Sağlıklı olan uyanma saati sabah 6-7 arası zaten. Ağlama ise hepimizin başına bela maalesef
Birkaç tavsiye vereceğim. Sizin uyguladıklarınız da vardır mutlaka. Ben bilmediğimden yazıyorum.
Öncelikle ilk 24 ay temel güven dönemidir. Bu dönemde çocuğu terbiye etme, kural öğretme gibi bir şey mümkün değil. Hangi çocuk psikiyatristine sorarsanız sorum size şunu diyecek: ilk 24 ay her istediğini yapın.
Tabii ki yapılması mümkün olan her şeyi yapmak lazım. Kural öğrenme 24 aydan sonra başlıyor. Eğer ilk 24 ay çocuğun üstüne gidip öğrenemeyeceği kuralları öğretmeye çalışırsak ya da edinmesi mümkün olmayan alışkanlıklarda ısrar edersek ters tepiyor. Çocuk huysuz ve inatçı oluyor
Bu daha duygularıyla yönetilen bir canlı. Empati, mantık, kural, analitik düşünme gibi şeylerin hiçbirine sahip değil. Dahası duygularını tanımıyor, tanımadığı duyguları yönetmeyi bilmiyor. Bizde Nasıl bir duygu başladıktan bir müddet sonra bitiyorsa ya da biz kendimizi yatıştırıyorsak çocuk bunu yapamıyor. Duyguyu yönetemiyor. Duyguları tanımasını ve yönetmesini biz öğreteceğiz.
Ağlama krizlerinde yanında olun, elini tutun, sarılın. Ağlama bitikten sonra konuşun. Duyguyu tanıtın ve teskin edin. Örneğin: biraz önce çok korktun, bu yüzden kendini çok kötü hissettin ve ağladın. Ben yanındayım, korktuğun zaman yanıma gelebilirsin vb.