- Konu Sahibi Ataabetull
-
Sekiz aylik bebek ne cicibebesi ne rafadan yumurtasi. Allah askina yumurta veriyorsaniz bari iyicr haslayin. Bebeklere verilen yumurtanin iyice haslanmis olmasi lazim ve sadece sarisi. Bir yasina kadar beyazi verilmez. Bebek sutten kesilecekse 1 yasina kadar ana ogun devam sutu olmali. Ek gidayi annesi versin. Ayrica sakin cicibebe falan vermeyin. 2 yasina kadar seker yasak. Annesinin bunlari size anlatmasi lazim.
2 yasina kadar mı yasak şeker ve tuz. 1 mi? Ben 1 diye biliyorum. Bi tane ünlü bir şahsiyet ben görmedim de utanmadan tarif veriyormuş bir de icinde pekmez dahi varmis pekmez ne ya. 1 yaşını geçince bile vermemek lazım bence pekmez bal. Birde cocugu daha 9 10 aylik.Sekiz aylik bebek ne cicibebesi ne rafadan yumurtasi. Allah askina yumurta veriyorsaniz bari iyicr haslayin. Bebeklere verilen yumurtanin iyice haslanmis olmasi lazim ve sadece sarisi. Bir yasina kadar beyazi verilmez. Bebek sutten kesilecekse 1 yasina kadar ana ogun devam sutu olmali. Ek gidayi annesi versin. Ayrica sakin cicibebe falan vermeyin. 2 yasina kadar seker yasak. Annesinin bunlari size anlatmasi lazim.
Sütünü içirir derken kendi sütünüz mu yoksa inek sütü mu inek sütü icirmekte cok büyük yanlış çünküYigenlere bakmak tecrübeli oldunuz anlamina gelmez cocugun genzine birsey kacsa ilkyardim tecrübeniz varmi egitim almaniz gerekli 8aylik bebege resmen iskence ben bebegim o aylardayken sabahlari önce sütünü icicrir sonra muhallebi kivamina getirdigim muz kuru üzüm bebek mamasi yedirirdim ama suc sizde deil annede
Benim annem sanırım ağzıma zorla tıkıyordu. Bundan emin değilim (günahını almayim) ama pesimde kase ile dolaşıyordu bunu hatırlıyorum sanki kendileri de söylüyor ve ben mamayı annemin suratına püskürtüyormusum. Mama mi ek gıda mi tam bilmiyorum. Hayatım boyunca zapzayif kaldım. Onu yemem bunu yemem yemeği de cok hızlı yerim. Aynı şekilde tabakla peşinde kosulanlardan biri ölümdük diyet yapiyor bir tanesinin de önünden zor alıyorlar yemeği suanda 24 yasinda3 çocuk büyütmüşsünüz ama yaptıklarınız inanılmaz yanlış. Çocuk ağzını kendi açar, çenesini tutmaya gerek yok.
Sebze püresi ile başlanır. Yanında yoğurt tatırılır önce 1-2 kaşık. Bu bir süre gider. Değişik değişik sebzeler denenir, önce tek patates olur sonra içine havuç katılabilir gibi çeşitlendirirlir. Her öğün taze hazırlanır. Yavaş yavaş pürden pütürlüye geçilir.
Meyve püresine çok sonra geçilir.
Ki bunların hepsi tadımlık olur, doyumluk değil
1 yaşına kadar Anne sütü, anne sütü alamiyorsa mama ana gıdadır. Diğerleri adı üstünde ek gıdadır
28 yaşındayım annemin babamin marifet gibi biz size şekerli yoğurt verirdik dediği bir cocugum. Sanki cocuk yoğurt yemek zorunda gibi. Yoğurt yemez ayran içer kefir içer ne bileyim peynir yer degilmi. Ama görüyorum ki hala 1970 den kalma mahalle tavsiyeleriyle cocuk bakanlar var cok üzücü.37 yaşındayım sütün içine bisküvi ezip yemeyi ben hala çok severim. Ama 8 aylık bir bebek için, hele hele bu bebek sizin değilse, bu bir tavsiye değil kötülüktür. Bilesiniz.
hatta geçen hafta yine getirip birkaç gün bende kalıyor geri götürüyoruz ( 2,5 yaşında ve bu zamanına kadar ben büyüttüm sayılır)
3 aylık bebek nerden çıktı anlamadım 2 buçuk yaşında ki yeğenim geçen hafta kaldı ve gitti artık çocuğa bakıyorum diye getirmiyorum benim baktığım bebek 8 aylık bir bebekYalnız eviniz tam bir virüs bulaşma ortamı.
