• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaşındaki kızım

ağlayan çocuğa yenilmemek işin sırrı bence. Dışarı da içeri de...

Ne diyor doktorlar kilo alımı için. Benim sıpa prematüre doğdu
Benimki 3 kilo 250 gram ve haftasında doğdu ama iki ileri bi geri gidiyoruz kilo açısından. Doktor raporlu mama çıkardı 1 yaştan beri içiyor. Onun sayesinde 9 kilo olmuştu ama geçen hafta memlekete gittik yemedi içmedi yine 8.5 olmuş böyle böyle devam ediyoruz napiyim :(

Benimki 3 kilo 250 gram ve haftasında doğdu ama iki ileri bi geri gidiyoruz kilo açısından. Doktor raporlu mama çıkardı 1 yaştan beri içiyor. Onun sayesinde 9 kilo olmuştu ama geçen hafta memlekete gittik yemedi içmedi yine 8.5 olmuş böyle böyle devam ediyoruz napiyim :(
Hiç takma kafana. Bazı çocuklar böyle. 🤷🏼‍♀️

Benim kızımın uyku sorunu olmadı ama o da çok hırçındı.sürekli ağlar ve mızıldanırdı.dışarı çıkardık ,birşeyleri tuttururdu,almadık,çok hırçınlaşırdı.sanırsın çocuk kaçırıyoruz o derece..istediğini unutmadı ,plana kadar saatlerce ağlardı. Sonra unutur,1 saat sonra aklına gelince gene yapılmayınca yine anlardı
Mesela birşey istedi,vermedik,ağladı..sonra versek bile almaz,ağlamaya devam ederdi.peki almıyoruz,gidiyoruz dediğimde kendini yere atardı,veririm gene almazdı. Ağlar dururdu.sonra sakinleştiğinde alırdı.
Şimdi 6.5 yaşında...herkese sorsan zor çocuk..hatta eltim hamileydi, çocuğun x e çeksin dedim (benim çocuğum) bana demez mi dua mi ediyorsun yoksa beddua mi ediyorsun..o kadar mi kötü çocuğum beddua edeyim dedim..ona göre öyle.ilk çocuğu süs biberi gibi bir köşede oturur ,oynamaz,kopmaz, ne denirse yapardı.öyle bir çocuk istedi..amaaaaa çocuğu aynen benimkine çekti😂😂
Ben memnunum çocuğumdan. ..başkası ne derse desin boşver..geçiyor bu günler
Ya o lafı bende bi arkadaşımdan duydum , kalbimden sen sus dedim...şimdi söndü havaları...belliydi ..büyük konuşmayacaksın işte..

İnşakkah canım. İnan o kadar sabırlıyım ki ama sabrım tükendi artık kızıma bağırmamak için odaya kendimi kapatıp bağırıyorum. Her gören Allah yardımcın olsun diyor şu anda uyuyor ama saçlarıma yapışık şekilde kalksam uyanacak kalkmasam bütün işler beni bekliyor. Umarım geçici bir süreçtir..
Böyle kuvvetli bir 2 yas sendromu yok .Saçınızı koparmasina izin vermeyin bence.
Aldigi uzun sureli bir ilac var mi yan etkisi sinir krizi olabilir asla bagirmayin sabredin altindaki sebepleri düşünün bi süre de kimseye gitmeyin evde oturun parka götürün havuza denize götürün imkan varsa.

2 yaş sendromu bu kadar bela bir şey mi tartışılır. Onu yaşıyor olsa bile onun da bir sebebi var. Güvenli bağlanma gerçekleştiği takdirde 2 yaş sendromu, tuvalet eğitimi, kreşe başlama, anneden ayrılma gibi keskin konuların daha sıkıntısız atlatıldığı biliniyor. Anne ve çocuk güvenli bağlanma olayını araştırmanızı tavsiye ederim. Eğitimi ünvanı belirsiz dense ve ortaya attığı her iddia doğru gelmese de adem güneş komşumuz üslubuyla güzel açıklamış...

Böyle kuvvetli bir 2 yas sendromu yok .Saçınızı koparmasina izin vermeyin bence.
Aldigi uzun sureli bir ilac var mi yan etkisi sinir krizi olabilir asla bagirmayin sabredin altindaki sebepleri düşünün bi süre de kimseye gitmeyin evde oturun parka götürün havuza denize götürün imkan varsa.
Kan ilacı kullandık 1.5 senedir bu ay bıraktık bide nutrigen mama kullanıyoruz onlarında yapacağını düşünmüyorum. Zaten Bi annene Bi babanneye gidiyoruz hiç biryere çıkartamıyorum son 3 aydır da eve kimseyi kabul etmiyorum

Bize de raporlu mama çıkarttı ama 60 mamaya 180 TL ödedim sizde para ödediniz mi alırken

Canım sende biraz gezmene ara ver insanalr rahatsız oluyorsa düzelene kadar illa düzelecek daha çok küçük .Parkı falan seviyorsa parka götür enerjisini atsın.

Canım sende biraz gezmene ara ver insanalr rahatsız oluyorsa düzelene kadar illa düzelecek daha çok küçük .Parkı falan seviyorsa parka götür enerjisini atsın.
İnan. Artık gitmiyorum bir yere kendi ablama senede 2 kere oda bayramlarda giderim aynı şehirde olmama rağmen ama bela buluyor beni en basiti ilde ki kavga etmediğim hiç bir otobüs şöförü kalmadı hepsi ağlamasına şikayetçi 😩 hepsiyle tartışıp iniyorum

İnan. Artık gitmiyorum bir yere kendi ablama senede 2 kere oda bayramlarda giderim aynı şehirde olmama rağmen ama bela buluyor beni en basiti ilde ki kavga etmediğim hiç bir otobüs şöförü kalmadı hepsi ağlamasına şikayetçi 😩 hepsiyle tartışıp iniyorum
Seninki ağlamayı alışkanlık haline getirmiş demek ki sebepsiz yere ağlıyor. Valla çok zor 2 yaş sendromu ...Benim gözlemlediğim 3 yaşında artık çocuklar yavaş yavaş çocukluğa geçiyor uyku yemek çiş sorunları azalıyor .

Back
X