2. çocuk sorunu..

Aynen biz de hala öyle :) Evet evet hemen düşün zaten ha deyince olmuyor ki, birkaç ay gerek yine de

:)) valla canım Hürrem 1, ben 2 yim:) şaka bir yana evet haa diyince olmaz heralde:) Allahın takdiri tabii yine de:)

Merhaba. Bir cocuk gelisimi mezunu ve anasinifi ogretmeni olarak musade ederseniz bende bir kac tasiyede bulunmak isterim. Sizinde daha # once belirttiginiz gibi 2 yas kardesler arasinda en ideal yas araligi olarak dusunulur. Aslinda biz egitimciler en iyi yas araligini 4 yas olarak dusunuruz. Buyuk kardes tek basina yemegini yiyebiliyor basit giysilerini giyip cikarabiliyor ornegin terliklerini ayakkabisini yardimsiz giyebiliyor tuvalet isini cok az yardimla kendi basina halledebiliyorken onunla gecirilecek zaman daha cok duyguaal ve zihinsel gelisimini desteklemek icindir. Ayrica bu yas cocugu yardimlasma paylasma gibi isleri sorumluluk almayo sever ve kendisinden abi ya da abla olarak bahsedlmeslnl ister. Bu nedenle en uygun yas araligi 4 5 yasinda iken bir kardes sahibi olmasidir. Yine bizim okulda cok sik yasadigimiz bir sorun ise anne buyuk cocuginu anaokulu yada birinci sinifa gonderdigi sene hamile kalir. Buyuk cocuk soyle dusunur; Annem beni sevmiyor. Bana ihtiyaci kalmadi. Artik kardesimle ilgilenecek beni buraya atti. Boyle dusunerek gelisiminde gerilik yasadigimiz hatta dikkat eksikligi sorunu yuzunden engelliler okuluna gonderdigimiz ogrencilerlmlz bile oldu. Anne acisindsan da birisi okula giden digeri mbebek olan iki cocukla ilgilenmek daha zor hale geliyor. Buyuk cocugun odevleri beslenmesi ilgilenilmesi gereken zaman varken kucuk bebek buna izin vermiyor. Hele kucuk cocuk yurumeye basladiginda anne buyuk cocukla ders bile calisamiyor Buyuk cocugu okula goturmek bu sirada kucuhun hastalanmamasi cicn ugrasmak kicugun hasataligi siraasunda buyugun odevlerine vakit ayirmak vb.... Bu nedenle bu yil anne kalmaniz icin en ideal yil. Buyuk cocugunuzun kucuk bebegiinizle birlikte konusmayi nasil hizlandirdigini gorunce iyi bir karar verdiginizi anlayacaksiniz. Kolay gelsin.

Cok tesekkur ederim gerçekten. Bir bilenden de bu şekilde akıl almak gerçekten düşüncelerimi pekiştirdi diyebilirim. Diğer arkadaşlarımın ve sizin tavsiyeniz üzerine sanırım bende yapabilirim bu sene.

Ben birazcık daha hatta çok fazla olarak detaylara boğdum galiba kendimi.

Bilimsel konusamam ama tecrube olarak anlatayim.ilk kizim 4 yasinda diger kizim 2 aylik.ilkini 28 in icinde dogurdum.temmuzda 32 yasindayim.
İki cocuk zor evet.bazen bunaliyorum,agliyorum,hic birseye yetisemiyorum.ilk kizim cok huysuzdur evde,hic biseyi begenmez idare etmeye calisiyorum.kucugum premature ilkide oyle ama buyudu cok sukur.premature bebek zordur.gunlerdir gaz problemiyle bogusuyoruz.kac saat uyudum bilmiyorum.AMMA hayatimin en guzel hediyesi onlar.iyiki olmuslar.bu donemlerde gecicek.
Buyuk kizim krese gidiyor ve hic sorun cikarmadan asla evde kardesim var beni istemiyorlar demeden hemde:)
Sanirim bunu ben dengeledim.
Kizimi kardesinden soyutlamadim.elleme,yapma demedim.kontrol altinda sevmesine hep izin verdim.banyo ettirecegim zaman onun okuldan donus saatini bekledim.kardesini yikicaz seni bekledim,hem sensiz agliyor dedim.
Ben bezini degistiriyorum,o pisik kremi suruyor:)kucuk anne o.hatta bugun anne cok tatli ya cok seviyorum onu.hep kardesim olsun dedi:) hic beklemeyin derim.herseyin bi kolayligi oluyor...

Ne kadar guzel ya, Allahım nazarlardan esirgesin..

Tabii bir yandan da sabrınız gücünüz bol olsun inşallah.

Siz böyle anlatırken, ne güzeldi dedim sanırım bu dengeyi bende kurabilirim. Artık detaylı düşünmek istemiyorum. Zira düşündükçe kendi dusuncelerimin içimde boğuluyorum.

