• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 li -3 iü- 4 lü TEST SONUCU BEKLERKEN YAŞADIĞIMIZ KORKU

hep ediyorum inan...hepimize ediyorum..

Bu arada snnle 12. hafta olmus , sen yaptırdınmı canım bu testten?
Rabbim tüm bebekleri sağ salim kavuştursun inşallah vakti zamanı geldiğinde sen de hiç takılma çoğu bebeğe riskli diyorlar ama sapasağlam doğuyor. ben de dün yaptırdım kan verdim bir de doktorum ultrasondan baktı ense kalınlığını falan söylemedi sadece nazal kemik mevcut dedi ben de onu öyle sağ salim hareket ederken gördümya geri kalan hiçbirşeyi umursamadım sormadım salı günü telefonla arayıp kan sonucunu öğrenicem

Allah senden razı olsun ya... Bunları duyunca nefes alıyorum inan..

Benim bebişimde zıp zıpcı :) kendi sürekli doktorum var kadın doktor, özellikle o muayene edince yerinde duramıyor.. cinsiyetini sormadım umrumdada degıl ama, erkek doktorlarda daha durgun kadında ise zıp zıp olunca cok capkın dıyesım gelıyor.. resmen kadına show yapıyor :)

amniosentezde az olsada risk var, bebeği bu kdr rahatsız etmenınde anlamı yok bence.. günahına giremem ya.. :KK43:
İnan bende aynı fikirdeyim. Hem inanç yönünden hemde onların varsayımlarından sebep. Riskli bişey zaten. Rahat ol . Şükür benim doktorum çok iyi Bi kadındı hep içimi o ferahlattı.

Canım cok tsk. ederım cvpladıgın ıcın sanada... ben çok zor geldim bu güne bugun tam 13+0 deyiz. lekeler kanamalar tehlıkeler derken.. hergun ıcım ıcımı kemırıyor ıste elimde değil..

hanı derler ya buyukler anne olmadan anlamazsın.. vallahide anlamıyormussun... korku kaygı sevınc merak telaş... butun duygular bır yerde..
Evlat sahibi olmak kolay değil tabi. Herkes kendince bazı sorunlarla mücadele ediyor. Her birimizin sınavı farklı. Bence daha fazla kendini yıpratma bebeğinde bu ruh halinden etkilenebilir. Çok şüķür bugüne kadar gelmişsin. Bundan sonrasını da hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde tamamlarsiniz insallah. Duanın gücüne inanmalı ve vesveselerle kendimizi üzmemeliyiz canım.

Rabbim tüm bebekleri sağ salim kavuştursun inşallah vakti zamanı geldiğinde sen de hiç takılma çoğu bebeğe riskli diyorlar ama sapasağlam doğuyor. ben de dün yaptırdım kan verdim bir de doktorum ultrasondan baktı ense kalınlığını falan söylemedi sadece nazal kemik mevcut dedi ben de onu öyle sağ salim hareket ederken gördümya geri kalan hiçbirşeyi umursamadım sormadım salı günü telefonla arayıp kan sonucunu öğrenicem

rabbim saglıkla kucagımıza allamayı nasıp etti..1 hafta arayla anne olacagız ıns. ısler yolunda gıderse :) nazal kemik burun kemiği oluyor sanırım... zaten bir burun kemıgıne bırde boyun kalınlıgına onem verıyorlar.. kalpde 2 kapakcık ve damardakı harekere bırde beyınde 2 lob a ozellıkle dıkkat edıp anlattı bızım perınotolog.

İnan bende aynı fikirdeyim. Hem inanç yönünden hemde onların varsayımlarından sebep. Riskli bişey zaten. Rahat ol . Şükür benim doktorum çok iyi Bi kadındı hep içimi o ferahlattı.

benimde kendi doktorum iyi bir kadın .. ancak 2li testimi başka bir doktora yaptırdı.. özellikle perinatologun görmesi daha iyi dedi.. özellikle sadece bu ,işle uğraşıyorlarmış..

Evlat sahibi olmak kolay değil tabi. Herkes kendince bazı sorunlarla mücadele ediyor. Her birimizin sınavı farklı. Bence daha fazla kendini yıpratma bebeğinde bu ruh halinden etkilenebilir. Çok şüķür bugüne kadar gelmişsin. Bundan sonrasını da hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde tamamlarsiniz insallah. Duanın gücüne inanmalı ve vesveselerle kendimizi üzmemeliyiz canım.

