2. Evlilik yapılırken dikkat edilmesi gerekenler

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
1.184
1.541
İyi akşamlar herkese. Benim bir derdim yok çok şükür ben size bir soru sormak istiyorum. Günün birinde evlenmeyi yeniden ciddi olarak düşünürsem diye. Kendime 2-3 sene verdim bunu iyice düşünmek için.
2. Evliliğini yapacak olan insanlar en çok nelere dikkat etmelidir? Her iki tarafın da çocuğu yoksa. Benim çocuğum yok bu arada. Öğretmenim kendime ait bir evim de var. Evlilik benim için hayat arkadaşlığı olarak gerekli. Yorumlarınız çok değerli 🌺

Dürüst, yanına bir hayat arkadaşını samimiyetle almak isteyen (yani yalnızlığına derman olacak birini arayan), sohbeti seven, hatalarından ders çıkarmış, hareketli, sağlığına dikkat eden kaliteli yaşam nedir bilen biri olmalı bana göre.

İyi akşamlar herkese. Benim bir derdim yok çok şükür ben size bir soru sormak istiyorum. Günün birinde evlenmeyi yeniden ciddi olarak düşünürsem diye. Kendime 2-3 sene verdim bunu iyice düşünmek için.
2. Evliliğini yapacak olan insanlar en çok nelere dikkat etmelidir? Her iki tarafın da çocuğu yoksa. Benim çocuğum yok bu arada. Öğretmenim kendime ait bir evim de var. Evlilik benim için hayat arkadaşlığı olarak gerekli. Yorumlarınız çok değerli 🌺
Çok basit; birinci evlilikte yapılan hataları yapmamaya dikkat edilmeli.

Ben bunu düzeltirim deme, düzgün olanı seç.
Kendisi iyi ama ailesi kötü deme , ağacı çek köküne bak. Genelde kendisi de kötü olur. Ya da arada kalmaktan ilişki yıpranır.
Eğitimin, maddi durumun denk olsun, hayata aşağı yukarı aynı yerden bak.
Kendinden ödün verme, fedakarlık yapma.
İnan iyi giden ilişkide zaten fedakarlık yapmana gerek kalmıyor.

Erkeklerde ozellikle annesi ile olan iliski onemliymis. Ayni tarz iliski esi ilede olurmus.

Yaninda rahat hissetmelisin ve merhametli olmali cikari olmayan herhangi birseye ne kdr merhamet ile yaklasiyor bu önemli

Şu an o durumda olsam; çöpsüz üzüm, geçmişten taşıdığı problemi olmayan, hayata tamamen ortak bakış açısı, maddi durumu iyi ve doğru yerde harcamayı bilen, yormayan, sorumluluk sahibi biri olmadıkça degerlendirmezdim bile. Çöpsüz üzüm kısmı opsiyonel ama diğerleri olmadan evlilikler çile gibi geliyor bana.

Evin olduğunu evlilik aşamasına gelene kadar asla söyleme. İkinci evlilik yapan erkeklerin çoğunluğu paraya mal varlığına bakıyor bence

Benzer bir boşanma geçmişimiz olduğu için şunu önerebilirim - evlenmeyi planladığınız kişinin ailesini de iyi tanıyın. Anneye yaklaşımı - anne ile olan ilişkisi bagimli mi bağlı mı - bir şekilde belli ediyorlar inanın. Size karşı müdahaleci mi arkadaş çevresi var mı bunlar çok değerli oluyor yaş aldıkça. Arkadaşı olmayan erkek kadinin arkadaşı olması ve buluşması fikrini çok zor kabulleniyor.

Ve naçizane önerim - biraz es verin bu düşüncelere. Sizi çok iyi anlıyorum ve benzer duygular bende de var. İnsanın yoldaşı olması çok güzel anlayanı ona kıymet vereni. Ancak güven duygusu boşanma ile beraber aşınıyor ve bunu onarması zaman alıyor. İnsanın gerçekten önce kendi mutluluğunu bulması o rutini elde etmesi şart. Öbür türlü mutluluğunuzu eşinizle bağdaştırıyorsunuz ve onun tavırları / hareketleri sizi mutsuz edebiliyor.

Erkeklerde ozellikle annesi ile olan iliski onemliymis. Ayni tarz iliski esi ilede olurmus.
Eski kocam annesinin saçının teline kıyamazdı. Bana ise
1730137481996.png

Şu an o durumda olsam; çöpsüz üzüm, geçmişten taşıdığı problemi olmayan, hayata tamamen ortak bakış açısı, maddi durumu iyi ve doğru yerde harcamayı bilen, yormayan, sorumluluk sahibi biri olmadıkça degerlendirmezdim bile. Çöpsüz üzüm kısmı opsiyonel ama diğerleri olmadan evlilikler çile gibi geliyor bana.
Bu yorumu dikkate alın. Evet böyle olması gerekiyor.

Senin ilk kriterin senin parana muhtaç olmayacak bir adam olmalı.

Evlenince çalışmayı düşünmüyorum diye bi yokla.

Ya da evlendik bebeğimizin bir rahatsızlığı oldu işten ayrılmak zorunda kaldım ne tepki verirsin de.

Çok üzülüyorum ücretli doğum izni biter bitmez kredileri borçları olduğu için küçücük bebeğini bırakıp çalışmak zorunda kalan meslektaşlarıma de.

Bi şekilde yokla senin maaş kartına çökmeye çalışmış eski kocan. Maaşına gelmesin yenisi. Seni sen olduğun için sevsin.

X