• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. evlilik 2. hata

hayata_tutun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2018
2
0
1
47
Merhaba hanimlar. Gece gece uyku tutmadi. Ben 10 yillik ilk evliligimden sadakatsizlik yuzunden bosandim. 3 yil bekar kaldiktam sonra 2. Evliligimi yaptim. Ilk evliligimde esimi tip olarak pek begenmezdim, yanima yakistirmazdim, ustune aldatildigimi ogrenince hic sans vermeden evliligimi botirdim. Adam sadece ceketini aldi gitti evden. Butun mal varligimiz bana ve cocuguma kaldi. Bu arada ilk evlilogimden bir oglumvar su an 10 yasinda. Oglumun babasi hala oglumuza cok duskun. Onunla surekli gorusur, haftasonlari alir. Ihtiyaclarini karsilar vs. Bosandiktan sonra simdiki esimle tanistim, cok yakisikli gezmeyi seven, bana cok deger veren biriydi. O da esinden bosanmisti, cocugu yoktu. Bu arada ben babami kaybettim, kardesimi de bi trafik kazasinda kaybettigim icin hayata kusmus bir annem kalmisti. O donem hayat beni korkuttu, anneme de bi sey olirsa kimsem yok dedim. Ve su anki esimin yogun ilgisi karsisinda 2. Evliligimi yaptim. Bi yuvam olsun, basimi yaslayacagim bi omuz olsun istedim. Esimin cocugu olmadigi icin hemen hamile kaldim ve su an 2 yasinda fa bi kizim var. Diyorum ki cok sey istemisim. Oyle bi aileye dustum ki, ailede ki herkes kv tarafindan yonetiliyor. Annem dedigim gibi evlat acisini gordukten sonra hayata kustu. Bi de bunlar bana kotu davraninca onlara da cephe aldi. Kaynanamin, gorumcemin hakaretlerine maruz kaldim. Annem de bunlara cephe alinca kocam anneme ben onun annesine kinlendim. En son bi tartismamizda esim benden hincini alamayip annemin kapisina gitti agza alinmayacak kufurler etti. Sonra polislik olduk. Ben darp raporu aldim. Herkes birbirinden sikayetci oldu. Esim uzaklastirma aldi. Su an uzaklastirmasi bitti ve eve dondu. Oglum bu surecler yasanirken babasinda kaliyordu, hic birseyden haberi olmadi. Sikayetler savcilkta duruyor. Oyle b.ktan bi durumdayim anlayacaginiz. Esim ilk geldiginde annemden ozur dileyecegini soylemisti ama simdi ben hazir degilim vs diye gecistiriyor. Bosanma davasi acarsam tazminat da alabilirkm su sartlar altinda. Ama bosansam hayatim daha mi iyi olacak diye dusunmeden edwmiyorum. Inanin bende bi yazi okusam sen daha neyi bekliyorsun bosanmak ocin diye yorumlardim. Ben de artik kendimi taniyamiyorum. Bosanmis olmak 2. Basarisizlik, bi cocugu daha babasiz buyutmek cok korkutuyor beni. Annem cok fedakardir ama dedigim gibi hayata kusmus yasiyor onun yaninda pek biseyden zevk alamazsin. Bazen diyorum benimki sadece aliskanlik ama neden vazgecemiyorum. Allah a sukur maddi bi sikintim yok. Ama yapamiyorum. Bu durumda yasayamiyorum da. Adamin her yaptogi batiyor gozume. Allah onu da benim gibi caresiz biraksin istiyorum. Bama biraz akil verin lutfen hanimlar. Simdiden tesekkur ederim.

Yapacağınız şey basit, çocuklarınızı alıp size sıkı sıkı sarılan anneniz ile huzurlu bir hayata başlamak.
Siz böyle bir evliliğin içinde kaldıkça annenizin hayatla barışması da zor.
Millet ne der düşüncelerini bırakın ve hayatınızı elinize alın.

