Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benimkide 21 aylık erken dönem terrible 2 yaşıyoruz, hiç emzik almadı sıkıntı yok ama son 1 aydır yemek yedirmekte acayip zorlanıyorum, hep oyun oynamak istiyor. bu yaza doğru kreşe vermek istiyorum (mecburiyetten) ama WC eğitimi hiç yok ve bir belirtide yok en fazla 5-6 kelime biliyor...
Merhaba benim oglum da 23 aylik kasimda 2 yaşında olacak. Memeyi biraktirmak icin sulu boyayla o gormeden siyaha boyadim memelerimi ciz oldum pis oldular deyip ina gosterdim ve yikamadim. Her istediginde acip gosterdim dokunmak istediginde aciyor deyip dokunmadina izin vermedim. İse yaradi iki gunde birakti. Gecenlerde rahatsizlandi hastanede cok damar yolu acildi cok hirpalandi surekli kusma sikayeti vardi. Ve bikac gundur evdeyiz bulanti sorunu kalmadığı halde yemek yemeyi reddediyor. Ne yedirmeye calisirsam fark etmiyor elimde mamayi gördüğü anda oguruyor ve benden kaciyor. Bugun 6 saat boyunca hicbirsey yediremedim. Sonunda dayisi isten gelince o anneyi uzme ye diye usteleyince dayisi kizmasin diye zorla bikac lokma yedi sadece. Ne yedirecegimi istahini nasil duzeltecegimi bilmiyorum. Hastanedeyken doktoru yemeğe verdigi tepkiye bakip yemek reddi yapiyor bunu bir sekilde atlatmak zorundasiniz dedi. Ama cok inatci basaramiyorum. Oneriniz var mi acaba? Artik sinirlerim cok bozuldugu icin agliyorum o derece yani.canım öncelikle çok geçmiş olsun
çocuklar her hastalıkların huy degiştiriyorlar bunu en iyi anlayanlardan biride benim.benim 2 çocugum var biri 5 yaşında ufaklıgımda 27 aylık ve hala anne sütü alıyor ne ugraşlar verdim ama kesemedim.
gece gündüz hiç ayrılmıyor sürekli istiyor.yemesi normal herşeyi yiyor tabi bizim abimizi kıskanarak yeme olayımız var o yiyor diye yiyor zaten.hatta abisinden fazla yemeye çalışıyor.ondan bir problemimiz yok.
ama şunu çok iyi biliyorum ki 2 yaş çocukların en zor oldugu yaşlar.sürekli ilgi istiyorlar ve evdeki bütün hakimiyeti ellerinde tutmayı istiyorlar.bu 3 yaşda tamamen kayboluyor ve herkezden bagımsız olarak hareket edebiliyorlar.
emzik konusunda oglumdan çok çektim 3,5 yaşına kadar kulandı ondada çok ugraştım bıraktırmak için ama hep boş çabayla döndüm ugraşlarımdan birgün kendi fırlatıp attı bir dahada hiç istemedi.ama kızımı anne sütünden nasıl kesecegimi hiç bilmiyorum artık bırakmasını ugraşmaktan vazgeçtim onunda kendi kendine bırakacagı günü bekliyorum.(bıraktırma konusunda önerileri olan varsa yazarsada sevinirim her yolu denemeye hazırım.)
gerçekten dünyanın en zor görevi annelik herkese sabır diliyorum tabi kendimede.
1yada2 sene içerisinde herşeyin yoluna girdigini göreceksin.
Tarihe bakmadan cevaplamisim ama benim soruma cevabiniz varsa mutlu olurum. Verdigim hicbirseyi yemek istemiyor. Kesinlikle her seyi reddediyor ne yapmaliyimcanım öncelikle çok geçmiş olsun
çocuklar her hastalıkların huy degiştiriyorlar bunu en iyi anlayanlardan biride benim.benim 2 çocugum var biri 5 yaşında ufaklıgımda 27 aylık ve hala anne sütü alıyor ne ugraşlar verdim ama kesemedim.
gece gündüz hiç ayrılmıyor sürekli istiyor.yemesi normal herşeyi yiyor tabi bizim abimizi kıskanarak yeme olayımız var o yiyor diye yiyor zaten.hatta abisinden fazla yemeye çalışıyor.ondan bir problemimiz yok.
ama şunu çok iyi biliyorum ki 2 yaş çocukların en zor oldugu yaşlar.sürekli ilgi istiyorlar ve evdeki bütün hakimiyeti ellerinde tutmayı istiyorlar.bu 3 yaşda tamamen kayboluyor ve herkezden bagımsız olarak hareket edebiliyorlar.
emzik konusunda oglumdan çok çektim 3,5 yaşına kadar kulandı ondada çok ugraştım bıraktırmak için ama hep boş çabayla döndüm ugraşlarımdan birgün kendi fırlatıp attı bir dahada hiç istemedi.ama kızımı anne sütünden nasıl kesecegimi hiç bilmiyorum artık bırakmasını ugraşmaktan vazgeçtim onunda kendi kendine bırakacagı günü bekliyorum.(bıraktırma konusunda önerileri olan varsa yazarsada sevinirim her yolu denemeye hazırım.)
gerçekten dünyanın en zor görevi annelik herkese sabır diliyorum tabi kendimede.
1yada2 sene içerisinde herşeyin yoluna girdigini göreceksin.
Onemli olan guzel beslenmesi. Dayi korkusuyla, kopek korkusuyla olmaz. Elbet sevdigi seyler vardir. Mesala benimki bir ara yemezdi, kahve sehpasinin uzerine kasar, havuc, elma, ceviz, kraker birakirdim. Kendisi istedigi zaman onlardan yerdi. Misal nohut, fasulye haslar boyle kase ile ortalıkta birakirim onlar gider gelir yerler.Merhaba benim oglum da 23 aylik kasimda 2 yaşında olacak. Memeyi biraktirmak icin sulu boyayla o gormeden siyaha boyadim memelerimi ciz oldum pis oldular deyip ina gosterdim ve yikamadim. Her istediginde acip gosterdim dokunmak istediginde aciyor deyip dokunmadina izin vermedim. İse yaradi iki gunde birakti. Gecenlerde rahatsizlandi hastanede cok damar yolu acildi cok hirpalandi surekli kusma sikayeti vardi. Ve bikac gundur evdeyiz bulanti sorunu kalmadığı halde yemek yemeyi reddediyor. Ne yedirmeye calisirsam fark etmiyor elimde mamayi gördüğü anda oguruyor ve benden kaciyor. Bugun 6 saat boyunca hicbirsey yediremedim. Sonunda dayisi isten gelince o anneyi uzme ye diye usteleyince dayisi kizmasin diye zorla bikac lokma yedi sadece. Ne yedirecegimi istahini nasil duzeltecegimi bilmiyorum. Hastanedeyken doktoru yemeğe verdigi tepkiye bakip yemek reddi yapiyor bunu bir sekilde atlatmak zorundasiniz dedi. Ama cok inatci basaramiyorum. Oneriniz var mi acaba? Artik sinirlerim cok bozuldugu icin agliyorum o derece yani.