• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık 2. İsim sorunsalı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

turkanimsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2019
58
36
38
33
Merhabalar,
Bebeklere tek isim mi konulmalı sizce yoksa iki isim mi? Hangisi daha hoş olur bilemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Bir de Ayşe isminin yanına modern olarak ne önerirsiniz?

Bebeklere tek isim ya da çift isim konulmali diye bir beyan olamaz çünkü bu bir kural değil tercih meselesidir.
Ama benim fikrim tek isim daha kullanisli. Bugudugunde okulda vs zorluk cekmez.

Ayşe Nil
Ayşe Dila
Ayşe Selin
Ayşe Buket
Ayşe Nehir

Bence tek isim konulmali. Iki isim imi farkli karakter gibi. Esim de iki isimli ve onunla tanisirmen ilk ismini kullandilar. O benim icin o isimle ozdeslesti. Bazi arkadaslari ikinci ismini biliyor. Ailesi ikisini de kullaniyor. Ortada surekli bir kafa karisikligi.

İki isim veriliyor ise kesinlikle ikiside kullanılmalı bu yüzden bir kerede söylenen ikili isim seçmek gerekiyor bence. Yoksa ömür boyu kimi ilk ismi kimi iki ismi kullanıyor buda hoş olmuyor.

Ayşe Nil benim favorim

Ben tek koyucam .
Ama herkes 2. İsmi olmucak mı dıyo..
ne alakaysa benımde ismim tek eşiminde bişey olmadı 25 yıldır 🤗

Kesinlikle tek isim konulmalı.
2 isim koyulup da her ikisini de kullanan birini ne duydum ne gördüm keza kardeşimin de öyle biz 2.ismini kullanıyoruz okulda 1. Ismini kullanıyorlar.
Hatta bir keresinde okuldan bir arkadaşı aramıştı da ilk ismi ile hitap edince ablam burada öyle biri yok deyip kapamıştı telefonu, arkadaşı tekrar arayıp iki ismini birden söyleyerek istedi :KK70:

Iki kizim da iki isimli.. Esim ve benim tamamen farkli isimler sevmemizden dolayi boyle oldu.. Tek isim candır diyorum :)
Hele ki 2.ismin söylenilmeme, hitap edilmeme gibi bir durumu varsa, neden konulur anlamiyorum..
Büyük kizimn adi Ayse Sare..
Dogdugundan beri bu sekilde hitap ediliyor herkes tarafindan.. Tek isim gibi oldu bizim icin.. Ama elimde olsa sadece Sare koyardim :)
Ayse Nil, Ayse Naz, birlikte soylenebilecek kadar kolay.. Tek isim gibi..
Dusunulebilir...

Hepinize teşekkür ederim kızlar, bence de iki isimle uğraşmak zor. Hem hayatın olağan akışında zor hem seslenmek zor, uğraştırıcı. Ama iki ismide çok beğeniyorum ikisini de kullanmak istiyorum napayım 😂

Hepinize teşekkür ederim kızlar, bence de iki isimle uğraşmak zor. Hem hayatın olağan akışında zor hem seslenmek zor, uğraştırıcı. Ama iki ismide çok beğeniyorum ikisini de kullanmak istiyorum napayım 😂

İki isim koymak sünnettir diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum. Ama isimler karektere çok etki ediyormuş. İki isim konusunda benimde aklım oldukça karısık. Bir kuranda geçen birde modern isim koyayım diyorum. Ahirette dirildiğinde berkcan alpcan gibi saçma sapan isimler olmasın diye.
İsim önerimde Ayşe Eslem :) Sağlıkla gelsin inşallah 🙏

İki isim koymak sünnettir diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum. Ama isimler karektere çok etki ediyormuş. İki isim konusunda benimde aklım oldukça karısık. Bir kuranda geçen birde modern isim koyayım diyorum. Ahirette dirildiğinde berkcan alpcan gibi saçma sapan isimler olmasın diye.
İsim önerimde Ayşe Eslem :) Sağlıkla gelsin inşallah 🙏

* 2 isim sünnetir diye bir şey yok. Öyle olsaydı Peygamber Efendimiz çocuklarına çift isim verirdi. Peygamber Efendimiz çocuklarına sadece 1 isim vermiştir. Mesela Hz. Fatma "Fatma Zehra" olarak bilinse de, ismi sadece Fatma'dır. Zehra ise sonradan verilmiş bir lakaptır, isim değildir.

* Alpcan, Berkcan gibi isimler saçma değil, gayet güzel anlamlı isimler

* Eslem'i kız ismi olarak kullanmak ise saçma. Eslem basbayağı erkek ismidir ve selametli erkek demektir. Kızlara Esleme veya Seleme ismi verilmelidir.

Biraz sert çıkıştım galiba canım, ama ülkemizde doğru bilinen yanlış bilgiler o kadar çok ki isim konusunda. ;)
Bir klasik, bir modern isim koyma fikrini beğendim ama. Ayşe'nin yanına yakışan isim çok.

* 2 isim sünnetir diye bir şey yok. Öyle olsaydı Peygamber Efendimiz çocuklarına çift isim verirdi. Peygamber Efendimiz çocuklarına sadece 1 isim vermiştir. Mesela Hz. Fatma "Fatma Zehra" olarak bilinse de, ismi sadece Fatma'dır. Zehra ise sonradan verilmiş bir lakaptır, isim değildir.

* Alpcan, Berkcan gibi isimler saçma değil, gayet güzel anlamlı isimler

* Eslem'i kız ismi olarak kullanmak ise saçma. Eslem basbayağı erkek ismidir ve selametli erkek demektir. Kızlara Esleme veya Seleme ismi verilmelidir.

Biraz sert çıkıştım galiba canım, ama ülkemizde doğru bilinen yanlış bilgiler o kadar çok ki isim konusunda. ;)
Bir klasik, bir modern isim koyma fikrini beğendim ama. Ayşe'nin yanına yakışan isim çok.

Kesinlikle sünnettir demedim öyle duymuştum doğruluğundan emin değilim dedim. Diğerleride benim naçizane kendi fikrimdi. "ESLEM" unisex bir isimdir. Anlamıda
Teslim, olma.
Allah’a teslim olan.
Kuran’da bir çok ayette geçer. Örnek: Bakara 131, Nisa 125, Saffat 103 ve Enam 14. ayetler.
Ve evet eleştiriniz oldukça sert. Teşekkür ederim

Back