• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.5 2 yaş çocuk anneleri

Uyumayan bebiş çpk zor. Benim de 1 yasındaki bebeğim neredeyse hiç uyumuyor. Büyük çocuğumda uyku konusunda hç zorlanmamıştım ama küçük uyku nedir öğrenemedi 😁
Önerileri ben de dinlerim..
Dısarıya cıkrtyormusunuz ? Dışarıda yorun gezsin dolaşsın enerjısini atsın top alın beraber topla oynayın çok hoşuna gider. Zaten hemen yorulur eve gelincede bi duş peşine uyku uyur o zaman

1.5 yaşında oğlum. Akşam 8:30 9 arası uyur sabah 6 da acıkıp uyanıyor sonra biraz daha kestirip 8 de kalkıyor. Öğlen 12 de uyutuyorum 2, 2.5 saat civarı uyuyor yine. Ben instagramdan güzel aktiviteler buluyorum montessori sayfaları olarak geçiyor. Bizimde oyunda uykuda değilde yemekte sıkıntımız büyük asla yemiyor tavsiyesi olan varsa bana da yazsın 😀
Bende biberonu birakinca nestle prolife mamadan verdim iştahı acildi sonrasinda
Yemek yemeye basladi sukur 😊😊
Beş yaş çocuk anasıyım. O yaşlarda etimden minnak dişleri ile bir parça et koparmaya çalışıyor, tırnakları ile derimi yüzüyordu. Şu an insan.
Kizim 32 aylik oglum 13 aylik ikisi birden yiyip bitiriyor beni 😊😊
Küçük kızım kasım da 2.5 olacak. Akşam 9 da yatar sabah 7 -8 arası uyanır. Öğlen 12 de tek sefer uykusu var gün içinde. Acaba siz gündüz çok fazla mı uyutuyorsunuz. 12 çok geç bi saat çünkü. Gündüz tek sefer uyutsanız yeter. Böylece akşam uykusu gelir
Kizim gunduz uyudugu zaman butun uyku duzeni bozulur
O yuzden tek uykuya gectik
Oglumda iki defa uyur sukur gece uykusu gunduz
2 yaşını bıtirdi benım ufaklık. Her Sabah alarm gıbi 7 'de uyanır önce mama içer süt ve bebe bisküvilı sonra kahvaltı hazırlarım onada yaptırırım evde abısı ıle oyun oynar eger fırsatım varsa öğlen öncesi biraz kapının önüne çıkartırım gezmeye çok sevıyo eve geliriz dusu, yemeği, uykusu derken akşam üstü ıkı saat kadar tekrar çıkartırım baya enerjısını atar. Abisı var abısıyle oynar yerı gelir benimle arada telefondan şarkı açarım dans eder çok sever dansı.

Ama üç gündür canıma okudu çok yaramazlastı. Akşam da 9 gıbı uyur. Yemegıni, meyvesıni yer. Perti çıkar zaten 😊😂 ek olarak arabalarıyla oynar, temızlık ısını çok sever, bulaşık makinesini boşaltır bana, yada balkon yıkamaya yardım eder, elektrik süpürgesi vileda, Bunlar ilgi alanı bunları sever dışarıya çıkmak ıstedgındede gidip açar eşarp çekmecesini bana eşarp seçer 😊 daha bu yaşta kıyafet seçer her şeyi gıydıremem yıkar ortalığı sızınkılerdede böyle bı durum varmı ?
Benim kizimda bir ara oyleydi hic bir sekilde pes etmedim seslenmedim sessizce gecmesini bekledim

Bende biberonu birakinca nestle prolife mamadan verdim iştahı acildi sonrasinda
Yemek yemeye basladi sukur 😊😊

Kizim 32 aylik oglum 13 aylik ikisi birden yiyip bitiriyor beni 😊😊

Kizim gunduz uyudugu zaman butun uyku duzeni bozulur
O yuzden tek uykuya gectik
Oglumda iki defa uyur sukur gece uykusu gunduz

Benim kizimda bir ara oyleydi hic bir sekilde pes etmedim seslenmedim sessizce gecmesini bekledim
Benımkısı sadece sabah yiyor mamayı onun dışında hep yemek yer şükür ama ben 2 aylıkken bıle elmayı bıle tattırdım ona herseyden, bısey olur dıye kısmadım tabıı sağlıklı şeyleri sımdi incir bıle yiyor. Eşimle büyük oglum yemez küçüğüm yer. Çocuklarda yemek sorunu çok can sıkıcı büyük oğlumda hala yaşıyorum çok seçiyo en ıyisi herşeyi yemeleri.

