2. kez anne olanlar bakabilir mi?

yoyoeffectli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2019
142
359
53
Iyi geceler dilerim öncelikle. Konu belki de çok başka bir yerde ,ama en hızlı ve fazla yanıtı buradan alacağım için konum taşınmazsa çok sevinirim. Çok çok yakında (bu hafta içinde) ikinci kez anne olacağım. 2.5 yaşında bir kızım var. Yakınımda hiçkimse yok eşimin çekirdek ailesi dışında. Çok yardımcı oluyorlar bana sağolsunlar fakat benim derdim ilk tanışma evresi. Nasıl yapıcaz bunu tecrübe eden hemcinslerimden akıl istiyorum. Kizimla yeni doğacak kardeşini hastanede ne zaman nasıl tanıştırmalıyız? Neler demeliyiz? Ona hediye almak istiyorum nasıl vermeliyiz? Kızımı hala bezliyorum. Belli hazır olmadığı bu sebeple zorlamıyorum ama emziğini ne kadar temizlesem de sık sık yenilesem de hem bağımlısı olduğu için hem ağız kokusu yaptığı için hem de artık diş sağlığını etkileyeceği için zorla biraktirdim. Çok yeni hiç emzik almıyor artık. Ama kardeşi emzik alırsa birkaç hafta içinde ne yapmam lazım? Sonuçta bunu görecek kendisi de. Çok endişeleyim. Eşim 2 ay ebeveyn izninde olacak. Bu arada ilk defa kreşe de gidecek kızım. Birkaç hafta 1 en fazla 2 saatliğine sadece oyun oynamaya gidecek babasıyla o da alışana kadar tabii. Bu kadar kısa sürede bizi soracağını hiç sanmam çünkü çok sosyal bir çocuk kendisi. Çocuklarla,oyuncaklarla,yeni şeyler keşfetmeyle acayip ilgili çok da hareketli. Iyi olacağını düşünüyorum ama sizce çok mu erken. Galiba genel olarak endişelerimin farkına varmışsınızdır. Pek anlatamasam bile derdimi;akıl akıldan üstündür diyip önerilerinize,fikirlerinize sonuna kadar açığım. Allah herkesin çocuğunu/çocuklarını bağışlasın, isteyen herkese de bu güzel duyguları yaşatsın inşallah. Şimdiden çok teşekkür ederim sizlere.

Aminnn Allah doğacak çocuğunuzu hayırlı evlat sizi de hayırlı anne baba etsin.
Öncelikle tek çocuk sahibiyim ama çevremden tecrübe ettiğim kadarıyla yeni bebeği ablasından sakınmayın bırakın sevsin dokunsun mıncırsın sonrasında kendisi bırakıcak ağlayınca istemeyecek daha onla oynamayı.

Çocuk sahibi olunca emzik kullanmak şart değil eksilerini görmüşsünüz oğlum 14 aylık emzik vermedim kendi düşüncemce karşı ve hoş bulmuyorum. Hediye konusunda hafif bişey alıp bebeğin yanına koyabilirsiniz kardeşin sana hediye getirdi şeklinde verebilirsiniz. Bez konusu bu zamana kadar bıraktırmadıysanız bundan sonra kıskançlık yaparsa daha da beze bağlancak çünkü bezi bırakan çocuklar bile kardeşleri olunca kıskançlıktan beze başlıyor tekrar. Şimdilik gördüklerimden fikirlerim bunlar umarım yardımcı olmuşumdur

Çok teşekkür ederim amin dediğim gibi bez konusunda ısrarcı değilim hala bağlı, hiç düşünmüyorum şu yeni dönemde gereksiz şeyler yapmak. Emzik için de benim için acayip kurtarıcı olmuştu. Şimdi bunda da öyle olur diye düşündüm galiba hatta kızımı o kadar emzikli gördüm ki heralde hiç düşünemedim diğer bebişin hiç almama ihtimalini ayrıca çok teşekkürler yorumların için

ilk cocugunuzun hayatinda ust uste cok fazla degisime gidiyorsunuz bence
emzik kardes okul
kardes konusunda sanirim sozlu anlatimlariiniz olmustur daha onceleri
birde bu 2 ay icerisinde krese yolladiginizda bu okula gidisinin kardesinin gelisiyle bir alakasi olmadigini anlatmaniz gerekecek ayrica
simdiden kardesin haftaya evimizde olacak sana ne getirmesini istersin diye sorun
istedigi seyi getirin mesela kardesiyle birlikte

