• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 2 küçük çocuga bakım zormuş bunu anladık eşımle

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

denevst

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
698
3
96
Ankara
benım bırı 3 yaşında dıgerı 9 aylık 2 oglum var büyük oglum küçük bebegımı kıskanıyor süreklı ılgı ıstıyor bebek zaten bıldıgınız gıbı süreklı ılgılenılmesı gerekıyor 5 dakıka oturacak vakıt bulamıyoruz eşımle ancak 2 sıde uyursa dınlenıyoruz allah saglık versın bıraz zorlanıyoruz ışte bu durumda olan arkadaşlar sız neler yapıyosunuz

allah yardımcın olsun tatlım, benim de büyük oğlum 6 yaşında, küçük oğlum da 8 aylık, arada yaş farkı olmasına rağmen biz de zorlanıyoruz, çocuk büyütmek gerçekten çok zor, ne güzel eşin de sana yardımcı oluyormuş, ikisi birden büyüler, büyüyünce rahat edersiniz tatlım

cnm.Allah yardımcınız olsun aralarını baya kısa tutmuşunuz.. ee tabe ondan zorlanıyorsunuz..hele bide ötekide ayaklansın bak gör sen ozman..kardeş dayanışması halinde mahvedcekler sizi..geçer cnm. geçer Allahın izniyle bi bakmşın büyümüşler ikiz gibi ikisi bir arada.. benim kızların arası 4 yaş olduğu halde bende çok zorlanmıştım... şükür şimdi biri 12 biri 8 oldular zamamn akıp geçiyor sabret..

Allah yardimci olsun tulaycigim ...Benim 3 yasinda bir oglum ve 5,5 aylik hamileyim bakalim biz neler yapacagiz ...
Cocugu dunyaya getirmek en kolay is;Onu buyutmek ,yetistirmek ,egitmek buyuk zanaat bence ...
Allah tum anne babalara yardimci olsun ...

Benim de 4,5 yaşında bi kızım 2 yaşında bi oğlum var inanın küçükken herşey daha kolaydı. Büyüdükçe kıskançlık ve şiddet girdi aralarına bir birleriyle habire itiş kakış içindeler. Ve ikiside çok hırçın sinirli hiç başa çıkamıyorum. Her gittigim yerde rezil olup geliyorum hele bi misafir gelsin tamam, yandıgımın resmi dir.Artık babayla benide kıskanmaya başladılar bizimle yatmak istiyorlar.Yanyana bile oturtmuyorlar hemen aramıza giriyorlar.Onlar uyuduktan sonra biraz oturalım diyoruz ikimizde yorğunluktan sızıp kalmışız. Şöyle başbaşa bir yerlere gitmeyeli uzun zaman oldu. Üstelik bugün evlilik yıldönümümüz ama eşim çalışıyor. Akşam bir yere gitmek istesek Anneannede bizsiz kalmıyorlar . Düşününki sizden daha beter durumdayım genede Allah canlarına sağlık versin.

[alıntı]Benim de 4,5 yaşında bi kızım 2 yaşında bi oğlum var inanın küçükken herşey daha kolaydı. Büyüdükçe kıskançlık ve şiddet girdi aralarına bir birleriyle habire itiş kakış içindeler. Ve ikiside çok hırçın sinirli hiç başa çıkamıyorum. Her gittigim yerde rezil olup geliyorum hele bi misafir gelsin tamam, yandıgımın resmi dir.Artık babayla benide kıskanmaya başladılar bizimle yatmak istiyorlar.Yanyana bile oturtmuyorlar hemen aramıza giriyorlar.Onlar uyuduktan sonra biraz oturalım diyoruz ikimizde yorğunluktan sızıp kalmışız. Şöyle başbaşa bir yerlere gitmeyeli uzun zaman oldu. Üstelik bugün evlilik yıldönümümüz ama eşim çalışıyor. Akşam bir yere gitmek istesek Anneannede bizsiz kalmıyorlar . Düşününki sizden daha beter durumdayım genede Allah canlarına sağlık versin.[/QUOTE]

amin canım saglıklı olsunlarda ınşallah bugünlerı gülerek hatırlarız. büyüdükçe sorunlarda büyür dıyolar şımdı zor gelıyo ama allah daha zoruyla karşılaştırmasın. ışte küçük olunca ıkısıde süreklı ılgılenmek gerekıyor eşım ışten gelıyor dınlenmek ıstıyor bende o gelsın ben bıraz dınleneyım ıstıyorum küçük oglum uykuyuda pek sevmıyor yuvarlanıp gıdıyoruz ışte böyle

biz de bu durumda olacağız sanırım... bir kızım var üç yaşlında... 2 ay sonra da ikinci kızımı kucağıma alacağım inşallah...vallahi ne yapacağım ben de bilmiyorum açıkcası...

