2.cocugumada aynı ismi versem olmazmı yani ?

Egenin adi ege deniz
Denizin adi insallah deniz ege
Ikili olarak seslenmedigim icin yeni bebegede deniz ege demeyecegim
Deniz sadece buyugunede sadece ege
Bence hala fikrim cok duygusal ancak yatarak hamilelik gecirmemle hic alakasi yok bunu gecmis sayfalarda ifade etmistim
Birinin ilk otekinin ikinci nufustaki isimleri olacak digerininde ikinci ismi otekinin ilk ismi yani seslendigimiz isim
Bence onlar neden boyle yaptigimi anlayacak duyarlikta olacaklar diye dusunuyorum herseye ragmen

Çocuklarına ne isim koyacağın seni ilgilendirir inşallah bizden beklediğin duyarlılığı sana eşinin ailesi de gösterir.

Gözlemlediğim sen bir şekilde ilk oğlunu şimdiki ailenin parçası hissetmek istiyorsun bu en doğal hakkın ama ikinciye birincinin adını vermekle bunu yapabilir misin yoksa seni ailede daha mı itici hale getirir bilmiyorum.

Burada bu kadar insana ters gelen elbet eşinin ailesine de ters gelecektir. Benim çocuğum istediğim adı koyarım diyerek tepkileri savuşturamazsın.

Bu sadece bir isim değil, aynı ana babadan olsalar gene belki insanlar şirin görebilirlerdi.

İnsanların aklına (kayınvaliden, eşin vs) senin eski kocanı unutamadığın onunla ilk çocuğuna koyduğun ismi şimdiki bebeğe de koyduğun gelecektir.

Tersini düşün eşinin bir kızı olsaydı mesela Ayşe Naz, şimdikine de Naz Ayşe deseydi hiç mi tepkin olmazdı ? İsim mi kalmadı eski eşinle koyduğun ismi niçin bizim kızımıza koyuyorsun demezdin ?

Bunun cevabını bize değil kendine ver.

Son düzenleme:
Eger bu ismi eski esimle koysakdik o zaman hak verebirdim ama gercek bu sekilde olmadigi icin insanlarin akillarinda bu sekilde yer etmeye calismasi bana sacma geliyor
Esimin ailesine gelince ben onlarla degil esimle bir aileyim onlar bu sekilde bir istegim oldugunh biliyolar buarada sen saglikla dogurda ne koyarsan koy adini diyorlar hayirlisiyla
Ama eski esimle bir ilgisi yok gercekten bunu kendim bildigim icindr kendi icimde calkalanmiyorum gercekten
Am yorumun cok guzeldi cok ayri bi yerden bakmissin tesekkur ederim

Benimle ayni isimde olan bir cok kuzenim var.. cocukken hep sinir olurdum, neden benim adin farkli degil diye dusunurdum.. hatta kendi kendime ismime ek isim bulmustum, bundan sonra bana boyle seslenin demistim herkese, onlardan farkli olmak icin :)

Konunu okuyunca aklima bunlar geldi.. sen anne olarak duygusal dusunuyorsun, belki kendince haklisin ama bir de cocuk ve ergen gozuyle bak... arkadaslarinin dalga gecmesi cok yuksek.. bide bana sanki ozguven ve karakter olusumunda da cok olumlu olmayacak gibi geliyor.. ergenlik doneminde zaten her genc farkli olmaya calisirken ismi bile ayni olan kardesi olmasi hos olmaz..

Ama es anlamli isimler daha hos olabilir.. mesela deniz yerine derya, ege yerine efe gibi... kiz olsa nehir veya irmak cok hos olurdu :)

Unutma cocuklarin bir omur boyu bu isimlerle yasayacaklar... bir anlik duygusallikla degil, mantikla ve gelecege donuk dusun...

Insallah ikinci bebegini saglikla kucagina alirsin...

Istegin romantik bi istek.. ben de romantik biri oldugumdan bu isimleri koydugunda olusacak bbüyük bagliliga olan inancini tahmin edebiliyorum..
ama aklima su da geliyor hayatta kac kisinin en iyi dost olarak sectigi kisiler ayni isimdedir. Kac deniz in en iyi arkadasi deniz olmus..
Ikinci evladin erkek olursa abisine benzetilmis olmak onu ln uclarda olmasina sebep olabilir. Sinme yada patlama mekanizmalari gelistirebilir..

Bir arkadaşımın kardeşinin de kendisinin de 2 ismi vardı ortak isimleri çağlaydı. İlk isimleri farklıydı.Yine siz bilirsiniz tabi sizin için önemli bir isimmiş sonuçta. Ege Deniz çok güzel bir isim ama Mavi Deniz,Derin Deniz kız olursa Gökçe de mavi demek. o da uygun Denizin yanına. bu isimler de olur gibi kardeşi için.Ama siz kararınızı vermişsinizi zaten 9 ay taşıyacak sizsiniz isim hakkı tabiki sizin.

Back
X