2.Kez nişan atıyoruz.Ailem çok karşı. Tek çare habersiz nikah diyor.

Kendinizi ezdirmeyi de geçip ailenizi ezdirmiş , karşı tarafa karşı küçük düşürmüşsünüz .

Ailenizi yok sayıp bu kişiyle evlenirseniz sonunuz belli bana göre . Umarım ileride aileniz size acır ve o durumlar yaşandığında şuan sizin yapmadıklarınızı yapıp size sahip çıkar .

Nişandan sonra düğün gününü haber vermeyi de geçtim nasıl ailesi arayıp sormuyor saygısızlık bir kere ne saçma hala da savunuyorsun sana değer vereceklerini mi sanıyorsun ?

Daha ailemin yanındayken bana bunlari yapan ailemi ezip onun yanina gidince bana neler etmez sen geldin sen sildin aileni gelmeseydin bile der. 31 yaşımdayim suanki mantigimla söylüyorum (daha gençken akil bir karis havada göremiyor insan doğruyu yanlisi) aşkımdan geberirim de babamin başını öne eğdirmem değmezzz değmez

Kızım evlenince her şey düzelecek, kocan aileni bağrına basacak mı sanıyorsun. Senin evine asla giremeyecek ailen, onların adını ağzına aldığında dünyanın lafını söyleyecek kocan. Daha önce ayrılmanıza sebep olan o hakaretler kat kat artarak devam edecek.

Nişan atmak rezil olmak değildir. Asıl evlenirsen rezil olacaksın. Nişanlıyken bunları yapan seni çantada keklik görünce çin işkencesi yapar.

Ilerde anlasamaz bosanirsan eski esinin ailesi mi sana kapi acacakmis?ailenin rizasini almadan bir is yapma adam zaten nefret ediyor ...bir erkek icin seni buyuten ailene rest mi cekeceksin?

Adam tam bir manipülatör. Konu saptırmakta çok başarılı. Hadi aileni geçtin, bu adamla evlendikten sonra nasıl başa çıkacaksın. Seni hep böyle ezecek hep haksız duruma düşürüp aşağılayacak. Rezil olmak (ki bence rezil olmak değil ama) böyle bir adamla ömür çürütmekten kat kat iyidir. En azından kıymetini bilip saygı duyacak bir eş adayı hayalin olur.

Evlenip üzerine bir de çoğaldıktan sonra geri dönüş kolay mı sanıyorsun

Adam ne seni ne aileni sayıyor. Ne demek nişanı atarsan rezil olursun . Ailen bi şekilde seni affeder. Dünyanın sonu mu?Dğnyadaki tek erkek o mu? Bin tane daha koca bulursun aile bulamazsın. Ki annen baban o kadar haklılar ki. Şimdiden böyle baskı yapan aileni yok sayan herif evlendikten sonra ağzına s.çar hiç kusura bakma. Yok yakınken dön git ailenin yanında otur. Sonradan ah vah demek bi fayda sağlamaz. Ölüsü olan 3 gün delisi olan her gün ağlar

ASLA yapma ASLA asıl değer vermeyen karşı taraf sen aklını başına al ailenin yanında ol koca her yerde var seviyorum deme aç gözünü anne baban bulunmaz

Bu iş olmaz..ailen damat adayının sana davranislarini gormus..istersen yuzyil gecsin onu sevmezler..karşı tarafla da papaz olmuşsunuz...damat seni sevse ailenin gönlünü alır...zaten kaç gel derse sakin kaçma..aileni ezmek demek.damadı zaten istemiyorlar.birde sizi affedecekler öyle mi?

Allah evladın da hayırlısını versin.
Hiç utanmadiniz mı ailenizi nişanlınızın ayağına götürürken? Ne koca aşkı bu böyle?

Ne güzel size sahip çıkan, değer görmediğiniz, hakarete, baskıya maruz kaldığınız bir adamdan kurtarmaya çalışmışlar sizi. Ama yok illa kendimi rezil edeceğim derdindesiniz.

Nişanlınız ailenize tek bir adım atmazken, bir yıl boyunca onun ailesinin evine gitmek nasıl bir kendini bilmezlik? Hiç mi zorunuza gitmedi tüm bunlar?

Ailenizi bu adam için ezip geçmeyin daha fazla. Yaşayacaklarınızı az çok tahmin edemiyor musunuz? Allah akıl fikir versin bolca.

Aileniz durduk yere nişan atmanızı istememiştir, madem dediklerini dinlemeyecektiniz neden anlatıp canlarını sıktınız. Üzüldüm, bir de hadsiz bir adamın ayağına kadar gitmişler sırf sizin için...
Hazır yol vermişken gelin vazgeçin bu işten çünkü sonunda şimdikinden daha üzgün olacaksınız.