çocuk kadar güzel bir şey varmıdır ki hayatta :)) iki çocuk biraz zorluyor anneyi fakat hiç vakit kaybetmeden denemeler başlayın derim...
Allahım gönlünüze göre versin

bence hamılelıkte kurtarırsın ama hamılelık sonrası baya yorulucak yetısemıcek ve yetersız oldugunu hısssdıceksın
eger cok dusuncen uyuyorsa anaokuluna basladıgında olabılır hem o okula gıder

çocuk kadar güzel bir şey varmıdır ki hayatta :)) iki çocuk biraz zorluyor anneyi fakat hiç vakit kaybetmeden denemeler başlayın derim...
Allahım gönlünüze göre versin
Amin hepimizin gönlüne göre versin Allah inşallah canım.
Bende çok severim çocukları. Hatta imkanım olsa 2den fazla düşünürdüm ama mümkün değil:)

bence hamılelıkte kurtarırsın ama hamılelık sonrası baya yorulucak yetısemıcek ve yetersız oldugunu hısssdıceksın
eger cok dusuncen uyuyorsa anaokuluna basladıgında olabılır hem o okula gıder

Aynı şeyleri bende düşünüyorum. Çünkü tek başımayım. Yorulcam tükenicem..

Işin aslı okulla pek alakam yok şimdi ama çevremde az buçuk gördüğüm kadarıyla artik ilkokul bile çok yorucu oluyor galiba. Ne biliyim performans ödevleri felan oluyormuş. Bişeyler bişeyler.. Işte ondan sonrası da benj korkutmuyor değil. Bir yandan çocuğun okulu diğer yandan sürekli ilgilenmen gereken bir bebek. Eşim yardımcı olmaya çalışır fakat yoğun çalışıyor. Istese de olamayacak biliyorum.Aslinda bu yüzden , tek başıma sorumluluk alamam diye 2. Çocuktan vazgeçmeyi bile düşünüyorum çoğu zaman

En azından ılk oglunun duzelmesi gerekn konusması flan fisman varsa bekle sonra Allah verirse olsun canım Allah yardımcın olur insallah

çok teşekkür ederim canım. Gerçekten sizlerin de düşüncesini bilip, goremediklerimi gösterip ,fikir alışverişi yaptığımız sürece fikirlerim daha da oturuyor.

benim oğlumla kızım arasında 3 yıl 3 ay var kızım plansız bir bebekti ve hamile kaldığımda oğlum 2,5 yaşındaydı daha bebekti gözümde ve ilk dönem mide bulantılarım vardı tuvalet eğitimi verdik oğluma ama çok zorlandım şimdi aslında çok zor ama ideal bir yaş farkı ilk zaman zor oluyor oğlum kızım birkaçgünlükken yüzüne yastık kapatıyuodu düşün sürekli başında olmam lazım yardımcı kimsem yok eşimden başka Allah bi koılaylık veriyor şimdi kızım 2 oğlum 5 yaşında beraber faaliyet yapıyoruz akşam işten gelince yarım saat etkinlik yapıyoruz kızım bu yüzden erken gelişti kavramları hayvanları herşeyi tanıyor şekil çizebiliyor ama oğlum yalnız büyüdüğü için geç konuştu geç öğrendi birçok şeyi ikinci daha rahat büyüyor ama ben çok zorlandım halada zorlanıyorum ama onların kedi yavruları gibi birbirleriyle oynamaları şımarmaları herşeyı unutturuyor seninki 4 yaşında bebeiş olasıya 5 yaşında olur senin durumun daha rahat inşallah hakkında hayırlısı olur

Maşallah canım nazar değmesin. Evet işte bende öyle bir denge tutturmak istiyorum. Işin aslı kendime de guvenemiyorum. Ama olsun artık oğluma da arkadaş olsun istiyorum. Fakat benim oğlum biraz şey ne biliyim istemiyor gibi. Beni çok kiskaniyor çünkü tek arkadaşı benim gibi bir şey:/

Bir de ben istedikçe çevremde aman çocuğunu ihmal edersin o daha küçük sana muhtaç diyen bir sürü insan var ve kafamı karıştırıp beni daha çok düşündürüyorlar. Ama ben sizin gibileri gördükçe içim rahatlıyor. Ve kararımı onayliyorum kendi beynimde.

kaç yasındasın canım ya vakit geciyodiyosun

aynen benimde çok tereddütlerim vardı hamileyken oğluma bakıp bakıp ihmal edeceğimi düşünürdüm ama çok iyi oldu iyiki böyle olmuş sorumluluk sahibi bir abi oldu...sosyalleşti yalnızlıktan kurtuldu evet zaman zaman çok bunalıyor çünkü çokcadı bir kız ama oğluma hiç yüklenmemeye çalışıyoruz ben en büyük çocuktum kardeşlerimin yaptıkları bazı şeyler yüzünde n sırf büyüğüm diye annemler bana kızardı bunları yaşadım ona yaşatmamaya çalışıyorum ama şuda var kardeş kıskançlığımız üst düzey bu aralar kızımı giydirirken yedirirken kötü kötü baktığını farkediyorm bazen bide biraz kardeşiyle ilgilensem ben bu evden gidicem taşınıcam diyor şaşırıp kalıyoruz özellikle gidip kçüğü yanında öpmüyoruz sevmiyoruz ama temel ihtiyaçlarını karşılamak bile onunla ilgilendiğimizi gösteiyor abiside bunun farkında

hay Allahım ya taşınacakmış öyle mi:)) şimdi ki çocuklar çok akıllı:) en iyisi bize taşınsın, benim oğluma arkadaş olsun bende ikinci çocuk dogurmayim:)

