2 yaş çocuklarımızla evde neler yapıyoruz ?

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.543
423
selam herkese
kızım 2 yaşında
ve ben onunla evde nasıl vakit geçireceğimi
şaşırıyorum sürekli tv karşısında olan hımbıl tembel bir çocuk olsun istemiyorum
ama ben biraz pasifim bu konuda yazı yazmayı çok seviyor
elinde sürekli kalem defter boyama yapıyoruz ama sıkılıyor zamanla
değişik aktivitelere ihtiyacımız var mesela su anda sırf onun için hamur yoğurdum
verdim eline oynuyor bişeyler yapıyor hayal gücüm yok
takılıp kalıyorum oda kendi kendine akşama kadar kayu izliyor üzülüyorum
siz neler yapıyorsunuz çocuklarınızla evde eğlenip öğrenmek adına..

Bu konuda bende dertliyim maalesef.

Benim oğlumda 17 aylık.havalardan dolayı dışarıda çıkamıyoruz ki çıksak bile zamanın çoğu evde geçtiği için ev için bi çözüm olmalı.Onunda sıkıldığını görünce ben daha çok sıkılıyorum tabi haliyle....

Buarada bizimkide trt çocukda yayınlanan pepee hastası, o başlayınca hayat duruyor onun için resmen

Ben mutfaktayen bulaşık makinesini açıp oynuyor,çekmecelerdeki kaşıkları yere atmak en büyük hobisi:)

Oyuncaklarla oynuyoruz,o koşuyor ben yakalıyorum bu çok hoşuna gidiyor En çok oynadığımız oyun bu.
Valla bende arayış içerisindeyim bu konuda:97:

benim de kızım 2 yaşında ve ben çalışıyorum sabah bakıcı bakıyor öğlen ben geliyorum uyuyo öğleden sonra...3 gibi uyanıyor biraz müzik dinleyip dans ediyoruz. arada caillou olmazsa olmazımız...bayılıyo ona.. oyuncaklarını döküyoruz ama kendi oynamıyor mutlaka yanında birini de istiyor. resim yapmayı seviyor.. oyun hamurunu mıncıklıyor...legoları sevmiyor... reklamlar hastası... aslında biz de gelişimi için fazla bişey yapmıyoruz... bol bol şarkı söylüyoruz en az 10 şarkı biliyor ezbere... dans etmeyi çok seviyor... camdan dışarı bakıp herşeyi anlatıyorum aydede arabalar ağaçlar evler vs... mutfakta evcilik oynuyoruz bize çorba yapıp yediriyor...

kardelende müzik dinlemeyi seviyor
dansa gelince kucağıma alıp onla dans etmemi istiyor
havalar ısınsa artık ozaman park bahçe koşturup oynama fırsatları olur

daha cok zeka ve dil geliştirici oyunlar oynamaya calısıyorum..çalışan anne oldugum ıcın zaten onunla gecırdıgım zaman cok kısıtlı.verimli zaman gecırmeye calısıyorum .renkli kuleler yapıyoruz legolarla,renkli mandalları renklerine göre ayırıyoruz..yeni tekerlemeler ve şarkılar ögrenıyoruz beraber,10 a kadar saydırmaya çalısıyorum son zamnalarda 1-2 yanlısı olsada ögrendı,saklambac oynuyoruz cok sevıyor saklambacı,sayı saymayıda saklambac sayesınde öğrendi diyebilirim..baby tv izliyoruz beraber yorum yapıyoruz,o cocuk ne yapıyor bu ne anne fılan dıyor bende acıklama yapıyorum,ögrenmısmı dıye bende yenıden aynı soruyu ona soruyorum..yemek yaparken mutlaka yanımda olmasını ve bana yardım etmesını saglıyorum.şarkı öğretmeye çalısıyorum..özellıkle gece yatarken şarkı söyleyerek uyutabılıyorum..elımden gelenler bunlar..keşke onunla daha cok vakit gecırebılsem.

