2 yaş artık kahvaltıya tarif bulamıyorum

En azından derdini anlatıyor direk kelimelerle olmasa da. Mama diyor mesela çok açza beni ya buzdolabının ya tezgahın önüne götürüp mama diyor. bişeyi istiyorsa gösteriyor konuşma konusu direk kelimeler biraz geriden geliyor ama ben dilini anlıyorum. Ne istediğini biliyorum beni de çok rahat anlıyor ve büyük çoğunlukla uyum sağlıyor. Zaten çok sinirli krizli bi bebekte değildi genelde yumuşak naif bi yapısı var zaten. Hiç mi instlaşmıyo inatlaşıyo mesela patateslerin birini yere atıyo devamını atmasını istemiyorum sırf ben istemedim diye bütün tabağı zorla yere saçıyo. Ama bunlar gözümde ufak şeyler toplarım önemli değil. Önemli olan o patatesleri dökmeden önce yediğini görmek. Demiştim zaten yemek sorunumuz yoktu yediği miktar azaldı. O yüzden ben yeterli gelmediğini düşünüyorum. Öğlen uykusundan çok aç uyanıyor mesela. Normalde birşeyler yapmama fırsat verirdi artık vermiyor.

İşte bizdeki problemde hasta olduğunda direk midesinin etkileniyor olması. Ateş yok ishal kabızlık yok başka sorunlar yok direk kusma. Az buz değil 20 dk aralıklarla öğüre öğrüe kusması ve bu aralıklarda uyumasından bahsediyorum. Ben hastaneye götürüp serum verdirene kadar da düzelmiyor. Direk gidince de yeni başlamış diye hemen serum vermiyolar. Böyle kötü bi kısır döngü daha geçen hafta yaşadık. Bu yüzden bağışıklığı düşsün istemiyorum. Zaten az kiloyla doğmuş bi bebek yani 1 yaşından sonra yaşıtları 100 Gr alırken benimki 300-400 Gr alıyordu öyle öyle anca yaşıtlarına yetişti bu yaz. Yeme problemleri bu sorunları tetikler kusmalı hastalanmalar sıklaşır diye korkuyorum aslında 3 öğüne de yayılırsa yandık. Yoksa bi öğün az yemiş nolcak öbür öğünü erken veririz. Bunlar beni endişelendiriyo

Duyu hassasiyeti daha küçükken vardı hala çimene yere düşünce yere falan pek dokunmak istemez ama en azından yemek mıncıklayabiliyor ya da çiçek sevebiliyor. Ellerini çırpıp temizlemeyi öğrettim bunu öğrendiğinde beri kalkıp hemen elini temizliyor hassasiyeti biraz olsun tölere etmeyi öğrendi. Önceden elleri hiç kirli kalsın istemezdi şimdi pek öyle değil.
İyi ki yazdınız ya etrafımızda bizden büyük bebek yok danışscka kimse de yok iyi geldiniz 🥰
Yeni farkediyorum yolda bebek varmış, saglikla kucaginiza alın, ikisini de mutlu gunlerde buyutun.

Yiyecekleri yere dokmesi, esyalari firlatmasi hep gelisimsel basamaklar, asagi yukari 3 yasina dek suruyor.

Bu gunleri, aman ne seviyorsa onu yesin rahatliginda yasayin, yoksa karsilikli cok üzülürsünüz, hem hamilesinizde strese girmeyin bosuna 😍

Yeni farkediyorum yolda bebek varmış, saglikla kucaginiza alın, ikisini de mutlu gunlerde buyutun.

Yiyecekleri yere dokmesi, esyalari firlatmasi hep gelisimsel basamaklar, asagi yukari 3 yasina dek suruyor.

