• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İkinci El 2. el satanlar

ARkadaslar benim oğlum iki gündür kakasini çok zor yapıyor ve bugün polisini silerken nohut büyüklüğünde bir beze farkettim çok korkuyorum yarın doktora gidicez burası koy gibi olduğu için cocuk doktoru yarın gelicekmis sizce ne olabilir gercekten korkuyorum internetten biraz araştırdım karaciğer yetmezliğine kadar varıyor oğlum çok küçük

sakin ol canım, zorlamadan olabilir belki.
nette yazılanlara hiç takılma, öyle şeyler yazıyor ki herşeyle ilgili,
insanı hasta eder, sakin olup yarın doktoru bekle, inş önemli birşey yoktur.

Canımm korkmakta çok haklısın ,insan gözündenn sakınıyor nasıl moral bozmasın ,şunu diyeim ki internetteki her bilgi doğru demek değil ,insan annelik içgüdüsüyle hemen kötüyo yoruyor biliyorum ama doktor görmeden olumsuz düşünüp bebeğini de strese sokma canım, iyi haberlerini bekliyor olacağız..

İnşallah allahım sen büyüksün evlat acısıyla sinama bizi allahım dua edin bebeğim icin

İnşallah arkadasım gözümden sakınıyorum iki bebeğimi çok küçükler kaldiramazlar esimle bugün nerde oldugumuzu şaşırdık yeminle ev ters dondü sanki inanın üzüntüden ikimizde birbirimizi teselli edemedik umarım kakasindandir ve hemen gecer ben hasta oluyim onlar olmasin

İnşallah arkadasım gözümden sakınıyorum iki bebeğimi çok küçükler kaldiramazlar esimle bugün nerde oldugumuzu şaşırdık yeminle ev ters dondü sanki inanın üzüntüden ikimizde birbirimizi teselli edemedik umarım kakasindandir ve hemen gecer ben hasta oluyim onlar olmasin

çok geçmiş olsun canım :( bencede netten bakıp bakıp üzme kendini hep en kötü senaryolar yazılır genelde.

çok geçmiş olsun canım :( bencede netten bakıp bakıp üzme kendini hep en kötü senaryolar yazılır genelde.

Allahım ne zor bir gece gözüme uyku girmiyor çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz icin ama ana yüreği iste bir tuar hissediyorum her yerim kaşınıyor belirsiz beklemek çok zormus

Son düzenleme:
konuya gelince,eğer güveni kendimiz sağlayacaksak ve telepati yoluylada emin olamayacağımıza göre,resimde istenir,telde istenir ne var bunda ? dolandırma yok deniyorda,iyi o zaman ben burdan maxi cosi satıyorum deyip kıytırık bi baston göndereyim ve dürüst satıcı olayım varmı böyle bişey.kapıda ödemeyide her satıcı kabul etmiyor ayrıca,ptt ye git gel külfet geliyor,haklı olabilirler.
güven konusunun abartıldığını düşünen ve sıkılan satıcılar için bir önerim var, önce ürünü göndersinler parayı sonra alsınlar o zaman.

Dusduru çok güzel ozetlemissin canim aynen.kendileri dolandirilsa bakalım nasil olur tavirlari.noktayi koymussun canim.

konuya gelince,eğer güveni kendimiz sağlayacaksak ve telepati yoluylada emin olamayacağımıza göre,resimde istenir,telde istenir ne var bunda ? dolandırma yok deniyorda,iyi o zaman ben burdan maxi cosi satıyorum deyip kıytırık bi baston göndereyim ve dürüst satıcı olayım varmı böyle bişey.kapıda ödemeyide her satıcı kabul etmiyor ayrıca,ptt ye git gel külfet geliyor,haklı olabilirler.
güven konusunun abartıldığını düşünen ve sıkılan satıcılar için bir önerim var, önce ürünü göndersinler parayı sonra alsınlar o zaman.

