2 ve daha fazla çocuğu olan annelerin ev temizlik ve düzeni

Mandalinakolik

Ceketine ihtiyacim yok ,yüreğimi üşütme yeter
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2020
588
1.191
32
Hadi hepiniz çıkın çıkın gelin kızlar.

Cocuklardan yapamıyorum cumlelerinden kendimizi kurtaralim ve yapmaya çalışalım.
Her gün belli bir program ve düzen olusturursak neden olmasın. Psikolojimize bile olumlu yönde yansır diye düşünüyorum .

Son düzenleme:
Bugünden itibaren bir karar aldım. Ve uygulamaya başlayacağım, yaptığım işleri çocukların neler yaptığını da ekleyerek burda anlatacağım. Hem benim için günlük olur hem de belki birbirimize cesaret vermiş oluruz.

Kadın isterse her şey güllük gülistanlık olur...

Şimdi uyuyor benim minik tirtillarim.
Uyanınca saati de ekleyerek kahvaltıda ne yediler sonra bulaşık temizlik hepsini sırasıyla anlatacağım. Hadi sizler de katilin bana.

Ben sabah 6 da kalkıyorum. Çayı yapıp küçüğü emziriyorum. Sonra eşim küçük kızımızı hazırlıyor. Ben hazırlamıyorum sonra büyük kızı hazırlıyorum. Kahvaltı yapıp 7:40 da evden çıkıyoruz. Beşte gelip yemek yapıp dışarı bisiklet sürmeye gidiyoruz kızlarla. Temizlik işi hafta sonu 😅 anca topluyorum hafta içi. Akşam yemeğinden sonra çok yorgun olmazsan ertesi günün yemeğini yaparım ki ertesi gün iş çıkışı birde onlarla uğraşmayayım.

8 de kalktik kahvaltı hazırladım. Birine haslama birine yağda yumurta pisirdim cocuklara. Kizartma yediler. Şimdi bulaşık yıkayıp ortalığı toplayacağım. Akşam her şeyi yazacağım bugün şunları yapabildim ya da şunları yapamadım diye .

Bugün sabah kahvaltıdan sonra temizlik yapasim vardi ama halsizlik olduğu için kalkamiyordum.
Esim evde de olunca dedim kalk mandalina simdi tam zamanı. Ondan once beni motive edici gaz verici temizlik videolarina da kisa bir göz attım daha da enerjim yerine geldi ya Allah bismillah dedim ve her yere bir giriştim. Lavabo, camlar, dolap üstleri , cekmece kenarları , supur sil ve tam tamina 5 saatimi aldi ben bittim yorgunluktan .

Ben de benzer bir başlık açacaktım. 3. Oğlum yeni doğdu, 10 günlük henüz. Ben de çalışıyorum şimdilik annemle ve esimle hallediyoruz ev islerini ve cocuklari. Bi süre sonra bi düzen oturtup devam etmek istiyorum. Yemek temizlik onemli benim icin. Temizliğe bi süre bi abla çağıracağım. Yemekleri de her gun mutlaka var olan yemeklerin yanina 1 cesit yapmayi düşünüyorum. 2 büyük çocuğum icin sabahları corba mutlaka olmalı. Esim öğle arası eve geliyor ben de çorba severim, olmalı mutlaka. Sağlıklı ve dengeli beslenmek de önemli benim için. Insallah guzel bir duzen oluşturabilirim. Simdilik doğum iznindeyim. Öğretmenim ama ücretsiz izin düşünüyorum.

X