benim ogluşumda iki buçuk yaşında sabah yataktan kalkıp gelip beni öperek uyandırıyor sonra beraber bir saate yakın kahvaltı keyfi yapıyoruz yumurcak tv yi açıyorum o caliou izlerken ben ev işlerimi yapıyorum hava güzelse parka ve ya sokaga çıkıyoruz öglen uykusundan önce mutlaka dısarıda v
bisiklet sürüyo ve ya top oynuyoruz sonra eve gelip duş aldırıp doyurup yatırıyorum üç saate yakın uyuyor o uyurken bende yemeklerimi yapıyorum uyanıncada tekrar doyurup tahta puzzl lego boyama gibiş egitici ugraşlar la vakit geçiriyoruz akşam babamız geliyo hep beraber akşam yemegi oturmaya basladıgı günden beri akşam yemeklerine beraber otururuz oglumda yemesede mutlaka masada olur yemekten sonra babasıyla saklambaç filan oynar akşam dokuz buçuk on a dogru hikaye kitabı okurum sonra uykuu ogluşumla günler çok güzel

bizde hava çok soğuk değilse mutlaka öğle uykusudan önce dışarı çıkıyoruz,uyuyup uyandıktan sonrada saklanbaç,ebe oynuyoruz tahta puzzle seviyor onunla oynuyoruz resim yapmayı seviyor kendince birşeyler karalıyor,müzik açıp dans ediyoruz,hamur oynuyoruz, kitapları çok seviyor kitaptakı herşeyi soruyro bana bende hepsini açıklıyorum kitaplar sayesinde hayvanları,meslekleri,renkleri,sayıları öğrendi biizmde günde 2 defa cailoumuz var mutlaka izliyor. arada kendi basınada bırakıyorum oynaısn diye ama genelde brilikte oynuyoruz bazen ev işlerini bile bırakıyorum kızımla ilgilenmek için sonuçta kıızmın gelişimi daha önemli benim için, yazı dört gözle bekliyorum kıızm rahat etssn diye. 4 duvar arasına tıkıldı yavrum.gecede uyumadan mutlaka kitap okuyorz okumazsam süt içmiyor böyle geçiyor yani günümüz.
buarada farklı aktiviteler yapan varsa yazasa çok sevinirim.

resim boyama gınaaa geldi valla
sabah caillou izler yada trt çocukta ki pepeyi izler kahvaltı yaparız..bebekleriyle oynar..benim ona davrandığım gibi davranır.ben işimi gücümü hallderken o hep masasına oturup resim yapar.kavramlar sayılarla ilgili kitaplarını okuruz.öğle uykusundan sonra poko izler mutlaka,baba gelince parka gideriz(karnım burnumda hamile olduğum için babayı bekliyorum) parktan geliriz akşam yemeği..biraz oyun oynarız..kitap okuruz yine bu sefer babaya postalarım yarım saat falan hamur oynarız.bazen lego..kendi başına çeker gider bir yerleri karıştrır alt üst eder.anneye iş çıkarır..böyle geçiyor bizimde günümüz..ama yetersiz kaldığımı düşünüyorum dolu dolu geçmiyor günümüz..bu saydıklarım kısa sürede biten şeyler..ama dediğim gibi en çok resim yapıyor..kalem defter yetiştiremiyoruz

ya resim yapıyoruz deyınce cok sasırdım valla.kendı bişeyler cizebiliyomu.benım oglum 23 aylık pek alakası yok.yenı yenı kitap okuyup.ilk kelımelerım gibi resimli kıtaplara bakıp onlar hakkında yorum yapıyoruz sadece.merak ettım kaç aylık bebeşin

