Allah hepimize yardım etsin ve sağlıklı olsunlar en önemli o ama bu bahsetmiş olduğumuz sosyal nedenler de insanı çok yoruyor ve yıpratıyor. Biz bugün doktora gittik. Doktor 2 yaş sendromuna bir kaç ay erken girdiğini bu sürecin büyük sabır gerektirdiğini ve kafasını yere atmaya veya garip davranmaya başladığında fiilen tutup engellememizi sarılmamızı ve asla kendisine cevreye veya bi baskasına zarar vermesini ısrarla önlememizi söyledi. Yemek ve sofrada olay çıkarmasıyla ilgili tıpkı ana babalarımız gibi gerekirse aç kalacak ogun atlayacak gerekirse alışacak aclık güdüsünü bilecek ve bezelye mi var o gün onu yemeği öğrenecek dedi hepsini bu katılıkta uygulayabilir miyim bilmiyorum ama deneyeceğim. Konuşmamız geri kalmıs 2 li cümleler kuramıyor nesneleri isimlendirmiyor vs her seyi konuşmamızı bu mu o mu vs isimleriyle söyleyip iletişim kurmamızı istedi 24. Aya kadar bu konuda ilerleme kaydetmemizi bekliyor ek olarak hepimizin bildiği mevzu “ekran” izlemeyecek. Oyun kurmayı öğrenecek sayılar renkler vs ilgisini baska yöne cekeceğiz. Uyku konusunda aramızda yatıyor dedim çok kızdı gerekirse kendi yatagında aglasa da alısacak ve bi düzeni olacak de yani her sey berbat kendi kötü bi anne hisseyorum ve diğer bebeğim henüz 32 günlük cok fazla ilgiye bakıma ihtiyacı var dolayısıyla tüm bunları harfiyen uygulamam baya zor ins biseyler yoluna girer. Kardeş konusu da etkilemiş olabileceğini bu durumda da destek aileden birilerini. De evde bulunmasını söyledi ama öyle bi imkanım yok aileler uzak oyuncu. Doktordan cıktım gelişim geriliği olması yani fiilen boy kilo normal ve bu hırcınlığın sürecek olması bisürü yeni kural getirmek vs omuzlarım çöktü niye böyle oldu durumunu çok sorguluyorum