Bu gunleri, aman ne seviyorsa onu yesin rahatliginda yasayin, yoksa karsilikli cok üzülürsünüz, hem hamilesinizde strese girmeyin bosuna 😍
Malesef bebeği kaybettik. Ama tam olarak öyle büyüyor gerçekten daha stressiz oluyo 😊

Benimki hiç yumurta yemiyor delirecegim.Sigara böreği yapabilirsiniz
Yumurtayla oyunlar oynamayi deneyin, mesela hasladiginiz yumurtaları ona soydurun, keke pogacaya koyarken o kirsin, karistirsin gibi gibi (benim kiz boyle aştı yumurta isteksizligini)

Aaa çok afedersiniz hamilelik gunlugunuz acik halen, o sebeple aklima dahi gelmedi, ozurdilerim 🙂↕️
Farkında değilim. Yok hiç olur mu özür dilemeyin. Aslında düşünüyorum da o hastane süreci bile oğlumun tavrını etkilemiş olabilir. 1 hafta ayrı kaldık çünkü

Farkında değilim. Yok hiç olur mu özür dilemeyin. Aslında düşünüyorum da o hastane süreci bile oğlumun tavrını etkilemiş olabilir. 1 hafta ayrı kaldık çünkü
Cok mumkun, anlayamadigi icin cok uzulmustur cocukcagiz, 💕

Kaç aylık? Eline vermeyi deneyin. Bazen öyle bütün haliyle verince ilgisini çekiyor hiç değilse yarısını yiyor
1 ay sonra 2 yaşında .Ben sizin dediğinizi denemedim.Ama böyle oyunla ağzına koyuyorum.Tiksinir bir yüz ifadesi ile ağzından çıkarmak istiyor.Ben de çıkarıyorum.Ama sizin dediğinizi de deneyecegim

Ben sabahları bir şey yemediği zamanlarda yulafı azıcık sıcak suyla yumuşatıp 1 muz, yarım avokado, tahin, pekmez, ceviz koyup karıştırıyorum severek yiyor. 1,5 yaşına kadar haşlanmış yumurtayı bayıla bayıla yiyen kızım şuan ağzına sürmüyor, peynir yemiyor :KK43: sabahları sadece sade omlet ve bazen 1-2 zeytin. İnsan gerçekten üzülüyor yemeyince.

2 yaş 😥

Cok mumkun, anlayamadigi icin cok uzulmustur cocukcagiz, 💕
Bende üzüldüm onun üzülmesi de çok normaldir. Ortamı hep tanıdığı insanlardı annemle kardeşim baktı yabancı yoktu günde belki 15 kez konuştuk ama beklediğimden daha iyiydi tekrar buluşmak. Küser falan diye düşünmüştüm. Sadece genel manada daha sabırsız bi çocukla karşılaştım

1 ay sonra 2 yaşında .Ben sizin dediğinizi denemedim.Ama böyle oyunla ağzına koyuyorum.Tiksinir bir yüz ifadesi ile ağzından çıkarmak istiyor.Ben de çıkarıyorum.Ama sizin dediğinizi de deneyecegim
Yani tadından hoşlanmıyosa karışım denediniz mi? Mesela avokado muz yumurta karışımını seviyo oğlum. Ekmeğe sürüp yediriyorum ya da öyle kaşıklıyo sadece seviyo onu böyle tadını bastırarak deneyebilirsiniz

Ben sabahları bir şey yemediği zamanlarda yulafı azıcık sıcak suyla yumuşatıp 1 muz, yarım avokado, tahin, pekmez, ceviz koyup karıştırıyorum severek yiyor. 1,5 yaşına kadar haşlanmış yumurtayı bayıla bayıla yiyen kızım şuan ağzına sürmüyor, peynir yemiyor :KK43: sabahları sadece sade omlet ve bazen 1-2 zeytin. İnsan gerçekten üzülüyor yemeyince.

