2 yaş çocuk anneleri..

merhaba arkadaslar gerceten guzel bı topık olmus
benımde tam 24 aylık bı olgum var ve benım kafama takılan ıkı sorunumuz var bırıncısı hala daa oglumun konusamaması ıkıncısıde tuvalet egıtımı
tuvalet egtımıne hava ısınınca baslıycaz ama konusamaması benı cok uuzuyor canım sıkılıyor anne baba,dede gıbı kolay seylerı soleyebılıyor ama onlarıda anlamkta gucluk cekyoruz sızce ne yapmam gereklı fıkırlerınıze ıhgtıyacım var sımdıden teekkurler

bıldıgım kadarıyla doktorlar 2,5-3 yasa kadar normal degerlendırıyor konusamamayı. artk tuvaletıde gonlune bıraktım kızımın napim alsanaalsanasmile

ArkadaŞlar benımde 24 aylık kızım var 1,5 yaŞında tuvalete yapmaya baŞladı ÇıŞını ve kakasını onun ıÇın hıÇ zorluk Çekmedım tek sorunum kızımın konuŞmaması yanı cÜmle kurmaması anne babaanne anane dede baba dayı hala v.b ısımlerı sÖylÜyor fakat cÜmle kuramıyor ıŞartelerle anlatıyor ÇoĞu Şeyı.

3 yaaşa kadar doogal karsılıyor bıldıgım kadarıyla doktorlar..

Benim kızım da 27 aylık. Konuşması maşallah iyi. 5 kelimelik cümleler kuruyor. Konuşma gelişimi için sürekli konuştum ben kıızmla. Annemde saolsun doğduğundan beri hep sohbet eder. Dışarda herşeyi anlattım. Sorular sordum. Mesela masayı gösterdiğinde evet siyah kocaman masa diye cevap verdim.
Tv ne kadar az o kadar iyi. Hiç izletmedim diyemem ama başına da koymadım. Tv deki görüntü beyinde çok fazla yer ediyor. Ve gereksiz beyni dolmuş oluyor çocuğun.
Bolca konuşun sohbet edin bebeğinizle. Konuşmasa da kenara not eder unutmayın. Ve birden açılır. Şaşırıp kalırsınız.

Wc eğitimi 16 aylık falandı hallettik. Daha doğrusu kendi halletti. Bigün annem bezlememiş o gün bugün wc ye yapar. Sadece gece bezliyorum. Yaza onu da halledicem.

Bunlar dışında favori oyunlarımız hamur oyunları, resim çizmek, kitaptan masal okumak ve dans etmek. Birde tahta puzzle delisi. Sürekli puzzle oynuyoruz. Evcilik oyunlarıda revaçta bu aralar. Kendi kendine bebekleriyle konuşarak oyun oynuor.

Emzik hiç almadı. İştahı maşallah yerinde. Kendi kendine yemesine izin veriyorum ve aile sofrasında oturmasına. Kendi sandalyesinde oturuyor masada bizimle yiyor.

Kıyafet seçimini kendi yapıyor ama şöyle. Ben iki alt iki üst çıkarıyorum. Hepsi uyumlu birbirleriyle. Seçimi ona bırakıyorum. Bu sayede hem abuk sabuk giyinmesi önlenmiş oluyor hemde kendi kararını kendisi vermiş oluyor.

Markete gittiğimizde tek bir şey almasına izin veriyorum. İkinciyi isterse hangisini istediğini sadece birini alabileceini söylüyorum. Birini bırakmak zorunda kalıyor. Israr ederse o halde ikisini de alamayacağını söylüyoruz. Seçiyor birini. Diğerini de ödül olarak alıyoruz yada almıyoruz.

Kuralları ve sınırları biliuor ama aynı zamanda özgür bir yaşam sürüyor.

... benim 3 yaşında downlu bi kızım var.6aylıkken oğluma hamile kaldım peş peşe oldu gibi.ikiside 7aylık doğum...ama kızımla ilgilenecem diye oğlumla ilgilenemedim.ve ikisine birden bakmak beni yorduğu için hep oğluma patladım.şuan çok sinirli,hırçın herşeye ağlıyo.ve konuşmuyo.anne bile demiyor.baba,mama ve kendi ismi efe ede diye söylüyor bu kadar.babayıda öylesine bilinçli diil.şuan 2 yaşına girecek.bilmiyorum ne yapmam lazımm..acaba benim yüzümden mi yoksa ormal mi?

