Slm.bebeğim gazlı bir bebek ve maalesef ki gazdan dolayi max 30 dk uyuyor o da sallayarak.sırf biraz daha fazla uyusun diye beşiği salliyorum uyaninca.annem memleketine geri dönüyor bu ay ve kizim oyun için ısrarla beni istiyor.kayinvalidem sadece yedirip içirip arada parka zorla çıkarıyor çünkü kızım bensiz gitmek istemiyor.Biraz sakin olmayı deneseniz. Bebeğiniz çok küçük, günün çoğunu uyuyarak geçirir zaten. Kızınızı niye evden yolluyorsunuz ki. Evde oynasın, bebek de sese alışsın. Yardımcı olan da varmış size. Bu panik haliniz işten çıkılmaz hale getiriyor bence
Bebeğin tüm bakımını ben yapıyorum kızımın isteklerini ise o anda bebek aglamiyorsa bebeği annelerden birine verip kızımla ilgilenmeye çalışıyorum.yani hiç boş kalmiyorum ama yinede yetemiyorum ikisine.bebek gazlı ve ağlak olmasa alıp ikisini dışarı cikartirdim bol bol ama bebek rahat bebek değilYine de yoruldum diyor biz ölelim
Son cumlenizdeki duaniz ile Allah ayağınıza taş değdirmesin inş.evet çok yorgun ve uykusuzum. Uyumayan ağlayan bir bebekle 24 saat ilgilenmek ve ilgi isteyen başka bir evlat olunca kalbi çok yoruyor.Emin ol ablacığım bunları tek başına yapan o kadar çok kişi var ki ayrıca işten gelince eşine yardım etmeyen kocalarla yapıyorlar bunları. Kayınvalidenizin yardım etmesi nimet gibi ne güzel , ayrıca anneniz bebeği kucağına alınca vs çok yorulacağını düşünmüyorum. Küçücük bebek sonuçta.
Dört aylık olunca işe başlayacağım demişsiniz , e bu çocuk Şubat ta doğduysa bir ay sonra zaten dört aylık olacak bir ay için mi yardım istiyosunuz eşinizden . Sanırım yorgunluk var biraz aklınız karışmış. Allah'ım tez zamanda Hızır as i göndersin inşallah
Sizin kızınız krese gidiyor benim kızım ise evde ve kardeşinin olmasından çok etkilendi benden eski verdiğim ilgiyi istiyor ama her an karşılık veremiyorum bu isteğine.bebegimde çoklu gıda alerjisi var o sebeple sıradan yapılan yemeklerden yiyemiyorum. Süt ürünleri tavuk yumurta et ekmek Salça hersey yasak.az olan sütüm gitmesin diye evde ayrı yemek yapılıyor bana bu makarna semizotu yada pırasa oluyor.kahvaltıda ise zeytin ekmek yiyorum ve kısıtlı beslenmeden dolayi takatsiz kalıyorum çoğunlukla.süt vermeyeyim mama vereyim dedim bebek çok fena kabiz oldu.yani ben çoğunlukla aç güçsüz halde ağlayan gazlı bir bebekle ilgileniyorum ve bebek huzursuz olduğu için dışarı çıkaramadım daha.yani bebek bas bas dışarda ağlarken kizimla parkta kendimi hayal edemiyorum.Eşiniz işten çıkarsa nasıl geçineceksiniz? Diyelim hazırda para var, o eriyip bitince, eşiniz de iş bulamazsa, durumunuz ne olacak? Çocuklarınızın geleceğini bile etkiler ekonomik durumunuz. Yani sırf size iyi gelecek diye, gelecekte ailecek batmanıza sebep olabilecek bir istekte bulunuyorsunuz eşinizin işten çıkmasını isteyerek. Elbette iyi olmalısınız ama bunun yolunu başka türlü bulmalısınız.
