2. Evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar merhaba.
Sürekli beni terk eden evin sorumluluğunu almayan,duzgun calismayan eşimden yoruldum ve boşanma kararı aldım. Tabi yine o beni terk etti defalarca hattini degistirip ulasilmaz oldu. Kızım icin 5 yil boyunca bu sacma hareketlerine katlandim. Cunku bidaha evlenmekten korkuyordum kizimin uvey babasi olmasindan.. ama artik dayanacak gucum kalmadi ve ayrildik.
Aranizda evlenmis bosanmis cocugu olup tekrar evlenen varmı.
Belki bana bi umut isigi olur yasım henuz 26 hemen evleneyim demiyorum ama ileride beni ve kizimi gercekten sahiplenecek biri cikarmi.. şu ortami gorunce umudum bitmis vaziyette . Ve uzuluyorum yasım genc olmasaydi kesinlikle evlilik aklimdan gecmezdi ama evlilikte hayatin bir parcası.. dogru kisi bulurmu. Bulanlar tecrubelerini paylasabilirmi
Çocukla boşanıp tekrar evlenen de var çocuğu sorun edilen de,bunun tek doğru cevabı olmaz.Ornegin ben boşanmanin kesinleşmesi aşamasındayim,bir arkadaş bana birini tavsiye etti,adamin iki çocuğu var benim bir çocuk,ben çocuklu kadınla yapamam demiş.Uc çocuğuyla evlenenler de var.

Civcivim daha eşinden boşanmamışsın kurban olduğum. Hata yapmaya o kadar müsait bir ruh hali ki bu.
Dur hele, önce bir boşan. Sonra yaşadığın şeyleri sindir. Hayatına uzaktan bakmayı öğren. Nasıl mutlu olacağını, seni neyin mutlu edeceğini, hedeflerini, hayallerini, çocuğun için neler yapmak istediğini belirginleştir. Kendine biraz zaman tanı.
Zaman her şeyin ilacı.
Sence de tuhaf değil mi daha boşanmadan yeniden evlenir miyim kaygısı?
O bahsettiğim zaman var ya, bu kaygılarından arınman için lazım önce.
Hayatta daima iyi ve kötü, yan yanadır. Hiçkimse gerçekten saf iyi ya da saf kötü değildir. Dilerim vakti geldiğinde, karşına vicdanlı ve kötülüğü bildiği halde iyiliği seçen biri çıkar.
Bu süreçte kendini sevmeyi, kendine inanmayı, kendini affetmeyi, hayatla barışmayı, umut etmeyi, çocuğunla yaşayacağınız hayatın hayalleriyle mutlu olmayı öğren.
Kendine güvenen kadın ışıl ışıldır, aurasından belli olur hayat dolu olduğu.
Çok çalış, kendin için çalış. Maddi yönden özgür ol mesela. Hiçbir erkek, seni kendine bağımlı görmesin. Üzerinde hak talep edemesin. Kendini her şeye hazırla mesela. En güzel yatırım, kendimize yaptığımız yatırım. Önce kendinle yaşadığın hayatın tadına var. Hayat bir peri masalı değil ne yazık ki. Kötü şeyler de olacak. Ama iyiliğe dön sen yüzünü. Kendi içine dön.
Sonra evlilik kendiliğinden gelir dahil olur sana.
Her şey güzelliklerle gelsin ve hakkında hayırlısı olsun.

beni ve kizimi gercekten sahiplenecek biri cikarmi..
...Benim bildiğim sahipsiz sokakta yaşayan canlılar sahiplenilir. Kendini ifade ederken kelimelerini doğru seç. Kendini ve kızını değerli kıl. Sahiplenilmek ne demek yaa. Gençsin anladık 'da bi zamana bırak. Inşallah doğru düzgün biri karşına çıkar.

...Benim bildiğim sahipsiz sokakta yaşayan canlılar sahiplenilir. Kendini ifade ederken kelimelerini doğru seç. Kendini ve kızını değerli kıl. Sahiplenilmek ne demek yaa. Gençsin anladık 'da bi zamana bırak. Inşallah doğru düzgün biri karşına çıkar.
İnanmiyorum sizin şu basit zihniyetinize ya! Sahiplikten kastım sokak kopeegi gibi siginacagimiz biyer anlaminda mi dedim?? Duygularimiza ve bize onem veren maneviyatimizi hos tutacak biri anlaminda soyledim!
Kizim da b3nde zaten cok degerliyiz sizin lafinizla aaaa biz degerliymisiz demiyorum ZATEN DEGERLİYİZ!!! Sen kelimelerini dogru sec olurmu. Su yazdiklarimda mantiksiz birtek HARF bile yok . Sanki dibime yanmis gibi yarin evleneyim demisim şu laflara bak ya yaziklar olsun sizin gibilere moral bozmaya birebirsiniz. Sokakta yasayan canlilar bile sizden akilli emin olun.