sabah kalkıyoruz ilk önce yatak keyfi sonra kalkıp kahvaltı yapıyoruz evi biraz toparlayıp odasına geçiyoruz canı ne giymek istiyosa seciyor ve onu öpe koklaya gidydiriyorum saçlarını topluyorum en az bi yarım saat geçmiş oluyor mutlaka hergün kışda olsa dışarıya çıkarıyorum ki su sıralar havalar müthiş parka gidiyoruz gönlünce koşuyor kaykaylara biniyor kedileri seviyoruz,yanımda ara öğün götürüyorum onu yediriyorum ve uykusu gelmeye başlayınca eve yol alıyoruz geze geze..gelirken bişeyler istiyosa onları alıyorum ggelince uyuytuyorum...hamur şekillendirme oyuncağı aldım onunla şekilli kurabiyler yapıyoruz son zamanlardada çay seti aldık onunla bize çay yapıyor..hergün mutlaka boya ve resim yapıyoruz..nesnelerden artık sıkıldı onlara bakmıyor artık çünkü hepsini biliyor..elişi kağıtları aldım ben şekilli kesiyorum o ise yapıştıryor gönlünce daha dün tırtıl yaptık...
kuleleri artık çok yapmıyor çünkü bi yaşdan önce başlamıştık...
önceki gün hediye sarma rulolarından ponpon yaptık birlikte ben kestim o ise yapıştırdı...sonra o ponponlarla şarkı öğrettim ve el hareketli ile ile süper bi gösteri çıkardık meydana...artık aklıma yapıcak bişey gelmiyor...şimdi uyuyor uyanınca palyoca kıyafeti yapıcaz beraber...

ben öğleden sonra kızımla evde oluyorum.. evde yaptığım her işe onu da sokmaya çalışıyorum..çamaşırları makineden cıkarmasını istiyorum,asarken mandalları veriyor hatta çamaşırllığın alt kısmına kendisi bişeyler seriyor.,,ben süpürüyorsam o söylediğim şeyleri yerine kaldırıyor.ben emek yaparken çiğ makarna vs. veriyorum,kaşık ve plastık bir kap veriyorum oda kendince yemek yapıyor..bazen bunları yapmak ıstemıyor tv ızlyıyor caillou falan,bu ara ise pembe panter seviyor... değişik karakterleri tanıtıyorum,pc den açıyorum.sürekli birseye takılı kalmasını ıstemıyorum..benim işlerim bıtınce kitap okuyorum. cok sevıyor kitapları eline alır saatlerce anlat sıkılmaz dınler..resımlerıne bakar anlatır..bildigi çok sarkı var hafızası da ıyı kesılıkle unutmuyr..
hamur oynamayı ada sevıyoruz.. bazen sadece gazete yırtmak sonra onları havaya atmak da eğlence bızım ıcın.. doğaçlmaa cok sey buluyoruz..

