2. Meme Ameliyatım ve sorularım

alterpunk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2011
41
11
98
arkadaşlar merhaba
2016 ekim ayında kas üstü yöntemiyle meme protezi ameliyatı oldum. 275cc mentor marka protez takıldı. fakat aylar sonra meme oturduktan sonra yandan belli olmaya basladı ve geçen ay doktorumla görüştüm.doktorum her ne kadar ne olduğunu bilmesem de ripling olduğunu söyledi ve eğer sizi çok rahatsız ediyorsa kas altına alalım bu sorun çözülür dedi hatta isterseniz boyutunu da değiştiririz dedi.ilk ameliyat kadar zor da olmaz dedi.bende ocak sonuna ameliyat günü aldım.fakat forumda okudukça korkuların arttı ilk protez çıktıktan sonra bir boşluk oluştuğunu 2. protezi takmak için en az 6 ay beklenmesi gerektiği fln gibi. ayrıca 2. ameliyatımda silikon kas altına alındığından double buble olur mu, göğüs aram daha ayrıklaşırmı bir sıkıntı yaşarmıyım bilemedim.
lütfen yardım edin kızlar bu konu hakkında hakkında bilgisi ve fikri olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim.

Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Muhtemelen protezin dalgalanmasını hissediyorsunuz. Kas üstü ve benzeri durumlarda meme dokusu yeterli değilse bu sorun olabiliyor.Protez Kas altına alındığında muhtemelen sorun gizlenecek,ama kas kalınlığınız fazla değilse bazı bölgelerde tekrar bu sorunu görme olasılığınız var yinede.
Protez cebi degileceginden,kasın altına Yen’i bir cep açılacağından altı ay kadar beklemeye gerek Yok. Double buble olma ihtimali olsaydı doktorunuz bunu söyler uyarırdı siye düşünüyorum. Ama her ihtimali doktorunuzla yinede ameliyat öncesi konuşmanızı öneririm. Olabilecek komplikasyonları doktorunuz size anlatmalı söylemeli. Söylemeliki ikinci ameliyat sonrası yine bir problem olursa Ne siz üzülün nede doktor üzülsün... Bu durumlarda bazen memenin çok inçe bölgelerine yag enjeksiyonuda yapılabiliyor. Protezi daha iyi saklayıp gizlemek için.
Peki ikinci ameliyatta protezin boyutunu dahamı ufaltacak?

Arzum s'en hemsiremisin valla her konuda aydinlatiyosun herkesi.
Bende suan berbat haldeyim.Usteki bandaji cikarsam bir skinti olurmu sence
Sabaha kadar dayanabilmem mumkun degil.Sutyenin ustundeki bandaj nefes aldirmiyor bana

Arzum s'en hemsiremisin valla her konuda aydinlatiyosun herkesi.
Bende suan berbat haldeyim.Usteki bandaji cikarsam bir skinti olurmu sence
Sabaha kadar dayanabilmem mumkun degil.Sutyenin ustundeki bandaj nefes aldirmiyor bana
Yok tatlım,ev hanımıyım :))) Ama ameliyat öncesi çok araştırma yaptım. Sonrasındada araştırmalarım devam etti tabi. Sonra başka estetiklere baş vurunca doktor yarısı gibi birşey oldum
Elastik bandajdamı taktı doktorun? Sütyen dışında?

Valla doktor gibisin
Evet sutyen disinda bir bant takildi.ama o kadar skiyoki kollarim sisti.

D'un aksam ben nefes alamiyorum diye hemsire cikardi bu sabah tekrar takti. Odem olmasin vé protez kaymasin diye.
Ama benim heryerim odem dolu vé kalbim skisiyor inanki.Aksine klinik bugun vé Yarin kapali.

D'un aksam ben nefes alamiyorum diye hemsire cikardi bu sabah tekrar takti. Odem olmasin vé protez kaymasin diye.
Ama benim heryerim odem dolu vé kalbim skisiyor inanki.Aksine klinik bugun vé Yarin kapali.
Evet,bazen protez yukarı kıaımda oluyor biraz ve aşşagı inmesi için o bandaj takılıyor. Yani çıkartman senin iyiliğine olmaz. Allah korusun protez yukarı kayar falan bu sefer sorun yaşarsın. Çok aşırı sıkıyorsa biraz rahatlat ama çokta degil. Çünkü sıkması lazım biraz,yoksa etkisi olmaz. Benimde ameliyat sütyeni koltukaltımı çok sıkmış kesmiş morartmıştı. Baktım olmuyor,bez koymuştum o kısımlara.. Baskı yapması normal,kaslar kesildi,vücutta yabancı bir cisim var. Vücut onu dışarı atmaya çalışıyor ama zamanla alışacak kabullenecek ona. Rahatlayacaksın canım,sabır... Çok hareketsiz kalma,bol su iç. Başka yapacak birşey Yok şimdilik.