Canim benim oyleleri cikiyor ki alyrum diyor almyor kargo gidiyor geliyor birde durdukyere alinmayan kargonun parasida sana patliyor
Empati yapin lutfen alici degil satici mantigiylada dusunun.foto meseleside cogu zaman hata veriyor yuklemiyr.bu demek degilki kisiyi isaretleyelim dolandirici. Bu olaydan sonra herkez bi taktik tutturuyo
Karen aciklama yapti fikirleriniz varsa yonetime bildirin diye
Boyle kafalarina gore hareket ediliyr yanlis anladiklar kisileri hemen dolandirici ilan ediylar sonra ozur falan boyle olaylrda oldu.
Millet satis yapmaya korkkyo biri bi laf atck adim kotuleneck diye
Amannn okadar laff var ki diyrum ya zaten gorusmelerde kim nasil odeme istiyr ne kargo istiyor herkes kendi knusup hallediyr tartisma tuzuk cikarmaya gerek kalmiyo

Forumda yeniyim ve gerçekten tedirgin oldum bu yazıları okuyunca.

Kapıda ödeme de aslında çözüm değil. Çünkü karşı taraf paketin içine saman doldurup gönderse nereden bilicen? En güzeli bence yönetimin bu konuya el atması. Para yönetimin adresine gitsin ödemelerde yönetime yapılsın. Eğer doğru ürün gönderilirse para yönetimden göndericiye ulaştırılsın. Bir nevi gitti gidiyor gibi olsun. Ama mutlaka birileri el atsın bu işe.

İki topik birden okuyunca bitürlü sonuna gelemedim , konu birazcık benimle alakalı olduğu için yazma gereği duydum ;

Öncelikle şunu söylemek isterim -şahsi fikrimdir- : dolandırılmak sadece ürünü göndermemek değildir ,yanlış/eksik/kusurlu ürün göndermek de dolandırıcılıktır ,ahlaksızlıktır. 2.el alışveriş yapıyoruz ,çok az kar ediyoruz mantığından da vazgeçin artık ,karınız azsa uğraşmayın , bu ticarettir , 1 kuruş veya trilyon farketmez ,karşı taraf da müşteri ... Söz verdiğiniz ürünü eksiksiz göndermek zorundasınız , nasıl olsa 2.el ucuza alıyosun ,neyin peşine düşüyosun demek de saçmalığın daniskasıdır , bi noktadan sonra olay keriz yerine koyulmaya gelir ve bu hiç de hoş değildir kabul edin...

Bu konuda veya herhangi bir konuda ; empati yapmadan yorum yapmayalım...Konu hakkında yorum yapcaksak ,dolandırılan kişinin yerine koyalım kendimizi ,ona göre konuşalım...

Şunu da belirteyim ; alışveriş yapan herkes kendi güven sağlamasını kendisi yapmak zorunda , site yöneticileri hiçbişey yapamıyo gördük , burası takas forumu alışveriş değil diyip işin içinden çıktılar ,ellerinde o kadar done olduğu halde ...

Başta söylediğimi tekrar etmek isterim ; karınız ne olursa olsun ,yaptığınız ticarettir , bi taraf satıcı ,diğer taraf müşteri ,ciddiye almak zorundasınız...

Son düzenleme:
Tdk sozlukte de zaten ayni tanim yapilmis iriscim.yasam tarzi buysa insanin ne yapabilirsin.bence de verdigi sozu tutmamak aldatmak dolandiriciligin ta kendisi.buna susmak goz yummak bunu yapani barindirmak buna ortak olmak demek.

Buketevcil benim de aklima bu geldi.ama alan kişi kullanirken hasar birakirsa o zaman da satici mağdur olabilir

Burada mevzu resim isteme mevzusu değil ki, gerçekten almaya
niyetli iseniz ve satan kişi resim eklememiş ise,
ürünün resmini görmek tabi ki hakkınız.
satan kişi de bu olanağı size sunmalı, ben de görmediğim bir ürünü almak istemem.
burada ki yanlış diye gördüğüm mevzu benim, her birimizin hafiye kesilip,
şundan da şüphelendim, dur bir resim isteyeyim mantığı.
ürünü almaya niyetin yoksa, sırf şüpheleniyorum, dur bir resim isteyeyim demek yanlış.
buraya yalan dolan şeyler ekliyorlar ve vaktimizi alıyor diyen arkadaşlar, merak ediyorum
acaba bu kadar şüphelenipte resim istemeye devamlı vs vs. vakit nasıl buluyorlar.
şahsen benim bu kadar vaktim yok.
eğer biriyle birşey yaşamışsam, ve gerçekten cidden şüphelenmişsem, elbette
bunu çıkar ispatlar, uyarırım.
bir de şöyle bir durum var ki, resim istemek bu işin çözümü değil,
o zaman merak ediyorum sizin güveni sağlamak için ne gibi ciddi öneriniz var.

Son düzenleme:
Back