Merhaba kızlar
Ben üniversite 1. Sinifim 2. Sınıfa geçtim.
Yani geçtim mi bilmiyorum :)
Guz döneminde finallere bazı sebeplerden ötürü giremedim. Yani hepsi ff düştü.
Bahar döneminde bütsüz geçtim. Ortamam 3.12 fakat birinci dönem hepsi ff olduğu için 1.56 oluyor senelik ortalaması.
Şimdi ben 2. Sınıf mi okuyacağım yoksa 1. Sınıf 1. Dönemini mi?
Çok karışık geliyor şu işler ya
+1Büyük ihtimalle 1. sınıfın 1. dönemini tekrar alacaksınız çünkü bu genel ortalama yetmemiş 1. sınıflarda galiba 1.80nin altında olunca çapraza düşülüyor 2. sınıf itibariyle genel ortalama 2.00ın altında olmamalı ki her dönemi verip çapraza düşmeyesiniz. Gene de kendi okulunuza yönetmeliklerine bir bakın
Finallere girmedigim için hepsi ff derslerin 1 tanesi devamsizliktan kalmis.Ff le kaldigin dersi almak zorunlu.
Bizim okulda 1. Sinifin genel ortalamasi 1.80di. Genel ortalama 1.80in altindaysa d harfli olan dersleri de almak zorunda kaliyorsun. Keske 2 3 ders yaz okulunda alsaydin. Ortalamayi tutturmus olur sadece ff dersleri alirdin. Smdi muhtemelen d harfli olanlarla da ugrasicaksin.
1. Sinifi tekrar okumayacaksin. 2. Senenin derslerini alirken ayni zaman 1. Sinifin 1. Doneminde d harfliler varsa onlari alirsin. (Tabii burada 2. Sinifin tum derslerine kredi yetmeme durumu var.)
2. Donemde belli ff ve d harflileri alirsin. 1. Sinifta verdigin dersleri alma gibi bi durumun yok zaten
Yok hayır şu an Guz dönemindeki derslerim ff.Danışman hocans sorabilirsin
Ama eğer doğru anladıysam durum şu
Güz döneminde derslerin kaldı bahar döneminde güz dönemindeki dersleri aldın.
O yüzden aslında alman gereken bahar dönemi derslerini alamadın.
Sonuç olarak ikinci senenin güz döneminde, 1. Senenin bahar dönemi derslerini alman gerekecek. Ama teoride 2. Sınıd sayılıyorsun.
Eğer dönemsel ortalamanla yüksek kredi alma seçeneğin varsa almaya çalış bir de yaz okulu şansın varsa diğer alamadıklarını al. Yoksa dönemin uzar
Finallere girmedigim için hepsi ff derslerin 1 tanesi devamsizliktan kalmis.
Gecme notu 1.80