• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.çocuk için aşırı tepkiliyim

Rızık olayı derin konudur..Arkadaşın demek istediği ''Rabbim rızkını veriyor doğuralım '' denmesine karşılık artniyetsiz yazılmış bir laf

Teşekkürler arkadaşım açıklaman için...:34:
Ayrıca dediğin gibi rızık konusu çok derin bir kavram.
Aslında bir yerde insan emekleriyle,çalışmasıyla rızkını kendi oluşturur...

Son düzenleme:
Evet imtihan durumu, ama bir tarafta tüm imkanları varken az çocuk ya da tek çocuk yapanlar, diğer tarafta imkansızlıklar içinde yoksulluk içinde olmasına rağmen her sene doğuranlar, insanın seçimleri ile alakalı bir durum değil mi?
Bu konudaki imtihanımız bakabileceğimiz kadar çocuk yapmak olmasın...

İmtihan konusunda ne kadar doğru bir bakış açısı olmuş aslında...

Evladın acı günüde oluyor bunlara katlanmak epey zor ,insanın sinirleri ve cüzdanı sağlam olması şart .sanıyorlar ki hiç derdi olmayacak küçük çncukgibi yönetebileceğiz

Benimde 4 yasında kızım var 2 yasına geldiginde ikinci cocuğu çok istedim bende tek basıma büyüttüm çok aglardi gecemiz gündüzümüz ayniydi ama esim birtane yeter dedi yıllarca.şimdi bende ısrar etmiyorum

benimde 10 yaşında bir oğlum var.diyabetliyim bunun getirdiği bir sürü olumsuzluk var tabii .ama sağlıklı bir kadın olsaydım kesinlikle bir tane daha düşünürdüm.bu konu benim içimde bir yaradır.ama en doğru kararı siz verirsiniz.insanların lafı bitmez.siz doğru bildiğinizi yapın.ben şimdi oğlumu Allah iyilerle karşılaştırsın diye dua ediyorum.

Bence kendini suçlu hissetme. 2. çocuğunu hiç istemeden doğum yapan ( tüm şartlarımız birebir ) çok zor zamanlar geçirdim.
Yanlışlıkla hamile kaldım ve aldırma ile ilgili ciddi sorunlar yaşadım çocuğum 5. yaşına girdi ama hala kimseye tavsiye edebileceğim birşey değil.
Allah uzun ömür versin oğlumu seviyorum ama o kadar zor ki... Yıllarca tedavi gördüm ve şu anda ev tımarhane gibi..:(

Bence kendini suçlu hissetme. 2. çocuğunu hiç istemeden doğum yapan ( tüm şartlarımız birebir ) çok zor zamanlar geçirdim.
Yanlışlıkla hamile kaldım ve aldırma ile ilgili ciddi sorunlar yaşadım çocuğum 5. yaşına girdi ama hala kimseye tavsiye edebileceğim birşey değil.
Allah uzun ömür versin oğlumu seviyorum ama o kadar zor ki... Yıllarca tedavi gördüm ve şu anda ev tımarhane gibi..:(

ALLAH kolaylık versin sana canım

canım benım ben 3 yıllık evlıyım ve ıkı cocugum var yanı ard arda oldu bebeklerım ıkıncı bebegımız suprız oldu ama sunu bılkı rabbım onunda sabrını verıyor rızkınıda verıyor

suanda ılk bebegım 2.5 dıger bebegım 6.5 aylık yanı benım dururmum daha zor hangısıne bakacagımı ılgılenecegımı bılemıyorum bazen
ılk dogumda 17 kılo almıstım bekarlık kıloma dondum derken ıkıncıye hamıle kaldım vee sadece 10 kılo aldım yanı kılolarda verılıyor suan 5 kılo fazlam var onuda verırsem doncem bekarlık kıloma yanı canım kıloyu dert etme

ha tmm masraf yonunden vee ailelerın uzak kalması yonunden haklısın bı sözum yok ama bence esın haklı sıcak bak ıkıncı bebege

sımdı ben ıyıkı dogurmusum dıyorum kımse benım ıkı cocuk sahıbı olduguma ınanmıyorlar bekar sanıyorlar yasımdan dolayı avantajlıyım 23 yasındayım ve ıkı cocuk annesıyım

sende böle olcaksın emın ol sadece 2-3 sene dısını sık sonrası zaten cocuk buyutmekte bıraz rahatlıyorsun

ılk yıllarda uykusuz geceler dıs cıkması yurumesı derken zorlanıyorsun ama bebek yurumeye ve senınle bırlıkte sofraya oturmaya basladımı hayat daha guzel oluyor rahatlayınca ustundekı sorumluluk yuku bırazda olsa azalınca ıyıkı yapmısım dıyorsun

uzun oldu belkı ama yasayan bılır deneyımlerımı anlatmak ıstedım ıyıkıde yapmısım yaaa cok sevıyorum cocuklarımı ılk oglumda kardesının hastası cok sevıyor kardes duygusunu tatı cok mutluyum bu yuzden vee hemen hemen aynı yasta olcaklar bırbırlerının sırdası arkadası olcaklar ılerdee

aynı durumu yaşıyoruz:( 2.5 yaşında oğlum var
iştahsız ve uykusuz bir çocuk
oyun oynarken benimle oynamak istiyor yada ben iş yapıyorsam ''anne bırak''diyor:(((
komik olucak ama duş alıcaksam oda girmek için kendini yerlere atıyor
eşim işi nedeniyle akşam 20:00 dan önce gelemiyor eve cumarteside dahil
oğlum hep benimle yaniii

yanlız olduğu için mi bunları yapıyor acaba diyorum .işte o zaman bir kardeşi olsa beraber oynarlar hayalini kuruyorum
ama ben maddi manevi oğluma tam yetmek isteyince 2.kardeş düşüncesi korkutuyor beni
donanımlı olmasını ve geleceği için kaygı duymamak istiyorum
şimdi küçükler ama büyüdükçe sorunlarda büyüyecek
okul dönemi,dersane dönemi vs vs
arkadaşımın 2 çocuğu var ve onun yorgun halini gördükçe üzülüyorum
sinirlerini zaman zaman kontrol edemiyor bağrınıyor,ev işi çocuk bakımı vs vs
ee diyorum mademki bu çocuklar hep gergin büyüyecek ozaman niye 2 taneee?

Son düzenleme:
Back