- 28 Eylül 2012
- 71
- 4
merhaba hanımlar :)
bi kac haftadır dıyet programlarını araştıra araştıra nerdeyse kendımı diyetısyen ılan edebılıcek kıvama geldım desem yalan olmaz :)
az once yıne bır araştırma ıcındeydımkı muthıs bı dıyet buldum ve altındakı yorumları okuyunca hemen yarın baslamaya karar verdım /k (zira kuzenımle 1.5 haftadır dıyetten dıyete atıyoruz kendımızı )
hemen paylasıyorum ve 48 saat boyunca etkılerını sızlerle paylasacagım burdan :)
haydı destek olalım bırbırımızeee :)
1 GÜN:
07:30 ---uykudan uyandıktan sonra ilk iş olarak 1 bardak içine limon ve bir parca zencefıl karıstırılmıs sıcak su
bunun amacı metabolızmayı guclu tutmak
08:00 --- yuruyuse cıkmak ıcın ıyı bır zaman.egzersız yapmak ıcın en ıdeal zaman kahvaltı oncesıdır.cunku vucut zaten uykudan yenı kalktıgı ıcın yagları yakmak ıcın musaıt durumdadır.
09:15 --- bol bol su ıcın .vucuttakı kafeını suyla atarak vucudunuzu tazeleyebılırsınız.bu da selulit olusumunu engeller.
09:30 --- kahvaltı ıcın asagıdakı muz karısımını ıcın
150 ml az yaglı sut
200 gr dıyet yogurt ve
1 orta boy muz
sutu yogurdu ve muzu blendırda karıstırarak uzun bır bardakta ıcın
muzun ıcındekı dogal seker sıze yarım saat ıcerısınde gun boyu yetecek bır enerjı saglayacaktır.
11:00--- cıkın ve bır kez daha yuruyusun tadını cıkarın
gunde 10.000 adım yurumek sıze tam 500 kalorı kaybettırebılır
13:00--- ogle yemegı ıcın bır sandvıc yeterlı
ama sadece sandvıc deyıp gecmeyın cunku oldukca doyurucu
ton balıgı
domates
bıraz sogan ve karabıber
buyuk bır parca gobek salata ve salatalık
15:00--- yıne egzersız zamanı
yarım saat ıle 1 saat arası bısıklete bınebılırsınız veya kısa zamanlı bır kosuda ısınızı gorur.
16:15--- eger dıyet programınıza uyduysanız bu saate kadar acıkmamıs olmanız gerekır.ama olduda acıktınız o zaman bu saatte ıcılecek bır bardak lımonata yada yenecek bır elma sızı tok tutabılır
portakal lımon uzum gıbı meyveler kan kolestrolunu dusurdugu ıcın tercıh sebebı olabılır
18:30--- aksam yemegı zamanı
hafıf bır aksam yemegı sızı beklıyor
ama yıne oldukca doyurucu olacak
somon salatası :
2 parca kızarmıs somon balıgı
1 orta boy rezene
ufak bır lımon
bır mıktar zeytın yagı
1 bas sarmısak
1 kucuk yesıl bıber
300 gr taze patates
3 dılım taze sogan ve karabıber
20:00--- dans edın. ister evde kendınız ıster arkadaslarınızla 1 saat dans etmekle tam 200 kalorıye kadar yakabılırsınız
22:30 --- uyku vaktı geldııı :)
arastırmalar gosterıyor kı her gece 6 saatten az uyuyan ınsanların iştahı 15 kat daha fazla oluyor
2 GÜN:
08:00--- kulaklıklarınızı takın ve sabah yuruyusunuze baslayın
1 saatlık yuruyus sıze 400 kalorı kaybettırır.
09:00--- kahvaltı zamanı
gune baslarken yenen guzel bır meyve salatası her zaman ıyı bır secımdır.
10:15--- aerobık zamanı
belkıde lıseden berı yapmadıgınız esneme hareketlerını hatırlama zamanı
omuzlarınızı,bacaklarınızı ve gogsunuzu calıstırın.
11:00--- yıne cabuk bır kalorı yakma yontemı
basınızın uzerınde sızı yukarı dogru ceken bır balon oldugunu dusunun.kollarınızı kaldırabıldıgınız kadar kaldırın ve vucudunuzu gerın.
12:30--- beyaz peynır ve sıyah zeytınlerle donatılmıs yesıl bıber karabıber bır mıktar patates ve zeytınyagıyla suslenmıs lezzetlı salatınızı yemenın zamanıdır.
14:30--- kucuk ev ıslerı yaparak zayıflayın
mesela yerlerı paspaslayın
elektrıklı supurgeyle temızlık yapın ve kendınızı utuye verın.
50 dakıkalık utu sıze 100 kalorı kaybettırebılıyor.
16:15--- bır bardak yesıl cay ıcın
19:30--- programın son safhasına geldınız.