Merhaba hanimlar. Gece gece uyku tutmadi. Ben 10 yillik ilk evliligimden sadakatsizlik yuzunden bosandim. 3 yil bekar kaldiktam sonra 2. Evliligimi yaptim. Ilk evliligimde esimi tip olarak pek begenmezdim, yanima yakistirmazdim, ustune aldatildigimi ogrenince hic sans vermeden evliligimi botirdim. Adam sadece ceketini aldi gitti evden. Butun mal varligimiz bana ve cocuguma kaldi. Bu arada ilk evlilogimden bir oglumvar su an 10 yasinda. Oglumun babasi hala oglumuza cok duskun. Onunla surekli gorusur, haftasonlari alir. Ihtiyaclarini karsilar vs. Bosandiktan sonra simdiki esimle tanistim, cok yakisikli gezmeyi seven, bana cok deger veren biriydi. O da esinden bosanmisti, cocugu yoktu. Bu arada ben babami kaybettim, kardesimi de bi trafik kazasinda kaybettigim icin hayata kusmus bir annem kalmisti. O donem hayat beni korkuttu, anneme de bi sey olirsa kimsem yok dedim. Ve su anki esimin yogun ilgisi karsisinda 2. Evliligimi yaptim. Bi yuvam olsun, basimi yaslayacagim bi omuz olsun istedim. Esimin cocugu olmadigi icin hemen hamile kaldim ve su an 2 yasinda fa bi kizim var. Diyorum ki cok sey istemisim. Oyle bi aileye dustum ki, ailede ki herkes kv tarafindan yonetiliyor. Annem dedigim gibi evlat acisini gordukten sonra hayata kustu. Bi de bunlar bana kotu davraninca onlara da cephe aldi. Kaynanamin, gorumcemin hakaretlerine maruz kaldim. Annem de bunlara cephe alinca kocam anneme ben onun annesine kinlendim. En son bi tartismamizda esim benden hincini alamayip annemin kapisina gitti agza alinmayacak kufurler etti. Sonra polislik olduk. Ben darp raporu aldim. Herkes birbirinden sikayetci oldu. Esim uzaklastirma aldi. Su an uzaklastirmasi bitti ve eve dondu. Oglum bu surecler yasanirken babasinda kaliyordu, hic birseyden haberi olmadi. Sikayetler savcilkta duruyor. Oyle b.ktan bi durumdayim anlayacaginiz. Esim ilk geldiginde annemden ozur dileyecegini soylemisti ama simdi ben hazir degilim vs diye gecistiriyor. Bosanma davasi acarsam tazminat da alabilirkm su sartlar altinda. Ama bosansam hayatim daha mi iyi olacak diye dusunmeden edwmiyorum. Inanin bende bi yazi okusam sen daha neyi bekliyorsun bosanmak ocin diye yorumlardim. Ben de artik kendimi taniyamiyorum. Bosanmis olmak 2. Basarisizlik, bi cocugu daha babasiz buyutmek cok korkutuyor beni. Annem cok fedakardir ama dedigim gibi hayata kusmus yasiyor onun yaninda pek biseyden zevk alamazsin. Bazen diyorum benimki sadece aliskanlik ama neden vazgecemiyorum. Allah a sukur maddi bi sikintim yok. Ama yapamiyorum. Bu durumda yasayamiyorum da. Adamin her yaptogi batiyor gozume. Allah onu da benim gibi caresiz biraksin istiyorum. Bama biraz akil verin lutfen hanimlar. Simdiden tesekkur ederim.

Allah yardımcınız olsun. Maddi imkanınız da varmış anneniz ve oğlunuzla yeni bir hayat kurun . Kimse için anneniz veya siz hakaret yemeyin. Alışkanlık ise sorun oğlunuza ve annenize odaklanın.

