Yeni tarifler aramayin, ne yiyorsa onu verin.
2 yaşa hoşgeldiniz
Illa tarif dersenizde ben hepimize soyle bir akitma yapiyorum (aile boyu tarif bu, yapinca 18-19 tane cikiyor)
Hamur isi seviyor dediginiz için yaziyorum bunu,
1 Kirmizi biber ve 2 ya da 3 yesil biberi, bi avuc maydanozu minik minik dogruyorum. Biberleri azicik zeytinyaginda ceviriyorum, diriligi gitsin rahat yutsunlar diye.
Daha sonra 3 yumurta, 1 bardak civik yogurt (ayran kadar civik degil), tuzu cirpiyorum, ustune 3 tepeleme yemek kasigi un koyuyorum, karistiriyorum, ustune biberleri, maydanozu ve 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peyniri ekleyip karıştırıyorum.
Kivamina bakiyorum, kasiktan dokulecek ama kati kivamli olacak pankeke gore, yani tavaya koyduğunuzda dagilmayacak, ama cokta kati olmayacak. Bu kivamdan civiksa biraz daha un ekliyorum. (Un yerine yulaf ezmesini cektirip un yapincada guzel oluyor)
Sonra hafif yağ ile islanmis tavaya kasikla dokuyorum, azicik sekil verip, arkasi kizarana dek pisiriyor, ceviriyorum, obur tarafıni da pisiriyorum.
bu arada eger kullanmaktan rahatsız olmuyorsaniz kabartma tozu da katabilirsiniz.
Boyle birsey sagliksiz geliyorsa elma+havuc+ceviz+alerjisi yoksa yer fistigini karistirip toplar yapın, hindistan cevizi ile kaplayin
Bu toplari hurma ve kuruyemislerle de yapabilirsiniz.
Meyve ve havucla yaparsaniz meyveleri ve havuclari kaynatarak/haslayarak yumusatin.