El işi malzemeleri alın, renkli kartonlar, yünler, renkli dondurma çubukları, oynayan gözler, bunlardan kuklalar yapın (internet sitelerinden de malzemeleri bulabilirsiniz Kağıtvs diye bir yer vardı benim alışveriş yaptığım, link vermek yasak yazamıyorum siz Google'dan bakın), onları birbirleri ile konuşturun komik bir şekilde, çocuğunuz bayılacaktır. Patates baskısı yapın, makarnaları boyayıp iplere takın, hamurdan minik oyuncaklar yapın, şarkı söylemeyi öğretin, öyle çok şey var ki birlikte yapabileceğiniz. :) Ona bol bol resimli hikaye kitapları alıp okuyun, birlikte yaşına uygun puzzlelardan yapın, oyuncaklara isimler verip onları konuşturun, yarattığınız senaryoyu hayranlıkla izleyecektir. Hayal gücü gelişimi çocuklarımızın hayatlarının ilk yıllarında çok önemlidir... Kızım birkaç aylık bebekti evde kukla ve oyuncak tiyatrosu kurmaya başladığımda, şimdi 5 yaşında, hâlâ birlikte aynı şeyleri yapıyoruz tabii yaşına uygun bir biçimde. :) Bir sene sonra da, çocuğunuz 3 yaşını bitirdiğinde, mutlaka çocuk tiyatrolarına götürmeye başlayın, olumlu etkilerini göreceksiniz.
Ve asla ama asla televizyona alıştırmayın, çocuklarımıza yapabileceğimiz en büyük kötülük; hele ki bu çağda, tvye alıştırmak. Sadece çocuk kanallarında birkaç program izlesin, seçerek izletin. Yaşı için sadece Babytv ve Babyfirst uygun, asla diğer çocuk kanallarını, dizileri, reklamları ve klipleri izletmeyin.3 yaş bitince diğer bazı çocuk kanallarını da izletirsiniz. 7 yaşından önce bir yetişkin dizisi görmesin bile. Maalesef pek çok anne baba, çocuklarını yatırmış olmaları gerekirken yanlarına oturtup o feci dizileri birlikte izliyorlar, sonra bu çocuk neden sorunlu oldu diye kafa patlatıyorlar! 3-4 yaşında Aşk-ı Memnu'ları, Kurtlar Vadisi gibi dizileri izleyen çocuklarla dolu bir ülkedeyiz, gelecek nesillerin sağlıklı olmalarını nasıl bekleyebiliriz?!
TV konusunda hassas ve seçici olmazsanız çocuğunuz bundan büyük zarar görecektir ve bu zarar zaman içerisinde başka durumlardan anlaşılacaktır, korkuları, konuşması, insan ilişkileri, uyumu, dengesi... Lütfen TV meselesini es geçmeyin.

Biz tv yüzünden çok sorunlar yaşadık bu nedenle artık tv izletmiyoruz. Aynı sorun bende de var bende hep kendimi yetersiz hissediyorum oyun konusunda daha doğrusu Göktuğ oyun oynamaktan çok çabuk sıkıldığı için en uzun süren oyunumuz 3 dk ya da 5 dk..
gerçi yaşı sizinkilere göre küçük ve TV yüzünden çok pasif bir çocuk oldu. Zamanla düzelicek inşallah.. Arada yazılan çok faydalı şeyler gördüm onları deniycem..

verdiginiz adresi ziyaret ettim çok güzel fikir oldu çok teşekkür ederim birazdan çıkıp elişi malzemeleri alacagım iyi günler

biz yapboz yapıyoruz, yazı yazıyoruz,dergilerin resimlerine bakıyoruz, lego oynuyoruz. evcilik oynuyoruz, top, bisiklet vs... ben oynamazsam oynamıyor arkadaş istiyor. park, tv, oyun... gün bitiyor.

oyunlara örnek olarak açma-kapama oyunu oynanabilir.. dğeişik şekillerde açılıp-kapanan evdeki eşyala biraraya getirilir ve çocğunuzdan açması -kapaması istenir.bir tanesinin içine çocuğunuzun çok sevdiği bir şeyi koyarsanız sürpriz olur,,.
birde bizim en sevdiğimiz oyunlardan biri saklanbaç.siz hiç denediniz mi bilmiyorum aam biz çok eğleniyoruz.bir ben saklanıyorum bir kızım..
eşya saklamaca da oynanabilir..mesela bır oyuncak seçilir gözünü kapat saklıycam vs. deyin ya da odadan dışarı çıkartın. bulabileceği bir yere saklyaıp örn: aaaa oyuncak ayın kaybolmuş hadi bul bakalım vs. deyin.cok egeleneceklerine eminim.

Son zamanlarda ardığım bir konuydu walla çok faydalı olacağına inanıyorum yazdıklarınızın gerçi kızıma annem bakıyor ve çok kısıtlı zamanımız var......akşamdan akşama görüyorum aslında... :84::84:

akşamdan akşama görseniz de bu tür etkinlikler kaliteli zaman geçirme açısından çok önemli.sizin daha çok işinize yarayacak şeyler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…