2.çocuk için aşırı tepkiliyim

18 Aylık bir kız bebek annesiyim doğumdan daha çıkmadan doktoruma ikinci bebek pazarlığı yapıyordum neredeyse. Neyse detaya girmeyeyim uzun hikaye kısacası ikinciyi kesinlikle istiyorum. Geçen hafta kızımın doktoruna sordum araları nekadar olsun 3 mü 4 mü diye bekleme yap 2 yaş en ideali dedi dedim kalsın okadarda değil bu şimdi ezilmezmi ki araları nekadar az olursa okadar iyi olur dedi. Bende daha ciddi düşünmeye başladım. 2012 Yaz sonunda hamile kalmayı planlıyorum kısmetse. Bu arada benim yaşım 31, 2. yi muhtemelen 33 de doğurmuş olucam eşimde tam 40 olacak. Şuanda 38 yaşında ve evde 18 aylık bir bebek var inan yaşımız dolayısıyla zorlanmıyoruz.

Teşekkürler canım, ALLAH analı babalı büyütsün

maddi ve manevi olarak su anki kosullarınızı gozden gecirip 2. bir cocuga karar vermek istemeniz cok onemli
cok bilincli bir insansınız ve dogrusunu yapıyorsunuz kesinlikle
artık cocuk büyütmek cok daha büyük maddi destek gerektiren bir durum , manevi kısmından bahsetmeye bile gerek yok , istanbulda tek olmanız biraz zor hatta baya zor.
ama 20 sene sonrasını simdiden düsünmeyin
bir kere dediginiz gibi 4 5 sene sonra cocuk yaparsanız aralarında 10 yas olacagında ablası 2. bir anne olabilir sorumlulugunuzu paylasır mutlaka
benim kendi abim ablalarımla yas farkım cok ordan biliyorum
onun dısında 20 sene sonra ne olacagını kimse bilemez
benim teyzem mesela sadece 32 yasındaydı 4 cocugu arkadasında bırakarak gencecik aramızdan ayrıldıgında
ben dogdugumda 52 yasında olan babam ise yasına gore cok dinc bir insan 2 ay once 81ini doldurdu ve 70 yasına kadar aktif olarak calıstı.

Teşekkürler canım, ALLAH analı babalı büyütsün

Canım bir önceki mesajımda kendi durumumu dile getirdim. Bu arada teşekkürederim Allah hepimizinkini analı babalı büyütsün.

Senin durumun içinse benim nacizhane fikrim sen şuanda hazır değilsin. Hazır olmadığın içinde sebeplerini sıralamışsın ve hepsi çok geçerli sebepler için rahat olsun. Ama eğer kızını yanlız bırakmamayıda düşünüyorsan aklının bir kenarında olsun sen kendini hazır hissedince tüm sebeplerine bir çözüm kendiliğinden üreteceksin zaten.Ben tek çocuğum belkide bu yüzden hep çok çocuk sahibi olmayı düşündüm. Yanlış anlaşılmasın tek çocuk olduğum için hiç zorlanmadım hayatımda hep özgüveni yüksek kolay arkadaşlık kurabilen sosyal bir çocuktum. Ama insan ebebeyn kaybı yaşayınca inan kardeş eksikliği hissediyor hayatta. Gerçi kardeşler zorunlu arkadaş arkadaşlar gönüllü kardeş diyede bir laf vardır. Hayatımda hep kardeş gibi arkadaşlarım oldu çok şükür ama her nekadar hayat şartları kardeşleri ayrı düşürsede uzak hayatlar yaşasada hiç kardeşi var diye şikayet edenini görmedim. Benim yok bilemem tabiki ama eminim kardeş güzel birşeydir.
Maddi manevi hazır hissettiğinde yap derim daha olmamış çocuğu için şimdiden bukadar ince düşünüp konu açan bir anne eminim olursa asla neden yaptım demez evlat ayırd etmez. İçin rahat olsun. Kilo konusuna gelince birincide almışsın boyunun ölçüsünü eminim ikincide daha bilinçli olursun daha dikkatli olursun ve daha az kilo alırsın. Zorlu hamilelik süreci için kimse garanti veremez ama ikinciside zorlu geçecek diye bir kaide yok. Hamilelik emzirme sıkıntılarının hepsi atlatılıyor nasılsa. Kendini hazır hissettiğinde dediğim gibi her soruna bir çare bulursun Allah hayırlısı neyse onu versin inşallah

