- 28 Eylül 2021
- 8
- -24
- 32
- Konu Sahibi neyinasilyapmali
Merhaba. Çok kez bu sayfadan bilgi aldım fakat kayıt olup derdimi hiç anlatmadım. Sizlere fikir danışıp Hayatımı daha doğrusu son yıllardır yaşadığım sorunumdan bahsedeyim. 2019 yılında sevgilimle heyecanlı dolu dolu günler aylar geçirdik. Şubat 2020de evlenme teklifi etti. Mart 2020de aileler tanıştı.Fakat pandemi girdiği için nişan işleri sadece çekirdek ailelerimiz arasında oldu. Fakat sevgililik sürecinde yaşadığımız kavgalar sorunlar çok büyümezdi yada ben alttam alırdım. Hatalı da ben olurdum çoğu zaman fakat insanlarla ilişkilerimde hep yumuşak başlı,sessiz sakin bir insan olduğum için takılmazdım ,bilmezdim sinsilikleri,haliyle bilmediğim şeyler yüzünden hatalara düşerdim. Bunlar bize çok zarar vermezdi. Nişanlım beni çok iyi anlar benimle çok güzel sohbet eder,bana destek olurdu. Hatta bayanlarla bu kadar iyi anlaşabilmesinin sebebinin ailesinde annesi ile birlikte 3ablası olduğunu söylerdi. Neyse nişan yaptık fakat bana derdi ki artık sorumluluklarımız sadece bizi değil ailelerimizide etkileyecek. Pandemide karantinaya girince evlerde görüntülü konışmaya başladık. Kavgalar gürültüler bitmek bilmedi. Evde sinir krizleri geçiriyordum.Annem babam gördükçe nişanlımı birkaç kez uyardı fakat biz yine kavga eder,istemesemde bunu vücut dilimle hep yansıttım aileme. Yeri geldi aileme anlattım derdimi.Sonra baktılar önümüzü alamıyorlar.2020 Ağustos’ta Nişan attı ailem. Hemde düğünüme 3 hafta kala. Ben yürüyen ölüydüm bunu istemiyordum,çözümün böyle olmasını beklemiyordum fakat bir şekilde ailemi ikna ettim de nişanlımda ailemden ailen özür dileyecek. Siz geleceksiniz dediler.Bana çok söylense de ailem onurlar yerle bir oldu dese de benim için kalktık onlara gittik. Babamın içinden hiç çıkmadı bu. Sonra tekrar başladık ve sorunlr hastalıklar bitmedi. O süreçte ailem onu görmek istemediğini dile getirip kendiniz karar verim edin dedi. Fakat parmağımızda 1sene boyunca alyanslarımız olmadan,aileler bir kere bile iletşim kurmadam,hep ben onların ailesine giderek yılı devirdik.ailem onu görmek istemiyoruz dedikçe aslında hep beklemişler,ben bunu anlamadım bile. Seven erkek gelir bir şekilde aileye kendini de sevdirmeye affetirmeye çalışır. Çünkü ilk nişan atma sebeplerimizde bana hakaretler,laf söylemeler,aileme saygı duyacaksın diye baskılardan kaynaklanmıştı. Neyse bu seneki olayımız ise şurada patlak verdi. Haziran 2021de düğün tarihi aldılar bana söylediler, bende aileme söyledim. Fakat onlardan bir büyük arayıp haber vermedi taa Ağustos ayında düğüne bir ay kala babam babasıyla görüştü. Ve biz bu işi istemiyoruz düğüne bir ay kala eşe dosta haber verir,kızım posta güvercini mi siz kızıma değer vermediniz,etmediniz,damat bey ortada yok. Bir olır gelir konuşmayız etmeyiz,iki olur konuşmayız ama üçte bizde kıyamayız utanırız derken kimse bizimle iletişim kurmadı diye nişan atmak istediklerini söyledi. Nişanlımda aileme artniyetli,kötü kalpli,kibirlerinden peşlerinde yatacak gezecek damat bulamadıklarından böyle bana geçen sene ettiklerimin bedelini ödetmek istiyorlar diye,ailen seni hor görüyor diye,bana sürekli onlardan nefret ettiğini söylüyor. Bu işin olacaksa ailemden sıyrılıp nikahla olmasını istiyor. Aileni bırak gel diyor zamanla affederler diyor. Fakat ben sevgimi falan bir kenara bırakıyorum ama kendi benliğime yakıştıramıyorum. Ordan da yine dem vuruyor bana işte sen ikinci kez elaleme rezil oluyorsun da nikah kıyınca mı ayıplıcaklar seni ailen utansın bu hale getirdiğine diye sürekli beni bastırıyor. Demeyinki sen göremiyormusub düşünemiyor musun? O kadar aklı başında bir insandım ki ama bir şeye 40defa aynısını söylerseniz insan bir zaman sonra kendinden şüphe duyar hale geliyor, işte bende tam o noktadayım. Yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum