2.üniversite imkani

Arkadaşlar ben 4. sınıfa geçtim. Aöf okuyorum OÖLP.
Ben mezun olunca hemen 2. üniversite okumak istiyorum.
Benim merak ettiğim konu; acaba ben hangi bölümleri seçebilirim.
Yani seçebileceklerim arasında hangi bölümler var.
Mesela ben 'psikoloji', olmazsa 'sosyal hizmetler' okumak istiyorum.
Birisi bu konuda yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bi de benim anlamadığım; ben aöf den mezun olunca örgün bir 2. üniversite seçebiliyor muyum, burda okuduklarımdan bunu anladım, yanlış mı anlamışım?

şuanki okuduğun bölüm ney

Aöf 4 yıllık bir bölümden sonra 2. üni olarak tekrar aöf ya da örgün okuyabilirsin
Eğer ki 2013 ygs-lys'ye girip örgün bir program yazarsan, aöfle ikisini okuyabilirsin ama 2. uni olarak aöf okuyacaksan mezun olmalısın
psikoloji aöf yok maalesef olsa ben de çok isterdm ama sosyal hizmetler var 2 yıllık ya da sosyoloji var 4 yıllık (ztn sosyal hizmetleri bitirip üstüne lisans tamamlama yapabiliyorsun)

bölümlere gelince... ilk sayfadaki aöf programlarından 2 veya 4 yıllık herhangi bir bölümde okuyabilirsin

bir önceki mesajımda açıklamaya çalıştım
evet okuyabilirsin:KK34:

Cevapların için çok teşekkürler.
Okulöncesi okuyorum aöf.
4. sınıftayım seneye mezunum.
Şunu yine tam olarak anlamadım ben, ben başta yazan bölümleri yalnızca aöf den mi seçebiliyorum, yoksa hiç üniversite sınavına girmeden 2. üniversite olarak örgün bir bölüm seçebiliyor muyum? Ben 'böyle bir şey yok, yalnızca aöf den mezun olunca yine aöf den okuyabilirsin 2. üni olarak' diye biliyorum... Biraz karışık oldu kusura bakmayın.

Cevapların için çok teşekkürler.
Okulöncesi okuyorum aöf.
4. sınıftayım seneye mezunum.
Şunu yine tam olarak anlamadım ben, ben başta yazan bölümleri yalnızca aöf den mi seçebiliyorum, yoksa hiç üniversite sınavına girmeden 2. üniversite olarak örgün bir bölüm seçebiliyor muyum? Ben 'böyle bir şey yok, yalnızca aöf den mezun olunca yine aöf den okuyabilirsin 2. üni olarak' diye biliyorum... Biraz karışık oldu kusura bakmayın.
Aöfte örgün yok zaten... yani örgün programlar İngilizce öğrtr, OÖLP gibi bölümler... Eğer ki 2. uni seçeceksen, sınava girmezsin ama yalnızca aöf seçersin
eğer ki örgün okumak istersen yine uni giriş sınavlarına girmek zorundasın
sanırım sorduğun buydu:KK34:

Valla okumak istiyordum ama hayalimdeki bir mesleğe ait bir bölüm yokmuş.

Kızlar bende ikinci üniversite olarak kayıt yaptırdım,bahar güz iki dönem,ara sınav final olarak gözüküyor sınavlar ,lakin sınav konuları nereye kadar onunla ilgili bir bilgi kırıntısı yok sanki,ya da ben mi bilemiyorum nereden ulaşacağımı

kızlar slm..
benm nişanlım 2yıllık meslek yüksekokulu mezunu..aöf ile 4yıla tamamlamak istiyor aslında bunu kısa dönem askerlik yapmak için düşündük çünkü o kadar uzun süreli askerde olma şansı yok bazı nedenlerden ötürü neler yapabiliriz yardımcı olr musunuz

kızlar slm..
benm nişanlım 2yıllık meslek yüksekokulu mezunu..aöf ile 4yıla tamamlamak istiyor aslında bunu kısa dönem askerlik yapmak için düşündük çünkü o kadar uzun süreli askerde olma şansı yok bazı nedenlerden ötürü neler yapabiliriz yardımcı olr musunuz