Çocuğum falan yok ama tek çocuk olarak söylüyorum ki, kardeş şart değil. Anlattıklarına bakılırsa da çocuk istememekte haklısın. Zamanında annem de sana benzer şeylerden dolayı istememiş çocuk. Şimdi "iyi ki başka çocuk yapmamışım da yapabileceğim tüm anneliği sende kullanmışım" der. Senin yerinde olsam bende kızımla gerekirse 5 çocukluk ilgilenirim-ki eminim sende bunu yapıyorsundur- ama sırf kardeş olsun diye çocuk yapmam. Çünkü kardeş kesinlikle olmazsa olmaz bir şey değil. Olanı bilmem de, olmayınca da eksik bir tarafın kalmıyor nihayetinde.

iLK MESANIZI OKUYARAK CEVAP VERİYORUM
Bence abartmıyorsunuz,
kendinizi hazır hissetseydiniz 2. çocuk yapardınız.
Daha çok çevremizdeki insanlar annelerimizi örnek gösteriyorlar
ama zaman değişmiyor insanlar değişiyor.
Eskiden 5 çocuk bir odada aynı kıyafetlerle 2 oyuncakla gayet rahat
büyütülebiliyordu ama artık öylemi
4 yaşındaki çocuk bile yeni kıyafetler, oyuncaklar
eğlence merkezlerine gitmek istiyor.
Geçimin çok zor olduğu bu zamanda evlat büyütmek hem maddi hem de manevi çok zor.
Detaylı düşünüp bilinçli anne olduğunuz için evladınız ve eşiniz çok şanslı

Son düzenleme:
Ben 2.çocuğu yapmayanlardanım, çok sebep var ben pişman değilim , ama etrafta yanlız kalacaksın deyip ısrarla çocuk yap diyen var, ben yanlızlıktan korkman ama çocukla olan üzüntülerimden korkarım ne kadar çocuk o kadar dert ki şu an ergenlik dönemi bitmek üzere küçükken ne var , 4 yıldır ergenlik dertleriyle boğuşan biri olarak eşimde üzdü beni çok anlayışla yaklaşmadı bazı olaylara 2. Çocukta ben bunları kaldıramazdım herhalde

Teşekkür ederim canım

Ema ben yetememekden çok ürküyorum, şuan hasta olmasın diye gözünün içine bakıyorum çalıştığım için..şuan grip mesela kreşe nasıl bırakıp geldiğimi anlatamam evet çok önemli bir rahatsızlığı yok şuan ama düşünüyorum da 39 derece ateşlerde yanıp kavrulan yavrum için izin alamayıp kreşde o evreyi atlatmasını beklemek işkence gibi olurdu benim için..Birde bunun 2 çocukla başıma geldiğini düşününce tamam diyorum bir çocuk bana yeter. Tabi korunduğumuz halde bize merhaba demezse.

ben henüz nişanlıyım ben şöyle yapardım demek ne kadar doğru bilmiyorum ama şunu söylemek istiyorum. İyiki de kardeşim var yoksa bu dunya benim için çok boş olucaktı ve kendimi yapayanlız hissedecektim. İnsanın kardeşinin olması o kadar guzel ki. Durumu çok kötu olanlar zaten çoçuk yapmasın ama siz ikinizde çalışıyorsunuz bence düşünmelisiniz. Genede ahkam kesmek doğru değil sadece inanın buyuduğunde hiç kimse ne arkadaş, ne sevgili ne dost ona kardeşinin vereceği sıcaklık ve guveni veremez unutmayın

Haklısın 2. Düşünmemekte yakın akraba anne yok ,üzülmemek için kararın doğru , zaten önemli olan miktar değil,bakabileceğin kadar çocuğun olması önemli şükür bunu evlenmeden önce eşimle konuştum anlaştık eşimde anlaşmayı bozmadı

"O çocuğu veren rızkını verir" diyenlere bakmayın siz...

Yahu doğuda,afrikada bir sürü düşünmeden kedi vari çocuk doğuruyorlar...

Allah vermiyor mu onları;peki neden rızıklarını vermiyor?! Herkes bakacağı kadar çocuk yapmalı...

Yapmayın Allah aşkına...Allah size rızıktan önce akıl vermiş...

Konu sahibi arkadaşım,endişelerinde çok haklısın.

Sırf kardeşi olsun diye çocuk yapılmaz,önemli olan burada çocuk büyütmek değil topluma ve aileye/kendisine nitelikli bir evlat yetiştirmektir.