Allah evladın hayırlısını versin. Başka bir şey söylemek istemiyorum.
Konuyu okurken benimde aynı cümle içimden geçti. Bit genç kızın elin beşpara etmeyen ve kendisine pul kadar değer vermeyen adamı yüzünden hem kendisini hem ailesinin onurunu şerefini paspas etmesine üzüldüm.
Konu sahibine diyeceğim tek şey nişanlın ve ailesinde bir gram insanlık olsa, ailelerinde aldıkları kızın ailesine, seni yetiştirip bugünlere getirdiği için bile saygı göstermeleri gererkirdi . Cidden merak ediyorum hiç mi gururunuza dokunmadı; sizi ve ailenizi adam yerine koymayan insanların bir sene peşinde dolanıp, evlerine girip çıkmak.
Bu kadar koca delisi olmak, evlenmek için aileden ve kendi gurur ve onurundan vaz geçmek iyi birşey değil

Ondan sonra buralara kurtarın beni pişmanım postu aç. Allah sana akıl fikir versin

Zaten sürekli alttan alan sizmişsiniz.. Zaten iyi anlaşamıyormuşsunuz.. E zaten aileni önemsemiyorlarmış.. Sizi de şuanlık idare ediyorlar..

Ailenizi ardınızda bırakıp gitmenizi istiyorlar çünkü evlendikten sonra da gidecek bir kapınız olmasın, tamamen onların (teşbihte hata olmaz) "malı" olun. İstedikleri gibi size davransınlar istiyorlar..Şuan zaten vermedikleri değeri evlendikten sonra göstermelik bile olsa vermek zorunda kalmasınlar istiyorlar..

Bu yazdıklarınızdan benim anladığım bu oldu.. Hakkınızda hayırlısı olsun.. Umarım yanlış bir karar vermezsiniz..

Canım evlilikte en önemli şey saygı saygı saygı. Benim kendi fikrim ve tecrübem en önemli şey bu. Aileni bence artık ayaklar altına vermeyi bırak. Bu ilişki saygıdan çıkıp kangrene dönmüş. Mutlu olacağını sanıyorsan bu şekilde asla olamayacaksın. Ben eşime çok aşık olarak evlendim ama eşimin bana ve aileme saygısını gördükçe her seferinde diyorum her şeyin başı saygıymış. En çok saygı görünce mutlu oluyorum. Sevilmenin en güzel göstergesi. Ve annenin babanıN kesinlikle başkası için onurlarını yerle bir etme. Kimse vazgeçilmez değil. Babana kıyabileceksen git. Seni bilmem ama benim için baba anne herkesten önde gelir. Hata edersin. Sonrasında çok ama çok pişman olursun.

Ayrılmak bu kadar zor mu? Ailenin yerinde olsam eğer bizi çiğneyip gidersen tamamen silerdim. Burada mutsuz evliliğinde boşanması için destek olmayan ailelere kızıyoruz ama sizin konuda aile tamamen silse haklıdır. İnsan kendine bu kadar kötülüğü neden yapar, kendi değerini bu kadar düşürür, ailesini utandırır. Ailenizi o saygısız nişanlının ayağına götürüp özür diletirken vicdanınız sızlamadı mı?

Ve sen evlenirsen bu adamla ne olacak biliyormusun? Ailesiyle senin bir sorunun olduğunda ailesini seçecek seni degil. Sende az cok tahmin edebiliyorsundur. Rabbim evladinda hayirlisini versin. Besle kargayi oysun gözünü. Ailenin gururunu ayaklar altina almışsın. Okadar asaglamalara rağmen yinede sesini cikarmamissin bravo sonra kafani duvlara vur da goreyim. Koca herzaman bulunur anne baba bir daha bulunmaz aklini basina topla

Yardım veya fikir mi Allah aşkına babanıza o kadar üzüldüm ki bu kadar bir insan ailesini ayaklar altına alamaz yazıklar olsun size cidden arkanızda bu denli duran bir aile varken karakteri beş para etmez adam için mi fikir bekliyorsunuz ailenizi bu derece aşağılayan biri ile ömür geçirmeyi mi düşünüyorsunuz size yakın zamanda yaşayacağınız şeyi soyleyim gidip başınızı yakicaksiniz ailenizi hemde karşınıza alıp evlendikten belli bir süre sonra çok da zaman gecmicek bak dicek size senin ailen böyle sen böylesin neden çünkü aileni sildin ona muhtaçsin (onun gözünde) veya en ufak bir kavgada senin ailende böyleydi dicek hep bir laf sokma hep bir aşağılama yasiyasak sizi hep ailenizden vurucak sonra gelip burda konu açarsınız yine hayatınızı yakmak istiyorsanız gidin buyrun evlenin ne diyim Allah evladinda hayırlısını versin dedikleri bu olsa gerek herkes evlat olamıyor bunu net gördüm sizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…