• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaş çocuklarımızla evde neler yapıyoruz ?

Biz evde oyun hamuruyla oynuyoruz resim defteri var kalem kağıt elinde devamlı bir ara tahta yapbozlarla oynuyordu çok sıkıldı onlardan çıkartmalı kitaplar var çok değişik şekilde olanlarını buldum bol bol onlardan aldım onları çok seviyor çıkartmaları çıkartıp uygun olan yerleri bulup oralara yapıştırıyor beraber kurabiye yapıyoruz kurabıye kalıplarıyla kesiyoruz kötüde olsa onun yaptıklarını pişiriyorum.Sık kitap okuyoruz çok seviyor bana okuttururken o inceliyor sonra kendince resimleri gösterip neyin ne olduğunu söylüyor.Hava güzelse muhakkak parka yada bahçeye iniyoruz yada alıp alışverişe gidiyoruz markete muhakkak götürüyorum her gidişimde.Yani elimden geldiğince yetmeye çalışıyorum havalar ısınınca haftada 2 gün oyun grubuna göndermeyi düşünüyorum

ben farklı ne yaptığımızdan bahsedeyim sana canım.bizim en büyük ilgi alanımız müzik aletlerimiz. eline ilk davul verdiğimde daha 9 aylıktı :1: şimdi tam 1,5 yaşında ve evde hemen hemen aklınıza gelebilecek pek çok enstrumanımız var (çocuğa uygun şekliyle tabi ) her gün en az iki saat birlikte müzikle uğraşırız. ayrıca dans etmeyide çok seviyor minik sıpam mesleğim gereği evde sürekli cd ler döner zaten oda baka baka yapmaya çalışır.
ayrıca hergün birlikte yarım saat sporumuz var basit kültür fizik harketleri yapıyoruz hava güzelse dışarıda kötüyse evde.
ayrıca çamaşır ve bulaşık makinasını doldurup boşaltmakta beraber yaptığımız şeyler arasında. özellikle çamaşır makinasını doldurmayı tamamen ona bırakıyorum o kadar şirin oluyo ki :1:
son zamanlardaki en büyük zevklerinden biride çamaşırlıktaki mandallar abaküs olarak kullanıyoruz.

bu gün ogluşumla çocuk tiyatrosuna gittik en basta tereddüt ediyordum dururmu korkarmı diye ilk di çünkü ama aksine o kadar eglendi ki alkışlar gülücükler kahkalar havada uçtu sonundada tiyatrocu karakterlerle resimler çekildi oglum çok mutlu oldu tabi öyle olunca bende bundan sonra sık sık gitmeyi düşünüyorum annelere de tavsiye ederim.......

Çocuk tiyatrosuna bende götürmeyi istiyorum dururmuki acaba 2 yaşında sıılırsa gerçi en kötü ihtimal çıkarız.Sanırım belli bir yaş sınırlaması yoktur çocuk tiyatrolarının

Ben henuz bir anne degilim ama bu islere cok kafa yoruyorum...Ozellikle cok oyuncak isteyen cocuklara oyuncagin herzaman satin alinmayacagini, bazen de kendilerine oyuncak yapabileceklerini ogretmeliyiz. Pazarda renkli bulasik sungerleri satilir biraz buyukce, bunlardan temin edin. Iplerle cesitli yerlerini bogarak oyuncak bebek, ayi yapabilirsiniz. Yunden sac, dugme boncukdan goz burun, kumas parcalarindan elbise vs. Bayaa vakit gecirtir ve cocugunuz birsey yaratmis olmanin sevincini yasar. Kartondan kup, silindir, koni gibi geometrik sekiller yapip bunlari renkli kagitlarla kaplatabilirsiniz. Cocuklarinizin yaptigi seyleri atmayin, odasinda dekoratif amacli kullanin. Boylece onun yaptigi seyllere deger verdiginiz icin mutlu olur, heveslenir ve yaraticiliginin gelisimi icin ona destek vermis olursunuz. plastik bardaklardan kukla yapilabilir. Ozel gunlerde, ornegin dogumgunu, evlilik yildonumu 19 mayis 23 Nisan gibi ev suslemesi yapin, cok keyif alabilirler.TV seyretmemeli bence cocuklar, belki cok az cizg film falan. Yetiskin programlari asla olmamali. Onu herseyi yapabilecegine becerebilecegine dair cesaretlendirin. Ev islerine yardimci olmasi cok guzel mesela, arkadaslar yazmis. Ben cok kucukken girgir el supurgesi vardi. Onunla halilari supurmek en sevdigim etkinlikti mesela. Aklima gelenler bunlar. Soyledigim gibi henuz anne degilim ama kendimi cok iyi hazirlamaya calisiyorum.

