• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaş konuşma problem

Cessika571

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2020
196
53
48
Merhaba çocuğum 2 yaşında ve 10 kelimesi var yok. Çoğu şeyi anlıyor. Göz teması iyi. Sosyal çocuk. Ama gel gelelim ki sorularıma beden dili ile de cvp vermiyor. Mesela su istermsisin dedigim zaman kafa bile sallamiyor. Hayır demesini biliyor ama evet anlamında birşey yapmıyor. Gidelim mi diyorum gidip ayakkabısını çıkarıyor. Ama kafa sallamiyor. Bunun gibi olan var mı acaba. Zaten kendi dilinde konusyor anlamsız bebekce.

Kitap okuyun bol bol siz masal anlatın kafadan atıyordum ben benim kızlara . Sonra onlar benim anlattığım masalı anlatiyordu. 2 yaşında konuşuyordu normal bizim gibi . Bol bol konusun. Dışarda olan kedi köpek onları konusun giderken yolda. Ben hep boulyle yapardım. Şimdi 1 yaşında oğlum var onlada ayniyiz. Dışarda hep konuşuruz bir kaç kelimesi var ama herşeyi anlıyor. Konusun evde bol bol ne yaparsanız sanki dış ses gibi şimdi şunu yapiyorum sana yapıyorum dergibi . TV tablet telefon olmasın yada mümkün mertebe azaltın

Merhaba çocuğum 2 yaşında ve 10 kelimesi var yok. Çoğu şeyi anlıyor. Göz teması iyi. Sosyal çocuk. Ama gel gelelim ki sorularıma beden dili ile de cvp vermiyor. Mesela su istermsisin dedigim zaman kafa bile sallamiyor. Hayır demesini biliyor ama evet anlamında birşey yapmıyor. Gidelim mi diyorum gidip ayakkabısını çıkarıyor. Ama kafa sallamiyor. Bunun gibi olan var mı acaba. Zaten kendi dilinde konusyor anlamsız bebekce.
Kesinlikle bol bol bol kitapla haşır neşir olsun oğlum şuanda 23 aylık bebekligimden beri sürekli kitaplar gösterdim orada olanlari anlattim hayvanları tanıttım seslerini çıkardım şuanda çoğu hayvanın ismini söylüyor, sesi i taklit ediyor, aile bireylerinin isimlerini söylüyor, meyve isimlerini söylüyor taşıt isimlerini ve renkleri söylemeye başladı şuanda da, tabi bunları dili döndüğünce söylüyor, yavaş yavaş 2 kelimeli cümlelere başladı bu arada ( dede gel, anne hadi, ay dede vs gibi ) telefon tablet yok hayatinda TV de önceden günde 1 2 saat veriyordum bu aralar bazen 1 hafta 10 gün hiç izlemiyor bazen çok bunalirsam yarım saat 1 saat veriyorum, ama TV izlerken bile sürekli konuşuyorum onunla.

Back