kızlar ben daha ilk bebeğime hamileyim.. 25-30 gun sonra kucağıma alacağım inş..
ama sımdıden ıkıncı ne zamn olmalı dıye dusunuyorum.. 1 cocuğu idare etmek ıkı yada 3 ten daha kolay..
ama ıkıncı bılmıyorum ya daha bırıncı olmadan zor gelıyor bana yas farkı en az 4-5 olmalı sankı.. fisfisfis

arkadaşlar ben anne değilim, ancak ilgimi çekti okudum mesajlarınızı.

tabii ki şu anda zorluklar yaşıyorsunuz. Her şeyden önce sizler de yeni durumlarla karşılaşıyor ve dediğiniz gibi afacanlarla baş etmek gerçekten zor oluyor. Yeğenimden ve arkadaşlarımın ufaklıklarından biliyorum.

Ancak bir arkadaşımız yazmış dertleri de büyüyor büyüdükçe;

gerçekten dedim içimden, eskiden çocukken sorunlar nelerdi evde, ağabeyim ve benim aramda, ve bizim yüzümüzden çıkan sorunlar nelerdi:
- el birliği, asla birbirini ele vermeme, her türlü muzurluğu yapıp büyükleri çileden çıkartmakaydirigubbakcemile
- oynarken birbirimize girme:mymeka: ama arkasından sanki bu olmamış gibi takım çalışmasına devam kaydirigubbakcemile5
- eşyaları meraktan kırma, bozmagamyoncuiremsu
- etrafı batırma
- e tabii yatak odasında biz de kendimize yer açardık, ama hiç onların rahatsız olduğunu düşünmezdik:utangac: büyük yatakta onlarla yatmak büyük zevk verirdikaydirigubbakcemile2

şimdiye döndüm bir de:
-evden kopan ve yıllar sonra tekrar bir araya gelen bir kardeş, tabii ki hiçbir şey eskisi gibi değil artık
-25 yılın ardından boşanmış anne-baba
- boşanmayı değil de ardından olanları hazmedememiş ben ve 19 yaşında yaptığım en fazla 1 yıl sürebilen evliliğim
-hala güven problemlerim
-maddi konular
-sağlık sorunları
...

dediğim gibi zorlukları gözlemliyorum etrafımda ama yazılı bir şeyler okuyunca bu konuda ilk defa bunları düşündüm sanırım, bundan sonra moral vereceğim ben de bebişli arkadaşlarımaa.s.

ewt ya cok zor arka arkaya dunya ya gelen bebısler,ılk zamanlar aman bıraz buyuselerde rahatlasam derken daha da artan problemler.sızlerın hıc olmassa bırkac yas var aralarında,benım buyuk oglum 12
ortanca 4 ve kucuk 3 yasında... yanı tam 8 yıl sonra ıkıncı dogumu yaptım ve bebısım henuz 4 aylık ken 3 ye hamıle oldugumu ogrendım,yasadıgım soku anlatmam mumkun degıl,buyuk ıkıncıyı delı gıbı kıskanırken ucuncunun gelısı ıkıncıyı baya bı uzdu,cok kucuktu ve bana cok ıhtıyacı vardı,bu o kadar zor kı yanı bırı yetıskın apayrı sorun larla cıkıyor karsınıza derslerı,kısılık problemlerı,ıkısı bebek ayrı ayrı ılgıye ıhtıyacları var ne bırınıe fazla ne eksık veremezsınız her zaman esıtlıgı saglamak zorundasınız,ılk zamanlar oldukca zordu sımdı hersey daha yolunda...bırbırımızı daha ıı tanıyor ve anlıyoruz ve ben yavrularımı cok sevıyorum Allah hepımızın evlatlarına hayırlı saglıklı uzun omurler nasıp etsın....

benimde iki cocugum var rabbim bagislarsa insallah aminnn
oglum yusuf uc yasinda:teytey:bi de kizim oldu merve 23 gunluk :teytey:
rabbim hepimizin cocuklarini bagislasin insallah :nazar:
cok zor ama olsun benim oglan kiskanmiyor cok sukur
biraz bebekle zor gunler geciriyoruz ama bunlari da asacagiz insallah
ben hastanedeyken oglum hep aglardi beni neden biraktin diye
simdi evdeyim ama gene soruyor neden beni birakip gittin hastaneye falan sukur anlamaya calisiyor
beni birakma falan diyor ama ben birakirmiyim oglum seni diyorum beni birakma nolur dio bunlar beni maf edio sozler :çok üzgünüm: nasil icimi yakiyor oyle soylemesi
yoksa sukur baska biseyimiz yok herseyimiz iyi :asigim:

