• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 kedi bakımı zor mudur ???

iki kedi bir kediden daha kolaydır. 2 kedim vardı. sonra biri kayboldu. ilk kedim 3 yaşındayken ikinci geldi. geldiğinde 40 günlüktü. ikiside erkekti. ilk bir hafta 10 gün zordu. ilk bir kaç gün büyük olan küçüğü hırpalar gibi yapmaya çalışıyordu. sonra ki bir kaç gün görmezden geldi. tam bunlar alışmayacak ya demeye başlamıştım ki öyle alıştılarki birlikte yatıp birbirlerini yalıyorlardı. birlikte oyun oynarlar. kısa seyahatlerde rahat olur iki kedi evde bir haftaya kadar mamaları suları varsa yalnız kalabilirler. sizin ikiside bebekmiş çok daha rahat olur alışmaları. tek olduklarında tüm oyun kaynağı sizsiniz ama kardeşi olursa bide yaşıt sizinki gibi kendi aralarında oynarlar daha rahat edersiniz.

2 kedi bakımı tek kediden daha kolaydir. Arkadaş olurlar size pek ihtiyaç duymazlar :) ayy sahiplenin ne güzel olur

2 kedi bakıyorum zamanında 3'de baktım. Biri neyse 3ü de o.. sadece daha fazla mama ve kum masrafı demek hepsi o

3-4 ay sonra anneanne olabilirsin yalnız :)
Ben küçük bi evde yaşıyorum tek bir kediyle ancak başa çıkabiliyorum iki kedi benim için fazla
Ama seninkiler küçük olduğundan birbirlerini kolayca kabul ederler

Ama dediğim dibi dikkat et de yavrulamasınlar
Dişi kedim ilk kızgınlık dönemine 5 aylıkken girmişti
hem hamilesiniz hem kediniz var. Bunun için bir test yaptırdınız mı acaba? Benim de evde kedilerim var ve sokaktaki kedi köpekle çok haşır neşirim..

Merhaba arkadaşlar,
Dün konu açmıştım sokakta yavru kedi buldum alt solunum yolu enfeksiyonu ciğerlerine kadar inmiş şuan veterinerde tedavi oluyor en az 3-4 gün daha kalacak. hergün iş çıkışı görmeye gidiyorum ve ağlıyorum uyuyamıyorum aklım hep o minnak yavruda. Bir yandan veteriner masraflı oluyor kaldığı için hergün ekstra para ödüyorum. Eve çıkaramıyorum evde zaten 1 yavru kedim var. 1 Hafta daha dayanıcam iyileşsin inşallah. Ama şimdi de çıkınca ne olacağını düşünüyorum. İyi bakılması lazım yani yem,su,temiz ortam gerekiyor çünkü şuan antibiyotik tedavisi görüyor bağışıklığı düşük.
Benim evde dişi 2.5 aylık bir kedim var ve bu hasta bebek de 2.5 aylık erkek. Aslında kendi kedime hastalık geçer mi diye de düşünüyorum ama bir yandan da o bebeğe de bakmak istiyorum. Benim kedim de çok yaramaz oyuncu bir yavru.. O hasta kediyi de mi sahiplensem bilmiyorum 2 kedinin zorlukları nelerdir arkadaşlar ?? deneyimleyen kişilerden bilgi istiyorum.. Eşim de bende çalışıyoruz..
Zordur ama imkansız değildir anlaşmaları en fazla 2ay sürer ilk karşılaşmada canciğer olmayacaklarını unutmayın bende hemen hemen benzeri şeyler yaşadım şuan 4kediye bakıyoruz kum temizliğine dikkat ederseniz hem koku sorunu olmaz hem ortam temiz kalır. Bi yerden sonra ayırmaaya kıyamazsınız zaten yalnız 6 aydan önce kısırlaştırmayın rica ederim

Fiyatlar cok degisken. Gideceginiz klinigi arayip net fiyat alabilirsiniz. Benim gittigim hekim standart 40tlye yapiyordu ama ben daha duzgun urunler kullanmasini istedim ve 100tl odemistim. Genelde 75-100 arasi olur. Ama sehir ve kullandigi ilaclara gore oynar fiyatlar.