canım sizin dediğiniz dgs oluyo dgs bölümünde bi sor istersen daha detaylı bilgi verirler :KK34:

canım sizin dediğiniz dgs oluyo dgs bölümünde bi sor istersen daha detaylı bilgi verirler :KK34:

cevap için çook teşekkür ederim canım aslında bunu sormuştum ve dgsye başvuru yapıp sınava girmeyecek ve sınavsız geçişle kayıt olabilecek dendi ama kararsız kaldım olabilirmi bööle bişi hem kendi bölümü yok otomotiv filanmı seçsek diye düşündüm bnmki arabalardan çok iyi anlar da :KK1:

cevap için çook teşekkür ederim canım aslında bunu sormuştum ve dgsye başvuru yapıp sınava girmeyecek ve sınavsız geçişle kayıt olabilecek dendi ama kararsız kaldım olabilirmi bööle bişi hem kendi bölümü yok otomotiv filanmı seçsek diye düşündüm bnmki arabalardan çok iyi anlar da :KK1:

canım tam emin olmamakla birlikte eğer otomotiv seçicekse dgs ye girmesi lazım normal ünv seçmiş oluyo.ama sınava girmeicek derse seçebilceği bölümler iktisat işletme maliye falan canım :KK34:

canım tam emin olmamakla birlikte eğer otomotiv seçicekse dgs ye girmesi lazım normal ünv seçmiş oluyo.ama sınava girmeicek derse seçebilceği bölümler iktisat işletme maliye falan canım :KK34:

canım teşekkür ederim bi süre daha detaylı araştırmam gerekecek sanırım çünkü çok fazla detaylarla dolu bu bi yandanda herkese soramıyorum kendimi tuhaf hissediyorum sanki askerlikten kaçmak ister gibi ki en nefret etttiğim tutumdur bi erkeğin hayatındaki tek gurur duyması gereken durum bu bence..şanstan bileceğinden emin olduğum kime sorduysam hep yarım cvplar aldım topik görünce burdada şansımı deneyim dedim sağol cvpların için..bakalım hayırlısı :KK31:

canım teşekkür ederim bi süre daha detaylı araştırmam gerekecek sanırım çünkü çok fazla detaylarla dolu bu bi yandanda herkese soramıyorum kendimi tuhaf hissediyorum sanki askerlikten kaçmak ister gibi ki en nefret etttiğim tutumdur bi erkeğin hayatındaki tek gurur duyması gereken durum bu bence..şanstan bileceğinden emin olduğum kime sorduysam hep yarım cvplar aldım topik görünce burdada şansımı deneyim dedim sağol cvpların için..bakalım hayırlısı :KK31:

valla canım millet eliştirmeey meyilli ama detayı içinizi siz biliyosunuz boşverş düşünme askerlik için ne derlerse desinler.biz o dönemden geçtik çünkü :) sevdiceğim bedelli yaptı sadece kendi ailem ve oun ailesi nedenini biliyo.dışardan millete detayını anlatmak zorunda değiliz.ne düşünürlerse ne drlerse desinler hiç kale almadık boşverceksin bu durumları.hayat sizin hayatınız dört duvar arasında tek başınıza siz kalıcaksınız öle düşün :KK19:

valla canım millet eliştirmeey meyilli ama detayı içinizi siz biliyosunuz boşverş düşünme askerlik için ne derlerse desinler.biz o dönemden geçtik çünkü :) sevdiceğim bedelli yaptı sadece kendi ailem ve oun ailesi nedenini biliyo.dışardan millete detayını anlatmak zorunda değiliz.ne düşünürlerse ne drlerse desinler hiç kale almadık boşverceksin bu durumları.hayat sizin hayatınız dört duvar arasında tek başınıza siz kalıcaksınız öle düşün :KK19:

evet canım haklısın çok sağol içimi rahatlattın inş bizde şu zorlu yolları bi atlatabilsek artık bi an önce hayatımıza resmi bişiler katıp yolumuza devam etmek istiyorz ama her yerden bişiler çıkıyo işte hayat zor malesef dert bitmiyor :KK50: gerçi bunlarda güzel dertler ama 1tane olmayınca ağır geliyor :))

X