Çocukla boşanıp tekrar evlenen de var çocuğu sorun edilen de,bunun tek doğru cevabı olmaz.Ornegin ben boşanmanin kesinleşmesi aşamasındayim,bir arkadaş bana birini tavsiye etti,adamin iki çocuğu var benim bir çocuk,ben çocuklu kadınla yapamam demiş.Uc çocuğuyla evlenenler de var.
Haklisiniz kisiden kisiye degisiyor dimi bu cevap.. yada kader

Civcivim daha eşinden boşanmamışsın kurban olduğum. Hata yapmaya o kadar müsait bir ruh hali ki bu.
Dur hele, önce bir boşan. Sonra yaşadığın şeyleri sindir. Hayatına uzaktan bakmayı öğren. Nasıl mutlu olacağını, seni neyin mutlu edeceğini, hedeflerini, hayallerini, çocuğun için neler yapmak istediğini belirginleştir. Kendine biraz zaman tanı.
Zaman her şeyin ilacı.
Sence de tuhaf değil mi daha boşanmadan yeniden evlenir miyim kaygısı?
O bahsettiğim zaman var ya, bu kaygılarından arınman için lazım önce.
Hayatta daima iyi ve kötü, yan yanadır. Hiçkimse gerçekten saf iyi ya da saf kötü değildir. Dilerim vakti geldiğinde, karşına vicdanlı ve kötülüğü bildiği halde iyiliği seçen biri çıkar.
Bu süreçte kendini sevmeyi, kendine inanmayı, kendini affetmeyi, hayatla barışmayı, umut etmeyi, çocuğunla yaşayacağınız hayatın hayalleriyle mutlu olmayı öğren.
Kendine güvenen kadın ışıl ışıldır, aurasından belli olur hayat dolu olduğu.
Çok çalış, kendin için çalış. Maddi yönden özgür ol mesela. Hiçbir erkek, seni kendine bağımlı görmesin. Üzerinde hak talep edemesin. Kendini her şeye hazırla mesela. En güzel yatırım, kendimize yaptığımız yatırım. Önce kendinle yaşadığın hayatın tadına var. Hayat bir peri masalı değil ne yazık ki. Kötü şeyler de olacak. Ama iyiliğe dön sen yüzünü. Kendi içine dön.
Sonra evlilik kendiliğinden gelir dahil olur sana.
Her şey güzelliklerle gelsin ve hakkında hayırlısı olsun.
Bosanma asamasini ben defalarca yasadigim icin. Başta bi şok evresi oluyo sonrası evet ayrildik kabullenme evresi.. daha sonrasida gelecekte ne olcam beni neler bekliyo kaygisi. İste hersey boyle hizli ve ust uste geliyo insan kendini dusunmekten alikoyamadigi gibi derdine bi dert daha ekliyo. Dediginiz gibi keske bi durulup hayatina oncelikle bi sakinlik katma cabasi olsa uzaktan seyretse.. kendine gelse. Evet bu disardan olmasi gereken asamalar ama iceride insani bi telas sariyo.. umarim bu ruh halinden cikarim dediginiz gibi kendime bi zaman tanirim. Zaten suan karsima biri ciksa evlenelim dese yasadigim travmalari unutamadan birini saglikli taniyamam.. benimki sadec3 ileriye yonelik beni neler bekliyo sorusunun cevabiydi. Yoksa tabiki hersey vakti zamaninda olcak 🌼 guzel yorumunuz icin tesekkurler hakkinizi helal edin

Daha boşanmadınız mı?Hala boşanmadıysanız niye 2.evlilik diyerek konu açıp şu an evlilik düşünmüyorum diye cevap veriyorsunuz?.İleride ne olur bilemem ama eş seçerken aynı hataları yapmayın ve kızınızı kimsenin üzmesine izin vermeyin.Kendinize biraz zaman tanıyın.İş hayatınızı düzenleyin.

