kada8n istemeden de olsa müdahale edip tavsiye vermiş yanlış ve eksik anlattığınız düşünüyorum
Lütfen boşuna işgal etmeyin buraları lincinizi başka yerlere saklayın ne düşünmek.isterseniz düşünün yeterince toleranslı biriyim sizin gibiler yüzünden insanlardan bıktım

Yorum yapıp yapmayacağımi size soracak değilim. Eleştiriye açık değilsiniz. Burası herkesin yorum yapabileceği bir forum , herkes size alkış tutmak zorunda değil.

Kadını eleştirirken ,kendiniz de çocuğu asosyal diye yermissiniz. Sırf rahatsız oldu ortamdan diye.
Tamam tatlım hadi uzaklaş bir nefes al seninde pek farkın yok benim için yazdıklarından çünkü hadi Allaha emanet

Kizim 2 yaşında oyuncak atma fırlatma huyu var.normal bunlar biliyorum şiddet içerikli çizgi film izlemez eşimle kavgamız olmaz neyse geçen komşumu davet ettim her defasında olduğu gibi kızıma yapma etme söyle yap böyle yap dedi desi. Ben günde 10 kez diyorum ama bu bir süreç tatlıydın sert uyarı asla kar etmiyor beni yoran kendi evladını savunacagim derken insanlar karşı tarafı çok rahat eleştiriyor benim kızımın hiç böyle huylari yoktu sen de ona mı vursan canımızı yaktığını anlasa gibi psikologların asla yapma dediği tavsiyeler vermeye kalktı ki ben kızıma hep engel oldum kendi kızının asla canı yanmadı zaten inanılmaz nazlı bir kızı var ve asosyal bir kız çocuğu benim kızım sadece kızıyla oyun oynamak istiyor ve ilgisini çekmek istiyor davet ettiğime bin pişman oldum bir ton tavsiye ve kızıma azar işittim bir daha asla kimseye kızımı aşağılatmam azarlatmam ama öğrenmek istediğim şu bu atma fırlatma huyları kaç yaşında bitiyor bunu yaşayıp geçti diyenler yazabilir mi? Gerekirse kimseyle görüşmem kızımı kreşe veririm orada sosyalleşme ben sadece kalıcı huy olmasından bazen endişe ediyorum
LUTFEN :benim yavrum yapmaz nasıl yapar iki yaşındaki çocuklarımın yok böyle huyu yok suç sende komşu çocuğuna da yazıkcilar yazmasın lütfen herkesin çocuğu kendine evlat kimsenin canı yanmasın sadece yaşayanlardan tavsiye bekliyorum teşekkürler
Çocukların bu dönemlerde olabiliyor böyle huyları. Ona atmakta özgür olduğu cisimler ve yerler belirleyin. Bizim imkanımız var mesela bu atma güdüsünü denize taş atarak gideriyoruz. Evde tamamen sungerden oluşan 5 tane falan topu var bunları atıyor. Sünger olduğu için hem zarar vermiyor hiç bir şeye hem de hiç ses çıkmıyor. Yine de zaman zaman hiç atmaması gereken şeyleri de atabiliyo bu süreç ve en fazla hatayı yapma hakkı cocuklarindır

Tatlim diyerek konusamazsiniz benimle. Uslubunuza dikkat edin. Muhatap olmayacağım sizinle zaten daha fazla. Çocuğunuzu nasıl yetiştirdiğiniz de sizden belli zaten.
Tamam tatlım hadi uzaklaş bir nefes al seninde pek farkın yok benim için yazdıklarından çünkü hadi Allaha eman

Lütfen boşuna işgal etmeyin buraları lincinizi başka yerlere saklayın ne düşünmek.isterseniz düşünün yeterince toleranslı biriyim sizin gibiler yüzünden insanlardan bıktım
Lincledugim bir durum kesinlikle yok
Ne tesadüftür ki bende sizlerden bıktım kendi çocuğuna laf ettirmeyip başkasının çocuğunu suclayanlardan çocuk bu her şeyi yapabilir bizler doğruyu anlatacagiz ama ne yazık ki sizde onu görmedim

X