- 30 Aralık 2009
- 22.846
- 88.946
- 1.123
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
melek canım konuşunca hak veriyor bana ama diyor ki ben kardeşsiz büyümedim, bize birşey olduğunda arkasında bir kardeşi olsun istiyor..diyorum ki siz 8 kardeşsiniz hanginiz var yanımızda ? biz de 4 kardeşiz ama herbirimiz ayrı memleketlerdeyiz..eskisi gibi kaldığın şehirde evlenmek pek yok ki universiteyi okuyan buluyor birisini ve gidiyor ..ben de öyle ettim. annem 3 kız bir erkek evladı sahibi 3 kız da ayrı ayrı şehirlerdeyiz.Birimiz anya birimiz konya öbürü de daha şimdiden belli ..Erkek kardeşim desen işini bulunca o da uçacak yuvadanyani artık kimsenin kimseye faydası kalmadı
4 yaşında bir kız evladım var ALLAH bağışlasın. eşimle 2. çocuk konusu ne zaman geçse aramızda boğulur gibi hissediyorum akabinde rüyalarıma giriyor bu durum ve can sıkıntısı eşliğinde uyanarak başlıyorum yeni güne. Neden bu kadar ürküyorum diye sorduğumda kendi kendime cevapları bir bir dökülüyor önüme işte sebeblerim ;
1- ev almak istiyorum. Bir evim olsun başımı sokabileceğim diyorum, kira ve taşınma konularından bana artık gına geldi desem yeridir.
2- Abartıyor muyum bilmiyorum ama tekbir evladım olmasına rağmen onun için yaptığımız giderlerimiz epeyi paraya tekabül ediyor, kızım 4 ayına kadar emdi sonrası mama ile büyüdü tahmin edersiniz ki bezi, maması, osu,busu,şusu kafadan 300-350 gibi bir mablağ tutuyordu..gerçi şimdi değişen tek şey bez,mama yok ama sonuçta büyüme çağında olduğu için ekstra şeyler +oyuncak ve giyim konusunda harcamalarımız mevcut.
3- çalışan bir anneyim ve çalışmayı da düşünüyorum tek çocukla ve hastalıklarla sürekli uğraşıp işten nasıl izin alsam ne etsem diye derdleniyorum kaldı ki istanbul'da yaşıyoruz kimsemiz yok buralarda eşimle ben tek başımızayız (görümcem var ama birbirimize çok uzağız ) yani öyle birimizden birine birşey olduğu zaman yana yakıla derdimize koşabilecek akrabalarımız ikimiznde kendi memleketlerindeler..
4- kilo vermek için çok uğraştım ve şuan bekar halimdeki kiloma eriştim hatta 1-2 kilo eksiğim ve o günlerime tekrar dönmek kilo alma ve verme eziyeti beni benden eden sebeblerimden biri yine. hamileyken 30 kilo aldım çünküvermesi epeyi eziyetliydi
5- annelik için 2 çocuga yetememe korkusu da bu duruma itiyor beni, tek çocugun bile şu devirde bu kadar sorunla büyütülmesi ve aşırı ilgi ile sürekli birşeyleri ona kazandırma hevesini iliklerime kadar hissettiğim için 2 çocuk arasında mahfolacağımı hissediyorum, artık eşimle gezme ya da ne bileyim birçok özel aktivitemizin tek çocukla yapabildiklerimizden daha az olacağı kanaatine varıyorum, bebek ağlaması duymakdan ve yine zorlu geçen bir hamilelik süreci yaşamaktan aşırı ürküyorum kızlarzor bir gebelik devresi yaşadım yine aynı sıkıntıların beni bulabilme ihtimali beni benden eden sebeblerden birtanesi daha
aklıma gelen en baş sebebler bunlar ama biryandan da şunu düşünüyorum
Kızımı kardeşsiz bırakmaya hakkım var mı ? bir kardeşi daha olsa ben ikisine birden yetebilir miyim çalışan bir anne olarak ? eminim zorlu bir süreç olacaktır benim için bana benim bu durumda severek isteyerek yani ilk kızımdaki gibi isteyerek yapılmayacağı için bir vicdan azabı olarak kalır mı üzerimde ? oooooofff neden yaptım ki bu çocuğu der miyim ? bana biraz bu durumu yorumlar mısınız ?
2.çocugun artılarını ve eksilerini birazda sizlerden duymak istiyorum
[
Merhaba canım öncelikle şunu söylim sana kesinlikle tek çocukla kalma yap 1 tane daha şimdi yada 2 3 yıl sonra ama olsun 1 evladın daha şu soruna gelince demişsinya dermiyim nerden doğurdum bu çocuğu die demezsin canm demezsin dilin varmaz kendimden bir örnek verimmi ssana bende çalışan bir anneyim oğlum 8 yaşında ben 27 yaşındayım geçen sene bu zamanlar tedbir almamıza çocuk istememize rağmen oldu hemde ikiz çok düşündüm Allahım ben napıcam işte çalışıyorum çalışmakta zorundayım nasıl dayanıcam yani ikiz çocuk sonuçta ama velhasıl tabiki aldırma gibi bir günahı göze alamayacağım için Allah büyüktür diyerek Allaha çok şükür doğurdum kızlarımı şimdi 5 aylıklar hala çalışıyorum he zor değilmi diyorsan eet çokkkkk zor ikitane bebek var oğlumun dersleri var üstüne çalışıyorum akşam 2 saat diliminde 4 5 parçaya bölünmem gerekiyor resmen Allah yardım ediyor ama gerçekten zor şunu sölim bazen sinirden ağladığım oluyor ama tek birgün bile aklımdan geçmedi keşke doğurmasaydım demek hep iyiki olmuşlar dedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?