... benim 3 yaşında downlu bi kızım var.6aylıkken oğluma hamile kaldım peş peşe oldu gibi.ikiside 7aylık doğum...ama kızımla ilgilenecem diye oğlumla ilgilenemedim.ve ikisine birden bakmak beni yorduğu için hep oğluma patladım.şuan çok sinirli,hırçın herşeye ağlıyo.ve konuşmuyo.anne bile demiyor.baba,mama ve kendi ismi efe ede diye söylüyor bu kadar.babayıda öylesine bilinçli diil.şuan 2 yaşına girecek.bilmiyorum ne yapmam lazımm..acaba benim yüzümden mi yoksa ormal mi?

genelde problemli olan cocuktan cıkarılır. cünkü bir komsumuzun büyük kızının havale sonucu zeka engeli olusmus. kücük olan cok saglıklıydı bıcır bıcır. kücüge daha bi özen gösterilirdi. sizde durum tam tersi olmus . dogrusu ikisinide esit görmektir aslında. ki kızınız kendisini bu sepepten ayrıcalıklı gibi hissetmesin. eger yorgunlugunuzdan dogal olarak stresinizden ufak olana cıkısıyorsanız bebek bundan etkilenmiş ket vurmus olabilir. ama cocugun konusmaması bi sorun oldugunu da göstermez. yegenimiz bakıcılara kalabalıga asırı ilgiye ragmen anne dısında hiçbirsey söylemedi. 3 yasında cümle kurdu direk. hemde istanbul türkcesiyle konusuyor. o öyle yapıyor, bak bana bakıyor gibi günlük hayatın üzerinde türkce kullanıyor. o nedenle rahat olun derim. her cocuk bi anda konusmak yürümek zorunda degil bu bir sorun oldugunu göstermez. einstain ın 5 yasında konustugu söylenir. üzmeyin kendinizi.içiniz rahatlayacaksa bir pedagogla görüsün.diger acıdan siz mutlu olmalısınız ki ccuklarınıza hissettirebilin. esiniz sizin için zaman zaman cocugun bakımını üstlensin veya akrabanız anneniz. yalnız kalabildiginiz zamanlar olsun. istediginizi yapın. yoksa yükünüz daha agır gelir.engelli bir cocuga bakmak kolay degildir eminim. özel egitim e gönderirseniz cok faydasını görürsünüz. iyi sanslar

tşk ederim yorumunuz için.bende bi sorun olduğunu düşünmüyorum ama acaba demeden de olmuyor.kızım kendini ayrıcalıklı hissetmediğini düşünüyorum ama çok ilerledi.hem zekasal hem fiziksel.okula gidiyor.ama oğlum şuan çok sinirli bi çocuk oldu.biraz kızsa kafasını yere vuruyor.ve sürekli herşeye ağlıyor.bilmiyorum bu davranışlardan vazgeçmesi için nasıl davranmam gerekiyor?beni en çok uğraştıran oğlum.kızım kendi kendine oynayan uyumlu bi çocuk.resmen oğluma bazı şeyleri o öğretiyor.doktorlar ise tam tersini sölemişti.normal olan kardeş onu büyütecek die.tam tersi oldu..

dilerseniz profesyonel destek alın. bunun kıskanclıktan yas sendromuna bir sürü nedeni olabilir. doktor soru cevaptan giderek hiç aklınıza gelmeyecek sonuclar cıkarıyor.. hem bebeginize hem size iyi gelir. sorunu bilmek bile rahatlatır yani. basını biryerlere vurmak ciddi bi tepkii. ay bende kardesimde ögrendim bunları:KK61: umarım bi cözüm bulursunuz sevgiler:KK16:

tşk ederim yorumlarınız için.iki çocuk ve iki kat yük bilmiyorum kendime nasıl çözüm bulucam...

mrb kızlar bu topik güzel olmuş gerçekten
benim kızımda haziranda 2 yaşına girecek dediklerimi tekrarlıyor şunu getir bunu yerinekoy dediğimde yapıyor ama gel gelelimki çok sinirli ve aşırı inatçı bazen beni çok yoruyo istediği bişey olmayınca saçını çekiyo ellerini yere vuruyo ayaklarınıda kafasınıda yere vuruyo saçını çekiyo bana vuruyo oyuncaklarıyla arası pek yok hemen sıkılıyo aşırı hareketli dikkatini veripte bişeyle tam oynamıyo biraz bakıp bırakıyo bunun için pedagoga gitmeyi düşünüyorum dikkat dağınıklığı var gözlemdiğim ve araştırdığım kadarıyla yaşıtlarıylada oyun kuramıyo ve oynamıyo o hep kendi halinde çiş içinde havanın ısınmasını bekliyorum bırakmaya meyilli ama evim sobalı hasta olur diye cesaret edemiyorum bi odamız ısınıyo diğerleri soğuk haliyle bende hava ısınınca diyorum emzik 4 ay emdi ve bıraktı daha almadı benide emiyo ama emerken canımı çok yakıyo gögüslerimi cimcikliyo nedense :KK1::KK1:

emanetim:
( benim 3 yaşında downlu bi kızım var.6aylıkken oğluma hamile kaldım peş peşe oldu gibi.ikiside 7aylık doğum...ama kızımla ilgilenecem diye oğlumla ilgilenemedim.ve ikisine birden bakmak beni yorduğu için hep oğluma patladım.şuan çok sinirli,hırçın herşeye ağlıyo.ve konuşmuyo.anne bile demiyor.baba,mama ve kendi ismi efe ede diye söylüyor bu kadar.babayıda öylesine bilinçli diil.şuan 2 yaşına girecek.bilmiyorum ne yapmam lazımm..acaba benim yüzümden mi yoksa ormal mi?)
ALLAH kolaylık versin canım havalar açıldı oğlunla dışarı çıkabilirsin birlikte küçük şeyler alın bu çok hoşuna gidicektir ve ona daha fazla ilgi göstermen hırçınlığını azaltabilir

Son düzenleme:
bilmiyorum.hayır yapma kelimemle birlikle o an hemen ağlamaya ve sinirlenmeye başlıyor.

sevgili arkadaşım emanetim,
oğlunun konuşmaması sorun olmayabilir, benim teyzemin iki oğlu var benden biri 1 yaş biri 3 yaş büyük, peşpeşe doğmuşlar üzerine bir de ben doğunca kıskançlık katlanmış ben konuşmaya başlamışım bunlarda hala tık yok, teyzemle annem doktor doktor gezmişler, özellikle erkek çocuklarda çok görülürmüş geç konuşmak, bir sorun çıkmamış. Benim babam 5 yaşında ilk konuşmuş, ama bugün 2 üniversite mezunu adam. Eşim de keza öyle 3 yaşında konuşmuş, o da üniversite mezunu adam. Çok korkma, sen yine doktora götür ne olur ne olmaz. Ama erkek çocuklarında olası bir durummuş yani. En azından benim çevremde çok var. Ayrıca kızın için de benim de down sendromu tanısı konmuş bir kız kardeşim var, 16 yaşında lise hazırlığa gidiyor, dünya tatlısıdır, bir de ikizi var. Çocuklarını özellikle kızını gözlerinden öpüyorum. Umarım tüm sıkıntıların son bulur.

tşk ederim.ya kendince karmaşık şeyler söylüyor. hiç konuşmuyor diil ama anlamlı kelimeler söylemiyor.bende sorun olduğunu düşünmüyorum ama kızımda herşeyi çok bekledim.oğlumda herşey hemen olcak sandım.onda da bekliyorum.ama çok sinirli ve hırçın.patlamalarım sonuzcu oldu diye kendime suç buluyorum.peki kardeşiniz normal okullara mı gitti yoksa özel eğitim mi?şu an nasıl bir seviyede?

kusura bakma uzun zamandır giremedim. kardeşim normal okullara gitti ancak evde de özel eğitim aldı, zaten sonradan yanlış tanı konduğunu söylediler,her şeyi normal yapabiliyor diye, sadece biraz yavaş,biraz da suratından belli oluyor. ama şimdi kaşlarını alıyor, gözüne kalem sürüyor hiç belli bile olmuyor. inşallah sizinde kızınız kardeşim gibi olur. her işini kendi görebilir güçlü bir kız haline gelir.

nasıl yanlış tanı down diilmiymiş?ya benimde aklımda normal okullar var.önce kreş,sonra normal anaokulu ve ilkokul diye düşünüyorum anaokuluna kadar seviyesi istediğim duruma gelirse o zaman özel eğitimi bırakmayı düşünüyorum hem okula gidip hem özel eğitime gidemez.bakalım allah ne gösterirse.evde paralı özel ders mi aldı?bu arada ben bi topik açtım downlu melekler ve anneleri diye orda güzel şeyler paylaşıyoruz sizde deneyimlerinizi bizimle paylaşın orda..

X