• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 uyku mu istiyor?

Zzzzz00

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2021
751
773
53
Hanımlar bebeğim 5 ay22 günlük. Bi kaç gun oncesinde geç uyandığı için 2 uyku yaptı ikisini de uzun uzun (max 4 saat) uyudu güzelce ama gece uykusuna cok zor geçti . Acaba 2 uykuya mı geçecek dedim kafam karıştı derken 2 gundur 3 uyku yapıyoruz eski rutinimize döndük gibi bişey ama 3. Uykuya geçmeden önce aşırı derece aglıyor ama gece uykusuna geçmede zorlanmıyor 3. Uykuya geçerken aglıyosa 2 uyku yapmak istyordur yazıyor nette ama kısa uyur yazıyor gayet uzun uyuyor 3. Uykusunu da. Anlmadım bi türlü…

Bu arada uyandırmasam uyuyor yni 3. Uykusunu ben max 45 dk tutuyorum

Hanımlar bebeğim 5 ay22 günlük. Bi kaç gun oncesinde geç uyandığı için 2 uyku yaptı ikisini de uzun uzun (max 4 saat) uyudu güzelce ama gece uykusuna cok zor geçti . Acaba 2 uykuya mı geçecek dedim kafam karıştı derken 2 gundur 3 uyku yapıyoruz eski rutinimize döndük gibi bişey ama 3. Uykuya geçmeden önce aşırı derece aglıyor ama gece uykusuna geçmede zorlanmıyor 3. Uykuya geçerken aglıyosa 2 uyku yapmak istyordur yazıyor nette ama kısa uyur yazıyor gayet uzun uyuyor 3. Uykusunu da. Anlmadım bi türlü…
5 aylik bebek icin 2 uyku az gb geliyor bana. Ama her bebek de farkli ben de hep oglumdan sinyalle azalttim uykularini. Ama oglum hc bi zaman 4 saat uyumadi yek uykuda. Bu da bana fazla geldi. Max 1,5 hadi bilemedin 2 saat uyumustr. Bz 1 yastan sonra 2 uykuya dustuk, bi 6 ay oyle gtti sonra tek uykuyla birakana kadar devam etmistik. Nacizane tavsiyem erken uyanmaya ve erken uyutmaya alistirin. Oglum 5 yasinda suan hala sabah 8 civari kalkar aksam 9 dedi mi uyur. Hc degismedi alistigi icin.

Bence 5 aylik bebegin gunduz uykulari 2-3saati gecmemeli ki aksam uykusuna kolay gecebilsin. Ustteki arkadasin dedigine katiliyorum. Nasil alisirsa oyle gidiyorlar. Benim oglum da hep erken uyanir erken uyurdu. 3 yasina girecek hala bebeklik duzeninde. Su am sabah 6.30-7 arasi uyanip oglen 1.5-2saat uyuyor. Aksamsa 8de yataga gireriz, en gec 8.30da uyumus olur.

Merhabalar ben de dediğiniz süreçten çok yakın zamanda gectim. 4. Ayda bir uyku gerilemesi yaşanıyor ve bunun etkileri bazen uzun sürebiliyor. Benim kızım yaklaşık 6 buçuk aylık olana kadar belli bir düzene girememisti. Sizi çok iyi anlıyorum, uykuya geçerken ağlaması, sürekli uyutmaya çalışmak, tüm zamanın beşik etrafında geçmesi çok zor gerçekten...ama iki uyku için 8 ay öncesi çok erken bana göre. Hatta bazı uzmanlar 9 ay diyor...ama elbette her bebek farklıdır, iyice gözlemleyip ona göre bir yol çizmek lazım. 6. Ayda bir atak oluyor belki erken başlamıştır sizin onun etkilerini görüyorsunuzdur. İnşallah en kısa sürede uykuları düzene girer 🙏✨

5 aylık için 2 uyku az ben 2 uykuya 7 8 ayda geçmiştim şuan 12 aylık hala 2 uyku yapıyor.

5 ay için iki gündüz uyku az. Ben 11 . Ayda geçtim iki uykuya. Uyanıklık süresi 2,5- 3 saat olan bebeklik döneminde sabah 7-8 kalkış gündüz 3 uyku şeklinde ilk iki uykusu 1,5 saati geçmeyecek şekilde uyutun. Son 3. Uyku kestirme şeklinde olmalı 30 dk gibi kısa bir uyku. Son uykusundan 17 de bitmeli ki gece uykusuna uyanıklık süresi kalmalı. Gecede 20.00-20,30 civarı gecilirse düzen oturur.

5 aylik bebek icin 2 uyku az gb geliyor bana. Ama her bebek de farkli ben de hep oglumdan sinyalle azalttim uykularini. Ama oglum hc bi zaman 4 saat uyumadi yek uykuda. Bu da bana fazla geldi. Max 1,5 hadi bilemedin 2 saat uyumustr. Bz 1 yastan sonra 2 uykuya dustuk, bi 6 ay oyle gtti sonra tek uykuyla birakana kadar devam etmistik. Nacizane tavsiyem erken uyanmaya ve erken uyutmaya alistirin. Oglum 5 yasinda suan hala sabah 8 civari kalkar aksam 9 dedi mi uyur. Hc degismedi alistigi icin.
Ynlıs anlatmısım sanırım tek uykuda 4 saat uyumuyor 2 uyku toplam max 4 saati buluyor yani 1.5 saat 2 saat kadar uyuyor tek uykuda max. 3. Uykusuna geçerken cok aglıyor ve uykularını uzun uzun uyuyor Uyku aralıklarını da 2.5 saatin ustne cıkarıdgo icin 2 uyku mu diye şüphede kaldım ben de:(

Merhabalar ben de dediğiniz süreçten çok yakın zamanda gectim. 4. Ayda bir uyku gerilemesi yaşanıyor ve bunun etkileri bazen uzun sürebiliyor. Benim kızım yaklaşık 6 buçuk aylık olana kadar belli bir düzene girememisti. Sizi çok iyi anlıyorum, uykuya geçerken ağlaması, sürekli uyutmaya çalışmak, tüm zamanın beşik etrafında geçmesi çok zor gerçekten...ama iki uyku için 8 ay öncesi çok erken bana göre. Hatta bazı uzmanlar 9 ay diyor...ama elbette her bebek farklıdır, iyice gözlemleyip ona göre bir yol çizmek lazım. 6. Ayda bir atak oluyor belki erken başlamıştır sizin onun etkilerini görüyorsunuzdur. İnşallah en kısa sürede uykuları düzene girer 🙏✨
Atak haftasındayız bir de aynennn:)) bazı uzmanlar 6. Ay icin 2 uykuyu cok normal buluyolar 😣

5 aylık bebek 3 uyku yapmalı en son uyku bi tık kısa olacak şekilde olmalı . İki uykuya kaçıncı ayda geçtim unuttum ama tek uykuya 15. Ayda geçmişti oğlum

Back