2. çocuk sorunu..

2 sene daha ertelerseniz daha iyi olur gibi duruyor

Cocuklarimin arasinda 4 yas var ve cok ideal hani biraz beklesen o zaman digerinin ilkokul zamani gelecek bebekten dolayi zorlanirsin aslında yasin gencmis ya digeri ilkokula basladiktan sonra da olur yani bence ya simfi yap ya da 3 sene ertele bi de ha deyince muyo ikincisi daha zor olmustu benim

neden büyük çocuğunuz ilkokul 2den 3 e geçtiği sene yapmayı düşünmediniz.yaşınız geçmiş olmaz bence 32 olursunuz.hem böylece ilk çocuğunuzla yeterince ilgilenmiş olursunuz ve oğlunuz da abilik duygusunu daha iyi hisseder hatta size yardımcı bile olur.

Birçok kadın çocukları olmasına rağmen çalışıyor. Bunda ne var? Açıklarmısın

su var canım onlar sadece maddi anlamla beslenmiyor. onların annesinin sevgisine egitimine de ihtiyacı var en yakın görümcem 2 cocugu var calsııyor kızın psikolojisi bozuk yeni kardesi oldu 6 aylık tekrar çiş yapmaya emzikemmeye basladı anneside gitti suanda psikolog tedavısınde bunun yanında birçok sey. Her cocuk böyle olcak diye bir kaide yok ama benim fikrim böyle zor olmucakmı dedim ona belki olmıcak anladın mı cicim

Başka bir örnek: kardeşim ve ben 2 yıl arayla doğduk. İkimizde kendi başarımızla devlet üniversitesi okuyoruz. Bugüne kadar Allah a şükür hiçbir sorunumuz olmadı piskolojik. Annem çalışmasına rağmen herşeyimize yetti çok şükür. Çalıştı ve bizler için daha iyi şartlar sağladı. O da isterdi evde oturmak. Hiçbir kadın çalışayım ben rahatımızı bozayım diye düşünmez. Hayat zor.

Olabilir. Su zamanda 2 kısının calısması lux degil ihtiyac oldu ama herkesin farklı dedigim gibi

onemlı olan senın kendını hazır hıssetıgın an zatn artık zamanı geldı dersın bızım kardesler arası 7 yas var aramızda hep

2.çocuk yapmak için tam zamanı diyorum ben.
oğlunuz 4 yaşında büyük bir çocuk.belki size yardımcıda olacaktır.mesela yeni doğmuş bebeğinize biberon lazım emzik lazım dediğinizde oğlunuz gider getirir size veya bebiş birazcık büyüyünce oğlunuz oynar onunla,oyalar onu.sizde mutfakta veya başka biryerde yarım kalmış işlerinizi rahat görebilirsiniz.yani küçük yardımlar yapabilir size.
tek tavsiyem sakın oğlunuz okula başladığı dönemlerde çocuk doğurmayınız.bu sizin için oldukca zor olacaktır.derslerine yetişemeyeceksiniz hemde hiç ve doğal olarak oğlunuz ders konusunda zayıf olacaktır.sonuçta evde annede babada derslerinde yardım etmeli çocuğa ama siz doğurursanız tüm fikriniz yeni bebişe odaklanacaktır ve çok fazla olmasada oğlunuzu ihmal edeceksiniz.
bunu kolaylıkla söylüyorum çünkü benim annem ilk okul öğretmeni.1.sınıfa ders veriyor ve sınıftan 4-5 çocuğun annesi yeni doğum yaptı.bütün dikkatlerini yeni bebeğe verdikleri için diğer çocuklar derse hazırlıksız geliyor.yani evde anneler babalar meşgul olmuyorlar çocuklarıyla.
kısacası çocuk yapmak istiyorsanız şimdi yapın.

:)) çok sevindim adınıza valla, özendim bile :) inşallah sanırım düşünmeyeceğim artık ben de istediğimk anladım:)

inşallah hayirlisiyla alırsınız haberimi:)

Şöyle açıklayayım, arada o kadar yani 8-9 yaş farkı istemiyorum maalesef. Hani arkadaş gibi olsunlar istiyorum birazda.
Benim kardeşimlr aramda yaş farkı 4 mesela biz dediğim gibiyiz. Benle yaş kuzenimin kardeşiyle arasında 9 yaş var ve abi olan kız kardeşine babası annesi gibi davranıyor. Yani sen küçüksün şunu söyle yap bu böyle olsun. Kardeş, arkadaş gibi değil 3. Bir ebevey gibi..
Bu durum olsun istemiyorum.

benim abimle aramda 3 yaş fark var. Daha fazla olsa heralde kötü olurdu. Daha fazla beklemeyin bence

teşekkür ederim. Aynı şeyi düşünüyorum ama eşim kararsız galiba bu seferde:)

Eşim ilgili fakat kendince ilgili.. çok yoğun çalışıyor ve ayırabildigi vakit kısıtlı ki keza benim de öyle fakat dediğim özel durumdan ötürü ben biraz askıya aldım yoğun çalışmayı, her şey eşime bakıyor şu an

benim abimle aramda 3 yaş fark var. Daha fazla olsa heralde kötü olurdu. Daha fazla beklemeyin bence

Evet abiler ne kadar büyük olursa sıkıntı biraz daha büyük oluyot genelde galiba:)
Allahtab abim yok:)

Teşekkür ederiz size de. Diğer arkadaşlar gibi siz de gormedigim yerelere parmak bastınız. Evet artık bende istiyorum:)

Oğlunuzu ihmal etmemek adına özelde bir durumu olduğu için ben böyle yapardım

Anladım. Çok teşekkür ederim. Oğlumu da ihmal etmeden ikinci bir yükü daha omuzlarıma almaya karar verdim. yine de cok sağolun fikirleriniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…