Işte eminim ki aynısını benim oğlum da yapacak. Çok Üzgünüm ama kendini tam ifade edemediginden biraz bazen böyle şiddet yanlısı hareketler yapıyor. Kardeş istermisin diye sorduğum da istemem ben onu keserim diyor, sonra biz kızınca uyarınca ya da üzüldüğümüzü belli edince, şaka yaptım ben onu cik sevicem diyor:)

sizin oğlunuz kızınca ya da kiskaninca kızınıza zarar veriyor mu peki?

Son düzenleme:

hay Allahım ya taşınacakmış öyle mi:)) şimdi ki çocuklar çok akıllı:) en iyisi bize taşınsın, benim oğluma arkadaş olsun bende ikinci çocuk dogurmayim:)

Işte eminim ki aynısını benim oğlum da yapacak. Çok Üzgünüm ama kendini tam ifade edemediginden biraz bazen böyle şiddet yanlısı hareketler yapıyor. Kardeş istermisin diye sorduğum da istemem ben onu keserim diyor, sonra biz kızınca uyarınca ya da üzüldüğümüzü belli edince, şaka yaptım ben onu cik sevicem diyor:)

sizin oğlunuz kızınca ya da kiskaninca kızınıza zarar veriyor mu peki?[/QU

ilk zamanlar yüzüne yastık kapatıyodu birde şimdi kardeşi dillendikçe kısknçlık artmaya başladı..doğduğu gün çok büyük bir oyuncak almıştık abiye bak bunu kardeşin gelirken sana getirdi abilik hediyesi diye direk hediyeyle ilgilendi hiç kardeşine bakmamıştı bile ilk doğduğunda ama şimdi artık aklı eriyor bana yardım için bazen kardeşini oyalıyor yalnız büyüklede geçirecek özel zamanlarınız olmalı kardeşi olsada sadece onunla bazı şeyler yaparak sevildiğini değerli olduğunu hissettirmek lazım bazen kızımı babasına bırakıp sinemaya gidiyoruz çok nadir oluyor bu ama napalım olduğu kadar bazen durup dururken gelip sarılıyor canım annem diye belliki benim ilgim yine kardeşinde canım oğlum benim o kadar kıskanmalar normaldir annesi seninkide artık 4 yaşındaymış bebek olasıya kadar baya büyür sana yardımcı bile olur asarım keserim bizimkide diyordu ama kardeşi olsun bak nasıl koruyacak dışarıya karşı..bu şekilke motive edersiniz bebeğin olmasına yakın

Son düzenleme:

Çok teşekür ederim tekrardan. Cidden baya yardımcı oldunuz. Dediklerinizi dikkate alacağım, yardımcı olacağına eminim. Allah hayırlısını versin ama ben geç olmadan iyice yapsam iyi olacak gibi duruyor.

Zaman ayarlanmaya çalıştığında ikinci çocuk sürekli ertelenir tahminimce. Annem ablamı yüksek lisans yaparken, beni de doktora yaparken doğurmuştu ve aramızda iki yaş vardı. Bir şekilde hem işini hem bizi büyütmeyi başardı. Bence eşinde ilgiliyse hiç zamana bırakma bu mevzuyu.

Evet sabir isi cocuk..esim ve kizlarim koca sehirde yalniziz.herseye yetismeye calisiyorum.aryik evi saldim hiccc umrumda degil pis olsun.kuzularim iyi olsun yeter.arada cildiriyorum o kadarda olsun:):)
Bugun e plan yaptim aksam a buyuk kizim gelince en sevdigi seyi KEK yapicaz beraberr.sonra kobay olarak baba yi kullanicazz:):)
Ben birazda es konusunda sansliyim.evet cok iyi bir es olmayabilir ama cok iyi bir baba.aksam 2 de geldi kucuk kizimla ilgilendi.sen rahat et az uyu ben yatarken kaldiririm seni dedi. Cok iyi geldi.isten erken gelse buyuk kizim hic bana gerek duymaz.yikar,yedirir,uyutur,gezdirir.ama iste cok yogun calisiyor
Kardesler aradinda dengeyi sagladinizmi cok daha kolay oluyor hersey.dun bebegin gazini cikarirken kizim anne ver sen bana onu ben gazini cikartayim,sen isine bak diyor.agzini severim onunn:):):)
Korkunun ecele faydasi yokk.beklemenin anlami hic yok.hic dusunmeden hamile haberi bekliyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…