Evet anlattım sordum top
Bunların hepsini aklima geldikce yaptim yapiyorum da ama haklisiniz bir anda o kadar çok yenilik için çok küçük henüz. Acaba okula gitmeyi kardeşiyle nasıl bağdaştırmaz ne yapmam lazım bu konuda? Çünkü bu okul maalesef çok önceden yapılan başvuru sonrası gelen olumlu yanıt. Yok gitmesin desem gerçekten olmaz. Kardeşinin doğumuna denk gelmesi canımı sıkıyor.

anlatmaniz lazim surekli soylemeniz lazim belki anlamaz ama cocuklar hisseder herseyden once
mesela kardesininde onun yasina geldiginde onunda bu okula gidecegini bunun onun gelisimi icin oldugunu soyleyebilirsiniz ve bunu hissettirmeniz lazim
cocuklar hem cok anlayisli hemde cok kirilgan olurlar
heleki eve birde yeni bir birey geldiyse ve o bir kardeşse cok dikkatli davranmak gerek
yani kardesini kendi saltanatini tahtini salllayan bir insan degilde bir yol arkadasi olarak gormesini saglamak ve bu dengeyi iyi kurmak lazim
cocugunuz yaklasik 5 ay once guvenli baglanma doneminden gecmis daha bunu atlatamamis olabilir bu baga zarar vermemek adina cok ince hesaplamaniz lazim
bizim zamanimizda yokluk vardi evimizde annem seftaliyi kardesin yesin oglum o kucuk derdi mesela aslinda bu benim gelisimim icindi ama diger cocuk onu nasil algiladi
annem aradaki dengeyi kurmayi bilmezdi halada bilmez ve evde her daim dislandigini dusunen bir ben vardi halada oyle mesela bu durum
bir kriz aninda aman bu kucuk anlamaz aman bu buyuk azicik geri dursa bisey olmaz mantigi ilerde onunuze sorun olarak cikabilir
bol bol okuyun gerekirse profesyonellere danisin bu surece ne kadar sancisiz atlatirsaniz okadar iyi

bir ornek daha vereyim uyku vakti geldiginde ben uyumayacagim diye direnirdim
annem abime hep kizardi yat bakiyim cabuk falan tarzi biseyler soylerdi (abimle gizli anlasma yaparmis sana kizinca korkup yatiyo ben sana numaradan kizacagim dermis)
bir gun ben yine bisey icin direnince bana kizdi 6 yasimda falandim bana ne kiziyosun abime kizsana demistim abim benim gozumde kizilacak gunah kecisi olmus demek ki
bu davranista boyle ters tepip anneme yol elektrik ve su olarak geri donmus mesela simdi cocuk buyuturken okurken anliyorum bunlari

Merhaba, hayırlı olsun. Mumkunse ikinci bebeginize emzik vermeyin.
Birde kızınızı kardeşi doğar doğmaz kreşe gondermeyin, kendisini dişlanmis hisseder.
Sen ablasın demeyin, ona büyümüş muamelesi yapmayın. Gözünüze büyük gekecek çünkü.
Ona küçük sorumluluklar verin bebekle ilgili.
Sevgiler

Ben kendim vermedim bir bebek illa emzikle büyümek zorunda değil ki Ben kendim vermedim almayan bebekte almıyormuş öyle diyorlar öyle de farklı büyümüyor ama ben kendim vermedim öyle şey olarak bi sıkıntı çekmedim Kreşte de bende arkadaşlara katılıyorum keşke böyle geç gelmeseymiş yanıt en azından abla kendini kardeş geldi sen git olarak bakmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…