- 26 Ekim 2010
- 870
- 636
- 133
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
18 Aylık bir kız bebek annesiyim doğumdan daha çıkmadan doktoruma ikinci bebek pazarlığı yapıyordum neredeyse. Neyse detaya girmeyeyim uzun hikaye kısacası ikinciyi kesinlikle istiyorum. Geçen hafta kızımın doktoruna sordum araları nekadar olsun 3 mü 4 mü diye bekleme yap 2 yaş en ideali dedi dedim kalsın okadarda değil bu şimdi ezilmezmi ki araları nekadar az olursa okadar iyi olur dedi. Bende daha ciddi düşünmeye başladım. 2012 Yaz sonunda hamile kalmayı planlıyorum kısmetse. Bu arada benim yaşım 31, 2. yi muhtemelen 33 de doğurmuş olucam eşimde tam 40 olacak. Şuanda 38 yaşında ve evde 18 aylık bir bebek var inan yaşımız dolayısıyla zorlanmıyoruz.
haklısın sanırım hasta olup yataklara düşsem kimsem yokkayınvalidem ve annem başka memleketteler, koşa koşa gelirler öyle bir durum olsa ama işte bir grip olsam yatağa düşsem çağıramam böyle bir sebeb için, 2 çocukla ve bu durumla nasıl başederim diye kara kara düşünüyorum.
sanırım ben 2. çocuk fikrine gerçekten sıcak bakamayacağım
eşim 36 yaşında ben 28 yaşımdayım. kızım ilkokul 2 ye gittiginde yapmayı düşünsek eşim 40 bense 32 oluyorum.. çocuğumuz 20 yaşına gelse eşim 60 ben 52 oluyorum yani ne kadar kollatlayabilirim bu yaşlarda etrafında pervane dönebilir miyim ? yaşadığımız yer İstanbul buralarda evladını saldım çayıra mevlam kayıra olmuyor maalesef, sürekli denetim ve ilgi lazım :26:
Teşekkürler canım, ALLAH analı babalı büyütsün
iLK MESANIZI OKUYARAK CEVAP VERİYORUM
Bence abartmıyorsunuz,
kendinizi hazır hissetseydiniz 2. çocuk yapardınız.
Daha çok çevremizdeki insanlar annelerimizi örnek gösteriyorlar
ama zaman değişmiyor insanlar değişiyor.
Eskiden 5 çocuk bir odada aynı kıyafetlerle 2 oyuncakla gayet rahat
büyütülebiliyordu ama artık öylemi
4 yaşındaki çocuk bile yeni kıyafetler, oyuncaklar
eğlence merkezlerine gitmek istiyor.
Geçimin çok zor olduğu bu zamanda evlat büyütmek hem maddi hem de manevi çok zor.
Detaylı düşünüp bilinçli anne olduğunuz için evladınız ve eşiniz çok şanslı
Ben 2.çocuğu yapmayanlardanım, çok sebep var ben pişman değilim , ama etrafta yanlız kalacaksın deyip ısrarla çocuk yap diyen var, ben yanlızlıktan korkman ama çocukla olan üzüntülerimden korkarım ne kadar çocuk o kadar dert ki şu an ergenlik dönemi bitmek üzere küçükken ne var , 4 yıldır ergenlik dertleriyle boğuşan biri olarak eşimde üzdü beni çok anlayışla yaklaşmadı bazı olaylara 2. Çocukta ben bunları kaldıramazdım herhalde
"O çocuğu veren rızkını verir" diyenlere bakmayın siz...
Yahu doğuda,afrikada bir sürü düşünmeden kedi vari çocuk doğuruyorlar...
Allah vermiyor mu onları;peki neden rızıklarını vermiyor?! Herkes bakacağı kadar çocuk yapmalı...
Yapmayın Allah aşkına...Allah size rızıktan önce akıl vermiş...
Konu sahibi arkadaşım,endişelerinde çok haklısın.
Sırf kardeşi olsun diye çocuk yapılmaz,önemli olan burada çocuk büyütmek değil topluma ve aileye/kendisine nitelikli bir evlat yetiştirmektir.
Ne mutlu ki size bilinçli ve düşünceli bir annesiniz.
Kararınızda haklısınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?