İnanmiyorum sizin şu basit zihniyetinize ya! Sahiplikten kastım sokak kopeegi gibi siginacagimiz biyer anlaminda mi dedim?? Duygularimiza ve bize onem veren maneviyatimizi hos tutacak biri anlaminda soyledim!
Kizim da b3nde zaten cok degerliyiz sizin lafinizla aaaa biz degerliymisiz demiyorum ZATEN DEGERLİYİZ!!! Sen kelimelerini dogru sec olurmu. Su yazdiklarimda mantiksiz birtek HARF bile yok . Sanki dibime yanmis gibi yarin evleneyim demisim şu laflara bak ya yaziklar olsun sizin gibilere moral bozmaya birebirsiniz. Sokakta yasayan canlilar bile sizden akilli emin olun.
Kendine verdiğin değer, kullandığın kelimelerden belli oluyo. Ayrıca evet dibine yanmış gibi daha boşanmadan evlilik düşünüyorsun. Kafan evlenmeye kurulmuş sanki. Bi dur çocuğunla başbaşa kalmanın tadını çıkar desem; sen zaten biliyorsundur bunu onun için çok bişey demeye gerek yok sana iyi arayışlar.

Keşke 2.evlilik düşünmeden evvel bi boşansaydınız.

Çalışın efendim çalışın. Elin oğluna güven olmaz, üstelik tek değilsiniz çocuğunuz var. Sizden başka kimse düşünmez onu. Elin oğlundan merhamet vicdan falan beklemeyin. Çalışın, evladınıza ve kendinize garanti siz olun. Çocuğunuzun babasından boşanırken onun babası bile olmayan adamın iki dudağının arasına girmeyin.

Kendine verdiğin değer, kullandığın kelimelerden belli oluyo. Ayrıca evet dibine yanmış gibi daha boşanmadan evlilik düşünüyorsun. Kafan evlenmeye kurulmuş sanki. Bi dur çocuğunla başbaşa kalmanın tadını çıkar desem; sen zaten biliyorsundur bunu onun için çok bişey demeye gerek yok sana iyi arayışlk

Hayat bu bilemezsin daha yaşın genç..mutlaka karşına birileri çıkar ama şuan önceliğin kızın ve düzenin olması gerek

Kusura bakma bundan sonraki yazacaklarimi sana sorarım olur mu..
Yarin evlenicem mi yazmisim kör ve sagirsiniz gercekten gozunuzle okudugunuz yaziyi kendinize gore yorumluyorsunuz .
Gecenin bu saatinde bana dedigin DİBİNE YANMİS lafi icin hakkimi helal etmiyorum . Herkesin hikayesi devam ediyor sizinki de hâlâ bitmedi lutfen sayfama yorum yapmayin bidaha!

Keşke 2.evlilik düşünmeden evvel bi boşansaydınız.

Çalışın efendim çalışın. Elin oğluna güven olmaz, üstelik tek değilsiniz çocuğunuz var. Sizden başka kimse düşünmez onu. Elin oğlundan merhamet vicdan falan beklemeyin. Çalışın, evladınıza ve kendinize garanti siz olun. Çocuğunuzun babasından boşanırken onun babası bile olmayan adamın iki dudağının arasına girmeyin.
Yahu arkadaslar şu yazdigim yaziyi bikere anlayarak okuyun. Ben ikinci evlilik hemen yapicam mi demisim yoksa cocugumu buyuttukten sonra evlilik dusunursem beni neler mi bekliyo demisim?? Nerden cikariyorsunuz calismayacagimi nerden cikariyosunuz hemen yarin evlenecegimi?? Sizden once ben dusunmus yazmisim zat3n evet caliscam dukkanimi acicam die. Benim kizimda bend3 kimsenin iki dudaginin arasindaki vicdanina kalmadik zaten

Basima gelmez dediginiz seyleri yasarken bulursunuz insallah kendinizi. Sayfamdan cikarmisin
Yine beddua.Dikkat edin o beddualar size dönmesin sonra.Yazılanları okuduysanız niye hala evliyken evlilik konusunu açtığınızı anlayamadım.Zaten eşiniz sizi bırakıp gitmeseymiş boşanacağınız da yokmuş.Önce boşanın.Kendinizi toparlayın.Bu kafayla tekrar yanlış bir evlilik yapabilirsiniz.Nedir bu aceleniz?

Daha boşanmadınız mı?Hala boşanmadıysanız niye 2.evlilik diyerek konu açıp şu an evlilik düşünmüyorum diye cevap veriyorsunuz?.İleride ne olur bilemem ama eş seçerken aynı hataları yapmayın ve kızınızı kimsenin üzmesine izin vermeyin.Kendinize biraz zaman tanıyın.İş hayatınızı düzenleyin.
Konuyu nasil acsaydim.
Yillar sonra evlilik dusunuyorum simdiden fikir alayim basligini mi secmeliydim?
Tecrube ediinmis kisilerden fikir almanin nesi yanlis taşa tutuyorsunz şu sitede ne sorsak . İnsana en buyuk darbeyi hemcinsleri vuruyor bu sitede en buyuk kaniti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X