Bana gore bakış açınızı değiştirin. Boşanmak başarısızlık değildir ilk önce bunu kabül edin. Hayat boşanınca çiçek bahçesine de dönmüyor. Hayat sizin hayatınız en güzel kararı siz verirsiniz.
Hayatta tek kalınabilir bunu da kabül edin korkmayın yalnızlıktan yalnızlığınızı da sevin. Hayat güzel anneniz psikolojik destek alabilir yeniden hayata dönebilir

Olmuyorsa olmuyor dur 2yada 3ne farkeder başkalarının ne düşündüğünü boşverin siz ne hissettiginize bakın karakolluk olup nasıl tekrar hicbisey olmamış gibi evliliginize devam ediceksiniz ki eşiniz çok ayıp etmiş sizede annenizede 2. Eşiniz birinciden daha kotu çıkmış belliki sizi çok üzecek en doğrusu ayrilmaniz yinede siz bilirsiniz tabi Allah yardımcınız olsun eşinizede akıl fikir versin

Çok zor şeyler yaşamışsınız. Yazdıklarınızdan eşinizi artık sevmediğinizi, evliliğinizden bir umudunuz kalmadığını anladım. Belki de yeniden başlamak için sadece biraz cesarete ihtiyacınız var. Ikinci kez boşanmak neden başarısızlık olsun ki ? Her şey insanlar için. Sizin maddi sıkıntınızda yokmuş, şu anda bu hayata mecbur değilsiniz.

Maalesef maddi bir gücü olmadıgı için, ailesi de arkasında durmadıgı için, mecburen mutsuz hayatına devam eden kadınlar var :( Insallah kendiniz icin çocuklarınız icin en hayırlı neyse o olsun.

Annenızin hayatla barışmak için üç tane sebebi var. Biri siz ikisi torunları. Annenize küfreden hele hele yalnız bir kadının kapısına dayanan adamdan çocuğuna Hayır gelmez. Bir erkeğin desteği olmadan da yaşarsınız yeter ki güçlü olun.

Hem hayatta her zaman başarı endeksli olmayın. Herşey bizim için var. Bizi yücelten başarılarımız kadar hatalarımız da. Yeter ki göz yummayalım.

Arkadaşlar gereken öneriyi vermişte ben başka birşeye değineceğim. Evet kesinlikle aldatmanın haklı nedenleri olamaz o ayrı ama eşim yanıma yakışmazdı tip olarak diyerek beğwnmediğinizi belirttiniz. Ona yeterince sevgi ve ilgi veremediğiniz için olabilir mi? Böyle düşünen biri ona sevgi vermemiştir diye düşünüyorum

Herkesten farklı bir bakış açısıyla degerlendirmek istiyorum.

Öncelikle şunu öğrenmek istiyorum eşinizin normalde davranışları nasıl size karşı?

Eşiniz sizi darp etmiş bu da rahatsız olduğunun göstergesi. Sizinle barışmak istiyorsa tedavi olmasını şart koşun.

Erkekler anneleri hakkında bir şey denmesine dayanamıyor buna dikkat edin.

Babasız büyütmek zordur bence. Mutlaka konuşup anlasın eşinizle tedavi olsun

Arkadaşlar gereken öneriyi vermişte ben başka birşeye değineceğim. Evet kesinlikle aldatmanın haklı nedenleri olamaz o ayrı ama eşim yanıma yakışmazdı tip olarak diyerek beğwnmediğinizi belirttiniz. Ona yeterince sevgi ve ilgi veremediğiniz için olabilir mi? Böyle düşünen biri ona sevgi vermemiştir diye düşünüyorum

Sevseydi böyle düşünemezdi bence de. (Tabii bu aldatmayı meşrulaştırmıyor) Bende eşimle ilk tanıştığımda görsel olarak beğenmedim ay ben bununla asla evlenmem dedim. Sonra görüştükçe aşık oldum ya adama benim için dünyanın en yakışıklı yanıma en çok yakışan insanı :KK200:

Sevseydi böyle düşünemezdi bence de. (Tabii bu aldatmayı meşrulaştırmıyor) Bende eşimle ilk tanıştığımda görsel olarak beğenmedim ay ben bununla asla evlenmem dedim. Sonra görüştükçe aşık oldum ya adama benim için dünyanın en yakışıklı yanıma en çok yakışan insanı :KK200:
Evet ilk görüşte aşka bu yüzden inanmam. Tanıdıkça aşk vücut buluyor. Ama onda bulamamış . Bulsaydı aldattığınıda öğrenince hemen boşadım dedi. fırsat bu fırsat der gibi:-)

Ama onun yaninda pek biseyden zevk alamazsin.
şunu söylediğinize inanamıyorum,inanmak istemiyorum.
o sizin anneniz ya.
anneme yapılanlardan dolayı o adamı direk boşamıştım ben şimdiye. sizin söylediğinize bakın.

yazık.

İlk eşinizi sizi aldattığı için şartsız şurtsuz çocuğunuz olduğu halde tek kalemde sildiniz .
İkinci eşinizi ise annenize hakaret ve küfür ettiği , kapısına dayandığı ve ailesini sizin üstünüzden çekmediği halde boşayamıyorsunuz ?
Merak ettim brad pit mi bu adam ?
Zira çocuğumu babasız büyütücem korlusu vs olsa dediğiniz gibi ilk çocuğunuz neydi sizin için ?
Ne aldatmanın affı var
Nede ikinci eşinizin yaptığını masunlaştıran bir durum .
Yoksa annenize bu kadar değer verip elin 3 kuruşluk herifinin iğrenç hakaretlerinize maruz bırakmazdınız .

Tipini beğenmezdim falan e o zaman neden evlendiniz .

Hem eşini hem evladını kaybeden bir anneden beklenecek normal tavırlar bunlar .. napacakti başka ? Biraz empati yapar mısın lütfen ? Annenin hayata yeniden sıkı sıkı sarılması için yeni ses ve nefeslere ihtiyacı var . Yalnızlık çökertir insanı en çok ..alacaksın çocuklarını ,gidecek annenin yanında yeni bir hayat kuracaksın ..emin ol esinin yanında olmadığın kadar mutlu olursun . Ayrıca herkes evlenmek yada evli kalmak zorunda değil ..yeni bir ilişkin olursa uzatmanı tavsiye ederim ..zaman biraz ..

Annenizi hayata dondurup cocuklarınız ilr beraber yasayacaksınız. Anneniz eminim sizi buyuturken cok eglenmemistir. O sizi secenek yapmamıstır. Ona destek olacagınıza elin adamına laf ettiriyorsuunuz. Özür dahi dilemeyi bilmeyen merhametsiz biri. Keske yerınızde olsaydım.

şunu söylediğinize inanamıyorum,inanmak istemiyorum.
o sizin anneniz ya.
anneme yapılanlardan dolayı o adamı direk boşamıştım ben şimdiye. sizin söylediğinize bakın.

yazık.
Annem cok fedakardir ama dedigim gibi hayata kusmus yasiyor onun yaninda pek biseyden zevk alamazsin.
Aynı yerde takılmışız. Bu düşüncede bu niyette bu bencillikte birinin hayatta her şeyi hak ettiğini düşünüyorum. Önce annem derim ben her zaman. Çünkü hayatta yeri dolmayacak tek insan annedir. Gerçekten bu cümleyi kurabildiğine yazık. Bence hak ettiği hayatı yaşıyor ama dilerim çocuklarının hatrına Allah yardımcısı olur.

Merhaba 2 kez boşanmış (aynı insandan) birisi olarak yazayım istedim. Ben bir insanın asla değişmeyeceğine inananlardanım artık.
Annenizin 2 çocukla modunu yükselir . Onunda hayatına bir anlam bir renk gelir. O hayata küskün kadın gider ici açılır. Ama sevdiklerini kaybetmiş kızı değer görmeyen birisi olarak annenizin mutlu olmasını beklemeyin

Back