Rabbim tüm bekleyenlere güç bebişlerimizede sağlık sıhhat versin.. hayırlısıyla kavuşalım inşallah...

rabbim saglıkla kucagımıza allamayı nasıp etti..1 hafta arayla anne olacagız ıns. ısler yolunda gıderse :) nazal kemik burun kemiği oluyor sanırım... zaten bir burun kemıgıne bırde boyun kalınlıgına onem verıyorlar.. kalpde 2 kapakcık ve damardakı harekere bırde beyınde 2 lob a ozellıkle dıkkat edıp anlattı bızım perınotolog.
amin inşallah.. evet canım nazal kemik burun kemiği ama kalple ilgili falan birşey söylemedi bacaklarını ve kollarını gösterdi ya da söyledi o anki heyecanla ben anlamadım bilmiyorum :)

amin inşallah.. evet canım nazal kemik burun kemiği ama kalple ilgili falan birşey söylemedi bacaklarını ve kollarını gösterdi ya da söyledi o anki heyecanla ben anlamadım bilmiyorum :)

Evet ya doktor anlatırken rüyada gibisin adam gibi dinleyemiyorsun gözün hep ekranda oluyor :) bende eşime tembihledim sen dikkatli dinle diye :)

Evet ya doktor anlatırken rüyada gibisin adam gibi dinleyemiyorsun gözün hep ekranda oluyor :) bende eşime tembihledim sen dikkatli dinle diye :)
aynen gözümü ekrandan alamıyorum eşim gelemedi benle malesef çalışıyordu yoksa videoya aldırcaktım :(

cnm bnm.. aslında doktor benı rahatlatmak ıcın boyle soyledı.. senın durumunda olanların testı rısklı cıkar ama cok takılma bu duruma çünkü ben bebegını ıyı gordum, sonuc kotu cıkarsa ıstersen baska testlerde var .. diye konuştu..yanı test kotu cıksada korkma gecmıs bılgıler bılgısayara gırılınce ıstatıstık olarak sonuc verıyor demek ıstedı..

doktorlar bıle emın olamıyor dusun ...1/300 rısk yazıyor.. bu da 300 down sendromlu bebekten 1 i sana denk gelebılır demek oluyor.. bunun gıbı bıseymıs..
çok düşük bi ihtimal takılma boşuna bebeği de kendini de strese sokuyorsun o bebek karnında herşeyi hissediyor ve onu da etkiliyo yapma bunu bence ense kalınlığı iyiyse ben sanmıyrm riskli bi durum çıkacağını ..

aynen gözümü ekrandan alamıyorum eşim gelemedi benle malesef çalışıyordu yoksa videoya aldırcaktım :KK43:

Bizimki totem yaptı ne fotograf ne video hiç birşey çekmiyor, cinsiyetini bile öğrenmek istemiyor.. hakkımızda hayırlısı dıyıp duruyor. :)

çok düşük bi ihtimal takılma boşuna bebeği de kendini de strese sokuyorsun o bebek karnında herşeyi hissediyor ve onu da etkiliyo yapma bunu bence ense kalınlığı iyiyse ben sanmıyrm riskli bi durum çıkacağını ..

ne garip dimi burada bana cevap veren okuyan hemen hemen hepımız aynı zamanlarda insallah cocugumuzu kucagımıza alacagız. :) dusununce garıp oluyorum.. sonra burada yıne paylaşınca bu endıselere guler gecermıyız dersın :)

ne garip dimi burada bana cevap veren okuyan hemen hemen hepımız aynı zamanlarda insallah cocugumuzu kucagımıza alacagız. :) dusununce garıp oluyorum.. sonra burada yıne paylaşınca bu endıselere guler gecermıyız dersın :)
bence çok güzel olcak doğumdan sonra bile belki konşcz bunları ablam yıllar önce böyle bir forumda ark oldu bi kaç kişiyle hala görşüyorlar bence çok güzel bişey :D

bence çok güzel olcak doğumdan sonra bile belki konşcz bunları ablam yıllar önce böyle bir forumda ark oldu bi kaç kişiyle hala görşüyorlar bence çok güzel bişey :KK70:

bizde arkadaş olabiliriz.. ayy ne güzel yaa:) bak neşelendim :) içim kıpır kıpır oldu...

bu arada sen bebegını hıssedebılıyormusun... 15-16 da oynar dıyorlar ben cok sabırsızlanıyorumda :)

Kızlar sanırım biraz moral ve desteğe ihtiyacım var . 2 li testimi geçtiğimiz cumartesi 12+3 de yaptırdım. Ultrason detaylı taramasında bin şükür hiç bir sıkıntı çıkmadı hamd olsun... ama kan testi sonucu henüz gelmedi .. ancak doktor muhtemelen yüksek riskli çıkar dedi.. çünkü 2 tane düşük geçmişim eşimle kan uyuşmazlığım 36 yaşında olmam tansiyon ve şeker sorunu oması vs vs vs..Ancak çok takılma bunlar sadece tarama ve risk raporu analiz eder dedi..

