• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2 Geç Düşük Sonrası Genetik Test

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nunuco

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
744
1.013
113
Merhaba
1 buçuk sene ara ile 18 haftalık ve 15 haftalık 2 kaybım var. İlk kayıpta araştırma yapılmadı sadece rahim ağzı yetmezliğinden şüphelendiler. 2.kayıp sonrası araştırma için gittim enfeksiyon olabilir dendi. Düşük yaptığım akşamki kan değerimde glukoz 109 çıkmıştı buna bağlayarak şekerle alakalı olabilir dendi şeker yüklemesi yapıldı biraz riskli çıktı. Rahim ağzı yetmezliğide olabilir dendi ama net bişey söylenmedi açıkçası. Genetik testede gerek duymadı gittiğim doktor. Ne yapmam nasıl bir yol izlemem lazım ?

Bebeklere bakılmadımı, varsayımlar ile olurmu bu, belki genetik belki kromozom sorunu var, sorunu neden illa rahimde aradı yada araştırma gereği duymadı anlamadım, tekrar tekrar yaşayalım kayıpları onlara bişey olmuyor nasılsa 😔

Bebeklere bakılmadımı, varsayımlar ile olurmu bu, belki genetik belki kromozom sorunu var, sorunu neden illa rahimde aradı yada araştırma gereği duymadı anlamadım, tekrar tekrar yaşayalım kayıpları onlara bişey olmuyor nasılsa 😔
Aynisini yazacaktim, Sen yazmissin .Ve , 2kayiptan sonra genetik arastirmaya mecburlar.2yi beklemek bile nasil bir mantiksa dimi?

Merhaba
1 buçuk sene ara ile 18 haftalık ve 15 haftalık 2 kaybım var. İlk kayıpta araştırma yapılmadı sadece rahim ağzı yetmezliğinden şüphelendiler. 2.kayıp sonrası araştırma için gittim enfeksiyon olabilir dendi. Düşük yaptığım akşamki kan değerimde glukoz 109 çıkmıştı buna bağlayarak şekerle alakalı olabilir dendi şeker yüklemesi yapıldı biraz riskli çıktı. Rahim ağzı yetmezliğide olabilir dendi ama net bişey söylenmedi açıkçası. Genetik testede gerek duymadı gittiğim doktor. Ne yapmam nasıl bir yol izlemem lazım ?
Sen baska bir dr. Ye git Arkadasim. Gerekirse ozelde yaptir. Onlara kolay tabi, cani yanan onlar degil nedeolsa.Ben ozel laboratuar da yaptirdim

Aynisini yazacaktim, Sen yazmissin .Ve , 2kayiptan sonra genetik arastirmaya mecburlar.2yi beklemek bile nasil bir mantiksa dimi?
O kadar üzüldümki okuyunca, bende 11 yıl ve iki kayıp verdim genetik taşıyıcı olduğumu öğrenebilmek için 😒
Ama bu kadıncagıza hala şundan olabilir bundan olabilir, olabilir ne abi

ilkinde plasentadan patoloji yapıldı temiz çıktı. Bu sefer bebekten yapıldı yine problem çıkmadı.
Evet malesef doktorlara çok kolay geliyor böyle şeyler. İlk kayıpta hastane hastane gezdim hepsi ilk kayıp normal dedi.

ilkinde plasentadan patoloji yapıldı temiz çıktı. Bu sefer bebekten yapıldı yine problem çıkmadı.
Evet malesef doktorlara çok kolay geliyor böyle şeyler. İlk kayıpta hastane hastane gezdim hepsi ilk kayıp normal dedi.
Hangi şehirdesin, bebekten materyal alıp inceleme yapıldımı nedeni bulmak için

Sen baska bir dr. Ye git Arkadasim. Gerekirse ozelde yaptir. Onlara kolay tabi, cani yanan onlar degil nedeolsa.Ben ozel laboratuar da yaptirdim
Eşimle öyle karar verdik zaten. Yinede fikir almak için açtım bu konuyuda ama dediğiniz gibi canı yanan biziz. Çaresizlik çok zor

Keske ilkinde 2.kaybim deseydin.nerden bileceklerdi? Zorla yalan istiyolar.