Cok tesekkur ederim Arzum gercekten ilgin icin.
burada bazi olumsuz ameliyatlari okuyunca insan bunalima giriyor.doktorumu aradim ama su an yurt disindaymis aklima takalan her seyi soracam.hatta sormam hereken baska neler olabilor sizde soylerseniz onlarida sorayim.
Doktorum deri ince oldugundan boyle bir sey olusmus dedi kas alti olirsa cozulir desi ama.bu 6 ay bekleme. Mevzusu aklima takilmisti.
Arzum bu arada su an 275 cc ben 350 cc civari dedim olmusken daha buyugu takilsin istedim.

Sagol canim
Dayanmaya calisicam artik.Bu geceyi bir atlatabilsem .Oturur vaziyette yatSam bor sorun olurmu acaba?duz yatamiyorum zaten

Rica ederim
Yani tekrar bu sorun olabilirmi diye sor. Protez büyüdükçe risk artar biraz. Belki dalgalanma şeklinde bir sorun olmaz ama elleyince alttan falan protezi hissedebilirsin. Bazı şeyleride görmezden gelip memnun olacaksın artık. Yoksa herşeyi kafaya takarsan mutlu olamazsın.
Doktorlarımız ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Hangi doktor hastasının sorun yaşamasını isterki sonuçta yag enjeksiyonuna gerek varmı diye sor. Bende ameliyatan bir sene Sonra sağ gögüs üst kısımda protezin dalgalanmasını hissetmiştim. Yag dolgusu yapıldı,sorun gizlendi. Mememiz yoktu sonuçta,biraz olması protezi örtmesi konusunda iyi işte. Benim vardı ama altta vardı,üst kısmının çok ince idi... kas zarı altı benimde yöntemim. Yani sonuçta kasın üstü.. 400 cc var bendede :)) Bir kadın için memesinin olması,eli avucu doldurması müthiş güzel bir duygu
Umarım kas kalınlığınız iyidir . İkinci ameliyatınız başarılı ve Sorunsuz bir şekilde sonuçlanır

Sagol canim
Dayanmaya calisicam artik.Bu geceyi bir atlatabilsem .Oturur vaziyette yatSam bor sorun olurmu acaba?duz yatamiyorum zaten
Sırtını yüksek tut,birkaç yastıkla destekle. Asla dümdüz yatma,hem daha çok şişersin hemde yatıp kalkman işgence haline gelir.. Kolların da şiştiyse yan kısımlarada yastık koy,kollarını yüksekte tutmaya çalış. Kalp hizandan aşşagıda kalmasın..

Iyiki varsin arzum
Oyle yapicam

canım emin ol bugünlerde geçicek bir kaç gün sıkıntı çekeceksin sadece sonrasında keyfini sürmek kalacak
Ayy insallah
Evet hep goguslerimle komplexliydim.Kendim yanlizken bile sutyensiz rahat etmezdim. Hep ameliyat olmayi hayal ettim guzel diri Goguslerim olucak diye.Ama valla pisman gibiyim.kendimi kotu hissediyorum.yatamiyorum .Birsey olucak diye korkuyorum. Yani iyilesmeyi hayal edemiyorum

Hepsini not aldım Arzum soracam ilk fırsatta aslında benimki tam olarak dalgalanma mı onuda bilmiyorum orta kısımlardan yanlardan bir çıkıntı oluyor, biraz ele geliyor.Belki büyüdükçe risk büyüyor ama olmuşken 2. ameliyat biraz daha büyütmek istedim çünkü bu boyuta gözüm alıştı ve küçük geliyor, daha dikkat çeken memelerim olsun istiyorum

Hadi inşallah diyelim o zaman

yok canım bu tarz ağrılar için sakın pişman olma. yeterki sonuç iyi olsun kaldıki her şey yolunda hepimizin yaşadığı sıkıntılar sadece bazılarımız bazı acıları daha fazla hisediyoruz ve yaşıyoruz yapımızdan kaynaklı

Insallah canim bu cekilen sikintiya deger.
Benim agri esigim cok dusukmus .2 ay kadar oncede lipo yapmistim bir hafta surundum resmen.ama sonuctan memnundum. Umarim bundan da sonuç iyi olur ama bir daha estetik falan yok bitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…