Merhaba hanımlar bu yaşlarda çocuğu olanlar günü nasıl geçiriyor oğlum gece 12 gibi uyuyor gündüz bir iki kere toplamı yarım saat olacak şekilde kestiriyor diyeyim çok fa hareketli TV telefon izlemiyor bu yüzden sürekli yoruluyorum ve aktivite bulmakta zorluk çekiyorum neler yapıyorsunuz örnekler verir misiniz
Tv ve telefon izlememesi çok güzel
Ben oyuncaklarını koyardım önune o yaşlarda biraz oynar yanına gelir mutfaktaki kaplarla oynarlardı sonra ilgilerini ne çektiyse bazen oyunlarına bende katılırdım bolca kalem kağıt verirdim
Aktivite için sayfalar var intagramda ama önemli olan güzel keyifli zaman gecirmek uykusu büyüdükçe azalır zaten gün içinde sabah erken kaldirin akşam da erken uyusun
Bizimde o yaşlarda çok düzenli degil di zaten zamanla oturdu

Dısarıya cıkrtyormusunuz ? Dışarıda yorun gezsin dolaşsın enerjısini atsın top alın beraber topla oynayın çok hoşuna gider. Zaten hemen yorulur eve gelincede bi duş peşine uyku uyur o zaman
İnanın bir 10 dk. oturmuyor ve biliyor musunuz cok garip ancak duştan sonra normalde uyuduğu kadar bile uyumuyor..
Dediğim gibi bazen gercekten bebeğe ne yaparsanız yapın uyumuyooorr 😊

Uyumayan çocuk zordur.
Benim büyük 4 yaşında oldu, hayatında ilk defa zorla 9 da uyutuyorum.
9 da uyuması için 8 de başlıyor evde uyku serüveni.
Bebeklik ve bahsettiğiniz yaş aralığında 12 den önce uyumaz, sabah da gün ışığıyla açardı gözlerini.
Bebekken bile uyumuyor bu çocuk diye doktora götürdüm ben, o tür ne zordur iyi bilirim.

Etkinlik ve zaman geçirme olarak şu pandemi sebebiyle evde mümkün mertebe hareketli oyunlar öneririm.
O yaşlarda benimkilerin en sevdiği şey koltuk minderlerini yere dizip, koltuktan onlara atlamaktı😂
Ya da labutla bowling, ilk arabam türevi şeylere binip evde kovalamaca vs.
Bedenen hareket etsin, uykuyu teke düşürün ve gece uyku saatini 4 5 günde bir 20 şey dk öne çekin.

Konu sahibi uyku saatlerini nasil düzenlerim dememiş ki

Nasil vakit geçiririz nasil aktiviteler yapiyorsunuz demiş

Kizım şuan 3 yaşını geçti
O yaşlar da kitap okuma, el boyasi, pastel sulu boya vs çok severdi
Evcilik oynardık ( ben oynardim gerci kızım beni izlemeyi severdi 😂 )
Kücük bi bisikleti vardı odadan odaya onu itelerdim 😰
Kendi kendine oyun kurmaya başlayınca biraz daha rahatlarsiniz

Benımkısı sadece sabah yiyor mamayı onun dışında hep yemek yer şükür ama ben 2 aylıkken bıle elmayı bıle tattırdım ona herseyden, bısey olur dıye kısmadım tabıı sağlıklı şeyleri sımdi incir bıle yiyor. Eşimle büyük oglum yemez küçüğüm yer. Çocuklarda yemek sorunu çok can sıkıcı büyük oğlumda hala yaşıyorum çok seçiyo en ıyisi herşeyi yemeleri.
Benimde kiz biraz seciyordu ama birakti ara ara bazi seyleri yemeyi birakiyor simdiki sorunumuzda bu ama Allaha sukurler olsun istahli yine de

