Merhaba .
Bizim kızımız da haftaya iki yaşına girecek inşallah..
Dolayısı ile sendorum dönemlerindeyiz biz de.. (Biz de diyorum çünkü onun etkisinde kalmamak mümkün değil;taktir edersiniz ki:)
Olabildiğince birlikte dışarı çıkmaya;yaşıtları ile bir arada bulundurup sosyal ve ruhsal gelişimine katkıda bulunmaya;doğayı keşfetmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz...
Bu bize de iyi geliyor..
Bu ara enerjileri hat safhada çünkü;bir şekilde boşaltmaları ; rahatlamaları gerekiyor..
Ben hiç emzik vermedim bir iki kez denedik almadı hoşlanmadı..O açıdan sıkıntımız yok lakin hala emiyor.. Son günlerde epey azalttı ; sınıra geldik zaten;2 yaş olunca tamam..
Biz yurt dışındayız önümüzdeki ay inşallah Türkiye'deyiz ve gelmeden tuvalet eğitimini de tamamlamış olacağız ..Yaklaşık on gündür bez kullanmıyor..
Ebeveyn olmak;özellikle anne olmak gerçekten kolay değil arkadaşım;çok haklısın yanlız o kadar şahane ve kutsal bir duygu ki..Annelikte birçok zahmet olduğu gibi rahmet de var o yüzden çekilen sıkıntılar birgün muhteşem güzelliklere dönüşecek diye düşünüp kendimizi tezkin ediyoruz işte..
En büyük sıkıntım 'kıyafet seçmesi'..
Şaka gibi:)
Bazen derlerdi de hadi canım derdim minicik bebekler nasıl elbise seçebilir ki..
İnanın evden çıkmadan en az 5 kere elbise değiştiriyor..Kendi rahatlıkla çıkarıyoru giyerken yardım ediyorum..
Dolabını açıyor ;anneciğim ben maviyi giyeceğim kırmızı giymeyeceğim;o çirkin ööö güzel değil..
Tamam kızım diyorum ..İstediğini giydiriyorum beş dakika sonra onu da beğenmiyor..
Güler misin ağlar mısın:)
Bir de şunu eklemek istiyorum ailenizin saadeti için ; en önemli anahtar:destek ve sabır..
Bu yaşadıklarımızı herkes yaşıyor aslında..
Tatlı canımızı üzmeyelim..
Beraberce çok vakit geçirmektense az ve öz;verimli vakit geçirmek çok daha iyi ..
Mesela bebeğinizle birlikte mutfağa girip istediği kurabiyeleri yapabilirsiniz:) o kadar eğleniyolar ki..
Minik aşçılar için harika bir terapi:)
Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın
Mutlu günler diliyorum