2 yaş çocuk anneleri..

27.01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
3.730
5.503
merhabalar. ben 25 aylık bır kız annesıyım. okadar cok problemın varkı hangısı hakkında konussak :) kızım emzık emıyo en cok kafama takılan bu. yemesı cok dert köpekten salyangozdan korkusundan yıyor :) (bılıyorum korkutmak kötu ama aç kalmasından iyidir sanırım) 1,5yasına kadar kucagımda hoplatarak uyutuyordum 7aydır koynunda yatarak uyutuyorum ve ısın kötüsü bende onunla saat 22 cıvarında işin ve evın ve kızımın yorgnluguyla bende sızıyorum. buda eşimle aramızda bazen büyük sorunlar yaşatıyor cocuklarımızın gelişimi dogrular yanlışlar hakkında fikir alısverısı yapalım.. :hulya:

Merhabalar,benimde kızım 27 aylık ,aynı sorunlar bizdede var.İnat ve merakın çok olduğu 2 yaş sendromundayız :) emzik benimde sorunumdu çok şükür 3. denememde bıraktırdım.Tabiki 1 ay sıkıntısınıda çekmedim değil. Tavsiyem emziğin içine çörekotu koy ve karıncalar girmiş de ,yada ben kapıcımızı görüp korkan kızıma çöplerle birlikte emziğinide attığını söyledim ,sağolsun kapıcımızda yardım etti "emziği bırak abla oldun" falan dedi bizimkide çok etkilendi :) Uyku hala benim 1 numaralı problemim .Bende kucağımda yada yatağında elini tutarak uyutuyorum.malesef bizimkide ten teması olmadan uyumuyor.Gece uyandığında birisi yoksa yanında kıyamet kopuyor,kalkıyor evi geziyor,odasında yatmıyor,sabaha kadar dolaşıyoruz.Doktor gece yatmadan önce süt vermen yeterli ,gece yarısı sütünü kaldır dedi.Bizimki kaldırmak nedemek akşam güzel yemek yese bile gece 2-3 kere süt istiyor.Zaten bütün gün peşinde dolanıyorum,akşam olunca artık benimde halim kalmıyor onunla beraber erkenden yatıyorum yada eşimle az bir vakit geçirmek zorunda kalıyorum.Gece oluyor en az 3-4 kez ayaktayız ,derken sabah oluyor ve yeni bir koşturmaca başlıyor....:)) Neyse bunlarda geçecek inşallah 3 yaşında düzelir diyorlar,umarım öyle olur.Allah sağlık versin ,başka sorunlarına koşturmasın diye teselli ediyorum kendimi .Bir bakıcaz büyümüşler bile .....

inşallah dıyorum cunkı benmkı gun gectıkce iyice dillenip ıyıce yaramazlaşıyor.. işten gel evı toparla yemek ye-yedir kızı uyut saat 10 gbı yanında bende artık sızıyorum. eşim aralıkta askere gdecek adamın yüzünü göremıyorummafoldumben allah sonumuz hayır etsın. saat 5 cıvarı uyanıyo anne ıse gitmesın dıye ağlıyo mafoldumben

Merhaba .
Bizim kızımız da haftaya iki yaşına girecek inşallah..
Dolayısı ile sendorum dönemlerindeyiz biz de.. (Biz de diyorum çünkü onun etkisinde kalmamak mümkün değil;taktir edersiniz ki:)

Olabildiğince birlikte dışarı çıkmaya;yaşıtları ile bir arada bulundurup sosyal ve ruhsal gelişimine katkıda bulunmaya;doğayı keşfetmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz...
Bu bize de iyi geliyor..
Bu ara enerjileri hat safhada çünkü;bir şekilde boşaltmaları ; rahatlamaları gerekiyor..
Ben hiç emzik vermedim bir iki kez denedik almadı hoşlanmadı..O açıdan sıkıntımız yok lakin hala emiyor.. Son günlerde epey azalttı ; sınıra geldik zaten;2 yaş olunca tamam..
Biz yurt dışındayız önümüzdeki ay inşallah Türkiye'deyiz ve gelmeden tuvalet eğitimini de tamamlamış olacağız ..Yaklaşık on gündür bez kullanmıyor..

