• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 kedi bakımı zor mudur ???

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.192
333
38
Merhaba arkadaşlar,
Dün konu açmıştım sokakta yavru kedi buldum alt solunum yolu enfeksiyonu ciğerlerine kadar inmiş şuan veterinerde tedavi oluyor en az 3-4 gün daha kalacak. hergün iş çıkışı görmeye gidiyorum ve ağlıyorum uyuyamıyorum aklım hep o minnak yavruda. Bir yandan veteriner masraflı oluyor kaldığı için hergün ekstra para ödüyorum. Eve çıkaramıyorum evde zaten 1 yavru kedim var. 1 Hafta daha dayanıcam iyileşsin inşallah. Ama şimdi de çıkınca ne olacağını düşünüyorum. İyi bakılması lazım yani yem,su,temiz ortam gerekiyor çünkü şuan antibiyotik tedavisi görüyor bağışıklığı düşük.
Benim evde dişi 2.5 aylık bir kedim var ve bu hasta bebek de 2.5 aylık erkek. Aslında kendi kedime hastalık geçer mi diye de düşünüyorum ama bir yandan da o bebeğe de bakmak istiyorum. Benim kedim de çok yaramaz oyuncu bir yavru.. O hasta kediyi de mi sahiplensem bilmiyorum 2 kedinin zorlukları nelerdir arkadaşlar ?? deneyimleyen kişilerden bilgi istiyorum.. Eşim de bende çalışıyoruz..

Bulasici bir durum olup olmadigi hekime sorabilirsiniz. Kediyi evde ayri bir oda da tutabilirsiniz bir sure. Kedilerin ikiside bebek birbirlerine cabuk alisirlar.

3 kedi vardı bende birara bence tek kediden daha güzel.3 yavru birbirleriyle oynuyorlardı sürekli.biraz masraflı olur onun dışında çok sorun olmaz bence.

Bulasici bir durum olup olmadigi hekime sorabilirsiniz. Kediyi evde ayri bir oda da tutabilirsiniz bir sure. Kedilerin ikiside bebek birbirlerine cabuk alisirlar.
Başka bir hekime sordum tamamen iyileştiğinden emin olmadan almayın kesinlikle dedi. Evimde ufak Allah bir çıkar yol göstersin inş. yada şu veteriner indirim yapsın en azından bir 15 gün daha kalsın ..

Bizim iki kendimiz vardi. Kardestiler. Hayvanlar icin daha güzel. Kediler yalniz gezer diyorlarda ama bir kedimiz ölünce digeri onu günlerce aradi. Imkaniniz varsa ikuncisini de alin derim

İkisi de yavru çok çabuk alışırlar birbirlerine. Maddi olarak yetebilecekseniz neden olmasın?

3-4 ay sonra anneanne olabilirsin yalnız :)
Ben küçük bi evde yaşıyorum tek bir kediyle ancak başa çıkabiliyorum iki kedi benim için fazla
Ama seninkiler küçük olduğundan birbirlerini kolayca kabul ederler

Ama dediğim dibi dikkat et de yavrulamasınlar
Dişi kedim ilk kızgınlık dönemine 5 aylıkken girmişti

Ya ben konuyu sabote edebilirim ama bugun kedimi iç dış parazit icin asiya goturucem .
Fiyatlari ne kadar bilen var mi ?
2 aylik bir de baska yaptirmam gereken bir seyler var mi ?

Kediler iki tane olunca siz evde yokken birbirleriyle oyun oynarlar sıkılmazlar. Kumu daha sık değiştirmeniz gerekiyor sadece. Birbirlerinin oyun arkadaşı oluyorlar.

Hasta kedi diğer kedinize hastalık bulaştırır mı bilmiyorum. Bunu veterinerle konuşun. Büyük ihtimalle hasta olan kediye ayrı bir odada bakmanız gerekecek iyileşene kadar.

Ya ben konuyu sabote edebilirim ama bugun kedimi iç dış parazit icin asiya goturucem .

İç-dış parazitleri toplam 75 lirayı bulur diye tahmin ediyorum. Tabi bazı veterinerler indirim yapıp daha ucuza yapabiliyor ya da bazıları daha pahalıya ama fikir olsun size.

2 aylık olduysa ve bir hastalığı yoksa kedinin normal aşılarına başlayabilirsiniz. Bu zamanlarda aşılara başlanıyor diye biliyorum. Ben birkaç yıl önce aşı başına 50 lira ödüyordum. Şimdi 75 liraya çıkmış sanırım.

