• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2 sorum olacaktı anneler...yardım edermisiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kayradorugum

23.12.2009/15:00
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
457
7
96
37
Eskişehir
:nazar:merhaba benim oğlum 4 aylık ilk sorum oğlum kendi kendine oturmaya çalışıyo tabi beceremiyo ama acaba ben yastıklarla destekleyip kısa süre oturtsammı yoksa erken mi kaç aylıkken oturmaya başlar?.. ikinci sorum geçen ay doktorumuz demir takviyesi verdi tam 3 aylık olunca başla dedi bende 3 aylık olunca başladım ama bunu sağlık ocağındaki ebeye söyledim oda biz kilo alamayan bebeklere veriyoruz senin bebeğinin kilosu iyi vermene gerek yok 4-5 aylıkken başlarsın bırak verme dedi siz nasıl yaptınız kaç aylıkken başladınız bu arada oğlum sadece anne sütü alıyor ...:nazar:

canım merhaba kısa sürelerle oturtabilirsin hatta dr.umuz bize 2 aylıkken bile oturtabileceğimizi söylemişti...ama kısa sürelerle...mama sandalyasinde ve ana kucağında eğimli oturturdum ben.(mama sandalyesinde sırf oturmayı sevdiği için otururdu)demire gelince biz 6 aylıkken başladık rutin kan tahlili yapıldı,sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde 6.ayda demir depolarının boşalması beklenen bir durummuş.sağlıklı ve kilosu yerinde olsa bile...genelde 5-6 aylıkken başlanır ama dr.un önerdiyse vardır bir bildiği.zaten dozunda kullanıldığında da bir problem yaratmaz.içini rahat tut,ama kullanmak istemiyorsan dr.unu ara bence...

Benim doktorum 6 aylık olana kadar oturtmayın demişti daha yeni oturtmaya başladım ama 5 ayda destekli oturtulabileceğini söyleyenler de var, 4 ay biraz erken sanırım. Demir damlasını sağlık ocağından 4 aylıkken verdiler ama doktorum 5 aylıkken kullanmaya başla dedi, 5 aylıkken başladım bu sefer de kabızlık yapınca kesti, ek gıdalarla alır zaten 1 ay verme sonra tekrar deneriz dedi.

canım çocuğun hazırbulunuşluk düzeyi önemli sakın bebeğini oturtmaya çalışma onun organizması hazır olduğunda oturur demir ilacı doğru zamanda verilmiş kiloyla ne alakası var o ikinci etkisi önemli olan çocuğun demirini alması

benim oglum da 4 ayilk o da basini kaldiriyor oturmak istiyor fakat oturtmuyorum doktorumuz 90 derece olmadigi surece oturabilir dedi yani ana kucagi pozisyonunun sakincasi yok demir ilaci icin ise 6. ayda baslayacagiz dedi

aynı sorun bendede var ya kızım kucagımda kendi oturmaya calısıyo izin vermezsem aglıyo oturunca dünyalar onun oluyor ama doktorumuz 6 aya kadar oturmayacak dedi bende sasırdım

Back