2 yaş 😥
Yulafsız olarka benzer bi karışımı sürmelik kıvamda yapıp ekmekle falan yiyor aslında ama çok tatlı geliyo bana sanki her gün benzeri bişey yedirilmez gibi geliyor doğrusu bu mu bilmiyorum da

Gerçekten 2 yaş 😥

Artık yemekten çok sabah ne yapıcam diye düşünmeye başladım kızlar. Önceye göre daha seçici davranıyor gibi bi hali var. Ya sürülebilir peynir ya da kaşar peynir tüketiyor sadece. Salatalık bi dilim belki yer. Domates yemek istemez. Haşlama yumurtadan sıkıldı artık pek yemiyo. Çırpılmış yumurtadan da öyle. Bunların hepsi sıkıldığı için yenmiyor yani. Pankek falan yiyo da nereye kadar yani. Öneriniz, farklı tarifiniz var mı acaba
Artık siz ne yiyiyorsaniz aynısını yedirin ona değişik değişik şeyler yapıp siz farkli şeyler yaparsanız seçicilik artıyor. Ara sıra değişiklik güzel ama rutinde sofrada ne varsa yemeye başlasın bence.

Artık siz ne yiyiyorsaniz aynısını yedirin ona değişik değişik şeyler yapıp siz farkli şeyler yaparsanız seçicilik artıyor. Ara sıra değişiklik güzel ama rutinde sofrada ne varsa yemeye başlasın bence.
Zaten öyle yiyor amacım artık yumurta salatalık zeytin peynir gibi normal kahvaltılık ürünleri tüketmek istemeyen oğlum için seçenek ne olabilir öğrenmek. Kahvaltımızı birlikte yapıyoruz hatta her öğnüü birlikte yiyoruz ama kahvaltıda kahvaltılıkları yemek istemiyor sıkıldı çünkü sevmediğinden değil. Hamur işi olursa yiyor mesela boş ekmekle sütünü bitiriyor ama salatalık peynir falan bunları nerdeyse hiç yemiyor yumurtaya burun kıvırıyor artık

Zaten öyle yiyor amacım artık yumurta salatalık zeytin peynir gibi normal kahvaltılık ürünleri tüketmek istemeyen oğlum için seçenek ne olabilir öğrenmek. Kahvaltımızı birlikte yapıyoruz hatta her öğnüü birlikte yiyoruz ama kahvaltıda kahvaltılıkları yemek istemiyor sıkıldı çünkü sevmediğinden değil. Hamur işi olursa yiyor mesela boş ekmekle sütünü bitiriyor ama salatalık peynir falan bunları nerdeyse hiç yemiyor yumurtaya burun kıvırıyor artık
Şimdi anladım. Ben yanlış anlamışım kusura bakmayin. Şekilli peynirler var denediniz mi ? Hayvan figürlü. Pancar suyuyla yumurtayı renklendirseniz mesela ?salatalığı falan da çiçek şeklinde kalıplara bassaniz ? Hatta çocuğunuz kendisi kalıplara bassa ?

Şimdi anladım. Ben yanlış anlamışım kusura bakmayin. Şekilli peynirler var denediniz mi ? Hayvan figürlü. Pancar suyuyla yumurtayı renklendirseniz mesela ?salatalığı falan da çiçek şeklinde kalıplara bassaniz ? Hatta çocuğunuz kendisi kalıplara bassa ?
Ne kusuru 😊 çok mantıklı elimde kalıp falan yokta edinirim hemen denemek lazım. Gerçekten hoşuna gider. Deniyicem bunu teşekkürler 🙏

Havucla ezip veriyorum ben kucuge, yaninda baska bir meyve ile bi ondan bi yumurta karışımından yediriyorum, mesela benim kucukte beyazini asla ve kat'a agzina almiyor :) utanmasa midesinden çekip cikaracak oyle haz etmiyor beyazindan.

Buyuk olan artik yumurtayla baristi, hasliyorum löp löp yiyor ama favorisi patatesli veya peynirli yumurta (omlet seklinde degil basitce cirpiyorum)

Seyide deneyebilirsiniz belki, beyazini hafif tuzla iyice mikserleyip krema gibi yapip pisirip (bulut gibi duruyor) ustune iyice pismis sarisi gunes gibi yerlestirip tabagin alt kismina da yesilliklerden cimen / cicek yapma seklinde bir tabak hazirlayip. Biraz ugrastiriyor ama gun sonunda yiyorlar boyle seyleri

X