istanbul.
zeynep kamil hastanesinde doğum yaptım araştırmada orda yapıldı şuanda da oraya gidiyorum ama sanırım bir sonuca varamayacağız kendiler ile
Bu nasil biseydir ya boyle. Insanlari resmen hice sayiyolar. Ya dr olmaz,ya yeterli alet oda bilmem ne olmaz ,

istanbul.
zeynep kamil hastanesinde doğum yaptım araştırmada orda yapıldı şuanda da oraya gidiyorum ama sanırım bir sonuca varamayacağız kendiler ile
Bende istanbul, ilki kanunide oldu, ikinci çapa da. Kanuni direk bebekten parça alıp yurt dışına teste gönderdi, çapada aldı ama kendileri test yaptı. Ama sonuç olarak buldular sorunu, araştırma konusunda iki hastanedende çok memnun kaldım.

Bende istanbul, ilki kanunide oldu, ikinci çapa da. Kanuni direk bebekten parça alıp yurt dışına teste gönderdi, çapada aldı ama kendileri test yaptı. Ama sonuç olarak buldular sorunu, araştırma konusunda iki hastanedende çok memnun kaldım.
kayıplarınız hangi haftalardaydı peki.

Ne bilim böyle olacağını düşünemedim hiç. Doğru konuşmamak gerekiyor demekki dediğiniz gibi yalan istiyor canları :sinirli:
Gecenlerde birisi adeti gecikince test yapmis silik cizgi cikinca ertesi gun saglik ocagi na gidip,Gecikmem var test yptrmak istiyorum demis .Hemsire hanimefendi kac gun sormus.Kadinda 2-3gun (hatirlamiyorum suan )dediginde daha cok erken. 1hfta bekle olmazsan tekrar gel demis. Onada demistim ,geceden silik cizgi varmi diye attiginda testini.saglik ocagina git, 1hft gecikti de, diye.Ertesi gun sorduk, erken diye almadilar kan, hakliymissiniz dogru soylememeliymisim demisti.

Merhaba
merhaba canım öncelıkle cok geçmiş olsun bende aynı şekilde yasadım ıkıncıde genetık test yaptırdık trısomı13 çıktı ve eşim ve bende arastırılma yapıldı bızımle alakalı bır tasıyıcılık varmı dıye çok şükür çıkmadı ama olabılırdı ve yaptırmasaydık eger her bebegımde bunu yasıycaktım en azından caresıne bakarsınız .

Merhabalar bende 8 haftalık bi düşük yaşadım tekrar yaşamamak adına pıhtılaşmadan şüphelendiğim için genetik est yapılsın istedim bulunduğum şehirde yapılmıyormuş özel hastanede de çok pahalı olacağını ilk düşüşte değil 2. 3 düşüşte araştırılacağını söylediler. Dedim ben kendim hemşirelik ve bi damaryolu açtıklarında direk kanın pıhtılaştığına şahit oldum ve kız kardeşimde de pıhtılaşma sorunu var yaptırmak istiyorum tekrar aynı şeyi yaşamak istemiyorum dedim Konya ya yönlendirdi oradaki doktor tamam dedi direk genetik bölümüne yönlendirdiler bu ayın 16 sında kan vereceğiz bakalım ne çıkacak. Belki de o pıhtılaşmayı görmesem fark etmesem doktora göre hareket edecektim

Merhaba
Öncelikle başınız sağolsun Rabbim bir daha asla yaşatmasın 🤲🏻 Benim daha erken 9.haftada kaybım var bir tane o yüzden illaki bu pıhtılaşma ve genetik testini yaptıracağım dedim. Bana da boşuna uğraşma 2 veya 3 kayıp olmalı dediler dinlemedim. Araştırma hastahanesine gittim kaç kaybın var dediler valla Allah affetsin 2 dedim. Ama pişman değilim gidip devleti kazıklamıyorum sonuçta en azından sağlık anlamında bari her testimizi yapıversinler sosyal devlet anlayışı benimsiyorlar madem, tırnak kesip atmıyoruz ki uzarsa yine kes öyle bakalım der gibi bir iki düşür yine gel nasıl olacak. Pıhtılaşma sonucum çıktı ve pıhtılaşmam varmış henüz genetik çıkmadı.

Siz 2 tane hemde ileri haftada kaybetmişsiniz siz zaten pıhtılaşma ve genetik testlerinizi verin bence rahim filmi de çektirin perde şekil bozukluğu var mı diye, ben ismini bilmiyorum ama bağışıklık ile ilgili testler varmış onu yaptırın derim

Back