İç dış parazitini siz de yapabilirsiniz. İç parazit hapı beş lira. Kendinizin kilosuna göre yarısını ya da dörtte birini yutturabilirsiniz. Ense damlasını da yine uygun fiyata alıp tarif edildiği gibi ensesine damlayı. Ben o kadar küçükken kedime dış parazit yapmamıştım. Evden hiç çıkmadığı için pirelenme riski yoktu ya da azdı diyeyim. Sonuçta kimyasala ne kadar az maruz kalırsa o kadar iyi. Toplamda otuz liraya mal edebilirsiniz yani. Bu arada bu cevap witch huntaydı. Alıntı yapamadım. Konumuz sabote ettim kusura bakmayın

Merhaba arkadaşlar,
Dün konu açmıştım sokakta yavru kedi buldum alt solunum yolu enfeksiyonu ciğerlerine kadar inmiş şuan veterinerde tedavi oluyor en az 3-4 gün daha kalacak. hergün iş çıkışı görmeye gidiyorum ve ağlıyorum uyuyamıyorum aklım hep o minnak yavruda. Bir yandan veteriner masraflı oluyor kaldığı için hergün ekstra para ödüyorum. Eve çıkaramıyorum evde zaten 1 yavru kedim var. 1 Hafta daha dayanıcam iyileşsin inşallah. Ama şimdi de çıkınca ne olacağını düşünüyorum. İyi bakılması lazım yani yem,su,temiz ortam gerekiyor çünkü şuan antibiyotik tedavisi görüyor bağışıklığı düşük.
Benim evde dişi 2.5 aylık bir kedim var ve bu hasta bebek de 2.5 aylık erkek. Aslında kendi kedime hastalık geçer mi diye de düşünüyorum ama bir yandan da o bebeğe de bakmak istiyorum. Benim kedim de çok yaramaz oyuncu bir yavru.. O hasta kediyi de mi sahiplensem bilmiyorum 2 kedinin zorlukları nelerdir arkadaşlar ?? deneyimleyen kişilerden bilgi istiyorum.. Eşim de bende çalışıyoruz..
3 kedim var ve fark ettim ki tek kediye bakmak 2 kediye bakmaktan daha zor. Çünkü kedi tek olunca oyun oynamak için sürekli size ihtiyacı oluyor ama 2 tane olurlarsa birbirleriyle sizi gülmekten öldürecek eğlenceli oyunlar oynuyorlar. Kendi kendilerine yaşayıp gidiyorlar. Eğer aşı, kum, mama masraflarının 2 katına çıkması hiçbir sorun teşkil etmiyorsa mutlaka sahiplenmenizi öneririm.

Bu konuda annemin özlü sözü vardır: Tek kedi hiç kedidir. :)

Merhaba arkadaşlar,
Bir de zamanı geldiğinde kedilerinizi kısırlaştırmanız gerekiyor. Gerçi bunu evde tek kedi yaşasa dahi yapmanız gerekiyor çünkü sağlıkları için bu gerekli. Sürekli kızgınlığa girmek çok ciddi sağlık problemleri oluşturuyor. Her seferinde de çiftleştirmek yılda 20 kedi yapar bu da sokaklarda sefil olacak hayvancıklar demek :( o nedenle kısırlaştırırsanız kavgasız gürültüsüz bir sürü sağlık probleminden arınmış şekilde hayatlarını sürdürürler.

Merhaba arkadaşlar,

Allah razi olsun canim senden boyle insanlar olunca umidim hic bitmeyecek :KK43:

kesinlikle aynı şeyi düşündüm böyle insanların olduğunu görmek mutluluk verici:) dünya bizim gibi hayvansever insanların umuduna dönüyor bence iyi ki varsınız helal olsun size

2 kedi ye bakmak zor değil ama hasta bir kediye bakmak zor. Maddi manevi hasta hayvan bakımı zor. Ayrı odada tutabilirsiniz iyileşene kadar. 6 -7 aylıkken kısorlaştırmanız lazım yoksa yavruları olur.

Evelynn Evelynn
Nicki bile konuya uyumlu :KK16:

:KK53::KK53:

Veterineriniz hastalıgının bulasıcılıgı konusunda sizi bilgilendirir zaten.
Evde 2 kedi zor değil.
Kum temizleme gunde 1 seferse 2 ye cıkıyor + tüy sorunu bir de. Bunlar zaten gunde 5dakikanızı almaz.
Aşılar zaten yılda 1 sefer o da cok problem yaratmaz.

Bebeklikleri sizin için daha kolay gecer, sizi ısırmak yerine birbirleriyle oynarlar.
Siz yokken evde sıkılmazlar.

Ben bugune kadar bir zorlugunu yasamadım.
Ergenliğe girdikten sonra kısırlastırmanız gerek ama.

Fiyatlar cok degisken. Gideceginiz klinigi arayip net fiyat alabilirsiniz. Benim gittigim hekim standart 40tlye yapiyordu ama ben daha duzgun urunler kullanmasini istedim ve 100tl odemistim. Genelde 75-100 arasi olur. Ama sehir ve kullandigi ilaclara gore oynar fiyatlar.

Back