Umarım bu yazılanlar bana karşı değil yalnızca benim konumun altındadır zira ben düşüncesiz veya bencil olduğumu düşünmüyorum. Kimseden bir şey istemedim ama kimin üzerine ne düşüyor onu öğrenmek istedim çünkü iki taraf da tecrübesiz
Yok size değil, bana dedi ama cevap verme ihtiyacı duymadım.
Çünkü günümüzdeki nişanların ya da kınaların, bahçeye sandalye atılıp, birkaç kese kuruyemişle neredeyse bedavaya getirildiğini zanneden insanlara açıklama yapmayı oldukça gereksiz buluyorum.
Her şeyin görsel bir şova dönüştüğü, kınaların bile sanatçılı, kız ekipleri, lokumcuları, hint kınacılarıyla vb bir sürü detayla yapıldığını bilmeyen ya da bununla ilgilenmeyen insanlara, durumun nasıl bir paket haline geldiğini açıklamama gerek yok.
Yakın zamanda evlendim, 250 kişilik şık bir yemekli nişan, 150 kişilik yine güzel bir kına organizasyonu yaptım.
Evim için üzerime ne düşüyorsa bütçemin el verdiğinin el kalitesini aldım.
Allahtan hem benim hem de eşimin ailesinin maddi imkanları günümüz şartlarına göre iyi durumda.
Eşim en iyi otellerin birinde, üstelik ünlü bir sanatçı çağırarak yaptığı düğünümüzün, aldığı eşyaların masrafları, benimkinden oldukça aşağı kaldı.
Sizinkide muhtemelen böyle olacaktır.
İnsanlar zannediyor ki; tek masraf yapan erkek tarafı.
Zaten erkek tarafı bir düğünü yapıyor, bir salon takımı alıyor, bir de alıyorsa buzdolabı; e başka?
Kimse kusura bakmasın, kız evi layığıyla hiçbir şeyin pazarlığına girmeden imkanını tümüyle evladına sunuyorsa, aynı ilgiyi beklemekte haklıdır tabi eğer erkek tarafının imkanı varsa (ki var olduğunu, denk olduğunuzu söylemiştiniz).
Diğer mesajınızda sözlünüzün sizin yapmanız gerektiğini belirtmesi beni düşündürdü.
Ailesiyle konuşup 'madem istiyorlarsa kendileri yapsın' diye bir karar almışlar gibi, ve bu rahatsız edici bir durum.
Dediğim gibi, iki tarafa ödetmeden basit bir kokteylle nişanda gelen hediyelerinizi bozdurarak eşinizle sizin karşılamanız daha mantıklı.
En azından beraber yapalım gibi bir şey denseydi neyse de, bana itici geldi o konuşma.
Bu sebeple kesinlikle ailenize ödetmeyin.