Bu konuyla ilgili yazılanları okudukça aklım çıkıyor. amnion sıvısı almak ( keseden iğneyle su almak ) diğer testler vs. beni çok korkutuyor, hem riski çok hemde bazıları yurt dışına gidiyor , sonucun gelmesi 2 ila 4 hafta sürebiliyormuş, bu sürede bebek olacak 16-17 haftalık... Allah korusun diyelim sonuç geldi, karnımda oynadığını hissettiğim bebeğe nasıl kıyarım. :KK43: aklımdan bile geçiremiyorum bu senaryoyu..

Ama diğer taraftan böyle kabullenip doğurusam, bana birşey olursa ne olur çocuğuma kim sahip çıkar diye düşünmekten kafayı yiyeceğim...

Düşünün ki; henüz ben sonuç falan almadım belkide çok iyi çıkacak sonuçlar ama, her annenin kaygısı bu şekildemi oluyor acaba..

Aranızda böyle kaygılar yaşayan varmı? yoksa benim psikolojim iyice bozuldumu :KK43:
Lütfen tedirgin olma annem en küçük kardeşime 39 yaşında doğum yapti tüm test sonuçları artık down sendromunu çok yüksek riskli gösteriyordu amniyosentez ise hic yaptırmak istemedi..Çok şükür sağlığı gayet yerinde şu an okula gidiyor testler çok yanıltıcı hele de yaşınızı öne sürmelerine hic kulak asma

Lütfen tedirgin olma annem en küçük kardeşime 39 yaşında doğum yapti tüm test sonuçları artık down sendromunu çok yüksek riskli gösteriyordu amniyosentez ise hic yaptırmak istemedi..Çok şükür sağlığı gayet yerinde şu an okula gidiyor testler çok yanıltıcı hele de yaşınızı öne sürmelerine hic kulak asma

canım , bunlar bana gercekten umut oluyor, hani derler ya içimin ateşi söndü diye.. işte aynen öyle hissediyorum.

herkes o kdr olumsuz şeyler yazmışki bu testlerle ilgili ama amniosentez yapanlarda hepsi sonuçlarımız iyi çıktı demiş..

Anlayamadımki neden bu kdr korkutuyorlar.. madem kesinliği veya en azından yakın tahminleri yoksa neden bu kadar zorlunlu tutup, o kdr para harcatıp sonra korkutuyorlar anlayamıyorum ki.

Kendi ablam dahil, etrafimda tanidigim ne kadar hamile varsa, hepsine cocugun down sendromlu olabilir dediler. hatta bir arkadasin ikizlerine dediler, doktor cok iyiymis de, profosormus de, cocuklara bakamazsin aldir demisti. hepsi de sapasaglam dogdu masallah. bu testlerin de para icin yapildigini dusunmeden edemiyor insan nedense...

Bizimki totem yaptı ne fotograf ne video hiç birşey çekmiyor, cinsiyetini bile öğrenmek istemiyor.. hakkımızda hayırlısı dıyıp duruyor. :)
bizimkide erkek erkek diyip duruyor ultrason fotosuna bakarak hayatında kaç defa ultrason fotosu gördüyse :KK48:

canım , bunlar bana gercekten umut oluyor, hani derler ya içimin ateşi söndü diye.. işte aynen öyle hissediyorum.

herkes o kdr olumsuz şeyler yazmışki bu testlerle ilgili ama amniosentez yapanlarda hepsi sonuçlarımız iyi çıktı demiş..

Anlayamadımki neden bu kdr korkutuyorlar.. madem kesinliği veya en azından yakın tahminleri yoksa neden bu kadar zorlunlu tutup, o kdr para harcatıp sonra korkutuyorlar anlayamıyorum ki.
Ben de yaptırdım 3lü test ve down riski 1/299 çıktı amniyosentez istemediğimi söyledim ayrıntılı usg de iyi dedi dr Rabbime dua ediyorum InsaAllah herbirimiz sıkıntısız kolay doğumlar yaparız ve sağlıklıca kucagimiza alırız bebeklerimizi olmayanların da olsun insaallah hayırlı sağlıklı evlatları:)

bizde arkadaş olabiliriz.. ayy ne güzel yaa:) bak neşelendim :) içim kıpır kıpır oldu...

bu arada sen bebegını hıssedebılıyormusun... 15-16 da oynar dıyorlar ben cok sabırsızlanıyorumda :)
oluruz tabi :D çok değil arada hafif bir kıpırtı gibi canm 17 den önce hissetmek zor gibi

Back