- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.543
- 423
- Konu Sahibi BeyazBulut
-
[ı]resim boyama gınaaa geldi valla
Sabah caillou izler yada trt çocukta ki pepeyi izler kahvaltı yaparız..bebekleriyle oynar..benim ona davrandığım gibi davranır.ben işimi gücümü hallderken o hep masasına oturup resim yapar.kavramlar sayılarla ilgili kitaplarını okuruz.öğle uykusundan sonra poko izler mutlaka,baba gelince parka gideriz(karnım burnumda hamile olduğum için babayı bekliyorum) parktan geliriz akşam yemeği..biraz oyun oynarız..kitap okuruz yine bu sefer babaya postalarımYarım saat falan hamur oynarız.bazen lego..kendi başına çeker gider bir yerleri karıştrır alt üst eder.anneye iş çıkarır..böyle geçiyor bizimde günümüz..ama yetersiz kaldığımı düşünüyorum dolu dolu geçmiyor günümüz..bu saydıklarım kısa sürede biten şeyler..ama dediğim gibi en çok resim yapıyor..kalem defter yetiştiremiyoruz[/ı]
El işi malzemeleri alın, renkli kartonlar, yünler, renkli dondurma çubukları, oynayan gözler, bunlardan kuklalar yapın (internet sitelerinden de malzemeleri bulabilirsiniz Kağıtvs diye bir yer vardı benim alışveriş yaptığım, link vermek yasak yazamıyorum siz Google'dan bakın), onları birbirleri ile konuşturun komik bir şekilde, çocuğunuz bayılacaktır. Patates baskısı yapın, makarnaları boyayıp iplere takın, hamurdan minik oyuncaklar yapın, şarkı söylemeyi öğretin, öyle çok şey var ki birlikte yapabileceğiniz. :) Ona bol bol resimli hikaye kitapları alıp okuyun, birlikte yaşına uygun puzzlelardan yapın, oyuncaklara isimler verip onları konuşturun, yarattığınız senaryoyu hayranlıkla izleyecektir. Hayal gücü gelişimi çocuklarımızın hayatlarının ilk yıllarında çok önemlidir... Kızım birkaç aylık bebekti evde kukla ve oyuncak tiyatrosu kurmaya başladığımda, şimdi 5 yaşında, hâlâ birlikte aynı şeyleri yapıyoruz tabii yaşına uygun bir biçimde. :) Bir sene sonra da, çocuğunuz 3 yaşını bitirdiğinde, mutlaka çocuk tiyatrolarına götürmeye başlayın, olumlu etkilerini göreceksiniz.
Ve asla ama asla televizyona alıştırmayın, çocuklarımıza yapabileceğimiz en büyük kötülük; hele ki bu çağda, tvye alıştırmak. Sadece çocuk kanallarında birkaç program izlesin, seçerek izletin. Yaşı için sadece Babytv ve Babyfirst uygun, asla diğer çocuk kanallarını, dizileri, reklamları ve klipleri izletmeyin.3 yaş bitince diğer bazı çocuk kanallarını da izletirsiniz. 7 yaşından önce bir yetişkin dizisi görmesin bile. Maalesef pek çok anne baba, çocuklarını yatırmış olmaları gerekirken yanlarına oturtup o feci dizileri birlikte izliyorlar, sonra bu çocuk neden sorunlu oldu diye kafa patlatıyorlar! 3-4 yaşında Aşk-ı Memnu'ları, Kurtlar Vadisi gibi dizileri izleyen çocuklarla dolu bir ülkedeyiz, gelecek nesillerin sağlıklı olmalarını nasıl bekleyebiliriz?!
TV konusunda hassas ve seçici olmazsanız çocuğunuz bundan büyük zarar görecektir ve bu zarar zaman içerisinde başka durumlardan anlaşılacaktır, korkuları, konuşması, insan ilişkileri, uyumu, dengesi... Lütfen TV meselesini es geçmeyin.
akşamdan akşama görseniz de bu tür etkinlikler kaliteli zaman geçirme açısından çok önemli.sizin daha çok işinize yarayacak şeyler..Son zamanlarda ardığım bir konuydu walla çok faydalı olacağına inanıyorum yazdıklarınızın gerçi kızıma annem bakıyor ve çok kısıtlı zamanımız var......akşamdan akşama görüyorum aslında... :84::84:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?