Çocuk tiyatrosuna bende götürmeyi istiyorum dururmuki acaba 2 yaşında sıılırsa gerçi en kötü ihtimal çıkarız.Sanırım belli bir yaş sınırlaması yoktur çocuk tiyatrolarının

bende tereddütle gittim yaş konusunda ama daha küçükler bile vardı yaş da sormadılar benim oglum herşeyden çabuk sıkılan bir tip bende sıkılır diye korktum ama bitti diye agladı çok eglenceli vakit geçirdik ayrıca kişisel gelişimine katkıda bulundugunu bildigim için de ben de huzurluyum şimdi evde bu gün duydugu şarkıları söylüyor

bende tereddütle gittim yaş konusunda ama daha küçükler bile vardı yaş da sormadılar benim oglum herşeyden çabuk sıkılan bir tip bende sıkılır diye korktum ama bitti diye agladı çok eglenceli vakit geçirdik ayrıca kişisel gelişimine katkıda bulundugunu bildigim için de ben de huzurluyum şimdi evde bu gün duydugu şarkıları söylüyor

canım merak ettim kaç aylık bıcırın ???
bende daha önce müzikal ve dans gösterilerine götürdüm oğlumu ama tiyatro deyince açıkçası daha erken diye düşünüyordum ama senden cesaret aldım deniycem muhakkak:69:

bende daha önce müzikal ve dans gösterilerine götürdüm oğlumu ama tiyatro deyince açıkçası daha erken diye düşünüyordum ama senden cesaret aldım deniycem muhakkak:69:

benim oglusum tam otuz aylık canım biz çok eglendik işallah sizde eglenirsiniz sevgiler

hiç tereddüt etmeyin,,çocuk tiyatroları zaten çocukların ilgisini çekecek şekilde hazırlanıyor ve yetişkinlere özel tiyatrolardaki gibi aman ses yapmayım aman gürültü olur,çocuk konuşur,bağırır vs. öyle seyleri dert etmeyin.onlar zaten alışıklar bunlara. ben kızımı 1 yaş civarındaydı ilk kez götürddüğümde..o zman bile izlemişti.
ama bakarsınız olacak gibi değil,istediğiniz zaman çıkabilirsiniz salondan..denemeye değer..

selam bu konuyu çok önce açmıştım unutmuşum kalmış
ama çok güzel fikirler edindim tekrar okudum her yorumu
kızım büyüyor şubatta 3 yaşına giricek
artık çalışmıyorum ve sürekli onla beraberim
elimden geldiğince ona tv izletmemeye çalışıyorum
müzik aletlerimiz var bizimde babamız sağolsun ilk aldığı oyuncajk org du :)))
meraklı müziğe keyif alıyor
sulu kuru pastel parmak her tür boya aktivitesini denedik yine yapıtor canı sıkıldığı zaman
onun dışında eş işlerinde yardım ettiiriyorum dün mesela beraber kek yaptık çok sevindi babasına akşam ben yaptım dedi
hava güzel olunca muhakak dışarıdayız parkta
ama çok değişik fikirler aldım burdan özellikle çocuk tiyotrosu en kısa zamanda götrümek istiyorum

ben çalışan bir anneyim oğluma annem ve k.validem bakıyor. 17 aylık oğlum var , pek tv izletmiyolar tavsiye etmiyorum sizlere de , en fazla yarım saat filan izliyor. genelde oyuncak oynuyorlar birlikte, mesela hikaye kitabı alın okuyun çocuğunuza, oradaki resmler o kadar dikkatini çekiyor ki ve sizin anlattıklarınızı anlıyorlar inanın. varsa eğer komşunuzun , arkadaşınızın çocuğu onu çağırın , siz gidin ya da, bebeğiniz için çok büyük değişiklik oluyor inanın, hem çocuğunuz sosyalleşiyor. mesela varsa büyük bi market yakınınızda oraya gidin , market arabasına bindirin , siz ihtiyaçlarınızı alırken o da eğleniyor , etrafı izliyor. umarım işinize yarar.

Arkadaşlar güzel de kimsenin çocuğunun yaşlarını bilmiyoruz. En azından aylarıyla yazılırsa referans olur bize. Benim kızım şimdi 18 aylık, oyun hamuruyla oynama çok erken geliyor bana çünkü henüz ojeleri ağzına götürme dönemini tam geçemedi. Ben de geçen gün evde sulu yağlı boya vardı resim için kullanılanlardan bütün renklerden tabağa sıktım büyük bir kağıt getirdim kendi parmaklarımın şeklini çıkardım sonra aynısını bebeğim yaparken olduğu gibi yüzüne sürdü yıkaması bir dert oldu. Ama elbette keşke yapmasaydık demedim o da farklı bir aktivite oldu ve ufkuna bir şeyler kattı eminim. Ondan sonra oyun hamuru alma düşüncemi erteledim ben de. Çünkü boyama işi tam amacına ulaşmadı benim cephemde.
Ben de çalışan bir annem. Yoğun ötesi hem de…
Evde yapabildiğim işlere onu dahil ediyorum üstünü değiştirdikten sonra makinaya atıyoruz birlikte, bulaşık makinasını boşaltıyoruz. Farklı şeyler göstermeye çalıyorum; bir kere rafadan yumurta yapmıştım ikisini birbirine tokuşturduk o gün bu gün ne zaman dolabı açsam yumurtaya uzanmak ister ben de yumurtayı esrarengiz hale getirmek istemediğimden hafta sonları yumurta kıracağım zaman “annecim bak yumurta kıracağız hadi seni bekliyorum sen yapmazsan ben yapamıyorum bunu” falan diyorum çok seviniyor yere oturtuyorum önüne dökülmeyecek geniş bir tabak koyuyorum o tokuşturuyor birlikte kırıyoruz
Saklambaç bizim de en sevdiğimiz oyun. Bebeklerini yıkıyoruz birlikte vs vs ben de üretmeye çalışıyorum yeni şeyler, paylaşım güzel olmuş.