Allah yavrularımızı bizlere bağışlasın
böyle yazıları okudukça korku girdi içime
bir arkadaşımlar sohbet ederken 2. çocuk vaktine geldi konu.
Kendisi ilk okul öğretmeni kesinlikle ya okula başlamadan yada okula başladıkdan 1-2 yıl sonra
yapılmaması gerektiğini söyledi okul çağıyla yeni bebek eve gelirse kendini dışarı atılmış gibi hissedermiş
ve büyük sorunlara yol açarmış...
Allah kolaylık ve sağlık versin yavrularınıza
(çorumlucadı kızın pek bi tatlıymış maşallah 41,5 kere tütütütü :nazar: )

benimde iki cocuk pespese.buyugum 5 kucuk kizim 4 olcak.Bizdede kavga dovus eksik olmuyo .Onlar oynarken mutlu ama her taraf birbirinde .Iisin kotusu yardim edecek kimse yok(akraba vs..).Bir bakici tutmak sart.En azindan ev islerine yardimci.Ay herseyin pesine yetisilmiyor kizlar.Tatlislar buyuyor bizde yaslaniyoruz.

merhaba benim 1 ve 2 yaşlarında iki oğlum var.ikisi de birbirinden yaramaz, hareketli.yemek yedirmek problem,uykuları ayrı bir dert.biri uyusa diğeri uyumuyor.birbirlerini uyandırıyorlar.evin içinde kırılmadık eşya kalmadı.üstelik ailemden uzakta yaşıyorum ve etrafımda bana yardımcı olabilecek kimse yok.biraz geç oldu ama :)yaş farkı az olan iki çocuk büyütmenin çok zor olduğunu anladım.

arkadaşlar allah hepinizin yardımcısı olsun..
benim bir tane ..
2 yaşında kızım var..
ben onunla zor başediyorum..sizi düşünemiyorum bile...

benim de uc oglum var 3,5 1,5 yaslarinda ve 3 haftalik
aman Allah'im oluyorum cildiricam ikisi birbirini yiyor bir yigin oyuncagi paylasamiyorlar, oyuncak arabalar havalarda ucusuyor kac defa esimin ve benim kafamiza denk geldi su an bile firlatti bir oyuncak ya kucuk olan inanmiyorum, sakinip elimi yuzume kapamasan gozum cikardi kesin laftan sozden anlamiyorlar bogusuyorlar resmen bazen kucuk buyugu isiriyor buyuk kucuge tokat sallar dur bakalim yeni dogan buyuyunce neler olacak
bazen dusunmuyor degilim iyi mi yaptim bu kadar erken ve cok cocuk sahibi olmakla diye ama nasip kismet bir kiz bir oglan istemistim hep kismet ucude oglan oldu, olsun ne yapalim Allah saglik versin yavrularimiza hepimizin arkadaslar
ben asil buyuduklerinde korkuyorum bu zamanda cocuk yetistirmek her anlamda saglikli cocuk yetistirmek terbiye vermek zor umarim yuzumuzu kara cikarmazlar evlatlarimiz, hayirli birer birey olurlar ben bu zamanlara katlanmaya raziyim...;)

canım bebegin çok tatlı Allah analı babalı büyütsün hepimizin çocuklarını dediğin gibi şimdi zorlanıyoruz belkı ama ilerde daha zor günlerimiz olmasın inşallah

benimde 1 hafta sonra 1 yaşına girecek bi oğlum var ve 13 haftalık hamileyim.aralarında 17 ay olcak.oğlum çok hareketli gece 4 5 kez uyanıyor sabah 7de kalkıyor.kendimi şimdiden çok yorgun hissediyorum.umudum gelen bebeğin uslu olması.allah ikisinede sağlık versin bizlerede kolaylık versin.zor işmiş anne olmak.hem çok güzel hem çok zor...

merhaba benim 1 ve 2 yaşlarında iki oğlum var.ikisi de birbirinden yaramaz, hareketli.yemek yedirmek problem,uykuları ayrı bir dert.biri uyusa diğeri uyumuyor.birbirlerini uyandırıyorlar.evin içinde kırılmadık eşya kalmadı.üstelik ailemden uzakta yaşıyorum ve etrafımda bana yardımcı olabilecek kimse yok.biraz geç oldu ama :)yaş farkı az olan iki çocuk büyütmenin çok zor olduğunu anladım.

yapma be...aynı şeyler benimi bekliyo yani..şimdiden yoruldum valla.benimkilerinde arası 17 ay olcak ve benim oğlumda bi canavar ve bende ailemden uzaktayım kimsem yok yakınımda.allah yardımcımız olsun

Back