Benimki 17 aylık olacak bu ay. aktivite her odaya birlikte gidiyoruz camasır ütü bulaşık balkon toplamalarında yanyanayız. o​
Oyuncak olarak da peluşları bir sallanan atı bir aktivite masası var onlarla ve toplarla oynamayı çok seviyor Genelde bunlarla birlikte oynuyoruz. mutfaktaki plastikleri de karıştırmaya başladı artık. idare ediyoruz.
Uykusu 8 veya 9:10 akşamları uykuya başlar sabah erken kalkıyorum işe gitmek için o yüzden cogunlukla benimle uyanır sese çok hassas. bu da 7:30-8:30 arası oluyor. gece uyanmaz sadece 12 gb çok az bir iki yudum süt istediği olur içmezse cıldırıyo o yüzden biberonunu gece yanımda hazır bulunduruyorum. sabah akşam kahvaltılarımızı hep birlikte yapıyoruz. ev yemekleri artık çorbalar vs yiyor peyniri seçiyor yumurtaya karıştırıyorum.​

Benimki 17 aylık olacak bu ay. aktivite her odaya birlikte gidiyoruz camasır ütü bulaşık balkon toplamalarında yanyanayız. o​
Oyuncak olarak da peluşları bir sallanan atı bir aktivite masası var onlarla ve toplarla oynamayı çok seviyor Genelde bunlarla birlikte oynuyoruz. mutfaktaki plastikleri de karıştırmaya başladı artık. idare ediyoruz.
Uykusu 8 veya 9:10 akşamları uykuya başlar sabah erken kalkıyorum işe gitmek için o yüzden cogunlukla benimle uyanır sese çok hassas. bu da 7:30-8:30 arası oluyor. gece uyanmaz sadece 12 gb çok az bir iki yudum süt istediği olur içmezse cıldırıyo o yüzden biberonunu gece yanımda hazır bulunduruyorum. sabah akşam kahvaltılarımızı hep birlikte yapıyoruz. ev yemekleri artık çorbalar vs yiyor peyniri seçiyor yumurtaya karıştırıyorum.​
Benim hic erken uyuyan cocugum olmadi
11 gibi yatarlar 8 gibi kalkarlar

Benim oglum da 25 aylik. Sabah 7 bucuk ayaktayiz. Oglene kadar kostur kostur evin icinde iste yapamiyorumki o uyumadan ya mutfak tezgahinda ya dolap iclerini dagitmada. Annemden asiri yuz buluyor. Kimsenin yaninda yemek yemez kimsenin yaninda uyumaz. Tek olcaz evde kimse olmicak. Herseye agliyor. Sihirli boyama kitabi aldim bana yaptiriyor. Legolari getiriyor bana dizdiriyor. Tek basina hic bisey yapmiyor ortaligi karistirma haricinde. Televizyonda cizgi filmi ben izliyorum telefonu istemiyor ekranim parmparca etti atmaktan. Ilgi odaginda degil ne televizyon ne telefon. Onune patatesi sogani sebzeyi verin birde kesmeyen bir bicak tamam onlarla saatlerce oynuyor.sozde yemek yapiyor. Simdi iceriye ne varsa tasidi legenleri catallari. 🙈🙈

Benim oglum da 25 aylik. Sabah 7 bucuk ayaktayiz. Oglene kadar kostur kostur evin icinde iste yapamiyorumki o uyumadan ya mutfak tezgahinda ya dolap iclerini dagitmada. Annemden asiri yuz buluyor. Kimsenin yaninda yemek yemez kimsenin yaninda uyumaz. Tek olcaz evde kimse olmicak. Herseye agliyor. Sihirli boyama kitabi aldim bana yaptiriyor. Legolari getiriyor bana dizdiriyor. Tek basina hic bisey yapmiyor ortaligi karistirma haricinde. Televizyonda cizgi filmi ben izliyorum telefonu istemiyor ekranim parmparca etti atmaktan. Ilgi odaginda degil ne televizyon ne telefon. Onune patatesi sogani sebzeyi verin birde kesmeyen bir bicak tamam onlarla saatlerce oynuyor.sozde yemek yapiyor. Simdi iceriye ne varsa tasidi legenleri catallari. 🙈🙈
Bir foto atsana ne yapiyor yaptigini ceksende olur saadece atmak istersen 😊😊

Bu konu benim gibi küçük bebegi olan anneleri ve hamileleri üzdü 😁😁😁
Saka bir yana hergun bir oyun oynasanız zaman gecer aslinda cok seçenek var çocuklar evde sıkılıyor Allah yardımcınız olsun

• Beğen
Reactions: Z P
Back