Benim de iki kızım var, biri 3,5 yaşında olmak üzere, diğeri 4 aylık. Etrafımızda da hiç kimse yok yardımcı olacak. Büyük kızım kreşe gidiyor. Eşim evde olduğu süre boyunca her işe koşturur ama o da her zaman evde değil sonuçta. Sizin hem kayınvalide hem anneniz etrafınızdayken, bu kadar zorlanmanıza pek anlama veremedim açıkçası ama yargılamak da istemem. Sonuçta bebeklerin, çocukların zorluk dereceleri farklı olabilir. Çocuklarınızla eve kapanmayın, birlikte açık havaya çıkın. Ev işleriyle kendinizi hırpalamayın, bunun yerine çocuklarınızla zaman geçirin, işleri hafta sonu eşinizle yapın. Yemek mevzusu da basit şeyler yapın. Ne bileyim ya, o kadar imkansız mı, zor mu? Bebeğe bakarken zorlanıyorum demişsiniz mesela. Napıyor bu bebek? Çok mu gazlı, kucak mı istiyor? Alın bir sling, kanguru, bağlayın önünüze, ev işi de yaparsınız, gezersiniz de...
Kazara oldu evet.kazara olmuş olabılır cevremde çok var oglumdan önce dogup yıne hamıle kalanlar
olsun ,hayırlı bır evlat olur inşallahKazara oldu evet.
Sukrediyorum tabiki.yalniz değilim şükür ama birseyi kaciriyorsunuz ben hiç boş kalmiyorumki ya bebeğe bakıyorum yada kizimla ilgileniyorum.biriyle ilgilenirken diğerine annem yada kayinvalidem bakıyor ama anlık.bebeğim gazlı alerjik ve uyumayan bir bebek.gece 2 saatlik uykuyla güne başlıyorum üstelik alerjisi olduğundan sırf emzireyim diye yarı aç duruyorum tüm gün.oradan bunları okuyunca yine rahatım düşkün mu gözüküyorum.Kızına kayınvaliden bakıyor.
Bebegine annen bakıyor. Aksam esin bakıyor.
Birde eşine işten cık diyorsun? Ne yiyip ne içeceksiniz.
Sanırım biraz rahatınıza düşkünsünüz. Şükredin yardım edeniniz var. Olmasalardı bırakıp kaçarmıydın acaba.
Yazdıklarınızdan ben bunu anladım.Sukrediyorum tabiki.yalniz değilim şükür ama birseyi kaciriyorsunuz ben hiç boş kalmiyorumki ya bebeğe bakıyorum yada kizimla ilgileniyorum.biriyle ilgilenirken diğerine annem yada kayinvalidem bakıyor ama anlık.bebeğim gazlı alerjik ve uyumayan bir bebek.gece 2 saatlik uykuyla güne başlıyorum üstelik alerjisi olduğundan sırf emzireyim diye yarı aç duruyorum tüm gün.oradan bunları okuyunca yine rahatım düşkün mu gözüküyorum.
2 çocuk varken bu gayet normal değil mi? ilgilenmeyip napacaksınız ki?Sukrediyorum tabiki.yalniz değilim şükür ama birseyi kaciriyorsunuz ben hiç boş kalmiyorumki ya bebeğe bakıyorum yada kizimla ilgileniyorum.biriyle ilgilenirken diğerine annem yada kayinvalidem bakıyor ama anlık.bebeğim gazlı alerjik ve uyumayan bir bebek.gece 2 saatlik uykuyla güne başlıyorum üstelik alerjisi olduğundan sırf emzireyim diye yarı aç duruyorum tüm gün.oradan bunları okuyunca yine rahatım düşkün mu gözüküyorum.
Ben de bunu soracaktım kıza babaanne oğlana anane bakıyor konu sahibi eşinin işten çıkmasını istiyor sebep nedir? 3.yü yapmayacaksınız herhalde.tam olarak sorunu anlamadım ben. çalışmıyorsanız neden kızı birine oğlanı birine bırakıyorsunuz ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?