Ebeveyn olmak;özellikle anne olmak gerçekten kolay değil arkadaşım;çok haklısın yanlız o kadar şahane ve kutsal bir duygu ki..Annelikte birçok zahmet olduğu gibi rahmet de var o yüzden çekilen sıkıntılar birgün muhteşem güzelliklere dönüşecek diye düşünüp kendimizi tezkin ediyoruz işte..

En büyük sıkıntım 'kıyafet seçmesi'..

Şaka gibi:)

Bazen derlerdi de hadi canım derdim minicik bebekler nasıl elbise seçebilir ki..

ınanın evden çıkmadan en az 5 kere elbise değiştiriyor..Kendi rahatlıkla çıkarıyoru giyerken yardım ediyorum..
Dolabını açıyor ;anneciğim ben maviyi giyeceğim kırmızı giymeyeceğim;o çirkin ööö güzel değil..
Tamam kızım diyorum ..ıstediğini giydiriyorum beş dakika sonra onu da beğenmiyor..

Güler misin ağlar mısın:)

Bir de şunu eklemek istiyorum ailenizin saadeti için ; en önemli anahtar:destek ve sabır..
Bu yaşadıklarımızı herkes yaşıyor aslında..
Tatlı canımızı üzmeyelim..

Beraberce çok vakit geçirmektense az ve öz;verimli vakit geçirmek çok daha iyi ..

Mesela bebeğinizle birlikte mutfağa girip istediği kurabiyeleri yapabilirsiniz:) o kadar eğleniyolar ki..
Minik aşçılar için harika bir terapi:)

Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın
Mutlu günler diliyorum

amin amin. onun mınıcık ellerı ayaklarını bıle gornce butun sınırım gdıyor :) ne cok sevıyorm onu. guzel Allahım bıze bagslasın yavrularımızı ama ne zormus cocuk buyutmek..kaydirigubbakcemile

slm benim oğlumda 15 kasımda iki yaşına girecek çok tatlı çok akıllı çokk yaramaz emzik hiç almadı benim oğlum ama hala emiyor gerçi öyle yapışık ikiz gibide değiliz sadece gece yatarken istiyor oda fazla kalmıyor memede

yeme konusunda bizde çok problemler yaşadık yiyor ama kafasını dağıtarak birşeylerle oyalarak falan ama sizlere bi tavsiyem bir rakadaşım demişti ve gerçekten şu aralar faydasını görmeye başladım her gün bir narı sıkıp suyunu veriyoruz malum salgınları olduğu şu dönemde hem bağışıklığını güçlendirmek hem c vitamini ve diğerleri açısından faydalı bir meyve bizde iştah artışına da sebep oldu yani ondan diye düşünüyorum

tuvalet konusunda yazın daha iyiydi özellikle sabah kakalarını söylüyor ve tuvalate yapıyorduk şu aralar bıraktı bende zorlamıyorum havalar soğuduğu için çünki uzun süre wc de kalmak istiyor üşütür diye korkuyorum

inatlaşma , ben bilirim yaparım davranışları had safhada ama ona herşey yakışıyor :)

rabbim hepimizin evlatlarına sağlıklı hayırlı ömürler bahşetsin bizleri başalrından eksik etmesin inşallah

oğlum 26 aylık....

sadece uykuya dalma aracı olarak göruyor emziği.. beyaz emziği olmadan asla uymuyor baska emzık kabul etmıyor..

tek yediği( daha doğrusu içtiğ )süt. yemek yemiyor buda bizi çileden çıkarıyor..

istediğini yaptırmak için kafasını yere ya da duvara vuruyor...

pikesi olmadan uyumuyor.. malum kış geldi..pikeyle uyuduktan sonra yorganı örtuyoruz.

konusmada sanırım bırazcık gecıktık.. kelıme konusuyor ama la cumle kuramıyor onun verdıgı sıkıntıdan sanırım çok ağlıyor..