Telefonla bilgi vermiyolarmis :110:
Neyse bende oyle tahmin ediyorum ..

İç dış parazitini siz de yapabilirsiniz. İç parazit hapı beş lira. Kendinizin kilosuna göre yarısını ya da dörtte birini yutturabilirsiniz. Ense damlasını da yine uygun fiyata alıp tarif edildiği gibi ensesine damlayı. Ben o kadar küçükken kedime dış parazit yapmamıştım. Evden hiç çıkmadığı için pirelenme riski yoktu ya da azdı diyeyim. Sonuçta kimyasala ne kadar az maruz kalırsa o kadar iyi. Toplamda otuz liraya mal edebilirsiniz yani. Bu arada bu cevap witch huntaydı. Alıntı yapamadım. Konumuz sabote ettim kusura bakmayın
Rca ederim nedemek..

hem hamilesiniz hem kediniz var. Bunun için bir test yaptırdınız mı acaba? Benim de evde kedilerim var ve sokaktaki kedi köpekle çok haşır neşirim..

Toksoplazmam negatif çıktığı için aşısız hayvanlarla teması kestim
3 senedir evde kediyle yatıp kalkıyorum ama toksoplazma geçirmemişim
Kedime aşılarını yaptırıyorum bi sıkıntı olmuyor

Toksoplazmam negatif çıktığı için aşısız hayvanlarla teması kestim
3 senedir evde kediyle yatıp kalkıyorum ama toksoplazma geçirmemişim
Kedime aşılarını yaptırıyorum bi sıkıntı olmuyor
Yani evet evdeki kedilerim aşılı sonuçta. Daha hamile değilim de şimdiden evde kedi var dikkat et diyenler oluyor sinir oluyorum. Halbuki iyi pişmemiş çiğ ette de bu risk var. Ama insanlar takmiş "evde kedin var, çok sakıncalı, çok tehlikeli". :KK62:

Yani evet evdeki kedilerim aşılı sonuçta. Daha hamile değilim de şimdiden evde kedi var dikkat et diyenler oluyor sinir oluyorum. Halbuki iyi pişmemiş çiğ ette de bu risk var. Ama insanlar takmiş "evde kedin var, çok sakıncalı, çok tehlikeli". :KK62:
Etten ve sebzeden bulaşma olasılığı kediden bulaşma olasılığından fazla..

Boşver onları :)
Bana da neler diyorlar da
Bi çocuğum olacak diye diğerinden vazgeçecek değilim ;)

Her zaman 2kedi tek kediden daha iyidir birlikte oynarlar sizden daha az ilgi isterler eşim kabul etse bende bi tane daha alıcam :27: hatta 10 15 tane :70:

Benim 2 kedim var , ikincisini ölmek üzere buldum, şerefsizin biri poşete koyup çöpe atmış ve iltihap içindeydi, ciğerleri hastaydı. Veterinere götürdüm ve sonra eve getirdim. Ufaklık tamamen iyileşene kadar ayrı bir odada tuttum orda baktım, sonra veteriner tamamen iyileşti deyince evdeki kedim ile alıştırdım.
Bu nedenle eve getirip başka bir odada tutabilirsiniz ama tabiki veterinerin dediği asıl önem taşıyor

benimde iki kedi çocuğum var ben evde yokken arkadaşlık ediyorlar birbirlerine benim evim küçük amerikan mutfaklı temizliğe dahada özenmem gerekiyor sadece. kum kullanmıyorlar o masraflı olabiliyordu benim için klozete alıştırdım ikisinide hemde bu şekilde temizlikte daha rahat oluyor bana dışardaykende aklım kalmamış oluyor kesinlikle 2 kedi derim. sevgiler Hoppa

2 kedi bakımı aksine tek kedi bakımından çok daha kolay. Birbirlerini bayağı bir oyalıyorlar.

Back