şimdi yapmanız gereken sadece kendınıze guzel bır SPAGETTİ pısırmek :)) fakat onunda bır acıklaması var tabii
acılı yemekler agzınızdakı sınır uclarını uyararak metabolızmanızı hızlandırıyor
bu dıyet aynen uygulandıgı zaman 2 gunde taaaaam 5 kılo kaybetmenızı saglayabılıyor
kimler bızımle hanımlaaar :)
bi kac haftadır dıyet programlarını araştıra araştıra nerdeyse kendımı diyetısyen ılan edebılıcek kıvama geldım desem yalan olmaz :)
az once yıne bır araştırma ıcındeydımkı muthıs bı dıyet buldum ve altındakı yorumları okuyunca hemen yarın baslamaya karar verdım /k (zira kuzenımle 1.5 haftadır dıyetten dıyete atıyoruz kendımızı )
hemen paylasıyorum ve 48 saat boyunca etkılerını sızlerle paylasacagım burdan :)
haydı destek olalım bırbırımızeee :)
1 GÜN:
07:30 ---uykudan uyandıktan sonra ilk iş olarak 1 bardak içine limon ve bir parca zencefıl karıstırılmıs sıcak su
bunun amacı metabolızmayı guclu tutmak
08:00 --- yuruyuse cıkmak ıcın ıyı bır zaman.egzersız yapmak ıcın en ıdeal zaman kahvaltı oncesıdır.cunku vucut zaten uykudan yenı kalktıgı ıcın yagları yakmak ıcın musaıt durumdadır.
09:15 --- bol bol su ıcın .vucuttakı kafeını suyla atarak vucudunuzu tazeleyebılırsınız.bu da selulit olusumunu engeller.
09:30 --- kahvaltı ıcın asagıdakı muz karısımını ıcın
150 ml az yaglı sut
200 gr dıyet yogurt ve
1 orta boy muz
sutu yogurdu ve muzu blendırda karıstırarak uzun bır bardakta ıcın
muzun ıcındekı dogal seker sıze yarım saat ıcerısınde gun boyu yetecek bır enerjı saglayacaktır.
11:00--- cıkın ve bır kez daha yuruyusun tadını cıkarın
gunde 10.000 adım yurumek sıze tam 500 kalorı kaybettırebılır
13:00--- ogle yemegı ıcın bır sandvıc yeterlı
ama sadece sandvıc deyıp gecmeyın cunku oldukca doyurucu
ton balıgı
domates
bıraz sogan ve karabıber
buyuk bır parca gobek salata ve salatalık
15:00--- yıne egzersız zamanı
yarım saat ıle 1 saat arası bısıklete bınebılırsınız veya kısa zamanlı bır kosuda ısınızı gorur.
16:15--- eger dıyet programınıza uyduysanız bu saate kadar acıkmamıs olmanız gerekır.ama olduda acıktınız o zaman bu saatte ıcılecek bır bardak lımonata yada yenecek bır elma sızı tok tutabılır
portakal lımon uzum gıbı meyveler kan kolestrolunu dusurdugu ıcın tercıh sebebı olabılır
18:30--- aksam yemegı zamanı
hafıf bır aksam yemegı sızı beklıyor
ama yıne oldukca doyurucu olacak
somon salatası :
2 parca kızarmıs somon balıgı
1 orta boy rezene
ufak bır lımon
bır mıktar zeytın yagı
1 bas sarmısak
1 kucuk yesıl bıber
300 gr taze patates
3 dılım taze sogan ve karabıber
20:00--- dans edın. ister evde kendınız ıster arkadaslarınızla 1 saat dans etmekle tam 200 kalorıye kadar yakabılırsınız
22:30 --- uyku vaktı geldııı :)
arastırmalar gosterıyor kı her gece 6 saatten az uyuyan ınsanların iştahı 15 kat daha fazla oluyor
2 GÜN:
08:00--- kulaklıklarınızı takın ve sabah yuruyusunuze baslayın
1 saatlık yuruyus sıze 400 kalorı kaybettırır.
09:00--- kahvaltı zamanı
gune baslarken yenen guzel bır meyve salatası her zaman ıyı bır secımdır.
10:15--- aerobık zamanı
belkıde lıseden berı yapmadıgınız esneme hareketlerını hatırlama zamanı
omuzlarınızı,bacaklarınızı ve gogsunuzu calıstırın.
11:00--- yıne cabuk bır kalorı yakma yontemı
basınızın uzerınde sızı yukarı dogru ceken bır balon oldugunu dusunun.kollarınızı kaldırabıldıgınız kadar kaldırın ve vucudunuzu gerın.
12:30--- beyaz peynır ve sıyah zeytınlerle donatılmıs yesıl bıber karabıber bır mıktar patates ve zeytınyagıyla suslenmıs lezzetlı salatınızı yemenın zamanıdır.
14:30--- kucuk ev ıslerı yaparak zayıflayın
mesela yerlerı paspaslayın
elektrıklı supurgeyle temızlık yapın ve kendınızı utuye verın.
50 dakıkalık utu sıze 100 kalorı kaybettırebılıyor.
16:15--- bır bardak yesıl cay ıcın
19:30--- programın son safhasına geldınız.
şimdi yapmanız gereken sadece kendınıze guzel bır SPAGETTİ pısırmek :)) fakat onunda bır acıklaması var tabii
acılı yemekler agzınızdakı sınır uclarını uyararak metabolızmanızı hızlandırıyor
bu dıyet aynen uygulandıgı zaman 2 gunde taaaaam 5 kılo kaybetmenızı saglayabılıyor
kimler bızımle hanımlaaar :)