bu dönem geçecek insallah..

sımdıde hastalandı :sinifsinif:
cok canavardı zaten bırde üstüne huysuzluk başladı..

canım öncelikle çok geçmiş olsun
çocuklar her hastalıkların huy degiştiriyorlar bunu en iyi anlayanlardan biride benim.benim 2 çocugum var biri 5 yaşında ufaklıgımda 27 aylık ve hala anne sütü alıyor ne ugraşlar verdim ama kesemedim.
gece gündüz hiç ayrılmıyor sürekli istiyor.yemesi normal herşeyi yiyor tabi bizim abimizi kıskanarak yeme olayımız var o yiyor diye yiyor zaten.hatta abisinden fazla yemeye çalışıyor.ondan bir problemimiz yok.
ama şunu çok iyi biliyorum ki 2 yaş çocukların en zor oldugu yaşlar.sürekli ilgi istiyorlar ve evdeki bütün hakimiyeti ellerinde tutmayı istiyorlar.bu 3 yaşda tamamen kayboluyor ve herkezden bagımsız olarak hareket edebiliyorlar.
emzik konusunda oglumdan çok çektim 3,5 yaşına kadar kulandı ondada çok ugraştım bıraktırmak için ama hep boş çabayla döndüm ugraşlarımdan birgün kendi fırlatıp attı bir dahada hiç istemedi.ama kızımı anne sütünden nasıl kesecegimi hiç bilmiyorum artık bırakmasını ugraşmaktan vazgeçtim onunda kendi kendine bırakacagı günü bekliyorum.(bıraktırma konusunda önerileri olan varsa yazarsada sevinirim her yolu denemeye hazırım.)
gerçekten dünyanın en zor görevi annelik herkese sabır diliyorum tabi kendimede.
1yada2 sene içerisinde herşeyin yoluna girdigini göreceksin.

Benim oğlum da 23 aylık,en çok sıkıntı ettiğim iki konu var.
Birincisi hala benim yanımda yatıyor,bir ara 20 gün kadar oldasında yatırtabilmiştim ama hastalık falan derken şimdi tekrar yanımda.
ıkincisi ise tuvalet eğitimi.Daha bir kere bile tuvalete yapmadı.Tuvalete yapmayacam,donuma yapacam diyor.Aslında çok da sıkmıyorum.2,5 yaşına kadar yolu var.
Emziği15 aylıkken bıraktık,fazla zorlanmadık.Ve dil gelişimine inanılmaz faydası oldu.4-5 kelimeli cümleler kuruyor,her istediğini ifade ediyor.
Yemeği de güzel yiyoruz.Açsa herşeyi yiyor,yemeyecekse de üstelemiyorum.
Ama çok inatçı ne söylesem tersini yapıyor,ve çığlık basıyor.terrible 2 deyip geçiyoruz şimdilik yaza daha çok rahatlarız diye umuyorum ben de.

Benimkide 21 aylık erken dönem terrible 2 yaşıyoruz, hiç emzik almadı sıkıntı yok ama son 1 aydır yemek yedirmekte acayip zorlanıyorum, hep oyun oynamak istiyor. bu yaza doğru kreşe vermek istiyorum (mecburiyetten) ama WC eğitimi hiç yok ve bir belirtide yok en fazla 5-6 kelime biliyor...

benım kızım wc kullanıyo aklı esınce. ben netten bırsey okuyup kızımda uyguladım. önce ben ornek oldum belkı ıgrenc gelecek ama yapıp gosterdım sonra sıfonu cektım eger klozet varsa ısınız daha kolay, çişim hoscakaal deyıp sıfonu cektım bay baay dıye bagrdım. kaka yapmayıda aynı sekılde :kedi: paaat yaptım dedım ve guldum aynısını ondan yapmasını ıstedım.. bay bay cok etklı oldu. baybay yapalım dıye dıye alıstık..opuyorumnanaktan
kış gelınce ara verıdm.. bırde bu caglarda kıskanclık oluyorya tuvalete sen çişini yapma, kakanı yapma ben yapcam dıyerek yapıtırıyorum bazen unutmasın dıye. ama emzıgı napcas bılmıyorum :sinifsinif:

27.01 -
27.01 27.01
PAPPATYAA :)mrb emzik emiyosa kizin ondan yemek yemiyo ben zar zor biraktirdim kizima emziyi/ yani korkuzarakta yemek yemesi iyi deyil ben bi kac gun emzik vermeden uyuttum cok aladi ama sonunda birakti sevgiler.

merhabalar
benim kızım da 26 aylık, biz de tam 24 aylıkken bıraktık emziği ama zor olmadı ben zamana yaydım emzik bıraktırma işini, emziğin ucuğunu biraz keserek başladım işe her iki üç güne bi biraz daha büyüttüm deliği böylelikle kocaman bi delik oldu tabi hava almaya başladı iyice emerken zorlandi filan iyice soğumaya başladı emzikten sonra birgün köpek aldı kaçtıııı )) bu şekilde bıraktık çok şükür diş yapısını bozmasından çok korkuyodum.
yemek sorunumuz yok çok şükür iştahı iyi zaman zaman yemiyo ama o kadar da olur artık.
onun dışında inatlaşıyo illaki onun dediği olucak.

aslında biz emziği köpek aldı kaçtı diyoduk yani o şekilde kaldırdığımızı düşünüyoduk ama....
hafta sonu alışveriş merkezinin oyun alanına gittik orda bi çocuk ağzında emzik, babamız aa kızım
bak bebeğin emziği var dedi o da evet baba dolaba saklamamışlar emziği dedi ve biz şok olduk
yani kandıramamışız o gerçekleri biliyo :))))

merhabalar
benimde 24 aylık bir oğluşum var:))
emziği sadece uyurken veriyorduk,7-8 ay önce bıraktırmaya karar verdim ve uyuturken vermedim
oda istemedi,böylece bırakmış oldu,hiç zorlanmadık bu konuda çok şanslıyız:)
yemek yemek bizdede büyük bir sorun,kesinlikle kendi gönlüyle yemiyor,illa bişeylere dalarken
veriyorum,yada ben yiyicem sen yeme şeklinde:))
wc eğitimine hiç başlamadım,gözümde kesmiyor yaa,inş.onada çabuk alışır,şimdi kış olduğu için
pek üstelemek istemiyorum ama 2-3 ay sonra başlarız heralde...
geceleride benim yanımda yatıyor,uyuduktan sonra yerine koyuyorum ama genelde gece uyanıp yine bizim yanımıza geliyor,bi kaç gün yanıma almasam alışırda bende kıyamıyorum:)
ben çalışıyorum annem bakıyor oğluma,anneminde tek sorunu yemek yememesi,onun dışında
pek zorlandığımız bişey yok çok şükür

merhabalar,
benim kızım 24 aylık ve bizde emziği ve örtüsü olmadan kesiklikle uyumuyor kızımda uyku problemi var bütün gün uyumamak için direniyor bazen günde yarım saat uyuyup hemen uyanıyor. yemek konusunda önceden pırasa ıspanak sulu köfte pilav hepsinden yerdi ama artık yemiyor seçiyor makarna çok seviyor çorba muhakkak evde olur ondan içer yoğurduda severiz süt konusunda sadece gece yatarken küçük biberonuyla bide ben gündüz içmediği için 4 gibi veriyorum bide sabah işe gelemden yine küçük bi bineron içiyor kızım biraz cılız , yemediği zaman aslında çok zorlamadık ye diye bastı yapmadık acaba ye diye baskı yapsaydım belki kilosu iyi olurmuydubilmiyorum ,genelde daha iyi yer diye düşündüğümden zorlamadım.
ama çok konuşuyor hiç susmuyor bu konuda babanesinin çok büyük payı var hep konuştu artık koskocam adam gibi cümle kurabiliyoruz.
sabahları onu bırakmaya kıyamıyorum anne işe gitme bizimle otur diyor,kuzum
ama aklım evde kalmıyor allah razı olsun babanesinde çok iyi baktı