Benim olum 1,5 yaşında biz en çok bebekler için olan kitaparı ve legoları seviyoruz. ilk kitaplarım serilerinden çok faydalandık. Bir çok hayvanı tanıyoruz ve seslerini taklit ediyoruz. Tren, uçak, traktör gibi araçları taklit ediyoruz evin içinde ama arabalarla oynamayı hiç sevmiyor. Legolardan kule yapıp yıkmaca oynuyoruz. Tabiki yakalambaç , kovalamaca , annenin sırtına çıkma , tepesine binme en sevdiği oyunlar.

selam herkese
kızım 2 yaşında
ve ben onunla evde nasıl vakit geçireceğimi
şaşırıyorum sürekli tv karşısında olan hımbıl tembel bir çocuk olsun istemiyorum
ama ben biraz pasifim bu konuda yazı yazmayı çok seviyor
elinde sürekli kalem defter boyama yapıyoruz ama sıkılıyor zamanla
değişik aktivitelere ihtiyacımız var mesela su anda sırf onun için hamur yoğurdum
verdim eline oynuyor bişeyler yapıyor hayal gücüm yok
takılıp kalıyorum oda kendi kendine akşama kadar kayu izliyor üzülüyorum
siz neler yapıyorsunuz çocuklarınızla evde eğlenip öğrenmek adına..

aynen ben de öyle.
tam bu konuyu açacakkken, geçmiş konulara bi bakıyım dedim, sizin topiğinizi gördüm.

çok yetersiz hissediyorum kendimi kızım için.
25 aylık şimdi. 2 yaşa uygun ne yapabilirim hiç bilemiyorum.
bilsem de, artık sıkıldım mı naptım, canım istemiyor.
ilgilenemiyorum kızımla doğru düzgün.
yemek yediriyorum, uyutuyorum.. bütün gün kendi kendine takılıyor, bişeyler yapıyor, tv izliyor.
süper de zeki bi çocuk, maşallahı var, allaha çok şükür.
bu yetersizliğimle, onu geri geri geriletmek istemiyorum.
3 yaşına geldiği gün, zeka gelişimine önem vereceğine inandığım bi kreşe vermeyi planlıyorum.

hatta o kadar ilgisizim ki, süper bi sitede oturuyoruz. sitede 3 farklı oyun alanı var. oyun oynama, parkta bahçede dolaşma, koşup oynama imkanlarımız süper... buna rağmen, ben 1 sene içinde, heralde 8-10 kere ancak çıkartmışımdır dışarı çocuğumu.

Offff ben berbat bi anne miyim neyim??????

ne yapsam ne etsem hiç bilemiyorum kızlar.

yazarken, çocuklarımızın aylarını da yazalım mı lütfen..
bilelim kaç aylıkken neler yaptığımızı.

önerisi olan var mı bana?

20 yasında oglum var calıstıgım için kreşe baslattık 2.5 aydır hergun bir aktıvıte yapıp gelıyorr .. ve ben mutlu oluyorum yapılanları goruncee...ögretmenlerınn yardımyla yapıyor tabı bazı seylerı henuz cok kucuk oldugu ıcın ama olsun onun gelısımıne katkısı oldugunu dusnuyorum .. ve bu yapılanların evdede anne ıle yapılabılmesı mumkunnn..

ben bırkac ornek yazmak istiyorum sadece boyama deıl. renklı kagtlardan kes yapştr agaclar evler hayvan fıgurlerı baston . vs herseyı yapıyorlar.

plastık bardak tabak vs yapstırma yapark masa hazrlıyorlar kartona..patates baskısı ip baskısı yada ne bıleyım renklı kartonlarla sapkalr yapıyorlarr... balon patlatmaca mınder kapmaca. dans etmek bunların hepsı evde anne ıle yapılabılır tabıkı arkadasım senınde vaktın kalıyorsaaa . bence arada farklı calsımalarda yapın bunlara benzer seyler ...

merhabalar benim oglum 29 aylık evde neler yapıyor mesela daha konuşmayırı kelimeleri kuramıyor o yuzden sürekli parmagımızda tutarak istedigi yerlere götürüyor mesela arabalrıyla oynar çok seviyor abayla oynamayı camdan dışarıyı seyretmeye bayılıyor bilgisayar ve telefon hastası onları görunce kendindn geçiyor evden biri dışarı çıkarken görsün hemen montunu gösteriyor ggiydirde bende gideyim hesabında aklıma gelen bunlar şimdilik..:emir_bebek:

Bu arada çok güzel fikirler edindim...Teşekkürler:) Ben bile sıkıldım aynı şeyleri yapmaktan:)

Back