Farklı farklı evlerden devamlı birileri girip çıkıyor, en az üç aile aynı ortamda.
Bari sadece 3 aylık olana bakın da aileler arası transfer olmasın olumsuz bir durumda.
Siz varsınız, 3 aylık bebeğin işe gidip gelen ailesi var, 2.5 yaşındaki yeğeniniz ve ailesi de evinize girip çıkıyor.
3 aylığı yanlış yazmışım, 8 aylığı kastetmiştim kusura bakmayın.3 aylık bebek nerden çıktı anlamadım 2 buçuk yaşında ki yeğenim geçen hafta kaldı ve gitti artık çocuğa bakıyorum diye getirmiyorum benim baktığım bebek 8 aylık bir bebek
Sizin ve diğer arkadaşların derdini anlayamadım adam gibi cevap yazsanız polemik mi derdiniz fikrimizi yaptığımızı yazdık buraya insanlar sormayı biliyorsa yazıp internetten arastirmasinida bilir sanırsın anneniz sizi hiç böyle yetistirmedi mükemmel anneliği oynamayın cirkefligin luzuAl birtane daha
Arkadaşın en başta yazdığı yazıyı tekrar oku anlayabilirsin eğer bebeğin annesi bisküvi yediriyormus zaten ben çıktım hala cevap yazıyorsunuz polemik cikarmayinKendi çocuklarınıza yapabilirsiniz, bu sizi ilgilendirir ama yanlış birşeyi başkasına öneremessiniz, aradaki farkı anlayabiliyormusunuz?
Gerçekten birşeyler arastirdiysa arkadaş internettende arastirmistir o cevap yazsın bana siz degilAl birtane daha
Bal kesinlikle yasak ama pekmezi bilmiyorum. Keciboynuzu pekmezi verilebilir 1 yasindan sonra. Tuz 1 yasina kadar verilmiyor. Seker de 2 yasina kadar diyorlar ama bu biraz anneye kalmis. Sonucta seker vermek zorunda değiliz. Ne kadar ertelersek o kadar iyi. Ama kaya tuzu mineral acisindan onemli.2 yasina kadar mı yasak şeker ve tuz. 1 mi? Ben 1 diye biliyorum. Bi tane ünlü bir şahsiyet ben görmedim de utanmadan tarif veriyormuş bir de icinde pekmez dahi varmis pekmez ne ya. 1 yaşını geçince bile vermemek lazım bence pekmez bal. Birde cocugu daha 9 10 aylik.
Kusura bakma ben tartışmak istemedim sadece önerimi yazdım benim iki kizim var 13ve 9yasinda Allah a şükür hiçbir sorunları yok herşeyi yerler içerler diğer arkadaşlarda haklılar kendince ama eleştirileri rahatsız edici yinede haklarını helal etsinler ben ettimArkadaşlar herkese yorumu için teşekkür ederim. Bebeğin annesiyle konuştuk evinde zaten mama veriyormuş demekki 3 saatlik diye buraya getirmedi. Yarın yedirmek istediği şeyleri getirip bende yapacağım bebeğe.
Bilgileri aldım tekrar teşekkür ederim artık konu kapanabilir yoksa tartışmalar büyüyorlütfen konuyu kapatır mısın? Mune
Gerçekten birşeyler arastirdiysa arkadaş internettende arastirmistir o cevap yazsın bana siz degil
28 yaşındayım annemin babamin marifet gibi biz size şekerli yoğurt verirdik dediği bir cocugum. Sanki cocuk yoğurt yemek zorunda gibi. Yoğurt yemez ayran içer kefir içer ne bileyim peynir yer degilmi. Ama görüyorum ki hala 1970 den kalma mahalle tavsiyeleriyle cocuk bakanlar var cok üzücü.
Bana yazma o zaman hayırlı günlerİstediğime cavap yazarım sizemi soracaktım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?