2. çocuk sorunu..

CiNeM

Savaş Tanrısı..!
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2009
417
193
133
37
Arkadaşlar kusura bakmayın bazı dertlerin yanında benim ki biraz hiç kalıyor ama tıkandığımı ve mantıklı bir karar veremediğimi düşündüğüm için sizlerden akıl almak istedim..

Bayanlar benim 4 yaşını nisanda dolduracak bir oğlum var. Bende 27 yaşını dolduracağım nisanda. Artık Çok fazla yaş farkı olmadan oğlumla arasında bir çocuğum daha olsun istiyorum. Birbirlerine arkadaş, yoldaş olsunlar her zaman. Bu yüzden arada ki yaş farkını mümkün olduğu kadar az tutmak istiyorum ki benim için 4-5 yaş farkı ideal.

Lâkin sorunuma gelecek olursak oğlum daha yeni yeni konuşmaya başladı. Biraz geç oldu. Bu konuda onunla çok ilgileniyorum. Çevremizde hiç yaşıtı yok bu yüzden bende onu 3 aydır spora götürüyorum arkadaş edinsin kaliteli zaman geçirsin diye. Üstelik evde sürekli yazı yazma, rakamları ogrenme adına çalışmalar yapıyoruz felan.

Şimdi eğer hamile kalırsam tekrar oğlumu biraz ihmal etmiş olacağım. Çünkü çevreye ve konuşmaya daha yeni başladı. Biraz daha erteleyim dersem hamileliği, bu sefer oğlum okula başlayacak ee onun dersleri okuması yazması derken bebekle mi ilgileneyim onunla mı ilgileneyim, hepten beynim bulacak..

Çocuğuma, çocuklarıma iyi, sağlıklı,bilinçli ve ilgili bir ebeveyn olmak istiyorum. Bu yüzden ne yapacağımı bilemiyorum. Benden fikirlerinizi esirgemeyip elinizden geldiğince akıl verip beni aydirabilirseniz çok sevinirim. Uzun oldu biraz kusuruma bakmayın.

EDIT: Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim tekrardan. Beni aydinlattiniz göremediğim şeyleri görmemde yardımcı oldunuz. Ve bende artık bu aralar istemeye karar verdim. Allah kısmet ederse tabii. Yalnız esim tereddüttr kaldı bu sefer. Istemiyor gibiydi. Sadece tek çocuk yeter dedi. Bende Çocuğuma kardeş istediğimi biz yaşlanıp ölünce tek kalmasını istemediğimi felan belirtip duygu sömürüsü yaptım yani biraz. O da kararı bana bıraktı :)) Allah hepinizin gönlüne göre versin. Çok sağolun

Son düzenleme:

senin yerinde olsam bende ıkı arada bir derede kalırdım :44: ama hamileykene oglunla yine vakit gecirebilirsin amadogum sonrası yogun bi tempo seni bekliyor sende bilyosunki bilemedim birazcık daha bekle istersen

Aslinda yas farki nasil olursa olsun iki çocuk yoğunluk demek benim büyük oğlum 1. Sınıfa başladığında ikinci bebeğim oldu gerçekten çok zorlandim ilk aylar annem derslerinde yardimci oldu ama bu yılda doğsa yine zorlancaktim bence okula baslamadan ikinci bebek olmali ve Eşinizinde size yardimci olmasi gerekiyor.

Boyle düşünürsen hiç çocuk yapamazsin:) sonuçta hicbir zaman Çocuğumun derdi tasasi kalmadi şimdi sira diğerinde diyemeyeceksin, hic bitmez ki..

Ama okula basladiginda üzerinden zaman acisindan biraz yük kalkabilir... Arkadaş edinmesi sana bagimliligini birazcik.azaltir ayrıca hemen okuma yazma ogrenmiyorlar ki iste alismaydi bilmem neydi derken diğer yariyili buluyor seni zorlamaz bu acidan ilk yıllar..

Bence hemen bebek yap.. oglun kardesle buyumus olur madem yasiti da yok.. keske 2 yas biraksaydin daha bile iyimis. Bunun acisini en cok yasamis insanm kardesm bnden 13 yas kucuk. Ne kadar erken o kadar iyi. Ihmal etmezsin onu. Bebekle her yere yetisirsin..

senin yerinde olsam bende ıkı arada bir derede kalırdım :44: ama hamileykene oglunla yine vakit gecirebilirsin amadogum sonrası yogun bi tempo seni bekliyor sende bilyosunki bilemedim birazcık daha bekle istersen

evet canım o tempo korkutuyor beni.. bir yandan da çalışmaya çalışıyorum:) ne yapsam bilemedim..