27 aylık oldu kızım.Ama tuvalete alıştıramıyorum.Saatlerce ootursun yapmıyo banyoda.Kalkıyo bezine yapıyo.Herşeyin farkında aslında ama neden böyle yapıyo anlamıyorum.Bende onu zamana bırakıcam artık.
Sevdiği yemeklere hiç ses etmez çok güzel yer.Sevmediklerini direk tükürüyor.Derdini anlatabiliyor artık.Hiç susmuyor sürekli bıdır bıdır konuşuyor.Bu sıralar kalemlere sardık.Boya yapıyo güya.Ablasına çok özeniyo.Boya kitabı aldık onada.Okula gidiyorum ben diyo.Çok yaramaz sürekli etrafı karıştırıyor.vazgeçmedi bu huyundan.Bi yere gidemiyorum bu huyu yüzünden.ınsanlar etrafı karıştıran çocuklardan hoşlanmıyor çünki.Bende rahat edemiyorum zaten.Onun peşinde koşmaktan iki kelime konuşamıyorum insanlarla.

selam27 aylık bır kızım var benımde allaha sukur ole bır problemlerımız yok .Aksam en gec 22 de sabahda 8 de kalkıoruz yemek duzenımız guzel size tavsıyem sıkmayın yeme konsunda cocuklarınızı ben ole yapıorum yemıormu tamam alıorum onunden elbet aclık canına tak edınce acıktım dıyor emzık konusu evet benımkıde emıor amma ole gunduz degıl gece uyuyana kadar uyuduktan sonra dalınca atıor emzını tuvaletede 2 3 gundur alıtırdım gıdıyoruz sonunda abla oldu kızım galıba :) bezını baglamıorum gunduzlerı evde tuvaletı gelınce soyluor dedım burası tuvalet goısterdım benım wc camına kus cok konuyor korkuor karga var dıor orda babsıda ben dovdum onları gelemezler dınce pek bı sevındırık oldu cıkmıcak yakında :) meyve yemeye bayılıor :) ve hala benımle beraber yatıyor ayırmayı daha denemdım yaza ınsallah bı yatkta uc kısııı yatıyoruz :) besıkte hıc yatmadı dogdu dogalı sefıl hayatı sevıyor sut hastası sutu kolı ıle laıorum tek tek almaktansa :) eger kutuda bırtane sut kalsın oturup aglıor sutum bıtı dıye ve atık oncekı durumuna bakarak bırazdaha uzun cumleler kuruyor konusurken kendı ustunu gıymeye calsıor :) poposunu bıle kendısı sılıcem dıye ugrasıor benım arap kızım :) allahım nazardan saklasın hepımızın yavrularını :) 2 yas sendromu bıtsın artık su bebelerın kendını benımkı buyuk sanıor ustunu begenmıor degıstırcem dıye ugrasıor :) sacını tarıcam dıye ugrasıor bıde dısarı cıkarken hayata ruj ve parfum sıkmadan bıd eustune uygun canta takmadan cıkmıor :)) buyudu galıba benım kı :) bendne cok cantası ve kıyafetı var sanırsam hanımın:)

ne guzel ıns bende sızın gbı rahata ererım :) kızım 27 aylık oldu KAPICININ BıTLı KIZI dedıgın gbı benmkınede üst baş gydıremıyorum ısteıdgını gyyıyor. sefil gbı mısafırlıge gdıyoruz bı gorsenız. goren dıyo aaa bu nasıl kıyafet kızımın kreasyonu benm kızım bu kadar zevksız napım ıdyorum :) ama emzık hala agızda hala robot korkusuna yemek yıyor.. gunduz ısteyımde aksama kadar babaneyı mahvedıyor. çene hıc susmuyor,9 aylıkken gttıgımız tatılı anlatıyor bana yaa.. masallah kuzularımıza allah esırgesın onları AMıııNN...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…