2. Kez Evlenecek arkadaşlar

Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim eskileri atın gitsin çöpe bırakın eksik olsun takım olmayiversin tek tek olsun ama eski enerjileri sokmayın evinize

Kısacık özet geçeyim. Bir evlilik geçirdim. İki ay sürdü. Şiddet gösterdiğini anlayınca bıraktım çıktım. Polisli bir olay olduğu için ne o şehre döndüm ne o eve girdim. Sadece kişisel eşyalarımı kıyafetlerimi aldım çıktım. Çekişmeli süreç bitti 2 yılın sonunda çeyizimi aldım.

Ben evi terk ettikten bir ay sonra sevgilisi ile yaşamaya başladı. O sebeple yatak odası takımımı filan almadım bıraktım. Öyle ki kutulu bornoz takımımı açmışlar kullanmışlar öylece pis bir şekilde verdiler attım hep ( Allah iyi insanlar çıkarsın karşımıza)

Kendi evimi kurdum gerek sıfır gerek spotcudan.
Ömrüm borç ödemekle geçti.

Şimdi Yeniden ev kurucam çoğu şeyi tv yatak gibi kendi aldığım deyileri kullanacağım.

Kafama takılan o evde iki yıl kalmış eşyalar mesela yemek ve kahvaltı çkb takımı gibi. Kahvaltı takımımı mesela kırmışlar kullanmışlar. Annem onun parasını ben ödedim kullan diyor. Ben evime sokarsam acaba keyfimi kaçırır mı emin olamıyorum sizin fikrinizi almak istedim. Siz olsanız ne yapardınız yada ne yaptınız zamanında ?
ben eşyalarla bağ kuran birisi değilim ben olsam kullanırdım. sonuçta annenizin parasıyla alınmıs eski eşiniz almıs olsaydı kullanmamanızı önerirdim. mutluluklar dilerim :)

Anlamadım 2. Kez evleneceksin de o evde mi kullanmak istiyorsun? Böyleyse asla benden sonra kullanılmaya devam eden şeyi götürüp yeni evimde kullanmam. Sevgilisiyle yemek yediği tabaktan neden yeni kocanla yemek yiyesin ? Ha ayrılırken aldım zaten ben çok kullanmamıştım deseydin ben kullanırdım.

Mesela ben boşanınca onu evden gönderdim. Kendi eşyalarımı kullanmaya devam ettim. Onun eşyalarını hepsini verdim. Ha şimdi evlensem mesela sandıklı çbk takımım var daha hiç kullanılmamış. Onu tabi ki kullanırım. Ama birlikte kullandığımız şeyleri kullanmayı düşünmüyorum.

Ben aldığım eşyalarımı dağıttım hep. Yeni evlenenlere kutulu takımlarımı verdim. Çevreme beyaz eşyalarımı vs. İlk dönem psikolojik açıdan çok rahatlattı beni ama açıkçası beyaz eşyaları verdiğim için biraz pişmanım. Şu an aynıları çok pahalı. Kendi evime geçerken beni az biraz sarsacak gibi duruyor sıfırdan dizmek.
Ağır eşyalarınızı kaldırın, kullanılmışları satın parasıyla yeni alın derim.

Ben eşyaya takılmam öyle mahrem bir şey değilse. (Yatak odası gibi şeyler dışında.)
Hatta şu an eski kayınvalidemden kalan emaye tencereleri kullanıyorum.
Ne olacak, araç sonuçta. Aklıma bile gelmiyor hiçbir şey.
Dertlenmek istersem, yoldan geçen birini eski evliliğimden birine benzetir gene moralimi bozarım zaten.

Ben evden cikarken alamamistim. Sonra sahis, evde yokken beyaz esya ve yatak odasi takimlarimi 2.el esya alicilarina yok pahasina yani nerdeyse bedavaya sattim. Sonradan cok pisman oldum. Acele verilen kararlar neden hep hatali olur sanki...
Mutfak esyalarimi ve yemek takimlarimi, aile evime geri getirdim. Halen ceyizim olarak paketli duruyor. Cunku zaten biten evliligimde de cogu parcayi hic acamadan evden ayrildim. Ancak bu gidisle yeniden evlilik zor gozukuyor. Elimde kalip evde epey yer tutan bu ceyizleri de satmayi dusunmuyor degilim. Cunku artik evlenesim de pek kalmadi.

Kısacık özet geçeyim. Bir evlilik geçirdim. İki ay sürdü. Şiddet gösterdiğini anlayınca bıraktım çıktım. Polisli bir olay olduğu için ne o şehre döndüm ne o eve girdim. Sadece kişisel eşyalarımı kıyafetlerimi aldım çıktım. Çekişmeli süreç bitti 2 yılın sonunda çeyizimi aldım.

Ben evi terk ettikten bir ay sonra sevgilisi ile yaşamaya başladı. O sebeple yatak odası takımımı filan almadım bıraktım. Öyle ki kutulu bornoz takımımı açmışlar kullanmışlar öylece pis bir şekilde verdiler attım hep ( Allah iyi insanlar çıkarsın karşımıza)

Kendi evimi kurdum gerek sıfır gerek spotcudan.
Ömrüm borç ödemekle geçti.

Şimdi Yeniden ev kurucam çoğu şeyi tv yatak gibi kendi aldığım deyileri kullanacağım.

Kafama takılan o evde iki yıl kalmış eşyalar mesela yemek ve kahvaltı çkb takımı gibi. Kahvaltı takımımı mesela kırmışlar kullanmışlar. Annem onun parasını ben ödedim kullan diyor. Ben evime sokarsam acaba keyfimi kaçırır mı emin olamıyorum sizin fikrinizi almak istedim. Siz olsanız ne yapardınız yada ne yaptınız zamanında ?
Ben kullanırdım.çok batıl geliyor bana bu tarz şeyler.yok uğursuzluk yapışmıştır yok eskiden hatıra falan filan.eşyayla ne alakası var.boşuna masraf yapmayın.olan şeyleri tekrar almayın derim.valla bu ekonomide eşyamı kimseciklere bırakmam.

Ben kullanırdım.çok batıl geliyor bana bu tarz şeyler.yok uğursuzluk yapışmıştır yok eskiden hatıra falan filan.eşyayla ne alakası var.boşuna masraf yapmayın.olan şeyleri tekrar almayın derim.valla bu ekonomide eşyamı kimseciklere bırakmam.

İnanç değil bu aslında temiz bir başlangıç yapmak istiyorsun ama verdiğin paraya da kıyamıyorsun

Anlamadım 2. Kez evleneceksin de o evde mi kullanmak istiyorsun? Böyleyse asla benden sonra kullanılmaya devam eden şeyi götürüp yeni evimde kullanmam. Sevgilisiyle yemek yediği tabaktan neden yeni kocanla yemek yiyesin ? Ha ayrılırken aldım zaten ben çok kullanmamıştım deseydin ben kullanırdım.

Mesela ben boşanınca onu evden gönderdim. Kendi eşyalarımı kullanmaya devam ettim. Onun eşyalarını hepsini verdim. Ha şimdi evlensem mesela sandıklı çbk takımım var daha hiç kullanılmamış. Onu tabi ki kullanırım. Ama birlikte kullandığımız şeyleri kullanmayı düşünmüyorum.

Şöyle ki ben evden ayrıldım o eşyalarımı kullandı. Çkb kullanıldı mı bilmiyorum emin değilim ama tabaklar kullanılmış

X