Evet canım doğru diyorsun fakat eşim çok yoğun çalışıyor. Yine elinden gelen yardımı yapmaya çalışıyor ama yetisemiyor işte. Bende bu yuzden tereddüt ediyorum galiba biraz. Benim ailem yanimda değil maalesef. Kendimden başka guvenecek kimsem yok o yüzden zaten bu tereddütlerim

Hamileyken de çocugunla ilgilenebilirsin ki. Sadece hamile kaldıktan sonra çok fazla hoplatıp zıplatamazsın. AYrıca, alışmalara başlayacaksınız, hamile kalacaksın, 9 ay doğmasını bekleyeceksin, yani önünde daha baya uzun bir zaman var. Doğduktan sonra belki biraz zorlanırsın vakit açısından ama o zamana kadar da oğlunun kreş ya da okul zamanı gelmiş olacak zaten sosyalleşmek gerekli ortamı da olacak böylece. Çocugun 1-2 yaşında olsa biraz daha beklemelisin derdim ama şuan artık zamanı gelmiş kardeş yapmanın :)

Anladım canım. Doğru diyorsun aslında. Geçen gün bir psikolog şey demişti.
"Ikinci bir çocuk düşünüyorsanız , diğer çocuğunuz okula baslamadan doğurun. Ya da diğer çocuğu kreşe felan göndermeyin bir müddet. Çünkü annem o bebekle evde kaldı beni disladilar diye aklı sizde kalır".
Bana çok mantıklı geldi. Ama işte su an olsa da şu an konuşmak için uğraşan oğluma faydam dokunamayacak gibime geliyor.

keşke diyorum valla canım bende. Oğlum 2 yaşındayken bir düşük yaptım. Kısmet boyleymis tabii de diyorum ki keşke dogurabilseydim o zaman hem ikisi bir büyürdü hem bu kadar düşünmezdim şimdi:)

2.nci cocuk oldumu da calısmayı dusunuyomusun ? cok zor olur
Bizim kendi iş yerimiz var canım. Ve eşime yardımcı olmam gerekiyor. Ofiste eşimin görevini başka benim ki çok başka. Ama şu an bile her gün gidemiyorum. Evde halletmeye çalışıyorum. Çocukla ilgilenmek adına, konuşma zorluğu adına yani..
ikinci bi çocuk olursa şu an daha bir sıkıntı olcak tabii. Orası ayrı bir şey. .

eee sen ozaman enine boyuna baya bi oturup düşünmelisin canım

Doğru söylüyorsun arkadaşım, hani bir 9 ay daha idare edebileceğim oğlumu aslında.bende artik zamanı geldi diye düşünüyorum ama sizlerin de akliyla daha mantıklı dusunup, kendi kendime onay veriyorum:)

Doğru söylüyorsun arkadaşım, hani bir 9 ay daha idare edebileceğim oğlumu aslında.bende artik zamanı geldi diye düşünüyorum ama sizlerin de akliyla daha mantıklı dusunup, kendi kendime onay veriyorum:)

:) Ver ver.. Benim de kardeşimle aramda 5 yaş var ve erkek olmasına rağmen çok da iyi anlaşırız nazar değmesin :) O yüzden ben de 5 yaş farkın ideal olduğunu düşünenlerdenim

eee sen ozaman enine boyuna baya bi oturup düşünmelisin canım

Aynen öyle canım o yüzden bende bu kadar dusuncelerdeyim zaten. Bazen diyorum ki amann inceldiği yerden kopsun. Ne olacaksa olsun doğurayım bir tane daha Allah verirse tabii. Ikinci çocukta büyüyünce kendi adına o zaman bir şeyler yaparsın.

En azından ılk oglunun duzelmesi gerekn konusması flan fisman varsa bekle sonra Allah verirse olsun canım Allah yardımcın olur insallah

:) Ver ver.. Benim de kardeşimle aramda 5 yaş var ve erkek olmasına rağmen çok da iyi anlaşırız nazar değmesin :) O yüzden ben de 5 yaş farkın ideal olduğunu düşünenlerdenim

Maşallah nazar değmesin. Aynı şekilde bende öyle 4 yaş var erkek kardeşimle aramda ve bizde bayagi iyiyiz. Küçükken felan kimseye ihtiyaç duymadan ne güzel oynardık kendimiz,.annemle babam kavga edincr odaya geçer onların dedikodusunu yapardık:) hala da birbirimizin tek sirdasiyiz. O yüzden hemen dusunmeliyim galiba:)

Aynen biz de hala öyle :) Evet evet hemen düşün zaten ha deyince olmuyor ki, birkaç ay gerek yine de

En azından ılk oglunun duzelmesi gerekn konusması flan fisman varsa bekle sonra Allah verirse olsun canım Allah yardımcın olur insallah
Canim oğlumun konuşmasıyla ilgili tek sorun daha 4 ay oldu konuşmaya başlayalı. Hani anne, baba süt vs kolay kelimeleri kullanıyordu ama asla cümle kuramiyordu ve kuracak kadar kelime haznesi yoktu. Ama işte bu aralar başladı kelimeleri çıkarmayı fakat yine çok düzgün soyleyemiyor. Doktora felan götürdük. Sorun olmadığını ırsi olabileceğini söyledi. Aktivite kitaplari defterleri verdi. Spora yazdırdık kendi akranlariyla oynasın görsünler onlarla konuşsun felan diye. Meyvelerimizi toplamaya başladık.
O yüzden bu zamanda araya hamilelik sıkıştırmak istemedim, lakin diğer türlü de vakit geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…