Ne mutlu ki size bilinçli ve düşünceli bir annesiniz.

Kararınızda haklısınız...

Son düzenleme:
yaş sınırlaeını yazmışsın,ben 20 yaşındayım ve annem ise 55 yaşında düşün yani

bence 2.çocuğu yapınn,birbirine dertlerini dinlemek,ortak noktalar,çözüm aramak çok iyi oluyor.ben ablam ile öyleyim yani.hem çalışmayadabilirsin,eşinin imkanları iyi ise.

biz nedesek diyelim sen kalbinin sesini ve mantığını dinleyip karar vereceksin.benim bir oğlum var ve şuan 15 aylık.bir yıl tedaviyle oldu oğlum.ve şuan 2. cocuğuma hamile olmak için dua ediyorum.ve oğlumu istediğim kadar istiyorum.rabbim hayırlısıyla gönderir bana inş.bende çalışan bir bayanım.

çalışmıorum maddi kaygım yok ama öle zor bi bebeklik geçirdik hala da öle zorlanıorum ki 2.yi hiç düşünmüorum allah herkese tattırsın bu duyguyu ama her güzel şeyin de bir bedeli var.tek çocukla her yere gidersin elinden tut alışverişe git büyüyünce okula gider kendine vakit ayırırsın ama 2 öle mi biri mutlu biri hasta, biri ergen birine okuma öğret uzaar gider hayatta böle biter işte..hayırlısı inşallah

Ayni konudan bende muzdaribìm evìmiz var Çok sükür Çalismiyorum kizim 3 yasini doldurucak ama Çok zor geliyor tekrar eski günlere dönmek isin aksi tarafi esim yine hiÇ ìstemiyor allah buna ömür versin hayatimizi yasayalim yeter bi tane diyor sanirim kizim kardessiz kalicak

(Allah vermiyor mu onları;peki neden rızıklarını vermiyor)
töğbe töğbeeeeebu nasıl bir laftır böyle inanamıyorum
çocuğu veren Rabbim rızkını elbette ki verir...ammaaaaaaaaa
bir de işin imtihan tarafını düşünün...bu dünya imtihan dünyası herkes birşeylerle imtihan oluyor
kimi eşiyle,kimi annesiyle,kimi babasıyla,kimi çocuğuyla v.s....
burda daha çok şeyler yazmak isterdim de neyse

Son düzenleme:
Rızık olayı derin konudur..Arkadaşın demek istediği ''Rabbim rızkını veriyor doğuralım '' denmesine karşılık artniyetsiz yazılmış bir laf

Evet imtihan durumu, ama bir tarafta tüm imkanları varken az çocuk ya da tek çocuk yapanlar, diğer tarafta imkansızlıklar içinde yoksulluk içinde olmasına rağmen her sene doğuranlar, insanın seçimleri ile alakalı bir durum değil mi?
Bu konudaki imtihanımız bakabileceğimiz kadar çocuk yapmak olmasın...

Benimde bir oğlum var 7 yaşında..
etrafımdakilerin bak 30 olmadan yap 2. zor oluyoo..
açma arasını
kardeşi olsun aaa tek olurmu..
çok pişman olucaksın rahata alışınca vs vs vs
hepsine kulaklarım tıkalı..
niye yapmıyosun diyenlerede kısırım diyorum
kimene yaa yaparım yapmam
eşimde ara ara istiyo olsa felan diye
şahsenn ben istemiyorum bir tane evladım var çok şükür sağ salim..
ben bi anneyim çocuğumuda herşeyden çok seviyorum ama insanım..
kendi özgürlüklerimde var kendi hayatımda var kendi isteklerimde var..
en güzel yaşlarımda rahat etcem bu zamanımda 2. çocuğu yapıp kendime sil baştan yapamam..

dinlemeyin kimseyi çocuk demek sorumluluk demek..
çok çocuk yapanada madalya takmıyolar evlat hayırsız oldukdan sonra 40 tane olsa nolur..
az olsun ihtiyaçlarını sonuna kadar karşılim rahat büyüsün zihniyetine sahibim..
o büyücek sen yıpranıcaksın..
umutsuz ev kadınlarını izleyin orda şu 3-4 çocuklu rolünü oynaayan ceyda düvenciyi özelliklee izlediğim an amannnn da amannnnn diyiverdimmm

tek tabanca devammmmm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…